Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,135 replies in this Thread which was already clicked 400,721 times. The last Post () by bigapple.

  • Εάν βάλεις και τις έξτρα πηγές του κόμη στο epg import, θα έχεις και EPG.


    Page=15, Post #294.



    Και τέλος, ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις συνεχώς απάντηση με παράθεση (quote) όταν η ροή της ίδιας συζήτησης είναι συνεχόμενη.

    Liverpool.png


    YOU'LL NEVER WALK ALONE


  • ευχαριστω και με την μεθοδο του zip repos στο usb μπαμ μπαμ.

    επιβεβαιωνω οτι το kodi 18.9 δουλευει σε openatv 6.4 αλλα οχι στο sdgr8 (για μενα τουλαχιστον) σε octagon sf8008.

    Βεβαια στο openatv που τα περισσότερα plugins δουλεύουν Μου βγαζει errors σε καποια addons και δεν ανοιγουν.

    αυτο εδω: cryptodome.cipher missing.

    προσπαθησα να το εγκαταστησω μεσω telnet και μου λεει ηδη υπαρχει και ειναι updated.

    καμια ιδεα?

  • καλησπέρα σε όλους,

    αν και έχω εγκατάσταση 4 σταθερων δορυφόρων (4.8,13,19,23.5).και δουλεύω αρκετά χρόνια με softcam, κεντράροντας μόνος μου πιάτα και αλλάζοντας-αντικαθιστόντας εξοπλισμό, δεν νομίζω ότι έχω προχωρήσει όσο θα ήθελα. Στην παρούσα έχω έναν vu+ solo se με blackhole (2.1.5 build 2015-02-26) και πρόσφστσ κατέβασα τα ciefpsettings για τους δορουφόρους που δουλεύω. Μέσα σε αυτά είδα υπάρχουν και κάποια favourites για iptv κάποιες webcan κλπ. πατώντας πάνω σε αυτά βλέπω ότι δεν υπάρχει καν προσπάθεια για εξερχόμενο connection στα logs του router. Κοινώς τίποτα. Η ερώτηση μου είναι., πρέπει να εγκαταστήσω κάτι παραπάνω για να δουλέψει το stream αυτό ?


    Με τη σταθερότητα του blackhole δεν βλέπω κάποιο θέμα αν και κάποιες φορές δεν έχω ήχο ή εικόνα ενώ δουλεύει μια χαρά μέσω webif. Αυτό το λύνω κλείνοντας τελείως την tv από το διακόπτη για κάποια λεπτά και επανέρχονται όλα.

    Edited 6 times, last by kxrist ().

  • kxrist βλεπω οτι το λογισμικο σου ειναι του 2015 ...


    αν τα λινκ που ειναι στα settings ειναι ενεργα..., τοτε χρειαζεται ενημερωση καποιο απο τα stream tools (gstreamer -livestreamer -streamlink η οτι αλλο κανει χρηση το image) , και δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να το κανεις ετσι απλα εγκατασταση...

    συνηθως αυτες οι αναβαθμισεις ερχονται και σε νεωτερες εκδοσεις image (πχ αν βαλεις το τελευταιο blackhole, θα εχεις και αυτα)

  • ναι αυτό σκέφτηκα και εγώ. όχι δεν ήταν καν ενεργά ήταν όλα γκρι. Ποιά έκδοση bh θα μπορεί να τρέξει από τη φλας ώστε να μην χρειαστεί Multiboot ?

    Edited once, last by kxrist ().

  • xristos1 ευχαριστώ πολυ, ήδη έκανα εγγραφή και περιμένω. θα δοκιμάσω και με build.

    Ποιο προτείνεις γιατί είναι καμία 10αρια?

    Εμένα πιο πολύ αθλητικά με ενδιαφέρουν.

    Και σε τι image/box το χρησιμοποιείς?

    Γιατί όπως έγραψα πιο πάνω στο δικομουου sf8008 με SDGR δεν δουλεύει αλλά δουλεύει σε openatv 6.4 όπως επιβεβαιωσε και ο φιλος VangelisGi.

    Εάν μακρηγορούμε εδώ και κουράζουμε τον κόσμο και μπορεί ίσως να μην επιτρέπονται κάποια πράγματα μπορείς να μου στείλεις pm.

    Ευχαριστώ :)

  • Βαλε το manalab ειναι το πιο ενημερωμένο :smiling face with sunglasses: σε os mio 4k satdream 8 παιζει το μονο που δε θυμαμαι αν ξερει καποιος πως αναβαθμιζω το κοντι απο 18.9 που τρεχει τωρα στη τελευταια 19.3

  • ξερει καποιος πως αναβαθμιζω το κοντι απο 18.9 που τρεχει τωρα στη τελευταια 19.3

    Το Kodi 19.xx (Matrix) είναι "γραμμένο" σε python 3.
    Στο SDG8 όπως και στα άλλα python 2.7 images δεν τρέχει,

    γι' αυτό και δεν το βάζουν στο feed.


    Οπότε, εάν θέλεις kodi 19.xx πρέπει να εγκαταστήσεις ένα python 3 image

    όπως το OATV 7 (το SDG10 είναι υπό ανάπτυξη και την τελευταία φορά που κοίταξα, δεν..) .

    Liverpool.png


    YOU'LL NEVER WALK ALONE


  • OpenATV 7 εκεί θα το δοκιμάσω και εγώ.

    Διότι βλέπω ότι αρκετά πρόσθετα Δεν παίζουν πλέον σε image me python 2 θέλουν 3 και Kodi 19.


    xristos1 Ηλιθια ερώτηση: Προφανώς δεν μπορείς να εγκαταστήσεις 2 build ταυτόχρονα σωστά?

    Αλλά δεν πειράζει έχω άλλα δύο κενά slots θα βάλω openatv 7 και στα δύο και θα δοκιμάσω δύο διαφορετικά build ταυτόχρονα στο Kodi 19

  • xristos1 δοκίμασα 2 ελληνικά build σε Kodi 19 σε 2 python3 images, openAtv 7 και openBH 5 (Δεν ξέρω εάν υπάρχουν για τον δέκτη σου βέβαια.) στο δεύτερο φαινόταν πιο σταθερό στο oatv κόλλαγε κάποιες φορές. Γενικώς είναι καλά builds καλοφτιαγμένα και έχουν πολύ περιεχόμενο. Φυσικά κάποια πράγματα δεν παίζουνε. Αλλά γενικώς είναι μία καλή γρήγορη επιλογή για τα βασικά. Αλλά είναι πολύ χαώδες πρέπει να ασχοληθείς μέρες για να καταλάβεις τι δουλεύει και πότε.

    Επίσης άμα το μηχανημα σου υποστηρίζει multiboot μπορείς να βάλεις δύο διαφορετικά builds ταυτόχρονα. Αλλά... Για το δικό μου μηχάνημα όταν είχα USB μέσα mounted ως HDD έφτιαχνε ο kodi στο ίδιο path user files και γινόταν σαλάτα. (Δεν βρήκα τρόπο να του ορίσεις το path η πώς να το ξεπεράσεις αυτό παρότι το έψαξα αρκετά). Όταν όμως έβγαλα το USB και τα εγκατέστησα από την αρχή παίζανε κανονικά και ξεχωριστά χωρίς μπερδέματα και στα δύο image.

    Αυτά από την εμπειρία μου με Kodi.

  • Τελικα σε 19.3 ειναι νωρις για τον δικο μου δέκτη μου κρασαρε το λογισμικο το περασα απο την αρχη ολα οκ ευχαριστω γιωργο καλο βράδυ

  • Αλλά... Για το δικό μου μηχάνημα όταν είχα USB μέσα mounted ως HDD έφτιαχνε ο kodi στο ίδιο path user files και γινόταν σαλάτα. (Δεν βρήκα τρόπο να του ορίσεις το path η πώς να το ξεπεράσεις αυτό παρότι το έψαξα αρκετά). Όταν όμως έβγαλα το USB και τα εγκατέστησα από την αρχή παίζανε κανονικά και ξεχωριστά χωρίς μπερδέματα και στα δύο image.

    Αυτά από την εμπειρία μου με Kodi.

    για το θεμα που αντιμετωπιζεις κανε μια δοκιμη το εξης...(χωρις να ειναι σιγουρο, αλλα εχει πιθανοτητες)

    1) η βαζεις και μια sd card στον δεκτη (μαζι με το στικακι) και στο καθε slot (image) οριζεις διαφορετικη συσκευη (sd/ usb stick) ως hdd ...

    2) κανεις μια δοκιμη να κανεις το στικακι 2 partition και κανε mount /hdd το διαφορετικο partition στα 2 slot που εχεις

    εχω την εντυπωση οτι τα παει/ψαχνει στο /hdd και πιθανον να μην τα μπερδευει...


    αν και εχω διατυπωσει αποψη οτι δεν ειναι το kodi για αυτου του ειδους τα μηχανακια...

  • Thanks θα το δοκιμάσω αν και όπως είπες και εσύ, δεν αξίζει απλά ήθελα να δω εάν και πώς παίζει πιο πολύ από περιέργεια. Αυτό που διαπίστωσα όμως και δεν μου άρεσε είναι ότι παρότι έχεις multiboot ουσιαστικά δεν είναι 100% αυτοτελές και ανεξάρτητο. (σαν να έχεις 4 διαφορετικά μηχανήματα ας πούμε) φαίνεται πώς μοιράζονται διάφορα. Και επίσης το kodi είναι γελοίο θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί το multiboot και άμα έβλεπε ίδιο φάκελο ας φτιάξει έναν δίπλα και να τον ονομάσει kodi2 ή να σου δίνει την επιλογή που θα το εγκαταστήσει HDD η internal flash.

    Διότι άμα δεν έχεις καθόλου HDD-usb mounted μία χαρά δουλεύει ακόμη και σε 4 image ταυτόχρονα. Αλλά με το που βάζεις το usb και γίνεται mount ακόμα και σέ ένα image που δεν έχει το kodi με το που ανοίγεις το άλλο image και χωρίς καν να ανοίξεις το kodi, έχουν δημιουργηθεί οι φάκελοι και έχει γίνει ήδη σαλάτα και δεν δουλεύει τίποτα. Δεν ξέρω πολλά αλλά έχω μία αίσθηση ότι είναι θέμα το οποίο θα μπορούσε να λυθεί ίσως και με μία απλή εντολή. Βέβαια δεν ξέρω πώς λειτουργούν ούτε τα linux ούτε το kodi σε βάθος.


    Και κάτι άσχετο: αν το έχει παρατηρήσει κανείς η είναι θέμα του δικού μου μηχανήματος (sf8008 διπλο sat tuner) ή γενικότερο.

    Όταν κλείνω εντελώς το μηχάνημα (deep standy) όταν το ανοίγω και ανοίγει στο προεπιλεγμένο κανάλι,

    Πάντα μου λέει:No signal/tuner failed.

    Αλλά εάν απλά πάω στο επόμενο κανάλι συντονίζει και ανοίγει κανονικά. Δεν ξέρω. Περίεργο. Και μου συμβαίνει με όλα τα image. Και όχι από full reboot h standby. Μόνο όταν κλείνει εντελώς!

    Τι είναι αυτό? ☹️


    Ευχαριστώ πάντως και καλό σας βράδυ.

  • Εβαλα το open blackhole 4.3 ανοιγει ολα τα streams που ηταν γκριζαρισμενα πριν. Με ταλαιπωρησε λιγο να φερω το oscam αλλα τωρα μια χαρα.

    Edited once, last by kxrist ().

  • Εχω ενα Edision os nino pro εδω και 6 μηνες και οποτε σβησει ειτε απο διακοπη ρευματος η αν κολησει μενει στο boot παγωμενο. Βαζω λοιπον αλλο προγραμμα open-pli που σημαινει ρυθμισεις, Oscam, δορυφορους, και πακετα απο την αρχη. Δεν ειχα το προβλημα στην αρχη αλλα μου συνεβει 2 φορες τις τελευταιεσς 10 ημερες. Γνωριζει καποιος τι μπορω να κανω και αν οχι πως μπορω να εχω αντιγραφο ασφαλειας τουλαχιστον για τα μπουκετα που εχω φτιαξει. Λεει στο μενου για αντιγραφο ασφαλειας αλλα οσο κι αν δοκιμασα να ποθηκευσω σε usb η αλλου δεν τα καταφερα. Ευχαριστω

  • leedsalex Δεν ξέρω πώς λειτουργούν τα backup στο μηχάνημα σου είναι η αλήθεια (λογικά θα γίνεται σίγουρα ένα ολικό backup, κάποιος άλλος πιστεύω θα σε καθοδηγήσει)

    αλλά τις ρυθμίσεις από τα μπουκέτα σου είναι εύκολα να τις πάρεις και να τις διαμόρφωσεις με το dreambox edit μέσω υπολογιστή. Λογικά θα λειτουργεί και για το μηχάνημα σου. Απλά βάζεις την IP του μηχανήματος σου και τα τραβάς και τα έχεις εκεί και τα ξανά στέλνεις εάν κάτι πάει στραβά.

    DreamBoxEdit - Page 6

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!