Posts by nikos95

    Καλημέρα σε όλους, αυτό ήταν τελικά. Εκανα την αναβαθμιση 1577 απο satsoft στον picollino και τα περασε όλα , SD, HD, ERT3 και στη συχνοτητα του DW παιζει καινουτγιο καναλι της ΕΡΤ, το ΕΡΤ NEWS.

    Τα HD ειναι σε άλλη συχνότητα ή έχουν άλλο κλειδι;

    Επισης τα HD της Digea στις 3.1 είναι και αυτά σε άλλη συχνότητα;

    Αν ναι, ποιες ειναι αυτές. π.χ βλεπω στο flysat 12601. Αυτη έχει HD;


    Οκ τα βρηκα 12601 και 12624 για DIGEA

    Την ΕΡΤ3 δεν ξερω τι φταει.

    Καλησπέρα σε όλους. Εχω στο πατρικο μου picollino s2 . Εχω περάσει τα κλειδιά χειροκίνητα (info-info-πρασινο). Στις 39 12224/Η/13381 το κλειδι για τα καναλια της ΕΡΤ ειναι ιδιο. Αυτο που αλλαζει είναι το Servld π.χ ΕΡΤ1 έχει 00000a και μου ανοιγει κανονικα. Στην ΕΡΤ3 βαζω 000023 και μονο αυτο δεν ανοιγει. (Και η ΕΡΤ2 μου ανοιγει). Θέλει κατι άλλο στο Servld για ΕΡΤ3;

    Επισης ενω ολα εμφανιζονται σαν κλειδωμένα αλλα με τα κλειδιά ανοιγουν, η ΕΡΤ 3 εμφανιζεται ξεκλειδωτη...αλλα τζιφος.

    οταν θα είμαι στον δέκτη (picollino) στο πατρικό μου θα βάλω κάποια φωτο απο τον δέκτη για να το ξαναδούμε....εκεί εχω 3.1 και 39...

    georgeflu, biss caid εννοεις ένα απλο κλειδι biss (μπισκοτο) ή κατι άλλο;

    Π.χ στον picollino με info, info, κοκκινο σου δινει να βαλεις το κλειδι αλλά έχει και κάποιες άλλες παραμέτρους έτοιμες (περασμένες).

    Αν πας να το βάλεις απο το μενού δεν στα έχει έτοιμα.

    Έχεις κάνει καλή δουλειά όσον αφορά τα lnb και την απόδοσή τους με αρκετά σημαντικά ευρήματα. Το inverto φαίνεται να υπερτερεί σημαντικά πραγμα που υπήρχε σαν αίσθηση αλλά άλλο η αίσθηση και άλλο οι μετρήσεις.

    Και επειδή έχω lnb Inverto black ultra στην ''φαρέτρα μου'' θα το δοκιμασω κι εγώ και θα σου πω. Απλά επειδη είναι twin το ''λυπόμουμα΄΄ να το χαραμίσω σε παράκεντρη αλλά τωρά που το είδα θα πειραματιστώ κι εγώ.

    Η τιμή που έχεις στις μετρήσεις σου είναι το SNR που κλειδώνει ο δέκτης ετσι;

    Ωραιος, κι απ οτι βλεπω το slim το εχεις πιάσει απο την πισω μεριά της μπαρας οχι λογω χώρου αλλα για να μην βγαίνει πολύ μπροστά ε;

    Οσον αφορα το μικρη αν εννοεις το μηκος, δεν το νομιζω. Την εχω φτιαξει εγω απο ανοξειδωτο και έχει 55 ποντους αριστερα και 55 ποντους δεξια απο το κεντρο, επειδη αυτες που εβρισκα στο εμποριο ήταν μικρες. Συνολικα δηλαδη 110 ποντους. Φαντασου οτι το lnb δεξια απο το κεντρο είναι οι 28,2 μοιρες, και μπορώ να βάλω θεωρητικα μεχρι τις 50 μοιρες. Ο αρχικος μου στόχος ήταν να δοκιμάσω μεχρι και τον Τουρκο δεξια και μεχρι τις 3 μοιρες για το lnb αριστερα απο το κέντρο.

    Για την ταυτόχρονη λήψη, επειδη έχω Lnb black ultra θα το δοκιμασω και θα σου πώ, απλα δεν μπορω να το κάνω άμεσα. Αλλα αν οπως λες έχεις πιάσει 5 και 7 μοιρες λογικα το 9 και 10 θα είναι "πιο εύκολο". Να δούμε και ποσες συχνότητες θα χάσω ή αν θα έχω κάποια feed απο τις 10.

    6582c50e0490ea685.jpg

    Βαλε κάποια φωτο. Τι lnb slim έχεις; Το κενό ανάμεσα είναι 2 πόντοι.

    Με τις 9.0 και 10.0 μοιρες;

    Το πιατο μου είναι 110χ120, αλλα δεν θα ήθελα να αλλάξω κεντρο γιατι με ενδιαφέρουν και απο την άλλη μερια 23.5 , 28.2 κ.α ενώ απο αυτή την πλευρά θέλω να φτάσω μέχρι τις 4.8....

    Εχω κέντρο 19,2 και παρακεντρα απο τημ μια μεριά 13,0 και 9,0 οπως φαίνεται στην φοτο.

    Θεωρείτε οτι μπορώ να έχω τις 16,0 μοιρες με κάποιο lnb, σε slim φυσικα και ποιο;

    Το λέω επειδή το κενό μου φαίνεται πάρα πολύ μικρό.

    Επίσης μπορώ με κάποιο lnb να έχω τις 9,0 και τις 10,0 ταυτόχρονα.

    Όταν κουνάω το lnb στις 9,0 μοιρες 2 χιλιοστα δεξιά εχω τις 10,0. Προσπάθησα να είμαι κάπου ανάμεσα αλλα με αυτό το lnb μου φαίνεται οτι δεν γίνεται. Υπάρχει κάποιο με πιο ''ευρεία απολαβή''; Μπορεί τα 2 χιλιοστά που αναφέρω να είναι και πολυ, ίσως και μικρότερη είναι η κίνηση για να έχω τις 10,0 μοιρες.

    Με κατατόπισες georgeflu και αν είχα δώσει κανα 3αρι κατοστάρικα για ένα δέκτη θα φοβόμουν και λίγο με το τελευταίο.

    Αλλα επειδή αυτός που έχω είναι τσάμπα και όπως είπες κι εσύ ''πέρασε ο καιρός που θέωρούνταν καλός'' μπορώ να βάζω σωρηδόν.

    Όσο μπορεί να είναι αυτό το σωρηδόν (=περίπου 130 Mb ελεύθερα) :smiling face:

    Τα feed του image που τα βρίσκώ;

    Μια ακόμα ερώτηση απο αρχάριους σαν εμένα.

    Για κάθε μοντέλο δέκτη υπάρχει διαφορετικό αρχείο του ίδιου plugin ή ύπαρχει ένα plugin για όλους τους δέκτες;

    Υπάρχει κάποια βάση όπου μπορώ να βρίσκω plugins για τον δέκτη μου;

    Οκ, θα παιξω λιγο μ αυτο το software να μαθω καποια πραγματα και αργοτερα βλεπουμε...μην παει στον καδο μια ωρα αρχυτερα ο δεκτης.

    Μετα το update που εκανα εβγαλε επιλογη φλασαρισμα του image!!!!

    georgeflu που μπορω να σου στειλω ενα pm;

    Μπορω να βαλω και τα δυο λογισμικα μαζι....δυσκολο ε; Αν βαλω ομως αυτο που λες θα μπορω να ξαναγυρισω στο Satdreamgr 5 ετσι;