Vodafone a confirmat că negociază o potențială achiziție a unor afaceri europene ale Liberty Global

  • Industria de telecomunicații se află într-o o etapă de transformare, în care companiile de telefonie încearcă să ofere clienților săi pachete de servicii de televiziune și de internet în bandă largă, nu doar de telefonie mobilă și fixă. În acest context, Grupul Vodafone, gigantul telecomunicațiilor din Marea Britanie, a declarat oficial că se află în discuții pentru a cumpăra anumite active europene deținute de compania americană de cablu Liberty Global, anunță BBC.


    achizitie%2Bliberty%2Bglobal%2Bvodagone.jpg


    Compania a declarat că negocierile sunt într-o "fază incipientă" și că "nu există nicio certitudine" că tranzacția va fi finalizată. Discuțiile se referă la active de pe piețele în care serviciile companiilor "se suprapun", conform BBC. Vodafone a subliniat că discuțiile nu vizează o fuziune cu Liberty Global, ci achiziția unor afaceri ale Liberty Global: "Vodafone nu este în discuții cu Liberty Global privind o fuziune a celor două companii. Dar Vodafone confirmă faptul că este în faza inițială de discuții cu Liberty Global privind potențiala achiziție a unor active deținute de Liberty Global, suprapuse pe continentul european. Nu există nici o certitudine că tranzacția va fi finalizata, nici cu privire la termenii, calendarul sau forma acesteia". Vodafone a confirmat negocierile după ce în presă au apărut diverse zvonuri că respectivele companii discută despre schimbul unor active. Cele două companii au avut discuții similare în 2015, care s-au încheiat fără succes. Prețul acțiunilor ambelor companii au crescut după anunțul Vodafone. Sursă: https://hdsatelit.blogspot.it/…-ca-este-in-discutii.html


    vodafone%2Bcomunicat%2Bde%2Bpresa.jpg


    Vodafone, fondată în anii 1980, operează în peste 30 de țări și are peste 400 de milioane de clienți la nivel global. Compania s-a concentrat până acum în special asupra serviciilor de telefonie mobilă, dar și-a extins recent în diverse teritorii infrastructura de fibra optică, care oferă transfer mai rapid de date. Liberty Global este o companie internațională de televiziune și internet care operează în peste 30 de țări. Din aceste teritorii, compania condusă de miliardarul John Malone operează în 12 țări din Europa și are de asemenea un joint-venture cu Vodafone în Olanda. În România, compania deține UPC și Focus Sat.



    Sursă: https://hdsatelit.blogspot.it/…-ca-este-in-discutii.html

Forum Romania LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!