Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 723,592 times. The last Post () by chicken101.

• Χαίρομαι με τη χαρά σου, χαρά μικρού παιδιού με το καινούργιο του παιγνίδι, όπως συμβαίνει σε όλους εμάς τους ερασιτέχνες.

Επειδή πάντα θα θέλεις να τσεκάρεις επίπεδο σήματος από την ταράτσα, για να μη λιώσεις στο ανέβα-κατέβα, αν δεν έχεις πεδιόμετρο, χρησιμοποίησε τη δωρεάν εφαρμογή signal meter από το app store στο κινητό σου, που θα σου δίνει πρόσβαση, οπτική και φωνητική, στο επίπεδο του σήματος των καναλιών του δέκτη σου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις πρόσβαση από την ταράτσα στο οικιακό σου δίκτυο.

Την κατεβάζεις στο κινητό (δεν ξέρω αν υπάρχει και για iphone), περνάς τον δέκτη και το δοκιμάζεις πρώτα μέσα στο σπίτι, χωρίς να ανεβείς στην ταράτσα.

Την έχω δοκιμάσει, δουλεύει άψογα.

• Μπερδευτηκα

το ιδιο μοντελο με το δικο σου εχω.

τελικα τσεκαρες το σημα ανεβηκε και ειδικα σε αδυναμες συχνοτητες ?

Τα dubai στον 26 Ε τα πιανεις τωρα ?

• Λοιπόν, προσπάθησα να συντονίσω την κεραία όσο καλύτερα μπορούσα, δίχως όργανα, με τα ποδαράκια μου μόνο και κατάφερα να αυξήσω το σήμα

αλλά και πάλι δεν είμαι ικανοποιημένος. Θα πρέπει να ανέβηκα στην ταράτσα τουλάχιστον 20 φορές. Πάλι καλά που οι σκάλες είναι μόνο τρεις.

Σκέψου να έμενα σε ουρανοξύστη.

Επειδή δεν μπόρεσα να αυξήσω το σήμα όσο ήθελα, μου την έδωσε, και έβαλα χέρι και στη βάση του polar mount. Είναι ανάποδο ποτήρι που κάθεται

πάνω στον ιστό και έχει τρεις βίδες επάνω και τρεις κάτω. Προσπάθησα με το αλφάδι όσο μπορούσα να είναι εντελώς κάθετο.

Ακολούθως κατέβασα λίγο το πιάτο και αυξήθηκε λίγο σήμα.

Έπαιξα λίγο και με το LNB. Στο πιάτο αυτό, το κοντάρι που βιδώνει η βάση του LNB έχει μια σχισμή 2,5 πόντων για να μπορείς να την μετακινήσεις.

Ο τεχνικός έβαλε τη βάση τελείως έξω και ο λαιμός του LNB και αυτός τελείως έξω. Με αυτά συμφωνώ και εγώ και πάντα έτσι τα έκανα.

Πάνω στην απελπισία μου είπα να δοκιμάσω άλλες θέσεις και κατέληξα να βάλω τη βάση τελείως μέσα και τον λαιμό του LNB δύο πόντους προς τα μέσα.

Έτσι κατέληξα να έχω το καλύτερο σήμα. Και όλα αυτά με τρεχάλα πάνω-κάτω μέχρι να βρω τη μέγιστη τιμή.

Τώρα πλέον έχω σε αρκετές συχνότητες 17+ dB, αλλά δεν μπόρεσα να έχω τα 18 dB που περίμενα. Το αφήνω για την ώρα γιατί μου βγήκε η γλώσσα και

θα το ξαναπιάσω όταν με πιάσει πάλι η τρέλα.

Να και η διαφορά στο σήμα σε σχέση με τις χθεσινές εικόνες. Επίσης πιάνω και τα Dubai φυσικά με καλό καιρό. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν βρέξει.

1.jpg   2.jpg   3.jpg

• Χαίρομαι με τη χαρά σου, χαρά μικρού παιδιού με το καινούργιο του παιγνίδι, όπως συμβαίνει σε όλους εμάς τους ερασιτέχνες.

Επειδή πάντα θα θέλεις να τσεκάρεις επίπεδο σήματος από την ταράτσα, για να μη λιώσεις στο ανέβα-κατέβα, αν δεν έχεις πεδιόμετρο, χρησιμοποίησε τη δωρεάν εφαρμογή signal meter από το app store στο κινητό σου, που θα σου δίνει πρόσβαση, οπτική και φωνητική, στο επίπεδο του σήματος των καναλιών του δέκτη σου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις πρόσβαση από την ταράτσα στο οικιακό σου δίκτυο.

Την κατεβάζεις στο κινητό (δεν ξέρω αν υπάρχει και για iphone), περνάς τον δέκτη και το δοκιμάζεις πρώτα μέσα στο σπίτι, χωρίς να ανεβείς στην ταράτσα.

Έλα φίλε μου qwerty.

Προσπάθησα να το κάνω και αυτό αλλά δυστυχώς δεν έχω επαφή από ταράτσα με το Wi-Fi.

Μάλιστα κάποιος φίλος είχε δώσει οδηγίες για την Λύση του «φτωχού». Να με συγχωρήσει ο φίλος που δεν αναφέρω το όνομά του.

Θα πρέπει να ψάξω πολλές σελίδες και μπορεί να είναι σε άλλο νήμα.

Θα έπρεπε να έχω το πεδιόμετρο που έχεις και εσύ, φθηνό και πολύ καλό. Δεν το πήρα τότε που ήμουν στις κάψες μου, θα το πάρω τώρα;

Εξάλλου τις σταθερές κεραίες μου τις έχω στο μπαλκόνι και αν χρειαστώ κάτι βγάζω έξω τα μηχανήματα.

• Πάμε πάλι την λύση του «φτωχού»😂😂

Αγοράζεις μια hdmi capture card που συνδέεται με την usb του υπολογιστή σου

Κατεβάζεις το obs για να σου βγάλει οθόνη

Κουμπώνεις το hdmi από τον δέκτη πάνω στην κάρτα

Βάζεις και ένα AnyDesk στο κινητό σου και στο pc και είσαι άρχοντας

• Ναι τις έχω τις οδηγίες για το κινητό. Απλά δεν συγκράτησα το όνομα του φίλου που τις έδωσε.

Το γνωρίζω ότι στο κινητό πρέπει να έχεις skew 0° στο LNB, γιατί με το polar mount πλαγιάζει και αυτό όταν περιστρέφεται η κεραία.

Μη ανησυχείς, είμαι παλιά καραβάνα. Τα έχω φάει αυτά με το κουτάλι. Ότι ανώμαλο και παράξενο υπάρχει το γουστάρω και το σκαλίζω.

• Ναι τις έχω τις οδηγίες για το κινητό. Απλά δεν συγκράτησα το όνομα του φίλου που τις έδωσε.

Το γνωρίζω ότι στο κινητό πρέπει να έχεις skew 0° στο LNB, γιατί με το polar mount πλαγιάζει και αυτό όταν περιστρέφεται η κεραία.

Μη ανησυχείς, είμαι παλιά καραβάνα. Τα έχω φάει αυτά με το κουτάλι. Ότι ανώμαλο και παράξενο υπάρχει το γουστάρω και το σκαλίζω.

Εγώ είμουν που το έγραψα

Πρέπει να έχει περάσει κανένα δίμηνο σίγουρα

• Λογικα τα dubai πρεπει να τα πιανεις σταθερά όλο το 24 ωρο με 1.25 πιατο απο τον Βόλο .Εγω απο την καβαλα με 1.10 πιατο πιανω σταθερά τα dubai.

Στις 28.2 Ε πιανεις τους 2Ε και 2F που ειναι οι ποιο δύσκολοι ;

• Τώρα με συννεφιά πιάνω τα Dubai χωρίς την παραμικρή μείωση σήματος. Θα δω όταν βρέξει.

Στον 28.2 Astra 2F EUROPE δεν πιάνω τίποτα.

Στον 28.2 Astra 2Ε EUROPE πιάνω και τις τέσσερις συχνότητες 11758H, 12012V, 12032H και 12090V

1.jpg     2.jpg

3.jpg     4.jpg

• Ο 2G EUROPE είναι εύκολος. Δοκίμασα 4 συχνότητες στη σειρά και τις πιάνω όλες και μάλιστα με βροχή. Δεν συνέχισα αλλά πιστεύω ότι τις λαμβάνω.

5.jpg

• Παντως περιεργο να μην λαμβανεις 2ε. Μια προχειρη αναζήτηση χθες χωρις βαση κτλ με το 150 εγινε λήψη ολόκληρος

2Ε ειπε ο φίλος οτι πιανει 4 συχνοτητες που εχουν ευρωπαϊκή δεσμη.

Εσύ πιανεις στον 2Ε και τις UK δεσμες ;

• Οχι. Μονο Ευρωπαϊκες. Αλλα ξανα λεω δεν εστησα το πιατο σε βαση.

Εχεις μεγαλο πιατο 1.50 μετρο και ισως και το μερος που μενεις να ειναι ποιο κοντα στις δεσμες συτου του δορυφόρου.

Καλημερα μηπως μπορεις να μου πεις ποια ακριβως ειναι η εφαρμογη signal meter που αναφερες ;

αν γίνεται να ανεβασεις μια φωτογραφία με το λογότυπο της για να την βρω

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!