Καφενείο - Γενικές Συζητήσεις

There are 3,572 replies in this Thread which was already clicked 319,916 times. The last Post () by chicken101.

• Καλημέρα στα παιδιά τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζω το εξής.

Στο wave frontier έχω πάνω αρκετά lnb.

Ξαφνικά στις 39e, 16e, 1.9e η δεν έχω σήμα ή το σήμα έρχεται φεύγει.

Τι μπορεί να συμβαίνει? Αν αλλάξω τα τρία lnb θα λυθεί το θέμα?

Στα υπόλοιπα lnb όλα είναι κανονικά κανένα πρόβλημα.

Δοκίμασα τον δέκτη και με διαφορετικά firmare το ίδιο κάνουν...

• Πριν από όλα έλεγξε τους κονέκτορες προς τα lnb και προς το diseqc.

Ξέσφιξε και ξανασφίξε τους. Μπορεί να έχουν ψιλοσκουριάσει, ή να έχουν πιάσει μάκα.

Μου έχει συμβεί .

• Ασχετο αλλά χθες το απόγευμα μη έχοντας τι να κάνω κατάφερα και έβγαλα τον 8w με διακυμάνσεις στο σήμα. Από 55-75% στην ίδια συχνότητα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Δοκίμασα αλλο lnb, καλώδιο του κουτιού, άλλαξα βύσματα αλλα η διακύμανση παραμένει. Πάντως παίζει κανονικά χωρίς κολλήματα.

• Ανανεωμένη λίστα λήψης με wave frontier T90 (30.07.2025)

Hotbird 13e - 12130h 30000 5/6 = 17.0 db lnb inverto ultra black twin

Astra 19e - 11695v 285 7/8 = 18.2 db lnb inverto ultra black

Eutelsat 16e - 11554v 30000 5/6 = 14.0 db lnb inverto white pro twin

Eutelsat 9e - 12284h 27500 2/3 = 14.0 db lnb inverto ultra black

Hellas sat 39e - 10730h 30000 3/4 = 15.2 db lnb megasat diavolo version 3

Turksat 42e - 11977h 27500 5/6 = 16.8 db lnb inverto ultra black

Azerspace 46e - 11175h 30000 5/6 = 12.0 db lnb inverto ultra black

Με διάφορα lnb στα τεστ δεν μου σημειώθηκαν αξιόλογες διαφορές με χρήση

lnb όπως : amiko slim 107, amiko slim 108, golden media 201, ATC. Η μόνη και

ξεκάθαρη διαφορά η απόδοση του megasat diavolo v3 στον Hellas Sat. Δηλαδή

το 14.2 έγινει 15.2 και προς το βράδυ 15.5. Καλές λήψεις.

• Σήμερα με άσχημο καιρό έκανα λήψη 6 συχνότητες του Nilesat 7w. Το μόνο κακό είναι οτι ο octagon δεν μου αποθηκεύει τα ραδιόφωνα του 8w.

Edited 2 times, last by ISN0G00d ().

• Νέος δορυφόρος DROR 1 ISRAEL σχεδόν στις 4w ήδη με τρεις δέσμες μετάδοσης.

Αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργεία του άμεσα ... αν έχεις τα φράγκα όλα προχωράνε γρήγορα.

• Καλησπερα σας εχω vu solo2 δυο diseqc 1.1 8:1 και ενα diseqc 2.0 4:1 .8 lnb θηρα Α και 8 lnb θηρα Β οταν αποθηκευω σωζει την Α η την Β γιατι ειναι οι θεσεις απο το 1 μεχρι 8 και στα δυο diseqc 1.1 8:1 δλδ βλεπω 8 απο το πρωτο και 1 απο το δευτερο σαν ενατο lnb (θεση) απο 10 μεχρι το 16 τι γινεται; .Πως αποθηκευω τις 16 θεσεις να δουλευουν ταυτοχρονα στον Α δεκτη του vu solo2;

Στο Β δεκτη θελω να βαλω κινητο μοτερ H-H usals για δορυφορους που δεν υπαρχουν στα 16 lnb να βρησκει.Θα δουλευουν και οι δυο δεκτες ταυτοχρονα;

• Λοιπόν, στο Tuner A θα συνδέσεις τα 16 LNB με συνδυασμό του DiSEqC-2.0 4x1 και των δύο DiSEqC-1.1 8x1.

Πιστεύω να γνωρίζεις τη συνδεσμολογία. Την επαναλαμβάνω:

Από το Tuner A θα φύγει ένα καλώδιο που θα συνδεθεί στην έξοδο του DiSEqC-2.0 (μεσαία θύρα).

Στη Θύρα Α θα συνδέσεις την έξοδο του DiSEqC-1.1 και στη Θύρα Β την έξοδο του άλλου DiSEqC-1.1.

Έτσι θα έχεις 16 εισόδους για ισάριθμα LNB.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, θα φροντίσεις να κάνεις τους κατάλληλους συνδυασμούς DiSEqC όπως στις παρακάτω εικόνες.

Χρησιμοποιώ το OpenATV. Αν έχεις άλλο image πιθανόν να μην είναι στην ίδια σειρά, θα το καταλάβεις.

- Τύπος ρύθμισης: Θα επιλέξεις προχωρημένο (είναι για συνδυασμό DiSEqC).

- Δορυφόρος: Επιλέγεις τον δορυφόρο που σε ενδιαφέρει.

- LNB: Επιλέγεις τον αριθμό LNB που αντιστοιχεί στον παραπάνω δορυφόρο. Μπορείς να βάλεις ένα τυχαίο νούμερο, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Εγώ τα αριθμώ με τη σειρά που είναι τοποθετημένα, όπως τα βλέπω πίσω από το πιάτο, για να μπορώ να τα ξεχωρίζω εύκολα.

Ξεκινώ από το 1 που είναι αριστερά (δυτικά) και μετρώ προς τα δεξιά (ανατολικά). Μπορείς να το κάνεις και αντίστροφα.

- Λειτουργία DiSEqC: Βάζεις 1:1.

- Εντολή DiSEqC 1.0: Επιλέγεις Πόρτα Α για το πρώτο DiSEqC 1.1 ή Πόρτα Β για το δεύτερο DiSEqC 1.1.

- Εντολή DiSEqC 1.1: Επιλέγεις Εισαγωγή 1 έως 8 και για τα δύο DiSEqC 1.1.

Έτσι μπορείς να έχεις συνδυασμό Πόρτα Α/Εισαγωγή 1 για ένα LNB και Πόρτα Β/Εισαγωγή 1 για άλλο LNB.

- Σειρά εντολών: Θα βάλεις DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, toneburst γιατί ο δέκτης συνδέεται πρώτα με το DiSEqC 2.0.

Μην μπερδευτείς με τον αριθμό LNB και είσοδο DiSEqC 1.1. Δεν είναι απαραίτητο να είναι τα ίδια.

Σε εμένα π.χ. το LNB 1 (5.0W) τυχαίνει να είναι συνδεδεμένο στην Είσοδο 7 του DiSEqC 1.1.

Τα έβαλα έτσι για να είναι όλα τα καλώδια παράλληλα και να μη διασταυρώνονται.

Τώρα για το Tuner B με πιάνεις αδιάβαστο. Δεν έχω (ούτε είχα ποτέ) δέκτη Dual-Tuner.

Εφόσον αυτό το tuner έχει ανεξάρτητο καλώδιο, λογικά θα δέχεται ρύθμιση για μοτέρ. Όποιος γνωρίζει μπορεί να μας διαφωτίσει.

1.jpg     2.jpg

• Σε ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες.Εχω OpenATV και πιστευω οι Εισαγωγες θα πεζουν ρολο ολα τα αλλα τα εχω το ιδιο.

Θα δοκιμασω αυριο

• Τελικα ολα καλα με τις Εισαγωγες δουλευουν και οι 16 θεσεις.

Με το μοτερ εχω σημα απο 23est μεχρι 1w στους αλλους οσο απομακρινεται χανουν σημα και κανω μικρο κινηση

για να τα σοζω σε μια θεση πχ το 4 w στην θεση 1 γινεται αλλα οταν επιστρεφω στο καναλι παει στην παλια θεση.

Τι πρεπει να κανω για να σοθει η νεα θεσει;

• Δεν έχω ιδέα για μοτέρ DiSEqC H-H. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δε μου αρέσουν τα αυτόματα.

Εγώ εχω positioner με actuator, αποθηκεύω τις θέσεις των δορυφόρων στο positioner και τους καλώ χειροκίνητα (με το τηλεχειριστήριο) όταν τους αλλάζω.

Υπάρχουν πολλοί φίλοι που έχουν μοτεράκια H-H και γνωρίζουν. Μπορούν να μας πουν τον τρόπο.

• Δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό. Λογικά πρέπει να δουλεύει. Όπως γράφεις το 16άρι δουλεύει σε συνδυασμό με το DiSEqC 2.0.

Δοκίμασες να ανταλλάξεις τη συνδεσμολογία των DiSEqC 1.1 και να συνδέσεις το 8άρι στη θέση που έχεις τώρα το 16άρι;

Μπορείς ακόμα καλύτερα να δοκιμάσεις σκέτο το 8άρι για να αποκλείσεις την περίπτωση να έχει βλάβη.

Δε νομίζω να είναι περιορισμός του gtmedia αφού όπως γράφεις δέχεται τον συνδυασμό.

Μήπως στο DiSEqC 2.0 ορίζεις την ίδια θύρα και για τα δύο DiSEqC 1.1; Στις ρυθμίσεις στην Πόρτα Α βάλε το 16άρι και στην Πόρτα Β το 8άρι.

• Θα έπρεπε να δουλεύει. Δοκίμασε σκέτο το 8άρι. Εύχομαι να μην έχει κάτι και να οφείλεται σε άλλη αιτία.

Α!!! Για να είσαι σίγουρος, αποσύνδεσε το 8άρι και στη θέση του βάλε το 16άρι που δουλεύει. Άλλαξε τις ρυθμίσεις σε Πόρτα Β.

Αν δουλέψει, τότε σημαίνει ότι το gtmedia δέχεται τις ρυθμίσεις και ίσως να κάνεις κάτι λάθος στον συνδυασμό των DiSEqC στς ρυθμίσεις.

Edited once, last by giorbak ().

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!