Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 715,524 times. The last Post () by chicken101.

• Το μεγαλύτερο σήμα που κατάφερα να πιάσω με το πιάτο των 1.25 μ. Είναι στον Turksat 2B, λάθος 4B στις 50°E. Εσείς με τα μεγάλα πιάτα εύκολα θα πιάνετε το 20άρι.

Δεν είναι τίποτα το σπουδαίο αλλά για μένα είναι πρωτόγνωρα νούμερα και βγήκα να το φωνάξω.

Φυσικά τώρα πιάνω εύκολα και τα feed που πριν έπιανα 1 στα 50 και αυτό με οριακό σήμα.

Όπα, μόλις είδα στις εικόνες ότι το ρολόι πάει 1 ώρα μπροστά. Τι έγινε, πόσο καιρό το έχω και δεν το πήρα χαμπάρι; Γρήγορα να το διορθώσω.

Edit

Τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα με την ώρα. Ήμουν σε ανώμαλους transponders. Μόλις πήγα σε κανονικό επανήλθε. Είπα και εγώ.

1.jpg     2.jpg

Edited 2 times, last by giorbak ().

• Ευχαριστούμε φίλε qwerty για τις πληροφορίες. Μας δίνεις δόλωμα και μας βάζεις σε μπελάδες. Θα κατεβάσω και θα δοκιμάσω τοπικά την εφαρμογή που έδωσες.

Αν έχω αποτέλεσμα, θα ψάξω να βρω τρόπο να έχω σήμα στην ταράτσα. Η κεραία μου δεν βρίσκεται πάνω από το διαμέρισμα, αλλά πιο βαθιά πάνω από άλλο

και κυρίως πάνω από τον διάδρομο. Θα πρέπει να ρίξω καλώδιο να μεταφέρω το router στο μπαλκόνι, και πάλι δεν είναι σίγουρο αν θα πιάσω.

Τρώγομαι με τα ρούχα μου. Σκέφτομαι να ξηλώσω το actuator που βρίσκεται αριστερά του ιστού και να το μεταφέρω στα δεξιά. Θα χρειαστεί να αλλάξω την

πολικότητα του μοτέρ ώστε να κάνει ανάποδες κινήσεις καθώς και να αντιστρέψω τα όρια τερματισμού. Όλα αυτά στα τυφλά και ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.

Έχω ένα μικρό πρόβλημα με τις 30°W. Το actuator είναι 20ετίας επισκευασμένο και ίσα-ίσα που στέκεται στον Hispasat. Αν φυσήξει αέρας, μετακινείται λίγο

προς στα δεξιά με τη βοήθεια του βάρους του πιάτου που πλαγιάζει πολύ και χάνω το σήμα. Αν βάλω το actuator δεξιά, τότε δεν θα έχω πρόβλημα με τον

τελευταίο δορυφόρο ανατολικά (53°E). Εκεί το πιάτο δεν γέρνει τόσο ώστε το βάρος να το μετακινήσει στα αριστερά.

Το πιάτο είναι όρθιο στις 23°Ε. Για να πάει στις 53°E στρέφει 30 μοίρες αριστερά, ενώ για να πάει στις 30°W πρέπει να στρέψει 53 μοίρες δεξιά.

• Αν το ταψί είναι σιδερένιο (διαπιστώνεται εύκολα αυτό με χρήση ενός μαγνήτη), τότε είναι πο βαρύ και άρα πιο ζόρικο στη μετακίνηση.

Ο Hispasat 30oW θέλει ανύψωση (elevation) στην Αθήνα (εξ ιδίων κρίνω) τέτοια που το ταψί έρχεται σχεδόν κατακόρυφο.

Για την επικοινωνία - ζεύξη οικιακού ρούτερ με την ταράτσα υπάρχουν λύσεις-πατέντες, με μικρό ή μεγαλύτερο κόστος, πχ ένα μακρύ καλώδιο δικτύου από το μόντεμ - ρούτερ σε ένα παλιό παροχικό " (σε όλους μας έχουν ξεμείνει τέτοια μαραφέτια από παλιότερες συνδέσεις σε παρόχους) άχρηστο" κατάλληλα ρυθμισμένο ρούτερ μέχρι την ταράτσα.

• Καλησπέρα στην παρέα

Θα απαντήσω σε όλους μαζικά

Ο turksat 4b μου βγαίνει στα 20+(δεν κεντραρα σωστά καθώς δεν υπάρχει λόγος)

Στο feed του παναθηναϊκού είχα 12 και κάτι και στου ολυμπιακού μια από τα ίδια

Ο 30 west όπως και ο 34,5 west είναι ζόρικοι γιατί η ανύψωση οριακά έρχεται το 0

Σε diseqc μοτέρ το βάρος είναι πρόβλημα ειδικά στους ακραίος δορυφόρους

Ευτυχώς από τα ανατολικά τελευταίος δορυφόρος που έχω είναι ο 70,5 east και το πιάτο κοντράρει στο κάγκελο οπότε κρατάει λίγο το βάρος

Τώρα στους δυτικού έχω θέμα με τον αέρα

Bonus video:με το παλιό μοτέρ (που είχε φαγωμένο σφυνοδρομο στο γρανάζι και είχα κούνημα +- έως 2°)κίνηση από 45 west έως 39 east

Δώστε βάση στην ανύψωση και στο ζόρι που τραβάει το μοτέρ

• Το πιάτο είναι από αλουμίνιο. Το τέσταρα με μαγνητάκι και δεν κολλάει σε αντίθεση με το actuator που είναι φυσικά από σίδερο.

Εξ άλλου το ζύγισα πριν την εγκατάσταση και έχει βάρος 6,8 κιλά ενώ η βάση είναι 7,2 κιλά. Απλώς στις 30°W το καλάμι του actuator πλησιάζει πολύ τον άξονα

περιστροφής του πιάτου και δεν έχει την ίδια δύναμη όπως στις άλλες τροχιακές θέσεις.

Εγώ που μένω πιο βόρεια έχω αρνητικό elevation (μερικές μοίρες) στον Hispasat. Αν κοιτάξω από κάτω το πιάτο που έχω στο μπαλκόνι το καταλαβαίνω ότι βλέπει

ελαφρά κάτω από τον ορίζοντα (πιάτο offset γαρ).

Τώρα που έχω σωστά ρυθμισμένο το τόξο θα ήθελα να επεκτείνω προς τα ανατολικά, αλλά αν το κάνω θα έχω και εδώ το πρόβλημα του 30°W.

Ας αλλάξω πρώτα θέση στο actuator και μετά βλέπουμε αν μπορώ να επεκτείνω το τόξο ανατολικά.

• Οποιος ξερει ας μου εξηγησει σε τι χρησιμευουν τα δυο μενου στις φωτο του Redline S150 Hd γιατι δεν γνωριζω.

Στην δεύτερη φωτογραφία τερμα κάτω που λέει EMU ειδα οτι ειναι συγκεντρωτικα όσα κλειδιά εχουν περαστεί σε διάφορες κωδικοποίησεις.

• Καλημέρα στα παιδιά σε πιάτο 1.20 αν βάλεις 19.2, 23.5, 26 είναι καλά τα σήματα?

Παίζει ρόλο ο κεντρικός ποιος θα είναι?

Εννοείται με ενδιαφέρει να είναι σταθερή η λήψη στα Dubai Sports.

Έχω στο 2.40 το τόξο απο 7w - 16e σταθερά lnb

Στο gilbertini 1m που μόλις αγόρασα σκέφτομαι να μπουν 36,39,42,46, 52?

• Καλησπέρα στην παρέα!!!

Με 1,20 κέντρο 23,5 και δεξιά , αριστερά 19, 2+ 26,0 θα είσαι πολύ καλά.

Ένα καλό στημένο πιάτο θα έχεις πολύ καλά σήματα..

Αν το κάνεις ανέβασε καμία φωτογραφία!!

Εγώ το 2,40 θα το έβαζα ένα 36' actuator motor :smiling face with sunglasses:

• Ωραίο λογότυπο, ωραια ιδέα κατα την άποψη μου καλά εκαναν και εβγαλαν το BBC

μακάρι να βγάλουν και το TV5 και να βάλουν το euronews greek

• Σίγουρα πάνω από 120

Δεν λέω ότι δεν θα πιάνεις και με 120αρι πιάτο απλά θα πρέπει να πάει κέντρο(αν είναι σταθερό το πιάτο είναι καλά)

Εγώ βγάζω αρκετά feed με σήμα 8.5-10db και χωρίς τέλεια στόχευση

• Καλησπέρα στα παιδιά επιβεβαιώνω ότι για τις 7e λόγω των διαφορετικών footprints χρειάζεται πιάτο 100%

να είναι μεγαλύτερο του 1μ. Ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μετακίνησης αλλού για τον 7B.

• Γεια χαρα στην Ελληνική παρέα.Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Εβαλα για πρωτη φορά το Xtremity plugin IPTV.

Ολα καλά.φορτωσα και μια λίστα,απο εδω που δίνουν free list iptv,

το πρόβλημα,ειναι,ότι παίζουν μονο 2 λεπτά,σταματάνε...και μετα απο την αρχή,ξανά 4λεπτα.....κτλ...κτλ...

Τώρα είναι θέμα VPN,Port,.....η, ειναι demo stream,δηλ.διαφημιζουν τον server τους???????

• Γεια χαρα στην Ελληνική παρέα.Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Εβαλα για πρωτη φορά το Xtremity plugin IPTV.

Ολα καλά.φορτωσα και μια λίστα,απο εδω που δίνουν free list iptv,

το πρόβλημα,ειναι,ότι παίζουν μονο 2 λεπτά,σταματάνε...και μετα απο την αρχή,ξανά 4λεπτα.....κτλ...κτλ...

Τώρα είναι θέμα VPN,Port,.....η, ειναι demo stream,δηλ.διαφημιζουν τον server τους???????

παλαιά αυτά τα έβρισκα σε demo stream, δοκίμασε και στο κινητό.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!