Καφενείο - Γενικές Συζητήσεις

There are 1,588 replies in this Thread which was already clicked 92,795 times. The last Post () by IsN0G00d.

  • Εγώ έχω 2.40 με invacom lnb flange 0.3 παρατηρώ να είναι δυσκολότερες οι συχνότητες που είναι ψηλές.

    Επίσης υπάρχει ξεκάθαρα θέμα διαφοράς σήματος γιατί οι δέσμες είναι EUROPE A, EUROPE B.

    Προφανώς το 99% signal quality αφορά την εύκολη δέσμη EUROPE B.

    Τέλος να πω ότι στον octagon sf8008 συνήθως τα feeds είναι στο 55% με σπασίματα εικόνας.

    Στον δέκτη Gt Media v8x το 55% γίνεται 72-77%.

    Παρήγγειλα και τον Gt Media GT COMBO θα σας πω σήμα όταν έρθει σε καμιά 20 ημέρες.

  • Κινητό δεν έχω. 6 πιάτα έχω όμως. Κοντεύω να φτάσω την ΝΑΣΑ. Τώρα για να στοχεύσω κέντρο τον 7e και να χαλάσω τον θορ σορρυ κιολας αλλα δεν έχει λογική. Αν πχ με το ίδιο μέγεθος πιάτου με κέντρο τον 9 έβγαινε και ο 7 τότε οκ.

    Αν στο συγκεκριμένο πιάτο βάλεις κέντρο τον 7οΕ, τότε νομίζω ότι πολύ εύκολα πιάνεις και τις 9οΕ (μάλλον και το δύσκολο ιταλικό πακέτο Persidera, εξαρτάται σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι) και δεν χάνεις τίποτε από τις δέσμες του 0,8οW που λαμβάνονται στην Ελλάδα, για τις οποίες αρκεί μικρό πιάτο.

  • καλημέρα. σε octagon sf 8008 με ντισέκ 1.1 και 10 δορυφόρους όταν αρχίζει να βρέχει το σήμα χάνεται εντελώς ακόμη και σε συχνότητες με 14db. και δε μιλάω για κατακλυσμό. είναι φυσιολογικό αυτό;

    τσουκ... αυτο δεν ειναι φυσιολογικο.

    αναλογα με την ενταση της βροχης, θα επρεπε να εχεις μια πτωση... σε "καρεκλες" ισως τιποτα..., αλλα γενικοτερα σε βροχες θα επρεπε να ειχες ενα απλα πεσμενο σημα.

    κανε ενα τσεκ στα βυσματα των καλωδιων αν εχεις καλο μπλενταζ ...

  • Κινητό δεν έχω. 6 πιάτα έχω όμως. Κοντεύω να φτάσω την ΝΑΣΑ. Τώρα για να στοχεύσω κέντρο τον 7e και να χαλάσω τον θορ σορρυ κιολας αλλα δεν έχει λογική. Αν πχ με το ίδιο μέγεθος πιάτου με κέντρο τον 9 έβγαινε και ο 7 τότε οκ.

    αν και δεν ξερω την υπολοιπη εγκατασταση (η μπορει και να εχει αναφερθει και απλα να μη θυμαμαι) ...

    ο μονος λογος του να μην χαλασεις τον 0.8W , ειναι να κατεβαζεις τις σκανδιναβικες δεσμες. οι υπολοιπες, νομιζω ερχονται και με 60-65 εκατοστα (και δε νομιζω να εισαι κατω απο αυτα

    εν παση περιπτωση, μπορεις να φερεις και το κεντρο στις 7Ε (και παρακεντρο και τον 9Ε η τον 10Ε απο την αλλη) και να δοκιμασεις τι χανεις στον 0.8W,

    η μπορεις να φερεις κεντρο 1.9Ε και να ερθεις πιο κοντα στον 7Ε, χωρις να απομακρυνθεις αρκετα απο τον 0.8W (και αναλογα τον εξοπλισμο σου, να αξιοποιησεις και τον 1.9Ε) .

    μισο... ψαχνω και μια φωτο...

    την βρηκα

  • Παντως καλο ειναι να μη δινετε μεγαλη σημασια στα σηματα επι τις% γιατι δεν ειναι αξιοπιστα!!καλυτερα και με ποιο μεγαλη ακριβεια ειναι τα db!!

  • πιο κατω η φωτο... σε εγκατασταση φιλου

    κεντρο 13Ε γιατι υπαρχει ο Ελλην παροχος,

    astra 19.2, γιατι υπαρχει γνωσση Γερμανικης γλωσσας

    και 0.8W (το απομακρυσμενο) γιατι η συζηγος ειναι εκ ουγγαριας (και εχει digi νομιζω...?)


  • θα συμφωνησω...

    και θα επαυξησω, οτι για ασφαλες συμπερασμα ληψεων (ακομα και σε db) , θα πρεπει να δουμε το χαμηλοτερο σημειο ληψης του tuner ενος δεκτη (πχ αν ενας φερνει μια αδυναμη συχνοτητα και αλλος οχι).

    το να δειχνει ενας δεκτης 9 και αλλος 11 (db) παλι δε μου λεει τιποτα... , να σας δωσω εναν ixuss να λεει παντου 12+ ... αλλα οταν οι αλλοι κοψουν στα πχ 6db, αυτος θα κοψει στα 9 ...

  • Οι nordic (σκανδιναβικές) δέσμες των Thor 5 και 6 σύμφωνα με τα ιχνοδιαγράματά τους δεν πρέπει να κατεβαίνουν με συνηθισμένο πιάτο (όχι κάτι σαν του hatters1976, αν και με τέτοιο συζητήσιμο είναι, νομίζω).

  • Απο Σκανδιναβικές συχνότητες κατεβάζω μόνο 3. Αλλά δεν χαλάω την υπάρχουσα εγκατάσταση για να βάλω κέντρο τον 7. Θα άλλαζα πχ το πιάτο του 9 με μεγαλύτερο για να πιάσω ίσως και τους 3. (7, 9 και 10).

  • αναλογα με τα κεφια τους , βορειοδυτικα, κατα καιρους εχουν εμφανιστει και σε 1.40 -1.60 (πχ ο satfoxy στην Καστορια καποια διαστηματα τα επιανε με αντιστοιχο πιατο, εβαλε 1.85 για να τα εχει σε συνεχη ληψη,αλλα δυστυχως ακομα και σε αυτο ειναι ασταθη)

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!