Posts by MCelliotG

    ΟΚ, δεν βιαζόμαστε! Έχω ήδη λάβει για

    - Δυτική Μακεδονία

    - Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα

    - Νότιο Αιγαίο και Δωδεκάνησα.


    Οπότε έχω αρκετή δουλειά να φτιάξω αυτά, και μετά να βρούμε

    - Αττική

    - Θεσσαλία

    - Πελοπόννησο

    - Κυκλάδες, κεντρικό Αιγαίο

    - Βόρειο Αιγαίο

    - Κρήτη

    - Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

    Από Αττική κανείς?

    Για να κάνετε grab το κανάλι μαζί με το servicereference

    1. σιγουρευτείτε ότι ο δέκτης με τον υπολογιστή σας είναι στο ίδιο δίκτυο, παίρνει από το ίδιο ρούτερ

    2. Πάτε σε ένα browser στο pc ή στο κινητό σας

    3. βάζετε για διεύθυνση το εξής

    ip.του.δέκτη/grab πχ 192.168.1.2/grab (αν δεν ξέρετε την ip του δέκτη σας τη βλέπετε μέσα από τις ρυθμίσεις δικτύου στο αντίστοιχο μενού του δέκτη σας)

    4. θα φορτωθεί η εικόνα με το στιγμιότυπο, δεξί κλικ, αποθήκευση εικόνας ως. Θα τη βγάλει με το serviceref του καναλιού + ημερομηνία.

    5. Σώστε τα στο pc, βάλτε τα σε ένα zip, ανεβάστε τα ως συνημμένα εδώ.

    Είναι ακριβώς τα ίδια Γιώργο σε κάθε ζώνη. Αν θες κάνε ένα grab για κάθε κανάλι να δω αν τα λογότυπα που έχω ισχύουν ακόμη. Το όνομα του jpg για κάθε κανάλι που δίνει το grab είναι επίσης το serviceref.

    Ευχαριστώ πολύ!

    Καλησπέρα σε όλους.

    Με τον chocholousek δουλεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά μία πλήρη επικαιροποιημένη συλλογή από picons για τα επίγεια κανάλια για τους Enigma2 δέκτες μας.

    Χρειάζομαι όμως τη βοήθεια όλων σας.

    Καθώς διαμένω στη Θεσσαλονίκη μπορώ να έχω μόνο τα service references για τα πανελλαδικά και τα κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Οπότε όποιος θέλει, μπορεί να παραθέσει εδώ τα service references από τα επίγεια περιφερειακά κανάλια για την περιοχή του εκτός των παραπάνω.


    Τα λογότυπα των καναλιών τα έχω όλα, ίσως ζητήσω όμως και κάποιο screenshot σε περίπτωση που κάποιο έχει αλλάξει.

    Κάθε συνδρομή ευπρόσδεκτη!

    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    Σωστά του s3n0 είναι το plugin.

    Στα updates εφόσον είναι σωστά τα symlinks δεν βλέπω κάποιο θέμα, το plugin με τα picons έχει αυτή την οθόνη με τις δικές μου ρυθμίσεις.

    Να ευχαριστήσω επ' ευκαιρία και το δημιουργό του, είναι από τα πιο χρήσιμα plugins που έχω ποτέ χρησιμοποιήσει!

    53bbdd9c7f6e97e1fa2.jpg

    Ωραία! Εγώ πάντως τελευταία που έχω το plugin του chocholousek μια χαρά κάνει update τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Έχω θέσει ως τοποθεσία για τα picons το /media/usb2/picon με incremental update και έχω ξενοιάσει!

    Νομίζω ότι οι φωτογραφίες, που παραθέτω, δείχνουν καλύτερα από λόγια τι εννοώ.

    Η πρώτη είναι από τον EDISION MIO 4K+ (εκεί τα picons και το skin είναι εγκατεστημένα στην flash memory, που είναι μπόλικη, και οι δύο επόμενες είναι από τον VU+ SOLO SE, όπου το skin, που δουλεύει κανονικά και τα picons είναι εγκατεστημένα στο /media/usb και οι σχετικοί φάκελοι έχουν διαγραφεί από την flash memory.

    Οι σχετικές ρυθμίσεις διεπαφής του χρήστη είναι ίδιες και στους 2 δέκτες.

    Επανεκκινήσεις έχω κάνει αρκετές.

    Μήπως υπάρχει κανένας φάκελος picon μέσα στο media/usb/picon? Θα πρέπει απευθείας να υπάρχουν τα png μέσα στο media/usb/picon.

    Πάντως χθες που το δοκίμασα κι εγώ με μεταφορά skins και picons στο usb έπαιζαν όλα άψογα.

    To skin δουλεύει μια χαρά στον Solo SE αλλά πού να μείνει χώρος με τόσο λίγη μνήμη!

    Στην παραπάνω εντολή χρειάζεσαι κενά, αλλά είναι αχρείαστη. Το enigma2 θα διαβάσει τα picons από όπου υπάρχει ο φάκελος picon. Χρειάζεται μόνο να κάνεις προσάρτηση ως media/usb.

    To skin μπορείς να το κατεβάσεις από το feed (έρχεται και update σύντομα). Μπορείς στη συνέχεια μέσω να το μεταφέρεις στο media/usb/GlamourAuraFHD

    δίνοντας την εντολή

    mv /usr/share/enigma2/GlamourAuraFHD /media/usb


    και στη συνέχεια την εντολή

    ln -s /media/usb/GlamourAuraFHD usr/share/enigma2/


    Φρόντισε να τρέχει άλλο skin την ώρα που δίνεις τις εντολές.

    Πες μας αν τα κατάφερες!

    Έχουν περάσει τόσα χρόνια που λέμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το θέμα το ίδιο πράγμα, και έχει πραγματικά κουράσει.

    Όσοι θέλετε Vu+ δέκτες ΞΕΧΝΑΤΕ τις σωστές ενδείξεις σήματος. Για μένα πολύ κακώς γίνεται και η ψευδομετατροπή, βλέπει ο χρήστης δηλαδή μία τιμή σε db και βασίζεται κιόλας? Σκέτη κοροϊδία είναι. Θα σταματήσει το σήμα πχ στα 14, 16.2 ή 17db και? Τα ενδιάμεσα τα διαβάζει σωστά?

    Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα δέκτη Vu+ ούτε να με πληρώνανε.

    Δεν υπάρχει σύστημα Bulcrypt2, η Polaris για κάποιο λόγο επαναφέρει μετά από 7 χρόνια το παμπάλαιο caid 5581 του Bulcrypt που είχε καταργηθεί εντελώς αφήνοντας μόνο το 4ΑΕΕ. Οι converters που διαβάζουν το 5581 ως Bulcrypt2 (έμεινε από τότε και είναι λάθος) χρειάζονται αλλαγή για να μη μπερδεύεται ο κόσμος.

    Το ίδιο ισχύει και με το Verimatrix σύστημα που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται ακόμα και από την OSN όταν πουλήθηκε το Betacrypt και ακόμα αρκετοί converters αναφέρουν οποιοδήποτε Caid ξεκινά με 17 ως Betacrypt ενώ είναι λάθος.

    Εγώ πάντως από τη διαδικασία του Flash image και την επιλογή (με εφεδρεία) έκανα κανονικότατη αναβάθμιση από το SDG6 στο SDG8 και στον OSmio και στον HD51, στο δεύτερο υπάρχει ακόμα το πρόβλημα του multiboot αλλά είναι στα υπόψιν. Κρατήθηκαν τα πάντα (βέβαια δεν και έχω τους δέκτες να κάνουν παπάδες πχ Kodi κλπ).

    Εγώ ευχαριστώ για την ενημέρωση, στο github έχει ήδη διορθωθεί οπότε λογικά θα περάσει και στις ενημερώσεις. Ευτυχώς δεν είναι κάποιο μενού που χρησιμοποιείται συχνά (ούτε εγώ το είχα πάρει χαμπάρι).

    Παρεμπιπτόντως πάρτε μια γεύση του τι έρχεται....

    606f1fb242edf2f.jpg5458e385004d83b5d6917.jpg4cdd144.jpg7582a8ddf44d6639ee6.jpgd1fd3066fdd1716cdbb962d77.jpgc753b1fbaac0.jpg13fd6ec908a21fc0.jpg42d2f1f.jpg