Posts by winlink

    @giorbak
    Αλήθεια πως έχεις multiboot εκτός των eMMC slots από USB slots;
    Βλέπω πειραματίζεσαι αρκετά, θα μποπρούσα να μάθω πολλά απο εσένα εγώ ο νέοπας (όχι ηλικιακά, πνευματικά και στους enigma2), μακάρι να μην είχα κινητική αναπηρία και να είμασταν κοντά :-(

    Ευχαριστώ!!
    Το είχα ανάγκη γιατί είμαι νέος στον χώρο και με τους πειραματισμούς μου 'κατάφερα' να κάνω το slot 4 της eMMC να φαίνεται σαν Inaccessible.
    Παρόλο που δοκίμασα με διάφορα recovery_emmc, τελικά το openvix-6.4.011.release-osmio4kplus_recovery_emmc μου έκανε δουλειά και το αποκατάστησε, αφήνοντας όμως ένα χαζό εορταστικό splash logo. Ξανά θένκς

    Κακώς εγκατέστησες recovery image στην ένδειξη "Inaccessible".

    Αν εγκαθιστούσες ένα απλό image στο slot4, αυτό θα λειτουργούσε κανονικά και θα απέφευγες όλη αυτή την ταλαιπωρία.

    Την επόμενη φορά θα ξέρεις...

    Προσπάθησα να είμαι λακωνικός και κατέληξα να μην είμαι κατανοητός, προφανώς. Όπως έγραψα, με τους πειραματισμούς μου 'κατάφερα' να κάνω το slot 4 της eMMC να φαίνεται σαν Inaccessible. Και δεν μπορούσα να εγκαταστήσω κανένα image στο slot4. Αφού έψαξα στο net να βρω κάτι παρόμοιο και κάποια λύση, μάταια, έστειλα e-maIl στην Edision.

    Παραθέτω κομμάτι από την απάντηση τους.


    Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την EDISION.


    Με αυτό το email θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η EDISION είναι ο κατασκευαστής του δέκτη LINUX OS MIO + 4K S2X+S2/T2/C, ενώ το λογισμικό (ανοιχτού κώδικα) προέρχεται από άλλες ομάδες τρίτων προγραμματιστών(Third Party Teams) όπως είναι η OpenATV και η OpenPLi, στις οποίες δεν εμπλέκεται η EDISION.


    Πάραυτα μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το recovery image που μπορείτε να κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο να το αποσυμπιέσετε σε μία άδεια και διαμορφωμένη μονάδα USB και αφού την συνδέσετε και τροφοδοτήσετε το δέκτη πατήστε ΟΚ για να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς. Μετά την ολοκλήρωση της επαναφοράς ελέγξτε ένα έχει επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.


    Σημαντική πληροφορία για την ορθή αναγνώριση των αρχείων επαναφοράς είναι να τοποθετηθούν στον φάκελό όπως αυτά αποσυμπιέζονται (osmio4κplus) και όχι χύμα στο αρχικό φάκελο του USB. Περισσότερες πληροφορίες επ’ αυτού, μπορείτε να βρείτε όπως αναφέρθηκε προηγούμενος στα αντίστοιχα forum OpenATV και OpenPLi αντίστοιχα.


    https://images.mynonpublic.com/openatv/nightly/osmio4kplus/openatv-7.3-osmio4kplus-20240112_recovery_emmc.zip


    Δοκίμασα λοιπόν και με recovery_emmc του openATV, του OpenPLi, του PurE2, αλλά τζίφος, το λάθος δεν διορθωνόταν.


    Τέλος δοκίμασα το recovery_emmc του OpenVix που επανέφερε σρη ζωή το slot4 και τώρα όλα καλά, έχω OpenViX (στο slot1, βαρέθηκα να δοκιμάσω άλλου image recovery_emmc), PurE2, openATV, OpenHDF.

    Ομολογώ πάντως ότι με τα περειορισμένα μου κριτήρια προτιμώ το PurE2.

    Ευχαριστώ!!
    Το είχα ανάγκη γιατί είμαι νέος στον χώρο και με τους πειραματισμούς μου 'κατάφερα' να κάνω το slot 4 της eMMC να φαίνεται σαν Inaccessible.
    Παρόλο που δοκίμασα με διάφορα recovery_emmc, τελικά το openvix-6.4.011.release-osmio4kplus_recovery_emmc μου έκανε δουλειά και το αποκατάστησε, αφήνοντας όμως ένα χαζό εορταστικό splash logo. Ξανά θένκς

    qwerty, είδα το setup σου και είναι παρεμφερές το ένα με το δικό μου . Επίσης το προφίλ σου είδα και πρέπει να φτιάξω το δικό μου, νέοπας γαρ, βλέπω τον λογαριασμό τον άνοιξα 25η Μαρτίου πέρυσι, προφανώς ήταν όταν ψαχνόμουν για linuxοδέκτη αλλά δεν έκανα τίποτε.

    Παρέλαβα χθες ένα από τα τελευταία διαθέσιμα κομμάτια Edision OS MIO 4K+, να αντικαταστήσει Clarke Tech HD 5000 Combo που παρέδωσε πνεύμα προ καιρού. Ανέβαλλα την αγορά γιατί έχω μεσάνυχτα σε ανοικτού λογισμικού δέκτες και ήξερα ότι θα είναι μπέρδεμα, τουλάχιστον στην αρχή.
    Αποφάσισα για τον Edision λόγω ωραίας στην όψη κατασκευής, 2 δεκτών, και ωραίας εμφάνισης. Edision έχω και ένα από το παρελθόν 10x1 DiSEqC και δεν είναι το support της εταιρίας που με ενθουσίασε.

    Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σου για επιλογή λογισμικού (αλήθεια που βρήκες SatdreamGR 8 για τον MIO?), οδηγίες/βοήθεια για μπισκότα, ειδικά για ΕΡΤ/Digea στον HellaSat (όλοι που τον έχουν ακούσει νομίζουν ότι είναι ελληνικός) και ότι άλλο θεωρείς σωστό να ξέρω και να κάνω.
    Φυσικά όποιος άλλος θέλει η βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Δορυφορικές γνώσεις αρκετές αλλά όχι σε ανοικτό λογισμικό. Γνώσεις υπολογιστών πολύ καλές, όχι όμως linux, FTP & Telnet OK.


    Φεύγω αύριο για το εξοχικό μου στην βόρεια Αττική για μπάνια, αλλαγή περιβάλλοντος και κάποιες, όσες γίνουν, δουλειές. Εκεί θα μείνω ελπίζω πάνω από μήνα, οπότε δουλειά στον δέκτη άμα τη επιστροφή μου. Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας από τα 49 μου και σοβαρή πλέον αναπηρία, χρειάζομαι θάλασσα, αλλά και δεν αντέχω πλέον ζέστη και κόσμο. Θα διαβάσω εκεί, θα ετοιμαστώ και πιστεύω θα τα καταφέρω.


    Ευχαριστώ προκαταβολικά