Posts by ctetik

    Arkadaşlar, başıma çok ilginç olaylar geldi. Dreambox DM800 HD PVR, SIM 3 cihaz kullanıyorum. Cihaz tam açılırken, adaptörün fişi çıktı. Adaptörün fişini tekrar taktım, cihaz normal açıldı, ama ne yaptımsa, cihaz LNB'lerden sinyal almıyor. Diseq'i çıkarıp, Türksat'ı direk taktım gene aynı. Hiçbir kanaldan sinyal almıyor.
    İkinci ilginç olay ise şu; Ben cihazdaki kanal ayarlarını "Drembox EDİT" programıyla yapıyorum. Cihaz LNB den sinyal almamaya başladığında, Dreambox EDİT programında kanalların TV, Radyo ve Data olan yayın tiplerinin hepsi Data oldu. Yani TV yayınlarının yanında da, Radyo yayınlarının yanında da, hepsinde Data yazıyor.
    Benim ilk aklıma gelen Tuner Arızası. Böyle bir Tuner Arızası yaşayan oldumu aranızda. Yada bu problemin nedeni ne olabilir.?

    Arkadaşlar, elimde DM800HD PVR bir cihaz var. Aldığım kişi SIM 201 olduğunu söylemişti. Cihaza image yüklemek istedim, fakat cihaza yanlışlıkla 3.0 imajı yükleyimce, o andan itibaren işler karıştı. NCF 2.0 ptogramı ile SSL 76 ükledim, şu anda makine açıldığında ön panelde;


    Sim 201 team
    #76
    -> error
    *ERROR: NO CA FOUND


    mesajı çıkıyor.


    Chiazı RS232 kablo ile PC'ye bağlayarak, Dream Up 1.3.3.8 programını çalıştırıp, Connect butonuna tıklıyorum. Cihazın fişini taktıktan sonra, hazır olunca Flash butonunu tıklayıp gerekli dosyayı seçiyorum, bana "Calculating checksum" mesajı veriyor. Saatlerce bekliyorum, hiçbir aktivite olmuyor.
    Dream Up Parched versiyonu ile yükleme yaptığımda ise image yükleniyor, yükleme bittikten sonra "Upload completed. Waiting for acknowledge" mesajını veriyor.


    Yüklemeyi web arayüzü ile yapmak için, cihazın açma kapama düğmesine basıp, fişini takıyorum, yine yukarıdaki NO CA FOUND mesajı görülüyor.


    Şimdi bu sorunu nasıl çözeriz, bir bilen varmı?