Noul standard DVB-SIS permite combinarea DVB-S / S2 / S2X și DVB-T / T2 într-un singur fascicul de satelit, pe același transponder

  • Noul standard DVB-SIS permite combinarea DVB-S / S2 / S2X și DVB-T / T2 într-un singur fascicul de satelit, pe același transponder Săptămâna trecută, la a 88-a reuniune a Comitetului Director DVB, a aprobată o nouă specificație tehnică pentru un sistem unic de transmisie. Sistemul DVB-SIS permite combinarea DVB-T / T2 și DVB-S / S2 / S2X într-un singur fascicul de satelit. Specificația a fost publicată ca DVB BlueBook A175 și va fi trimisă la ETSI pentru publicare sub formă de specificație tehnică europeană.


    dvb-sis.jpg


    Pe lângă faptul că este utilizat pe scară largă pentru difuzarea directă de televiziuni către telespectator (DTH), satelitul este foarte des folosit pentru a distribui semnal pentru emițătoarele din rețelele de televiziune digitală terestră (DVB-T/DVB-T2). În ambele cazuri, satelitul este în mod obișnuit mecanismul cel mai eficient din punct de vedere al costului pentru distribuția semnalelor, datorită suprafeței largi de acoperire furnizate. Utilizând DVB-SIS, semnalele utilizate pentru distribuția DTH și DVB-T2 vor fi combinate, astfel încât un transponder de satelit va fi suficient pentru ambele aplicații. Acest concept, denumit Single Illumination, nu a fost posibil anterior, de aceea operatorii și producătorii de echipamente s-au întâlnit pentru a identifica o soluție tehnică pentru un sistem unic de transmise. Bazându-se pe cerințele comerciale, a fost creată o specificație tehnică intitulată "Metadata generation and deterministic DVB-T-megaframe/DVB-T2-MI stream generation from MPEG-2 Transport Stream(s) for a DVB Single Illumination System". În conformitate cu cerințele comerciale, semnalele DVB-SIS pot fi recepționate de toate receptoarele DVB-S / S2 / S2X, dar acestea vor accesa din semnalul DVB-SIS doar fluxurile DVB-S / S2 / S2X. Așadar, pe același transponder de satelit va putea să fie distribuit simultan semnal și pentru rețelele DVB-T / T2, ascuns receptoarelor DVB-S / S2 / S2X, dar accesibil receptoarelor dedicate DVB-SIS. O demonstrație a DVB-SIS va fi efectuată la evenimentul DVB World 2018 de săptămâna viitoare din Varșovia, cu sprijinul EnBSys.



    Sursă: https://hdsatelit.blogspot.ro/…dard-dvb-sis-permite.html

Forum Romania LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!