ΠΥΡΚΑΓΙΑ στην ΑΤΤΙΚΗ - χωρίς ΣΗΜΑ Ραδιοφωνικοί Σταθμοί

There are 9 replies in this Thread which was already clicked 888 times. The last Post () by .:T3O:..

  • spartans

    Changed the title of the thread from “ΠΥΡΚΑΓΙΑ στην ΑΤΤΙΚΗ - χωρίς ΣΗΜΑ Ραδιοφωνικοι Σταθμοί” to “ΠΥΡΚΑΓΙΑ στην ΑΤΤΙΚΗ - χωρίς ΣΗΜΑ Ραδιοφωνικοί Σταθμοί”.
  • φώτο από φίλο.

    είναι όλοι στο πόδι από τις 3 περίπου


    118328806_.jpg


    να δούμε αν λειτουργήσει το 112 για όσα κινητά λαμβάνουν σήμα από κει γύρω

    ή εάν όλη η ενημέρωση & τα δοκιμαστικά για το 112 ήταν για τα μάτια του κόσμου.....



    υγ: έχουν πέσει τα μικρά τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν σήμα από Υμηττό

    όπως ΚΟΝΤΡΑ, BLUE SKY, ACTION24, ALERT

  • H digea έγραψε πριν από λιγο

    «Κ.Ε. ΥΜΗΤΤΟΣ - Διακοπές Εκπομπής Περιφερειακών: Σε εξέλιξη εργασίες για άμεση αποκατάσταση»


    Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα στους πρόποδες του Υμηττού παρατηρούνται διακοπές στην εκπομπή σήματος των περιφερειακών καναλιών, που εκπέμπονται από το κ.ε. «Υμηττός». Είναι σε εξέλιξη όλες οι ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του σήματος

    8d009ac8f85f048b772.png

    https://www.digea.gr/el

  • H digea έγραψε πριν από λιγο στο Facebook:

    " Κ.Ε. ΥΜΗΤΤΟΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

    Η εκπομπή των ιδιωτικών καναλιών από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού πραγματοποιείται πλέον κανονικά."

    b422306965bee35039.png

  • Κάηκαν οι εγκαταστάσεις του Love Radio στον Υμηττό - Η ανακοίνωση του σταθμού

    εκπέμπει πλέον αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.


    1536189_love-radio-ymitos_-1-.jpg


    f23c72c1ba234b5aa92a6e0e.png

    595e65760b38c91.png

    https://www.lifo.gr/now/greece…s4tZiO9pHDy5R5DCO7agJR7_8


    Πηγή: www.lifo.gr



  • 60 τεχνική είμαστε στον Υμηττό και εργαζόμαστε για την αποκατάσταση των ζημιών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    You'll Never Walk Alone

  • Θλιβερός είναι ο απολογισμός της χθεσινής πυρκαγιάς στον Υμηττό που εκτός της φυσικής καταστροφής επέφερε ένα διπλό χτύπημα στην ενημέρωση της χώρας

    298481-21488432.jpg

    Για "ασύστολα ψεύδη" κάνει λόγο ο τεχνικός των σταθμών Νίκος Κυριανάκης.

    15 ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταξύ αυτών και το Κόκκινο καταστράφηκαν ολοσχερώς. Δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για ζημιά που θα μπορούσε να αποκατασταθεί άμεσα, καθώς οι εγκαταστάσεις των ραδιοφωνικών σταθμών υπέστησαν ολική καταστροφή σύμφωνα με τον τεχνικό των σταθμών, Νίκο Κυριανάκη και τον Γιώργο Πιαντέ που βρέθηκε σήμερα στο σημείο της καταστροφής.

    «Ακούγονται ασύστολα ψεύδη για μικροζημιές»

    Παρών από την πρώτη στιγμή στο σημείο της καταστροφής ήταν ο τεχνικός των σταθμών Νίκος Κυριανάκης.

    «Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις των σταθμών. Είναι όλα παλιατζής και για πέταμα. Οι μισοί σταθμοί έχουν καταστραφεί και οι άλλοι μισοί εξυπηρετούν αυτούς που καταστράφηκαν. Πρώτο Θέμα, Atlantis, Χάντακας: καταστροφή ολοσχερής, Λάμψη, Μελωδία, Καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του Blue Sky, η Πειραϊκή Εκκλησία. Σε όλα αυτά είναι ολική η καταστροφή ενώ δεν έχουν καν ούτε χώρο στέγασης διότι καταστράφηκαν εκτός από τα μηχανήματα και οι οικίσκοι που φιλοξενούσαν τα μηχανήματα». Η Εκκλησία της Ελλάδος (μόνο η γεννήτρια της έχει καεί).

    «Ακούγονται ψεύδη ασύστολα. Δεν είναι κάποιες μικροζημιές. Είναι ολική καταστροφή στον μισό Υμηττό» κατήγγειλε ο τεχνικός των σταθμών ενώ όπως δήλωσε έχει δώσει συνέντευξη και στον ΣΚΑΙ. Η ΕΡΤ δεν εμφανίστηκε καν στο σημείο ανέφερε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΕΡΤ τσιμουδιά τελείως».

    «Η ΔΕΗ δεν έρχεται να δώσει ρεύμα. Έχουν καταστραφεί τα καλώδια και αν δεν επιδιορθωθούν πως θα εξυπηρετηθούν οι σταθμοί; Αναγκαζόμαστε και τους φιλοξενούμε αλλού δηλαδή χρησιμοποιούμε τους εφεδρικούς αλλά αυτό δεν είναι μόνιμη λύση».

    Πηγή: Αυγή

  • Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που υπέστησαν ζημιές στον Υμηττό καλούνται να υποβάλουν αίτημα στην Περιφέρεια


    Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού, στις 12 Αυγούστου, να καταθέσουν στις υπηρεσίες της σχετικό αίτημα προκειμένου να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση και επαναλειτουργία τους.

    Ήδη με εντολή της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου κλιμάκιο με υπαλλήλους της περιφέρειας μετέβη στην περιοχή όπου βρίσκονται οι κεραίες, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών καθώς και κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες υπέστησαν ζημιές. Μετά την καταγραφή των ζημιών, αναζητήθηκαν στοιχεία επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων, με σκοπό την ενημέρωση για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και την παροχή στοιχείων επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

    Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ήδη έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ), Τάκη Κωστάκη, ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται για την ενημέρωση και των υπόλοιπων ενδιαφερομένων, ώστε να υποβληθούν τα σχετικά αιτήματα και να γίνει η καταγραφή των ζημιών, όπως προβλέπεται από την αρμόδια επιτροπή.

    Η κ. Δούρου δήλωσε σχετικά: «Η επικοινωνία, η ενημέρωση και η ψυχαγωγία, στις οποίες έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες, δέχθηκαν βαρύ πλήγμα από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό. Οι φωνές των σταθμών που σίγησαν μέσα σε λίγη ώρα, πρέπει να ακουστούν ξανά όπως επιβάλλει ο πλουραλισμός του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των τεχνικών υποδομών των σταθμών».

    Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των εταιρειών μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί


    Πηγή zougla.gr https://www.zougla.gr/greece/a…loun-etima-stin-periferia


  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Digea 16/08/2019:

    Η άμεση κινητοποίηση της Digea στη φωτιά στον Υμηττό, διασφάλισε την εκπομπή ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών

    ——->

    Την απρόσκοπτη εκπομπή του ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας στο λεκανοπέδιο Αττικής από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός», διασφάλισε η Digea, παρά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και την καταστροφή ενός οικίσκου, μίας γεννήτριας καθώς και άλλων βασικών υποδομών της, που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/8/2019, στην περιοχή.


    Ειδικότερα, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Διοίκησης και του εξειδικευμένου προσωπικού της, από τις 03:30 τα ξημερώματα, συντονίζοντας επιτόπου τις ενέργειες και εφαρμόζοντας το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην εκκένωση του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις του Υμηττού, για λόγους ασφαλείας, καθώς και στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εφεδρικών εγκαταστάσεών της, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αδιάλειπτη παροχή της υπηρεσίας.


    Όταν κατέστη ασφαλές και μετά από την έγκριση των αρμόδιων κρατικών αρχών με τις οποίες υπήρξε άψογος συντονισμός και συνεργασία, συνεργείο τεχνικών της εταιρείας, εφοδιασμένο με κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας (όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες και ειδικές στολές), κατάφερε να φτάσει στο σημείο της φωτιάς και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες διασφάλισης της λειτουργίας των εφεδρικών συστημάτων της .


    Η εταιρεία σε όλη τη διάρκεια της κρίσης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εξυπηρετεί, με στόχο την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους τόσο για τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν όσο και για την πρόοδο των ενεργειών αντιμετώπισης της κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάστηκε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα καθώς λειτούργησε επιτυχώς το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της εταιρείας.


    Σε ότι αφορά στο προσεχές χρονικό διάστημα, διευκρινίζεται ότι η αποκατάσταση των ζημιών και η χωροταξική διευθέτηση θα απαιτήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα και επισημαίνεται ότι έως τότε η εταιρεία θα λειτουργεί με περιορισμένο επίπεδο εφεδρείας στα συστήματά της.


    Το θλιβερό γεγονός της πυρκαγιάς και μάλιστα σε μια τόσο κοντινή στην Αθήνα περιοχή, ανέδειξε μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις περιοχές εγκαταστάσεων κεραιών όπως ο Υμηττός. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν κατέστησαν σαφή την αναγκαιότητα της οριοθέτησης και της δημιουργίας Πάρκων Κεραιών ανά την Ελλάδα, με προδιαγραφές όπως σωστή περίφραξη, προστασία των υποδομών έναντι φυσικών καταστροφών με αποψιλώσεις και άλλες αναγκαίες εργασίες, έτσι ώστε ανάλογα προβλήματα να αντιμετωπίζονται με τις όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες.


    https://www.digea.gr/project_i…_%20Digea%2016_8_2019.pdf

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!