Καφενείο - Γενικές Συζητήσεις

There are 3,572 replies in this Thread which was already clicked 320,902 times. The last Post () by chicken101.

• Όταν καλείσαι να ξηλωθείς τόσα φράγκα, που δεν σου περισσεύουν, όπως και στους περισσότερους από εμάς, τότε πρέπει να το εξετάσεις με το μικροσκόπιο.

• stel883 από την ώρα που έκλεισε η dream multimedia (κάτι διάβασα οτι εξαγωράστηκε δεν ξέρω αν ίσχυει) όλοι υπόλοιποι κατασκευαστές είναι χαμηλού κόστους δέκτες με οτι αυτό συνεπάγεται πλην της vu+ που κι αυτή για μεγάλο διάστημα δεν εμφάνησε νεο/α μοντέλο/α.

• Πάντως ο ακριβότερος δέκτης που έχω πάρει είναι ο dm8000hd με 4αψήφιο ποσό κι ακόμα δεν το έχω μετανιώσει. Ασχετα αν ο καημένος κινείται με ρυθμούς χελώνας σε σχέση με τους octagon.

• ISN0G00d

Ξαναπροσπάθησα για online ενημέρωση του egami στην r04 μέσα από το feed του image, αλλά δεν ανταποκρίνεται.

Είχα βρει την έκδοση 11 από ένα τυνησιακό site και διάβασα ότι στις επόμενες αναβαθμίσεις για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει τζαμπατζήδικη (κατά)χρήση, θα βάλουν token συνδρομητών στα downloads.

Εν τω μεταξύ τους έκανα donation € 10 και πλέον "ανήκω στο κλαμπ των προνομιούχων".

Δεν είμαι σίγουρος ότι αν πάρω backup, δεν θα κουβαληθεί μέσα σε αυτό η "αμαρτία" της λήψης από τους Τυνήσιους, μάλλον θα πάω σε νέο εξ αρχής φλασάρισμα, αλλά όχι αμέσως λόγω χρόνου.

Θα ενημερώσω.

• Παιδιά,

Διάβασα τα παραπάνω και από περιέργεια είπα να δοκιμάσω και εγώ. Ήμουν τυχερός, έγινε η αναβάθμιση.

1.jpg   2.jpg   3.jpg

4.jpg

Υ.Γ.

Έχω μπλέξει άσχημα. Κάποιο image μου καταστρέφει τα περισσότερα άλλα images και δεν μπουτάρουν. Έχω κάποιες μέρες που ασχολούμαι με το θέμα και έχω βγάλει τα μάτια μου από τις πολλές ώρες.

Ξεκίνησα από το osmio+ και μετά από πολλές δοκιμές και πολλά φλασσαρίσματα των backup που έχω βρήκα ότι φταίει το OpenPLi-9.1. Το έβγαλα, ξαναφλασσάρισα όλα τα images (περίπου 20) και στη θέση του έβαλα το OpenPLi-9.0. Τώρα είναι εντάξει.

Ξεκίνησα σήμερα με τον sf8008 και βλέπω ότι εκτός από το OpenPLI-9.1 πρέπει να υπάρχει και άλλο image που προκαλεί το πρόβλημα. Εδώ έχω καμιά σαρανταριά images, μέχρι στιγμής έχω ελέγξει 17. Το αφήνω για σήμερα και θα το συνεχίσω αύριο γιατί κουράστηκα.

Καλό βράδυ. Ζηλεύω που έχετε λίγα images (λιγότερες σκοτούρες) αλλά τι να κάνω, είμαι μαζόχας, δεν μπορώ να τα παρατήσω.

• Τελικά άνοιξε ο σέρβερ του egami για online αναβάθμιση, αλλά δεν την έχω κάνει ακόμα.

giorbak Την έκανες χωρίς προβλήματα; Γιατί υπάρχει προειδοποίηση - σύσταση, επειδή είναι πάρα πολλά τα νέα αρχεία, για φλασάρισμα από την αρχή. Μιλάω για τον octagon sf8008.

• Από χθες το απόγευμα άνοιξε. Αλλά προσωπικά για κάποιον λόγο φοβάμαι να κάνω καθαρή εγκατάσταση. Δεν ξέρω αν γίνεται να πάρω τα settings του δέκτη (κανάλια, oscam). Γτ όπως εχω πει πολλές φορές πως αν δεν γίνεται δεν ξέρω ποιο oscam και πιανου να περάσω.

• Ναι, την έκανα παρά την προειδοποίηση και όλα είναι εντάξει. Για καλό και για κακό, κράτησε ένα αντίγραφο από αυτό που έχεις μήπως και πάει κάτι στραβά,

Edit

Τόσες πολλές ενημερώσεις, συνήθως γίνεται αυτό όταν υπάρχει αναβάθμιση της python. Τώρα έχει την 3.13.8, δε θυμάμαι πόσο ήταν η προηγούμενη.

• Στη δική σου περίπτωση, επειδή έχεις έκδοση 10, αν θυμάμαι καλά, κρατάω επιφύλαξη για τόσο μεγάλο άλμα μεταξύ των εκδόσεων.

Δες ποιά/ες έκδοση/εις έχεις από oscam-emu και ncam έχεις και κράτησε αντίγραφο από τα περιεχόμενα του φακέλου etc/tuxbox/config, επίσης να έχεις τα .ipk αρχεία των softcams, που σου δουλεύουν και τη λίστα των καναλιών (εγώ χρησιμοποιώ τις λιστες από τον vhannibal, τις οποίες τροποποιώ) για να τα ξαναπεράσεις μετά από το νέο φλασάρισμα, το οποίο θα έκανα στη θέση σου.

Είναι η χρονοβόρα και συντηρητική επιλογή, αλλά εγώ αυτό θα έκανα.

Ευπρόσδεκτες οι γνώμες και άλλων πιο έμπειρων από εμένα.

• Ένας εύκολος τρόπος - μπορώ να πω καλύτερος από αναβάθμιση μέσα από το image - είναι να συνδεθείς στον δέκτη και με Telnet δώσε τις ακόλουθες εντολές:

Code
    opkg update
    opkg upgrade
    reboot

Θα σου κατεβάσει ένα σεντόνι με τις ενημερώσεις. Όταν τελειώσει, ξαναδώσε opkg upgrade πριν την εντολή reboot, για να βεβαιωθείς ότι έχουν εγκατασταθεί όλες οι ενημερώσεις. Στις εκδόσεις Alpha και Beta του OpenATV τύχαινε να μην τις έπαιρνε όλες τις αναβαθμίσεις και στην επανεκκίνηση ο δέκτης κολλούσε στο μπουτάρισμα. Μου έτυχε μια φορά να δώσω και 10 φορές το opkg upgrade μέχρι να γίνει πλήρης αναβάθμιση (συνήθως μία φορά αρκεί).

Όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι έχεις κρατήσει backup το τρέχον - μη με βρίζεις μετά.

• Αυτά που γράφω τα εφάρμοσα μόλις χτες.

Σκαλίζοντας και επαναφέροντας τα images του sf8008 έπεσα στο AreaDeltaSat το οποίο ήταν στην έκδοση 10.3. Καθώς δεν υπάρχουν ή δεν μπορώ να βρω στον ιστό νέα έκδοση, έδωσα τις παραπάνω εντολές και αναβαθμίστηκε στην έκδοση 12.3.

Το site του AreaDeltaSat είναι νεκρό. Αν γνωρίζει κάποιος φίλος που αλλού μπορώ να βρω τις εκδόσεις, θα ήμουν υπόχρεος.

screenshot__20251020_125118.jpg

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!