Καφενείο - Γενικές Συζητήσεις

There are 3,572 replies in this Thread which was already clicked 320,402 times. The last Post () by chicken101.

• Johnathens έχω και πιάτο 2.40 και δεν με πειράζει να τα μοιράσω.

Άσε που με την παραμικρή βροχή το σήμα στο wave frontier T90 ... φιλάκια.

Σκέπτομαι να γίνουν κάπως έτσι :

2.40 = 0.8w - 1.9/3e - 7e-9/10e- 13e-16e-19e

1.20 = 36e-39e-42e-46e ... αν πιάνω και 26e - 52e

• Με αυτό το πραγματάκι ολοκλήρωσα τον osmini4k

Το πήρα χθες απο ένα μαγαζί στον Άγιο Δημήτριο κάπου 26ε για να το χρησιμοποιήσω ως software defined radio

Μετά θυμήθηκα ότι ο osmini4k υποστηρίζεις εξωτερικούς tuners

So here we go

image0 (4).jpg

pasted-from-clipboard.png

• Να 'σαι καλά φίλε μου. Με τη σειρά μου να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους — πάντα με υγεία.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα και τις επόμενες ημέρες.

• το εχεις κανει μαζι 0,8 με 1.9 εγω δε μπορεσα να τα βγαλω μαζι για πες ειχες σλιμ

• Καλά Χριστούγεννα υγεία και χαρά με πολλά σήματα και ανοιχτά κανάλια!!

Σας στέλνω από την ταράτσα μου αυτό το μύνημα, μιας έκανα το 16E Singal 70% quality 75% σε μερικά, και σε αλλά 75% και 80%.

Θα κοιτάξω και μια των Hellas το σήμα.

Τοποθεσία Αθήνα με πιάτο κλασικό nova.

Δείτε photo

• Αποφάσισα τελικά να κάνω το 1.20 κινητό με moteck disecq βρήκα ένα μεταχειρισμένο.

Ας δώσει κάποιος τα φώτα του. Έχω αυτή την στιγμή πάνω 16/1 disecq πως θα το κάνω

όταν τοποθετήσω το moteck disecq στο 1.20 θα βάλω το καλώδιο στο diseqc 1.1 και θα

σώσω όλους τους δορυφόρους στο δέκτη? Και θα γίνεται να βλέπω άμεσα τα απλά lnb

diseq 1.1 και το lnb που θα είναι στο disecq 1.2 δεν έχω ασχοληθεί ξανά με αυτό.

Επίσης αν καταλαβαίνω καλά το 1.20 θα πρέπει να το βάλω όπως είναι τώρα βαλμένο

το wave frontier μου (κέντρο βλέπω είναι 26e) και ανύψωση έχω εκεί ελαφριά προς τα πάνω.

• Αν κατάλαβα σώστα θες να βάλεις και παράκεντρα lnb σε κινητό πιάτο???

• πώς εννοείς να το κάνεις; υποθέτω από ένα lnb, αυτό που θα κεντράρει θα έχεις εικόνα. τα άλλα λογικά θα χάνουν τη ρύθμιση. εγώ έκανα το ανάποδο. έκανα το κινητό σταθερό γιατί βαριόμουνα να γυρίζω το κινητό στο δορυφόρο που ήθελα να δω και να περιμένω κάθε φορά (το είχα με 1.1)

• Καλά χριστούγεννα παιδιά και καλές γιορτές σε όλους με υγεία και καλές λήψεις :)

hatters1976 ελπίζω ο Αη Βασίλης να σου φέρει ένα πιάτο 10μέτρο να πιάνεις και το πρωινό πρόγραμμα του Αρη :) (του πλανήτη)

• Εγώ έκανα το εξης:

Έιχα lnb bar με 3 lnb

Τα ξήλωσα όλα μαζί με το diseqc switch και έβαλα ένα απλό lnb

Θα πρέπει να έχεις την βάση κάθετη ΑΥΣΤΗΡΑ και ενα έχει ένα καλό πάχος(εγώ την πάτησα στην αρχή βάζοντας μια λεπτή σωλήνα και σε ένα μπουρίνι στάβωσε

Στην βάση του μοτέρ θα δεις μια κλίμακα με αριθμους.Απο την μια πλευρά γράφει elevation και απο την άλλη latitude

Θα βρεις μέσω google maps ή μέσω dishpointer το latitude της περιοχής σου και θα ρυθμήσεις ανάλογα την βάση

Απλά αν μπορείς γράψε μου την περιοχή σου για να σου πω σε ποιον δορυφόρο πρέπει να κεντράρεις

• Για να μην μπερδέψω τα παιδιά τα πιάτα είναι δυο και ρωτάω πως θα το κάνω στο δέκτη ...

ΠΙΑΤΟ 1 ΣΤΑΘΕΡΟ 2.40 : LNB 1 (0.8W), LNB 2 (1.9/3E) LNB 3 (7E), LNB 4 (9/10E), LNB 5 (13E), LNB 6 (16E), LNB 7 (19E) (ΟΛΟΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΑ)

ΟΛΑ ΜΕ DISEQC 1.1

ΠΙΑΤΟ 2 ΚΙΝΗΤΟ 1.20 : ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΩ ΣΤΟ ΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΞΑΝΑ ΜΕ 1.2

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΩΡΑΙΑ ΡΥΘΜΙΖΩ ΤΟ MOTECK ΒΑΖΩ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕ DISEQ 1.2 ?

ΕΔΩ ΚΑΠΟΥ ... ΤΟ ΧΑΝΩ ... ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΑ ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΣ SAVE ΜΕ 1.2

• Μια λύση που σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει στην πραγματικότητα είμαι η εξής

Από την έξοδο του διακόπτη diseqc και το καλώδιο του μοτέρ θα το συνδέσεις σε έναν διακόπτη tone burst ή 22khz

Και μετά θα κατεβαίνει 1 καλώδιο στον δέκτη

Τώρα για ρύθμιση θα πρέπει να κάνεις το εξής

Να πας σε κάθε δορυφόρο και να του λες

Πχ Eutelsat 7:θέλω να παίρνεις σήμα από το μοτέρ δλδ από την tone burst a ή τα 0khz

Αλλά θα πρέπει να ρυθμίσεις την θέση του πιάτου

Ότι δορυφόρους έχει στο σταθερό θα πρέπει να τους πεις ότι θα παίρνουν σήμα από το tone burt b ή τα 22khz

Όλα αυτά θεωρητικά όμως

Ας πουν και οι υπόλοιποι αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!