Zgemma h7 tuner problem

There is 1 reply in this Thread which was already clicked 1,032 times. The last Post () by coacoa.

• kao sto naslov kaze.

prije par dana mi je crkao motor.posto imam drugu antenu sa 4 lnb planirao sam premostiti dane dok ne sredim motor sa tom antenom.i podesim tuner b za 4 satelita i vidi cuda nigdje signala.probam iskljuciti tuner a i opet nema.onda podesim tuner a i ima signal.posto imam rezervni motor prikljucim i njega na tuner b onako bez antene na zemlji i opet nista ne gori ni zelena lampica na motoru.vratim ga u tuner a radi bez problema.posto mi taj tuner b nije nikad ni trebao nisam ni probavao nikad da li radi.moje pitanje je da li je nesto do image do postavki ili je zajeb u tuneru?da li neko zna?
    image pure2 za 2 particije.

• Samo kratko , posto imam Zgemma h7s i imao sam slicnu problematiku. Prvo proveri kablove i zameni ako je moguce , ako to nije verovatno da je LNB .
    E sad 4 LNB valjda ide ono Configuration mode - Simple , Mode - DiSeqC A/B/C/D , pa sad kod mene je monoblok za tri satelita Port A - 16E , Port B - 13E , Port C 19.2E
    Cuo sam da ako se ne podesi pravilno DiSeqC ima problema sa prijemom signala. Nadam se da si resio problematiku.

Pozdrav

Ex-Yu satellite community.

Discussion and support for the Ex-Yu region — satellite, channels and receivers.