Καφενείο - Γενικές Συζητήσεις

There are 3,572 replies in this Thread which was already clicked 322,778 times. The last Post () by chicken101.

• Καλησπέρα στα παιδιά απογευματινό τεστ στον Hellas Sat 10730h

1. inverto ultra black 16.0 - 16.5 db

2. megasat diavolo v3 - 17.0 db

Χωρίς να είμαι επαγγελματίας τεχνικός να δούμε αν αυτή η διαφορά τώρα μου φέρει άνετα όλα τα feeds *

Στην συχνότητα της ΕΡΤ φαίνεται να είναι καλύτερο το σήμα στο inverto ultra black *

• ISN0G00d πόσα db είσαι εσύ στην 10730h επειδή έπιανες σταθερά την 11007v (Hellas Sat)

Στις 42e εδώ είμαι άνετα ακόμα και στο wave frontier κλειδώνουν ακόμα και τα ραδιόφωνα symbol rate 400

Στις 46e ότι έρχεται είναι στα 12 db σταθερά ... το κέντρα στις 46e καθαρά.

• Καλησπέρα! Με 80ρι κινητό από βόρεια Ελλάδα, ποιους δορυφόρους στις άκρες του τόξου θα μπορούσα να προσπαθήσω να πιάσω; Θεωρητικά ποιοι είναι οι ακρότατοι για να ορίσω το τόξο στον δέκτη, αλλά και στην πράξη ποιοι εκπέμπουν κάποιες συχνότητες που να γίνεται λήψη στην Ελλάδα;

• Δες εδω να παρεις μια ιδεα

Code
    https://www.satbeams.com/footprints

Βαλε την γεωγραφικη σου θεση, στον χαρτη, και για καθε δορυφορο, θα δεις τις δεσμες, και τι πιανει το 80 πιατο σου

• Μετά από 7 μήνες δούλευε μόνο 1 πιάτο από τα 2. Μετά πολλά, έφτιαξα το μεγάλο που κοιτάει hotbird και astra, αλλά το άλλο πιάτο που κοιτάζει Eutelsat 16A δεν το πιάνο με την καμία!

Άλλαξε κάτι? Θα δοκιμάσω αύριο πάλι μια και βραδιαζε+ τελείωνε η μπαταρία στο finder.

• chicken101 λογικά πολύ δυνατή είναι η συχνότητα 11554v 30000 για να σε βοηθήσει ... στην αρχή τουλάχιστον

Εξαρτάται απο εκεί και πέρα η ανύψωση στο κάτοπτρο. Εγώ που βρήκα τον hellas sat στο 1.80 ήταν στο πάτωμα

μεν αλλά η ανύψωση ήταν έτοιμη επειδή το είχα σε αυτόν τον δορυφόρο έτσι έπιασα γρήγορα σήμα με το satfinder.

Έχει και εφαρμογή στο τηλέφωνο που έχει πυξίδα δορυφόρου κλπ

• Θέλω να ρωτησω το εξής. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρώ που καταλήγουνν τα ομοαξονικα καλώδια; Εχω 3, εκ των οποίων τα 2 φαίνονται νεκρά και το 1 να παίρνει σήμα (υποθέτω από ποιόν δορυφόρο μπορεί να είναι). Φίλος μου είπε να τα βραχυκυκλώσω και να πάρω το πολύμετρο. Αλλά αυτό το θεωρώ μεγάλο μπελά. Εγώ σκέφτηκα την ιδέα της γεννήτριας καλωδίων.

• Οπως λες με γεννήτρια πχ πολυμετρο με Lan test20250830_090617.jpg

μετα μπορεί με με τεστερ για καλώδια δικτύου και ομοαξονικα

20250830_090406.jpg

και τέλος με led που δίνει ρέμα από τον δεκτη και βοήθαει πολύ με τα diseqc20250830_090135.jpg

• Έχουμε νέα έκδοση στο AJPanel με μία διόρθωση η οποία τελικά δεν έγινε γιατί δεν άλλαξε το βασικό αρχείο plugin.py (παρέμεινε το 10.8.3).

Code
    v10.8.4 .. 2025-08-28
    - Fixed starting the movie from the beginning when it ends on some servers.

Τους το είπα, και ο biko άλλαξε τη γραμμή της έκδοσης σε v10.8.4 μέσα στο plugin.py. Στην ουσία παραμένει το ίδιο αρχείο χωρίς την αναβάθμιση.

Αν κάνετε online αναβάθμιση (Κύριο παράθυρο --> Ρυθμίσεις (πράσινο) --> Κουμπί Menu --> Ενημέρωση του AJPanel) θα σας βγάλει το παράθυρο:

1.jpg

Ανεβάζω με βαριά καρδιά την μπαλωμένη έκδοση 10.8.4 για να μη σας σπάει τα νεύρα αυτή η ενοχλητική υπενθύμιση.

Άλλωστε δεν υπάρχει κάποια σημαντική βελτίωση, αλλά θα φαίνεται ότι έχετε την τελευταία έκδοση.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!