Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 723,564 times. The last Post () by chicken101.

Καλησπερα.
    Γνωριζει κανεις πως περναω το plugin toy netflix στον oktagon sf8008 με atv 8.0 image που βλεπω οτι το υποστηριζει!
    Απλα δεν εχω βρει καποιο ipk αρχειο στο ιντερνετ για να το εγκαταστησω!

στο feed δεν υπαρχει να το κατεβασεις μεσα απο τον δεκτη?

επισης δοκιμασε με telnet

Code

Code
     opkg update
    opkg install enigma2-plugin-extensions-netflix

μηπως και...

μπα...τιποτα με τελνετ!!

• Για το μέλος απο την Βόρεια Ελλάδα εδώ κάτω στις 25.5 σίγουρα και άνετα τα 7 db wave frontier

Επίσης στις 30.5 5 db, 31 11-13.5 db.

Με πιάτο να στοχεύει απευθείας 1.20 σίγουρα ακόμη πολύ καλύτερο σήμα δεν έχω δοκιμάσει.

Θεσσαλονίκη οι μετρήσεις....

• Καλησπέρα στα παιδιά αν καταφέρω κάποιον να έρθει να ρυθμίσει το πιάτο 2.40 για κινητό να μου

βάλει δηλαδή στο positioner τους δυο ακριανούς δορυφόρους αφού έχει συνδέσει σωστά τα

καλώδια του actuator πόσα λεφτά είναι στην πιάτσα μια λογική τιμή? Κάποιος νομίζω εδώ μου

είχε πει θα πάρει 2 ώρες εργασίας? ας πούμε να του δώσω 80,00 είναι μια καλή προσφορά?

Ευχαριστώ.

Σύντομα πιστεύω θα σας πω ακριβως πόσο κοστίζει. Το δικό μου πιάτο ενός μέτρου έχει φύγει από το τόξο 10-15 μοίρες μετά από δυνατό αέρα.

Κανόνισα με τον μάστορα να έρθει να μου το συντονίσει αλλά πέρασαν 2 εβδομάδες και ακόμα περιμένω. Βασικά, εμπόδιο είναι ο καιρός (έτσι πιστεύω).

Φυσικά σε μένα δεν θα κάνει εγκατάσταση αλλά ο συντονισμός του τόξου είναι συντονισμός, θέλει δουλειά και όργανα.

• Καλησπερα.

Γνωριζει κανεις πως περναω το plugin toy netflix στον oktagon sf8008 με atv 8.0 image που βλεπω οτι το υποστηριζει!

Απλα δεν εχω βρει καποιο ipk αρχειο στο ιντερνετ για να το εγκαταστησω!

νομιζω πρεπει να εγκαταστήσεις το Chromium2 εχει και youtube tv και disney+

• καλησπερα εχω 16 δορυφορους αλλα diseqc 10 σε ενα. μια λυση θελω για μην αλλαζω τα καλωδια στα lnb

ψαχνω για diseqc αλλα δεν βρισκω .εχω 2 10αρια 4 8αρια μηπως υπαρχει καμια πατεντα

• Θα χρησιμοποιήσεις τα 2 8άρια που η έξοδος τους θα πάει σε έναν απλό διακόπτη (DiSEqC-2.0) δύο θέσεων.

Στη θύρα A θα συνδέσεις το ένα 8άρι και στη θύρα Β το άλλο 8άρι. Η έξοδος αυτού θα πάει στον δέκτη.

Φυσικά θα πρέπει να ρυθμίσεις το enigma να δέχεται τον συνδυασμό των δύο DiSEqC. Για παράδειγμα, κοίτα την παρακάτω εικόνα.

1.jpg

• ευχαριστω πολυ φιλε. πες μου κατι πως γραφω σαν απαντηση σε καποιο θεμα απο κατω, ποιο κουμπι παταω για δεν ξερω και παταω replay

• Τα 16 LNB θα πάνε στα 2 8άρια (8 LNB στο πρώτο και 8 στο δεύτερο).

Η έξοδος από το πρώτο DiSEqC-1.1 θα πάει στη θύρα Α του DiSEqC-2.0 και η έξοδος του δεύτερου στη θύρα Β.

Η έξοδος του DiSEqC-2.0 θα πάει στον δέκτη.

Στις ρυθμίσεις του δέκτη (βλ. την εικόνα που σου έστειλα) θα ρυθμίσεις τον πρώτο δορυφόρο:

- Τύπος ρύθμισης — Προχωρημένο

- Δορυφόρος — Επιλέγεις τον δορυφόρο που βλέπει το πρώτο LNB

- LNB — Επιλέγεις ένα νούμερο (συνιστάται 1 για το πρώτο LNB, 2 για το δεύτερο ... 16 για το τελευταίο)

- Λειτουργία DiSEqC — 1.1

- Εντολή DiSEqC 1.0 — Πόρτα Α

- Εντολή DiSEqC 1.1 — Εισαγωγή 1 (Προϋπόθεση να συνδέσεις το LNB1 στη θύρα 1 του πρώτου 8αριού)

- Σειρά εντολών — DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, toneburst

- Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις θα μείνουν ως έχουν.

Οι 8 πρώτοι δορυφόροι ρυθμίζονται εύκολα.

Για τον 9ο δορυφόρο θα βάλεις Πόρτα Β - Εισαγωγή 1 (το LNB9 θα πάει στη θύρα 1 του δεύτερου 8αριού)

Για το LNB10 Πόρτα Β - Εισαγωγή 2 ... για το LNB16 Πόρτα Β - Εισαγωγή 8 (το LNB16 στη θύρα 8 του δεύτερου 8αριού)

Πιστεύω να είναι κατανοητά και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο !!!

• Επειδή ο τεχνικός το πάει με το πάσο του και όλο το καθυστερεί ενώ εγώ βιάζομαι (άντρα θέλω, τώρα τον θέλω) δεν είχα την υπομονή να περιμένω

και αποφάσισα να δοκιμάσω μήπως και καταφέρω κάτι. Στόχευσα στον 23.5E και πήγα επάνω να δω την εγκατάσταση.

Ενώ το πιάτο θα έπρεπε να είναι ελαφρά αριστερά από την βάση περιστροφής, αυτό είναι στραμμένο δεξιά. Έχω και ένα περίεργο μηχανισμό

(polar mount) γιατί το πιάτο είναι σταθερό και δεν έχει το αυθεντικό polar mount που έχουν τα περιστρεφόμενα.

Το μόνο εργαλείο που χρησιμοποίησα ήταν το μάτι σαν πυξίδα. Σημάδεψα έναν στόχο που έβλεπε το πιάτο και ακολούθως έστρεψα το polar mount

ελάχιστα δεξιά από τον στόχο. Κατέβηκα κάτω για να ξανασυντονίσω τον 23.5E ώστε να είναι ελάχιστα αριστερά από τον μηχανισμό.

Πράγματι το πέτυχα αλλά το σήμα έπεσε. Το κανονικό τόξο ήταν 30W-42E, τελευταία έπιανα 5W-39E και με τη ρύθμιση έχασα τους ακριανούς δορυφόρους.

Θα έπρεπε να ρυθμίσω το πιάτο πάνω-κάτω μέχρι να δυναμώσει το σήμα, αλλά όλα αυτά με ανεβοκατέβασμα στις σκάλες.

Μου την έδωσε, ξαναγύρισα τη βάση στην αρχική θέση και τα παράτησα. Μου βγήκε η γλώσσα πάνω-κάτω τόσες σκάλες.

Που πας καραμήτρο χωρίς όργανα. Και πεδιόμετρο να είχα θα έπρεπε να τραβήξω ρεύμα στην ταράτσα και να κουβαλήσω το positioner επάνω για να

περιστρέφω την κεραία και να ρυθμίσω τα limits στο actuator.

Να λείπει το βύσσινο. Θα περιμένω τον τεχνικό, άσε που του ζήτησα να μου επεκτείνει το τόξο από 34.5W έως 53Ε (όταν έρθει).

• Ρε παίδες ο Hotbird σας κάνει κοψίματα το σήμα?

Κακοκαιρία λογικά?

Σε αυτό το πιάτο έχω κέντρο Hotbird και δίπλα astra ο οποίος δουλεύει χωρίς κοψίματα.

Edited 2 times, last by oktus: Merged a post created by chicken101 into this post. ().

• Δυστηχως δεν μπορώ να σου πω γιατί άφησα το πιάτο αρρύθμιστο καθώς έλεγαν ότι θα έχει χειρότερο αέρα από εχθές και δεν ήθελα να ξοδέψω τόσο χρόνο για να ξανά χαλάσει

Ελα όμως που όλη μέρα δεν φυσηξε σχεδόν καθόλου

• Δυστηχως δεν μπορώ να σου πω γιατί άφησα το πιάτο αρρύθμιστο καθώς έλεγαν ότι θα έχει χειρότερο αέρα από εχθές και δεν ήθελα να ξοδέψω τόσο χρόνο για να ξανά χαλάσει

Ελα όμως που όλη μέρα δεν φυσηξε σχεδόν καθόλου

Αύριο θα πουν ότι χιονίζει.... Πέφτουν έξω αρκετά.

Σαν να έφτιαξε τώρα. Παρετουμε μέχρι νεωτέρας και λόγο κακοκαιρίας.....

Ps: 9-8 I Higgins! Πολύ καλό παιχνίδι, θα πάει για decider?

• Εγώ θα ανέβω το πρωί πριν αρχίζει να βρέχει και γλυστρανε όλα

Το ps σου δεν το έπιασα(αν μπορείς εξήγησε μου τι είναι αυτό)

Κακοκαιρία λογικά?

Σε αυτό το πιάτο έχω κέντρο Hotbird και δίπλα astra ο οποίος δουλεύει χωρίς κοψίματα.

Καλημέρα σάς!!

Το έχω προσέξει για πτώση σήματος στον hotbird... κυρίως σε συχνότητες που έχει τα πολωνικά κανάλια!!όταν λέω πτώση 0% για λίγο μετά επανέρχεται..

Κακοκαιρία λογικά?

Καλημέρα σάς!!

Το έχω προσέξει για πτώση σήματος στον hotbird... κυρίως σε συχνότητες που έχει τα πολωνικά κανάλια!!όταν λέω πτώση 0% για λίγο μετά επανέρχεται..

Το θέμα μου ήταν αρχικά στα Eur0sp0rt Έλαντα και μετά στα υπόλοιπα.

Αυτό που δεν αναφέρα χτες, ήταν ότι χτες το πρωί είχα το ίδιο θέμα. Θα το κοιτάζω να δω τι γίνεται.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!