OSCAM απορίες

There are 55 replies in this Thread which was already clicked 11,651 times. The last Post () by greekgreek.

• αφου το μηχάνημα σου είναι low end δεν τα εχουνε φορτώσει και ολα:unhappy2:

για τα αλλο θεμα δεινει πρωτα killall -9 oscam-emu και μετα δοκιμάζεις την μεταφορά

φιλε εγινε η μεταφορα.μετα τι κανω?

• δίνεις αυτα

opkg update

opkg install libcrypto1.0.0

και επειδή έχει παραγίνει με τις Ερωτήσεις - Απαντήσεις θα τα μεταφερω στο νημα με το oscam

YΓ.. κοψε την κακή συνήθεια με τα Quote στο επόμενο θα έχει penalty(Πέναλτι)

• ελα μου φιλε ,δουλεψε μια χαρα ...ολα καλα

ευχαριστω για τη βοηθεια σου

θα ειμαι πιο προσεχτικος οταν ανοιγω καποιο θεμα που θα το γραφω :)

και παλι ευχαριστω

• Και στο VU+ Uno 4K που έβαλα το τελευταίο oscam για το SKY DE δεν ανοίγω και εκει το history στις 1 δυτικά που άνοιγα πριν .

Βέβαια χρησιμοποιώ τα ίδια oscam conf ,oscam server κ.τ.λ

Οscam.dvbapi δοκίμασα πολλά και διαφορετικά .

Το πρόβλημα που μπορεί να είναι στο oscam conf ή στο oscam server ;

• Στην τελευταία ενημέρωση που έκανα προχθές στο satdreamgr6 στον δέκτη μου, μεταξύ των άλλων ενημερώθηκε και το oscam-emu στην έκδοση 11523-795. Το μέγεθος του αρχείου oscam-emu στον δέκτη, στην διαδρομή usr\bin ήταν περίπου 1,75 ΜΒ.

Στην συνέχεια αντικατέστησα το εν λόγω αρχείο με το αρχείο (προϊόν συνεργασίας enigma1969 και medousa89, στο thread 'The LATEST OSCAM-EMU FOR VARIOUS PLATFORMS - DOWNLOAD ONLY NO CHAT', post #72) oscam-emu-mipsel_11529-796 (αφού πρώτα το μετονόμασα σε oscam-emu) και δουλεύει κανονικά (powervu, afn, sky de).

Θεωρώ ότι έχω την πιο πρόσφατη έκδοση του oscam-emu.

Το αρχείο στον δέκτη έχει τώρα μέγεθος περίπου 3,5 ΜΒ (δηλ. σχεδόν το διπλάσιο από το προηγούμενο).

Από όσα oscam-emu binary files (π.χ. oscam-11529-mipsoe20-emu) έχω δοκιμάσει να περάσω στην διαδρομή usr\bin μόνο το oscam-emu-mipsel_11529-796 δουλεύει.

Αν οι απαντήσεις δεν απαιτούν μεγάλη ανάπτυξη και δεν προϋποθέτουν ψηλό επίπεδο σχετικών γνώσεων (δεν το διαθέτω), τότε έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Ποια η διαφορά του oscam-emu-mipsel_11529-796 από το oscam-11529-mipsoe20-emu ;
    2. Πως εξηγείται η διαφορά μεγέθους των αρχείων, δηλ. 1,75ΜΒ με 3,50ΜΒ, ενώ και τα δύο δουλεύουν;

Δέκτης vu+ solo_se.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• εγω θα σου απαντησω,ξεκινωντας με μια ερωτηση...

τι παραπανω εχει λειτουργικα, για την χρηση που κανεις εσυ το 11529 , απο το 11523...? (αν θες μπορω και να σου απαντησω οτι... τιποτα)

2) η διαφορα στο μεγεθος, οφειλεται στο οτι ο καθε developer που κανει compile την οποια εκδοση του oscam, ενσωματωνει σε αυτη και καποια πραγματα (αρχεια βιβλιοθηκης,ισως κλ*ιδια κλπ...) .

σε αυτο που κατεβαινει μεσα απο το image, υπαρχουν τα απαραιτητα για να δουλευει σωστα,χωρις τιποτα επιπλεων...

1) στο ποιο αρχειο θα δουλεψει στον δεκτη σου, υπαρχουν 2 ας πουμε περιορισμοι...

α) ο επεξεργαστης σου (θεωρειται mips )

b) η δομη του image που χρησιμοποιεις, οποτε το bin θα πρεπει να περιεχει καποια στοιχεια.

αναλογα λοιπον με τα πιο πανω,βρισκεις και το ποιο bin θα σου δουλεψει...

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat