??????
Καφενείο - Γενικές Συζητήσεις
- W@Rp
- Thread is marked as Resolved.
There are 3,572 replies in this Thread which was already clicked 319,998 times. The last Post () by chicken101.
-
-
??????
Τί εννοείς, με τα "ερωτηματικά";
-
Τίποτε παραπάνω από τη στιγμιαία απορία μου.
Καλή καρδιά και καλή συνέχεια.
-
-
Ενδιαφέρον, φαίνεται...
Μπορείς να μου αναφέρεις, πώς το βλέπεις,
μέσω PM; -
Καλησπέρα στα παιδιά ολοκλήρωσα την εγκατάσταση πολλαπλών lnb στο 2.40 με τόξο 7w - 19e
Επίσης ολοκλήρωσα την εγκατάσταση του νέου gilbertini 1m με πολλαπλά lnb 36e-39e-42e-46e-52e
Ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω και ένα 1.20 κινητό πως το κάνω για να πάει σε ένα απο τα κενά που
έχω στο disecq 1.1 ? Ο δέκτης μου είναι ο octagon sf8008 είναι κάτι το πολύ δύσκολο?
* Η αρχική σκέψη μου ήταν να έχω εκεί τους 23.5-26 αλλά έχει προκύψει θέμα με τον 9e είναι σε θέση
στο 2.40 που θέλει δύσκολη πατέντα για την λήψη του *
-
Α ρε hatters1976 πως σε ζηλεύω. Φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ προσωπικα με αυτά. Αν δεν τα χαλασει ο καιρος σημερα θα έρθουν 2 φιλοι να στήσουν το 3ο op150 και να βάλει ο ενας τον 50E.
-
-
Εγω δεν εχω καν σημα στον 50. Ο 52 λοκαρει σχεδον φουλ. Τωρα είπαμε να κάνει δοκιμή στο πιατο του 39e. Αν βγει εκεί καλώς.
-
Ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω και ένα 1.20 κινητό πως το κάνω για να πάει σε ένα απο τα κενά που
έχω στο disecq 1.1 ? Ο δέκτης μου είναι ο octagon sf8008 είναι κάτι το πολύ δύσκολο?
Δώσε περισσότερες πληροφορίες μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Το κινητό το έχεις με DiSEqC 1.2 μοτέρ (το μικρό μοτεράκι που περιστρέφεται αυτόματα)
ή έχεις positioner/actruator; Αν χρησιμοποιείς το δεύτερο, γυρίζει αυτόματα ή το περιστρέφεις με αποθηκευμένες θέσεις στο τηλεχειριστήριο;
Ο τελευταίος συνδυασμός (περιστροφή χειροκίνητα) είναι εύκολος χωρίς πολλά-πολλά, ενώ για τις άλλες περιπτώσεις δεν έχω εμπειρία, απλώς θεωρητικές
πληροφορίες που μπορείς να δοκιμάσεις.
Να ξέρεις ότι με το κινητό θα πιάνεις μόνο τους δορυφόρους που δεν λαμβάνουν τα σταθερά πιάτα. Υπάρχει βέβαια τρόπος να λαμβάνεις όλους τους
δορυφόρους με πατέντα μέσω του AJPanel. Μπορείς φυσικά να ρίξεις δεύτερο καλώδιο για το κινητό και ησυχάζεις.
-
Καλημέρα η σκέψη είναι να αγοράσω ένα μοτεκ ντισεκ και να βαλω ενα μονο καλωδιο απευθειας σε μια θεση του ντισεκ 16/1 που εχω
Αν καταλαβαινω σωστα δεν χρειαζεται να κατεβει αλλο καλωδιο κατω
Απλα πρεπει να παω στον δεκτη και να διαλεξω για το συγκεκριμενο lnb σωστά 1.2 ή usals για να κουνιέται το πιάτο?
Δεν ξέρω αν τα λεω σωστά ? Αν ξέρει κάποιος ας ανεβάσει το setup octagon sf8008 παράδειγμα.
-
Βιάστηκα να απαντήσω. Μη σου δίνω προσδοκίες για μοτέρ 1.2. Παλαιότερα που το σκάλισα, θυμάμαι ότι κάτι είχα καταφέρει στις ρυθμίσεις.
Τώρα που το ξανακοίταξα δεν μπορώ να το ρυθμίσω. Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πως το κατάφερα.
Για χειροκίνητη περιστροφή δεν το συζητάμε. Είναι πολύ εύκολο και ήδη το χρησιμοποιώ. Θέλει φυσικά positioner/actuator.
Θα το ξανακοιτάξω.
-
Γεια σας. Επειδη μου προξενησε το ενδιαφερον πως γινεται το 'με πατέντα μέσω του AJPanel'.
-
Βλέπω ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις μοτεράκι με αυτόματη επιλογή των θέσεων των δορυφόρων.
Ότι γράφω εδώ είναι θεωρητικό καθώς δεν έχω τη δυνατότητα να το δουλέψω στη πράξη. Υποθέτω ότι θα συνδέσεις το κινητό στη θέση 16 του DiSEqC-1.1.
Πήγαινε Ρυθμίσεις > Tuners, ανίχνευση & λήψη > Ρυθμίσεις tuner. Βάλε τις ρυθμίσεις της εικ.1 καθώς το γεωγραφικό μήκος/πλάτος εκεί που μένεις.
Μπορείς αν θέλεις, να βάλεις και Επιλογή δορυφόρων για να επιλέξεις συγκεκριμένους δορυφόρους εικ.2.
Στη περίπτωση αυτή επίλεξε Πιέστε ΟΚ για επιλογή δορυφόρων. Εκεί επιλέγεις τους δορυφόρους που σε ενδιαφέρουν εικ.3. Φυσικά εδώ μπορείς να επιλέξεις
και τους δορυφόρους που έχεις στα σταθερά πιάτα αφού θα δουλεύει ανεξάρτητα από το DiSEqC-1.1. Απλώς η θύρα 16 βοηθά να περάσει το σήμα χωρίς να
τραβήξεις δεύτερο καλώδιο.
Ακολούθως πηγαίνεις Ρυθμίσεις > Tuners, ανίχνευση & λήψη > Ρύθμιση μοτέρ εικ.4. Εκεί συντονίζεις κάθε δορυφόρο χωριστά και τους αποθηκεύεις στις μνήμες.
Οι παραπάνω ρυθμίσεις αφορούν μόνο το κινητό πιάτο δεν μπορούν να δουλέψουν παράλληλα με τα σταθερά πιάτα. Θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζεις τις ρυθμίσεις.
Ευτυχώς εδώ υπάρχει το AJPanel που μας απαλλάσσει από τον κόπο. Απλώς κάνεις backup τις ρυθμίσεις που έχεις τώρα για τα σταθερά πιάτα, ακολούθως ρυθμίζεις
το κινητό και κάνεις ξανά backup τις ρυθμίσεις εικ.5.
Έτσι με ένα καλώδιο και με τη βοήθεια του AJPanel θα μπορείς να δουλέψεις και τα σταθερά και το κινητό πιάτο.
-
Δηλαδή giorbak περιμένω να μου έρθει η βάση τοίχου που θέλω μετά βάζω πάνω το πιάτο.
Παράγγειλα diseqc moteck υποτίθεται ότι είναι για εως 1.40 λέει εμένα είναι 1.20 θα το έχω σε γωνία προστατευμένο απο αέρα πολύ
Και μετά έχω κανονικά τα disecq 1.1 εως το 15 και στην θέση 16 βάζω το καλώδιο απο το 1.20 πάνω και μετά κάνω αυτά που έχεις
στις φωτογραφίες για να μου δουλεύει και τα σταθερά κ το κινητό. Κατάλαβα καλά?
Τι ανύψωση βάζουμε εδώ ο κεντρικός στον ορίζοντα πιο ψηλά ειναι ο 26e
-
Αν ψάξεις στα pm μας σου είχα γράψει αναλυτικές οδηγίες για ρύθμιση ανύψωσης σε diseqc motor
-
οκ καλώς θα τα κοιτάξω παρήγγειλα και το μοτεκ που σύμφωνα με το κουτι λεει για μεχρι 1.40
οτι και να ναι αξιζει μια δοκιμη αφου δεν θα το ταλαιπωρω εχοντας και τα αλλα ... τοσο πολυ
-
Πιστεύω ότι θα δουλέψει. Επαναλαμβάνω ότι δεν το έχω δουλέψει και δεν ξέρω αν στις ρυθμίσεις του μοτέρ τα γράφω καλά.
Κάποιος φίλος που έχει μοτεράκι μπορεί να επιβεβαιώσει ή να κάνει αναλυτικότερη περιγραφή για να σε βοηθήσει στις ρυθμίσεις.
-
Απλά το usals έχει ένα άσχημο μειονέκτημα
Άπαξ και δεν έχεις σωστά κέντρα θα χάνεις εστίαση γιατί οι προ ρυθμισμένες θέσεις θα είναι εκτός
Με το diseqc 1.3 απλά βάζεις τις «στάσεις» εκεί που έχεις καλύτερο σήμα
-
Ετοιμο στημένο και το 3ο op150. Κέντρο 28.2e και παράκεντρα 26 και 21.5e κι απο την αλλη ο 36e. Τώρα μένει να βγώ να συνδέσω τα καλώδια στα diseqc.
Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!