Transcoding

There are 11 replies in this Thread which was already clicked 1,405 times. The last Post () by qwerty.

  • Ανοίγω αυτό το θέμα μήπως και γνωρίζει κάποιος περισσότερα πάνω σε αυτο!!

    Θελω να βλεπω απομακρυσμένα απο άλλο δίκτυο (3G/WIFI) τον δέκτη μου ENIGMA 2 οτι κανάλι θέλω. υπάρχει τέτοια δυνατότητα?

  • Δεν είναι τόσο απλό

    Τι upload έχει το δίκτυο που βρίσκεται ο δέκτης σου;

    Θες upload από 5 ως 15 mbps

    Mε δίκτυο κινητής σε βλέπω χλωμό, για έναν αγώνα ποδοσφαίρου θες αρκετά giga 15-20.


    To ιδανικό είναι να γίνεται live συμπίεση σε έναν υπολογιστή σου τοπικά και το pc να σου στέλνει συμπιεσμένη εικόνα ανάλογα τι θα ορίσεις , τα 2mbps bitrate σε h264 είναι ιδανική ποιότητα, αυτό σημαίνει ότι πάλι θες ίντερνετ με 2mbps upload.


    Να ανεβάζεις σταθερά ένα κανάλι μέσω VLC είναι σχετικά εύκολο αν έχεις λίγο ιδέα από δίκτυα - συμπίεση και διαβάζοντας κάποιον οδηγό , για να κάνεις ζάπινγκ στο web interface και ταυτόχρονα να κάνεις live streaming είναι αρκετά εξειδικευμένο, αν το κανάλι έχει διάφορα stream eng audio, greek audio , video , gr subs, it subs...... εκεί να δεις μπέρδεμα :) επίσης πρέπει να έχεις αξιοπρεπές υπολογιστή.

    Νομίζω ότι η ιδέα σου δεν είναι τόσο εύκολο να υλοποιηθεί αν είσαι απλός χρήστης, μάλλον πρέπει να βρεις κάτι έτοιμο σε iptv.


    Η άλλη λύση είναι έτοιμη συσκευή που θα πάρει το hdmi του δέκτη και θα κάνει live capture- transcode -streaming.

    Edited once, last by sataniac ().

  • αν εχει ο φιλος vu+ γινεται....προχθες ειδα μεσω wifi απο καφετερια τον αγωνα besiktas - porto με λογισμικο satdreamgr 5 ..απλα θελει εγγραφη στο NO-IP ,και στο σπιτι μου κ στο καφε 24 mb το ιντερνετ..(με vu playerhd..η dreamdroid)

  • αν εχει ο φιλος vu+ γινεται....προχθες ειδα μεσω wifi απο καφετερια τον αγωνα besiktas - porto με λογισμικο satdreamgr 5 ..απλα θελει εγγραφη στο NO-IP ,και στο σπιτι μου κ στο καφε 24 mb το ιντερνετ..(με vu playerhd..η dreamdroid)

    http://vuplus.com/manual/player/settings.htm


    Ενδιαφέρον, μεγάλη δουλειά να κάνει το transcoding ο δέκτης, βουρ για VU+ :)

  • Μια αφελής ερώτηση και συγχωρήστε με:

    Υπάρχει περίπτωση το transcoding να θεωρηθεί (ανιχνευθεί) ως reshare με τις γνωστές συνέπειες;

  • Μια αφελής ερώτηση και συγχωρήστε με:

    Υπάρχει περίπτωση το transcoding να θεωρηθεί (ανιχνευθεί) ως reshare με τις γνωστές συνέπειες;

    Δεν είσαι και τόσο αφελής :)


    Αν κάποιος κάνει streaming (upload ) από το σπίτι του συστηματικά έχει πολλές πιθανότητες να δει την δίωξη έξω από την πόρτα του, σίγουρα συμβάλουν κι άλλα πράγματα για να φτάσουν εκεί , κυρίως να σε καρφώσει κάποιος ή να πέσεις σε fishing (κανονικά απαγορεύεται αν και έχει ψηφιστεί άρση απορρήτου για πνευματικά δικαιώματα από το καλοκαίρι ) κάποιου παρόχου που θα τον πείσει ότι κάνεις αναμετάδοση ελληνικά κανάλια, ειδικά αν δουν ότι client είναι κάποιος server εξωτερικού.


    Για περιστασιακή χρήση για εμένα δώσε πόνο άφοβα.

  • Σωστό σε αυτό που λες μα νομίζω πως εννοεί μήπως τον "δει" ο σερβιτόρος και τον κλειδώσει.

    Τώρα που το λες μάλλον έχεις δίκιο :)


    Φυσικά και δεν είναι reshare , εκτός αν άλλο κανάλι παίζει στην tv και κάνει άλλο κανάλι από ίδια συχνότητα streaming, είναι εφικτό από το πρόγραμμα από ότι κατάλαβα αλλά δεν είναι απίθανο να ρίξει ban ο server.

  • Ακριβώς αυτό εννοούσα, δηλ. να βλέπω εγώ (αλλά αυτό, το "εγώ" δηλ. δεν το ξέρει ο σερβεράς) από μακρυά, πχ από το γραφείο, ένα κανάλι.

    Το να παίζει στην TV εκείνη την ώρα άλλο κανάλι, υποθέτω ότι απαιτεί δεύτερο tuner στον δέκτη, η ταυτόχρονη χρήση του οποίου, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, ξέρω ότι ανιχνεύεται και "τιμωρείται" από τους σερβεράδες, ακόμα και αν η χρήση γίνεται μέσα στον ίδιο χώρο (πχ σε δύο δωμάτια του ίδιου σπιτιού).

    Από την άλλη έχω χρησιμοποιήσει την android εφαρμογή vu+ player hd, στο κινητό μου, ακόμα και σε διαδικασία τοποθέτησης ή επαναστόχευσης πιάτου στην ταράτσα μου, χωρίς πρόβλημα.

    Σε επικοινωνία μου με παλιότερο σερβερά που είχα, κατάλαβα, χωρίς όμως να είμαι κατηγορηματικός, ότι η "λαδιά" ανιχνεύεται όταν γίνεται ταυτόχρονη θέαση καναλιών (περίπτωση δέκτη με δεύτερο tuner) από ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ transponders και όχι από τον ίδιο.

    Ας ξαναθέσω λοιπόν το ερώτημα, ύστερα από τις παραπάνω διευκρινήσεις:

    Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος την δυνατότητα transcoding του δέκτη του, έχοντας συνδρομή σε σερβερά, έτσι όπως την περιέγραψα;

    Και αν ναι, υπήρξαν "συνέπειες" στην συνδρομή του;

  • Η line σου ένα κανάλι θα κωδικοποιήσει, αν ο δέκτης σου το κάνει streaming δεν επηρεάζει κάπου, δεν είναι εφικτό να το δει, είναι σίγουρο .


    Με ένα tuner μπορείς να βλέπεις ένα κανάλι στην tv σου και όλη την υπόλοιπη συχνότητα με τοπικό ή απομακρυσμένο streaming , δηλ καμιά 10ρια κανάλια ταυτόχρονα ανάλογα πόσα έχει η συχνότητα, με αυτό τον τρόπο λογικά θα δει πολλά ecm ο server, έρχεται όμως σε αντίθεση με αυτό που σου είπε ο δικός σου ότι από ίδιο transponder δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Περιστασιακά έχω δει ένα κανάλι tv και ένα μέσω τοπικό stream από vlc χωρίς πρόβλημα και από διαφορετικούς σερβιτόρους.

    Να μας διαφωτίσει ένας σερβεράς αν μπορούμε να βλέπουμε όλα τα sky sport που είναι στην ίδια συχνότητα ταυτόχρονα χωρίς πρόβλημα . :)



    Edit: Μιλησα με servera , κάνει κρα στο multics όταν βλέπεις ταυτόχρονα κανάλια από ίδιο transponder και φυσικά πέφτει ban , αν και πλέον οι σερβιτόροι δεν είναι τόσο αυστηροί στο cs, έχουν πέσει με τα μούτρα στο iptv. :)

    Edited 2 times, last by sataniac ().

  • ΑΚΡΙΒΩΣ!

    καλά το καταλήξατε τελικά guys

    λέγατε για τον transponder......ξεχνόντας το sid κλπ

    βέβαια υπάρχουν γκαρσόνια που δίνουν μισοτιμής τη 2η cs line για 2nd tuner PVR ή θέαση


    βέβαια να συμπληρώσω ότι είναι ανάλογα & το πακέτο έτσι?

    πχ είναι πακέτα (αναλόγως κρυπτοσύστημα κλπ τεχνολογίες) που όταν πας να κάνεις εγγραφή REC μετά σταματάει το cs!

  • Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τον τύπο στον οποίο αναφέρθηκα, τον ρώτησα πριν από δύο χρόνια περίπου και η ερώτηση αφορούσε στην χρήση του vu+ player hd στο κινητό και δεν επέμεινα ιδιαίτερα, γιατί δεν με ενδιέφερε τότε.

    Τώρα που το θέμα προέκυψε εδώ μέσα το ξαναθυμήθηκα και μόνο για τον λόγο που ανέφερα, αν δηλ. κάποια φορά (όχι συστηματικά) θα μπορούσα να δώ, κάποιο κανάλι από μακρυά. Φυσικά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, όπως ειπώθηκε, δηλ. η ταχύτητα upload κλπ, Όμως το ενδεχόμενο διακοπής της συνδρομής είναι το πιο βασικό.

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!