Posts by Satelis

    Τότε θα δοκιμάσω να ρυθμίσω αύριο το πάνω-κάτω στο κάτοπτρο και θα αναφέρω το αποτέλεσμα...

    Αν δεν φτάσω τα 13-14db που αναφέρεις, θα παραγγείλω το 1.40.

    Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τον χρόνο, τις πολύτιμες συμβουλές και την υπομονή σου. Καληνύχτα!

    Δεξιά-αριστερά δοκίμασα με την μικρορύθμιση χωρίς αξιόλογο αποτέλεσμα. Το πολύ είμαι στο 67%, όχι παραπάνω. Λογικά είμαι ΟΚ με το αριστερά-δεξιά, το μέτρησα τόσο με τον γεωγραφικό νότο, όσο και με το γκούγκλ-έαρθ σε μεγένθυση της ταράτσας μου.

    Iσως όμως όπως λες να θέλει μικρορύθμιση στα elevation-declination... Θα δοκιμάσω αύριο με το φώς της μέρας.

    Το ρούτερ και όλα τα κοντινά τα έβγαλα από τη πρίζα χωρίς αποτέλεσμα.

    Τώρα μόλις δοκίμασα και ένα ελεύθερο (1+1 canal ή κάπως έτσι) στον ίδιο δορυφόρο. Αυτό πάιζει τέλεια...

    Βέβαια αυτό έχει 10,7db ενώ το ντισκ@βερι έχει 9,7db. Ίσως τελικά να είναι το σήμα

    ο δορυφορος ειναι απο τους πολυ δυνατους (και ο 5Ε και ο 0.8w) , και στις πρωτες δοκιμες που εκανα (τοτε) εκανα ληψη με πλαστικο πιατο camping 37cm (υπο καλες καιρικες συνθηκες). οποτε το 90αρι ειναι μια χαρα. ισως να θελει λιγο "τσικ" (αν και με υπολογισμο που κανω... δεν ειναι και χαμηλο το σημα που εχεις) να παιξεις με το πιατο και τις συντεταγμενες (αν δεν εχει πειραχθει απο κατι το τοξο ληψης σου).

    για τα σπασιματα επισης... ασυρματο τηλεφωνο, router κλπ, αν τα εχεις σχετικα κοντα στον δεκτη, κανε ενα τσεκ να τα σβησεις...

    Γιώργο στα άλλα κανάλια δεν έχω αυτά τα σπασίματα...

    Και τώρα που κοίταξα είδα οτι στα ελεύθερα του 0.8w εχω χειρότερο σήμα και δεν σπάει. Το Αλζαζίρα π.χ. έχει σήμα 58% και δείχνει HD χωρίς το παραμικρό θέμα.

    Στο Ιδ-έξτρα του 4.8ε έχω σήμα 67%- ποιότητα 86 και 9,8Db και σπάει το χρώμα και ο ήχος. Τα ίδια και στα άλλα κλειδ του 4.8ε.

    Αν ήταν από το ρούτερ (που είνα δίπλα στο mio) δεν θα επηρρεαζόταν και τα άλλα κανάλια;

    Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάτι από την αποκωδικοποίηση; Θα δοκιμάσω κάποιο ελεύθερο στον 4.8ε να δω αν το κάνει...

    UPDATE: Στο 4.8ε τελικά συντονίστηκα στο 12322V και άνοιξαν τα ευρωπαϊκά. Στον 0.8w με τίποτε....Δεν βρίσκει καθόλου κανάλια στην 12303V.

    Μια παρατήρηση: Η εικόνα "σπάει" με χρωματιστά τετραγωνάκια κάθε τόσο. Το σήμα μου είναι 67% με ποιότητα 84.

    Αν είναι από αυτό, θα αγοράσω τελικά το 1.40 πιάτο.

    Λοιπόν... Γύρισα στον 4.8ε και ανιχνεύει συνολικά 245 κανάλια...

    Ανάμεσα σ' αυτά το Ντισκ@βερι και το @νιμαλ που ανοίγουν. Ωστόσο, η εικόνα δεν είναι τόσο καλή (σπασίματα), παρ'οτι το σήμα είναι αρκετά καλό. Το χειρότερο είναι οτι είναι πολωνέζικα, γκρρρ. Οπότε ή θα μάθω πολωνέζικα, που το βλέπω χλωμό, ή θα βρω κάποιο άλλο αναμεταδότη σε αγγλικά .

    Εδώ είναι το περίεργο (για μένα τον άσχετο): Σύμφωνα με το λινγκσάτ, στον 4.8ε υπάρχει ο αναμεταδότης 12322V που έχει όλα τα καλούδια σε αγγλικά και όλα σε πάουερ-βε-γιού! Ωστόσο η συχνότητα αυτή ΔΕΝ έχει σήμα, άγνωστο γιατί... Ελπίζω να μη την καταργήσανε.

    Αυτά από τον νέο, ελπίζω σε ολίγη βοήθεια...


    To log δεν το βρίσκω... Που στο καλό είναι, ψάχνω από το PC διαμέσου filezilla..

    Κάτι δεν παέι καλά...

    Όταν επιλέγω να ψάξει ολόκληρο τον δορυφόρο, βρίσκει 500+ κανάλια.

    Όταν ψάχνω μόνο τον αναμεταδότη 12303 μου λεει αμέσως οτι βρέθηκαν 0 κανάλια...

    https://files.fm/u/qyxpfr4nb


    +++ edit+++ Που σώζει το αρχείο log να στο στείλω; Σε ποιό subdir;

    Καλησπέρα!

    Καθυστέρησα λίγο, διότι ήθελα να σετάρω το μοτέρ της κεραίας με το mio και ο καιρός δεν βοηθούσε να ανέβω στη κεραία.

    Σήμερα όμως είχαμε χαρά Θεού και μόλις γύρισα σπίτι ανέβηκα με το sat-finder (GTMEDIA V8) και τα σχετικά εργαλεία. Έκανα ξανά καλιμπρέϊσον στον γεωγραφικό νότο, διπλοτσέκαρα τις 2 γωνίες μοτέρ-κατόπτρου.

    Μετά κατέβηκα στο mio, επέλεξα USALS στο tuner A και του ζήτησα να ψάξει αρχικά τον Αστρα. Δόξα στο Χριστό, γύρισε σωστά το πιάτο και σε 3-4 δευτερόλεπτα είχα εικόνα.

    Συνέχισα με Ε13 και Ε9 με απόλυτη επιτυχία στόχευσης από το mio.

    Στη συνέχεια ζήτησα τον 0.8W και μου τον βρήκε πάλι χωρίς θέμα.

    Το πρόβλημά μου είναι οτι στον 0.8 μου βρίσκει γύρω στα 500 κανάλια, στην πλειοψηφία τους Ουγγρικά και Ρουμάνικα. Όμως το Ντισκ@βερι και το @νιμαλ πλάνετ δεν παίζουν, μου τα βγάζει κλειδ/μένα και έχω μαύρη οθόνη.... Τι κάνω λάθος; Μήπως δεν έχω ενεργοποιήσει σωστά το oscam;

    Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια!

    Ευχαριστώ, ανυπομονώ να δοκιμάσω!

    Μόλις γύρισα σπίτι σας διάβασα, κατέβασα το κονφίγκ-αρχείο και έφυγα να προλάβω τα μαγαζιά προκειμένου να αγοράσω ένα διακοπτάκι γραμμής.

    Το mio είναι όμορφο και από ό,τι διαβάζω στα λεγόμενά σας ικανότατο μηχάνημα, αλλά οι ευλογημένοι της Edision τσιγκουνεύτηκαν να βάλουν ένα διακόπτη on-off...

    Βέβαια κλείνει από το τηλεκοντρόλ, αλλά ακόμα και κλειστό ζεσταίνεται αρκετά και η οθόνη μένει αναμμένη. Οπότε θα παρεμβάλλω ένα διακοπτάκι τύπου πορτατίφ στο καλώδιο για να το κλείνω.
    Θα δοκιμάσω να γυρίσω το μοτέρ στον ίντελσ@τ, όπως προτείνετε να ξεκινήσω, και θα αναφέρω! Μακάρι να παίζει το ντισκ@βερι, χi$τορι, εθνογεωγρ@φικό και άλλα που μου αρέσουν! Τα κλ--δια ανανεώνονται και, εάν ναι ,κάθε πότε και που μπορώ να τα βρίσκω;

    Η περιοχή μου είναι στον βορρά, οπότε όπως λεει ο Γιώργος πιθανότατα το 90άρι είναι ΟΚ, αν και πριν λίγα χρόνια που ήμουν συνδρομητής της εταιρείας του 9.0E σε περιπτώσεις έντονης βροχής κάποια κ@ν@λια χάνονταν... Οντας άπληστος και στο σήμα (χαχα), υποθέτω οτι με ένα 1.25 ή 1.50 θα πιάνω σταθερά ανεξαρτήτων συνθηκών και ίσως κάποιους δύσκολους (θώρ;).

    Λοιπον,

    Σύμφωνα με τις οδηγίες σας το έβαλα εχθές το βράδυ. Η εγκατάσταση πήγε ομαλά χωρίς προβλήματα.

    Πατώ το μπλέ κουμπί->σοφτκάμ->Ρυθμίσεις, όπου μου δείχνει επιλεγμένο το oscam-emu και ως κα**οσέρβερ δείχνει "none".

    Ποιό είναι το επόμενο βήμα;

    Να υποθέσω επιλογή δορυφόρου και αναζήτηση σοφτκαμο-κλ$$διών; Αυτά πάνε ανά δορυφόρο, μπουκ@το ή κ@ν@λι ; Πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

    Αποφάσισα να πάρω κι ένα μεγάλο κάτοπτρο (έχω 90cm), το dark-motor αναφέρει οτι βαστάει μέχρι 125cm, αλλά νομίζω οτι αν επιλέξω αλουμινένιο θα μπορέσω να πάω άνετα στο 150cm (λόγω μικρότερου βάρους). Η ταράτσα μου έχει χώρο-πλάτωμα και καλύπτομαι από τον βορρά από ψηλό τοίχο, οπότε δεν το πιάνουν οι βοριάδες. Προς νότο και επάνω έχω απέραντη θέα τον ουρανό. Ελπίζω οτι θα μπορέσω να πιάσω περισσότερους δορυφόρους (από αστρα-χόντμπερντ-γιουτελσατ που πιάνω τώρα).

    Κι αν με την βοήθεια του Θεού -και τις πολύτιμες συμβουλές σας- δουλέψει το oscam , τότε θα ανοίξει για μένα ο δορυφοπαράδεισος, χαχα!

    Σας ευχαριστώ πολύ, μου δώσατε αρκετή "τροφή" για να ξεκινήσω!

    Εμπειρία με υπολογιστές έχω από τότε που ...εμφανίστηκαν τα PC, δηλαδή μια 35ετία.

    Αλλά δυστυχώς μόνο σε DOS/Windows και όχι σε Linux.

    Γνωρίζω προγραμματισμό σε C αρκετά καλά, το έκανα σχεδόν 24/7 τη δεκαετία του 90. Μετά η πρόοδος (και η ζωή) με ξεπέρασαν και δεν μπορώ να ακολουθήσω πλέον...

    Έχω τον filezila και έχω ορίσει χειροκίνητα IP στον δέκτη, επομένως το να συνδεθώ με το μηχάνημα δεν θα είναι πρόβλημα.

    Σκοπεύω να ακολουθήσω ακριβώς τις οδηγίες σας, ΔΕΝ θα βάλω άλλο λειτουργικό, προς το παρόν τουλάχιστον που είμαι νεούδι.

    Θα το εγκαταστήσω όπως λέτε και θα σας αναφέρω την πρόοδό και τα προβλήματά μου.

    Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!

    Να μαι πάλι....Καλησπέρα και χρόνια πολλά για την ημέρα. Από χθες διαβάζω δεξιά κι αριστερά προκειμένου να εγκαταστήσω το oscam emu.

    Ομολογώ οτι νιώθω το λιγότερο πελαγωμένος...

    Το MIO μου έχει εγκατεστημένο OpenATV image. Το oscam emu εγκαθίσταται ως plugin, ή πρέπει να φτιάξω νέο image στο PC μου (που τρέχει windows) και να το περάσω στον δέκτη; Το τελευταίο το φοβάμαι λιγάκι, αν κάτι πάει στραβά και δεν μπορεί να ξεκινήσει....

    Και μετά τι; Θα χρειαστεί configuration για κάθε δορυφόρο και σχετική ανεύρεση κλειδιών;

    Δύσκολη η καλογερική χαχα, ελπίζω να μην με σιχαθείτε που ρωτώ -απλά για εσάς- πράγματα.

    Κάποιες συμβουλές-οδικός χάρτης θα μου ήταν πολύτιμα. Ευχαριστώ!

    Και πάλι ευχαριστώ. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκω τόσο φιλική αντιμετώπιση στο φόρουμ. Με ενδιαφέρουν κυρίως τα δορυφορικά, ντοκυμαντέρ, μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδησεογραφίας. Έχω ένα ατσαλένιο κάτοπτρο 90cm πάνω σε ένα positioner dark-motor και βλέπω κυρίως Αστρα-Χοτμπέρντ. Μιας και άλλαξα δέκτη και σκοπεύω να ασχοληθώ, λέω να παραγγείλω ένα αλουμινένιο 125cm ή καλύτερα 150cm. Είναι ολίγον ακριβά βέβαια, αλλά υποθέτω οτι τα αγοράζει κανείς μια φορά. Εάν με το δέκτη αυτό καταφέρω να βλέπω και κάποια μη-προσιτά ακόμα καλύτερα, μιας και υπάρχει αρκετή σαβούρα στα προσιτά. Δεν θα σου φάω άλλο χρόνο, να είσαι καλά και ελπίζω να τα λέμε!

    Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση. Γιατί το πήρα; Υποθέτω από "απληστία", με την έννοια οτι αποφάσισα να αγοράσω έναν σχετικά ακριβό και σύγχρονο δέκτη χωρίς να γνωρίζω πως να εκμεταλευτώ όλες αυτές τις δυνατότητες.

    Μέχρι τώρα είχα έναν Goldenstar SD και έβλεπα κάποια free κανάλια. Έχω επίσης ένα PC για ιντερνετ στην TB και ένα οκταπύρηνο android για το netflix.

    Στην διαφήμιση της εταιρείας αναφέρει οτι κάνει web-browsing και υπέθεσα οτι θα μπορούσα να έχω μια συσκευή για όλες τις δουλειές, δορυφορικά και streaming από internet. Αν δεν γίνεται εύκολα δεν πειράζει, θα προσπαθήσω να τον μάθω. Όσο βέβαια μπορεί το ξερό κεφάλι μου, χαχα.

    Με ενδιαφέρει επίσης να μπορώ να βλέπω μερικά κανάλια που πριν μου ήταν μη-διαθέσιμα και από οτι διαβάζω εδώ, με αυτο τον δέκτη ίσως είναι εφικτό.

    Και πάλι ευχαριστώ!

    Καλησπέρα, είμαι νέος στο φόρουμ (και στους OS δέκτες). Μόλις αγόρασα και συνέδεσα ένα Edision OS MIO+ 4K S2X + S2/T2/C με κάτοπτρο στον Astra 19.2 και LAN σύνδεση.

    Είμαι φοβερά πελαγωμένος, το μηχάνημα ΔΕΝ έχει ουσιαστικό user manual, ούτε υπάρχει στο site της εταιρείας. Προσπαθώ να βρώ πλήκτρο-επιλογή για να ανοίξω web-browser και είναι αδύνατον, δεν βρίσκω καμιά επιλογή... Αναφέρεται οτι έχει φορτωμένο Webkit, αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό στα μενού, ούτε στα plugins. Πως μπορώ να ψάξω στο ιντερνετ; Έχω συνδρομή στο Netflix και θα ήθελα να βρώ τρόπο να βλέπω μέσα από τον δέκτη, αλλά πουθενά plugin... Ελικρινά δεν έχω δει ποτέ μηχάνημα ΧΩΡΙΣ οδηγίες, μέχρι σήμερα! Πήρα τηλέφωνο στην Edission Ελλάδος και μου είπαν οτι δεν έχουν ιδέα για το λογισμικό του μηχανήματός τους... Έλεος! Θα ήμουν ευγνώμων εάν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει πως να ενεργοποιήσω web-browser. Ευχαριστώ!