Αν δεν κάνω λάθος είναι από τον 2g. Σωστα;
Καφενείο - Γενικές Συζητήσεις
- W@Rp
- Thread is marked as Resolved.
There are 3,572 replies in this Thread which was already clicked 321,744 times. The last Post () by chicken101.
-
-
Καλημέρα.
Πως μπορώ να λαμβάνω περισσόρους από 16 δορυφόρους; Το υπάρχων diseqc είναι ένα vizyon 16x1. Θα χρειαστώ πχ ένα άκομα diseqc 4άρι ή 8άρι και ένα διπλό;
Ευχαριστώ
-
Πόσους περισσότερους θέλεις να λαμβάνεις;
Αν θέλεις μέχρι 3, δηλ. 16+3=19 το μέγιστο στο σύνολο, τότε βάζεις ακόμα ένα 4άρι.
Αν θέλεις μέχρι 6, δηλ. 16+6=22 το μέγιστο στο σύνολο, τότε βάζεις ακόμα δύο 4άρια. Όσο περισσότερα προσθέτεις τόσο περισσότερο θα αργεί το zapping.
-
Αλλους 4. Αρα θα χρειαστώ ενα 4άρι. Το 16αρι με το 4αρι πως συνδέονται;
-
Δεν φτάνει το 4άρι, γιατί η έξοδός του θα μπεί σε μια είσοδο του 16αριού, οπότε έχεις μείον 1 lnb - δορυφόρο.
Άρα θες ένα 8άρι, ή δύο 4άρια (οπότε θα έχεις δυνατότητα και για λίγες ακόμα θέσεις), ή, οριακά για 20 lnb, ένα 4άρι και ένα 1x2.
Για τη σύνδεση δες εδώ
ArticleHow to Connect Up to 32 Satellites Using Cascaded Diseqc Switches (4x1 & 8x1)This guide explains the most cost-effective method for connecting up to 32 satellite LNBs to a single receiver tuner. By cascading Diseqc switches—specifically one 8x1 switch and multiple 4x1 switches—you can significantly expand your system's capacity. For simpler setups with 8 or fewer satellites, a single 8x1 Diseqc switch (version 1.1) is sufficient. -
Γτ ειχα την εντυπωση οτι οι 2 εξοδοι των diseqcs πως πηγαιναν στις 2 εισόδους του 2ιπλού; Μάλλον θα μπερδεύομαι με τα τότε spaun.
-
Αυτό είχα στο μυαλό μου.
-
Γτ ειχα την εντυπωση οτι οι 2 εξοδοι των diseqcs πως πηγαιναν στις 2 εισόδους του 2ιπλού;
Σωστά σκέφτεσαι.
-
Κάτι να ευθυμήσουμε.
-
κατ αρχην για ευκολια,καλο ειναι το 16αρι που εχεις να υποστηριζει καθαρο 1.1
Τοτε,μπορεις να παρεις η ενα 4αρι τυπου diseq 1.0 και εως και τρεις διακοπτες τυπου 1.1 (οσες θεσεις θες) και το πας αναποδα απο το σχεδιο που εχεις,η παιρνεις οσα 4αρια τυπου 1.0 θελεις και τα πας πανω στο 16αρι που εχεις (αρκει οπως ειπαμε να ειναι 1.1)
-
-
Μπορεις τοτε να το κανεις με διαφορους τροπους (θα χρειαστει απλως να προμηθευτεις τα αντιστοιχα)
Κανεις "βαση " το 4αρι και μετα του κουμπωνεις πανω του το 16αρι και η απλα 3 ακομα δορυφορους,η εως και 3 διακοπτες 1.1
Κανεις βαση το 16αρι και του κουμπωνεις πανω εως και 16 4αρια...
-
Καλησπέρα στα παιδιά ένα ενδιαφέρον παράδειγμα για περιοχές με χαμηλό σήμα.
Κλειδώνουν τα κανάλια στις 52e στον octagon silabs tuner με σήμα 3.2 db !!
Αντίθετα με edision os mini 4k avalink κάνουν διακοπές με το ίδιο σήμα.
-
-
Θεωρητικά DiSEqC-1.1 2x1 υπάρχει. Στην πράξη, αν το βρεις, γράψε μου. Όπου και να ρώτησα (από περιέργεια) με κοιτούσαν σαν εξωγήινο.
Και να το έβρισκες δε συμφέρει.
Μου φαίνεται ότι θα τα κάνεις λίγο θάλασσα. Να σου εξηγήσω πως γίνεται η σύνδεση των DiSEqC.
Θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά συνδυασμός DiSEqC 1.1 και DiSEqC 2.0. Δεν μπορείς να συνδέσεις σε σειρά δύο DiSEqC 1.1 ή δύο DiSEqC 2.0.
Για να μη σε μπερδέψω με τους τύπους DiSEqC, θα σου πω ότι το DiSEqC 1.0 υπήρχε την εποχή του Νώε.
Τώρα υπάρχει το DiSEqC 2.0 (4x1 και 2x1) αλλά από συνήθεια το ζητάμε DiSEqC 1.0.
Τα συνήθη DiSEqC 1.1 είναι το 8x1, 10x1 και 16x1. Υπάρχουν και άλλοι διακόπτες που είναι περίπλοκοι και δεν είναι για ατομική χρήση.
Εσύ έχεις DiSEqC 1.1 16x1. Για να κάνεις λήψη από 20 δορυφόρους θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με δύο DiSEqC 2.0.
Θα σου συνιστούσα να αγοράσεις δύο 4άρια ώστε να έχεις κενές θέσεις για τυχόν μελλοντική προσθήκη κάποιου δορυφόρου.
Θα συνδέσεις την έξοδο του DiSEqC 1.1 στον δέκτη και στη θέση LNB1 και LNB2 (ή αν θέλεις LNB15 και LNB16) θα πάει η έξοδος από τα 4άρια.
Έτσι θα έχεις 14 θέσεις από το DiSEqC 1.1 και 8 θέσεις από τα δύο DiSEqC 2.0 (Σύνολο 22 θέσεις).
Θα μπορούσες να βάλεις πρώτο το 4άρι και μετά το 16άρι αλλά έτσι δε βγαίνουν τα κουκιά (3 θέσεις στο 4άρι + 16 στο 16άρι = 19).
Θα πρέπει να αγοράσεις και άλλο DiSEqC 1.1, πράγμα ασύμφορο.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της σύνδεσης DiSEqC 1.1 --> DiSEqC 2.0 είναι ότι θα έχεις λιγότερη απώλεια σήματος καθώς οι 14 θέσεις του DiSEqC 1.1
θα συνδέονται απευθείας στα LNB και μόνο λίγοι δορυφόροι θα περνούν και από τους δύο διακόπτες.
Όσον αφορά τις ρυθμίσεις στο gtx combo δεν ξέρω πως γίνονται (δεν το έχω δει ποτέ στη ζωή μου), αν όμως είναι ίδιες με το enigma2
τότε είναι ευκολάκι και θα βρούμε την άκρη.
-
Εγώ πως το έχω στο μυαλό μου. Εχω το 16αρι 1:1 σκεφτόμουν να βάλω ενα 4άρι 1:1 ή 8άρι και οι έξοδοι τους θα πήγαιναν στο 2.1 (lnb 1 στην έξοδο του 16απλου και του 4απλού ή 8απλού στο lnb2) είτε 1.0 είτε 2.0 (που έχω)
-
Δεν μπόρεσα να καταλάβω ακριβώς πως θέλεις να το κάνεις.
Αν έχεις δύο DiSEqC 1.1 (το 16άρι και ένα 8άρι), μπορείς να συνδέσεις την έξοδο του δέκτη σε DiSEqC-2.0 2x1 και στις δύο θέσεις αυτού (Πόρτα Α και Πόρτα Β)
να συνδέσεις τα δύο DiSEqC 1.1 (16άρι και 8άρι).
Θα έχεις 24 θέσεις για δορυφόρους, αλλά έτσι το σήμα θα περνά και από τους δύο διακόπτες σε όλα τα LNB και θα έχεις τη σχετική (μικρή) απώλεια.
Ο καλλίτερος τρόπος είναι αυτός που περιγράφω στην προηγούμενη ανάρτηση και από πλευράς σήματος και από πλευράς οικονομίας.
Αν σου περισσεύει κάποιο DiSEqC 1.1 μην το κλαις, κάπου θα σου χρειαστεί στο μέλλον. Εξάλλου τα DiSEqC 2.0 είναι πολύ φθηνότερα.
-
Ε οκ. Ας υπάρχει μια μικρή απώλεια σήματος. Για τον gtx combo μιλάμε, που σπάνια τον ανοίγω μόνο για τα feeds.
-
Κοίτα, αν έχεις ήδη δύο διακόπτες 1.1 μπορείς να προχωρήσεις. Περισσότερο το έλεγα για να αποφύγεις το κόστος.
Και μη νομίζεις, εγώ που λέω αυτά, κάνω ακριβώς το αντίθετο. Και σε μένα όλα τα LNB περνούν από δύο διακόπτες. Ακόμη και το καλώδιο του κινητού πιάτου
περνάει από DiSEqC 2.0. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, οι κεραίες είναι σκόρπιες και από τον δέκτη φεύγουν τρία καλώδια.
Έχω ένα DiSEqC 2.0 4x1 ακριβώς δίπλα στον δέκτη (5 δέκτες για την ακρίβεια) και από την Πόρτα Α φεύγει καλώδιο που πηγαίνει σε 10άρι DiSEqC 1.1 στο πιάτο
που έχω αριστερά στο μπαλκόνι. Από την Πόρτα Β φεύγει άλλο καλώδιο που πηγαίνει σε 8άρι DiSEqC 1.1 στο πιάτο στα δεξιά στο μπαλκόνι. Από την Πόρτα C
φεύγει καλώδιο για την ταράτσα στο κινητό πιάτο. Το κινητό το γυρίζω χειροκίνητα. Ποτέ δε μου άρεσε η αυτόματη περιστροφή γιατί άλλαζα πολύ συχνά
δορυφόρους (τώρα βαρέθηκα και το χειρίζομαι λιγότερο). Μας έκανε τη ζημιά η IPTV.
-
Η iptv δεν με ενδιαφέρει καν. Τα δορυφορικά τα χρησιμοποιώ μόνο για κάποια feeds.
Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!