Αγορα Δορυφορικου Δεκτη προτασεις

There are 4 replies in this Thread which was already clicked 712 times. The last Post () by tolli1986.

  • γεια σας

    μετα απο πολυ καιρο εκτος δορυφορικης εχοντας χασει πολλα "επεισόδια" θα ηθελα τις προτασεις σας για αγορα δορυφορικου δεκτη για motorized πιατο (60Ε-30W)

    Επιθυμητό φυσικα ο δεκτης να συγκεντρώνει οσες περισσοτερες δυνατότητες μπορει ...!!! DVB-S2X, 4Κ, Multi Stream, Blindscan, HbbTV, υποστήριξη Enigma και οτι αλλο εχει να προτείνετε.

    Εχω διαβασει μεσα στο φορουμ για Edition OS mio 4K, VU + SOLO 4K, DreamBox 1 UDH, Zgemma H9S

    Αλλα τελικα με περισσοτερο μπερδευτικα για αυτο παρακαλω για τις δικες σας προτασεις !!!

    Ευχαριστω προκαταβολικα!

  • Στα επόμενα χρόνια θα δούμε ένα νέο πρότυπο το VVC Versatile Video Coding , γνωστό και ως H.266 το οποίο θα προορίζεται για τα 4k & 8k καναλια

    Οπότε μήπως είναι καλύτερα να περιμένεις

    Για την hybrid tv το λογισμικό είναι σε κλειστό κώδικα και ότι πιο νέα χαρακτηριστικά δεν υποστηρίζονται οπότε οι πάροχοι τρέφονται σε app για smartphone (πχ ert)

  • ευχαριστω για την απαντηση αλλα με τον αμικο δεν παει αλλο!!! ετσι η αγορα νεου δεκτη ειναι επιτακτική. εσυ τι θα αγοραζες σημερα;

  • θα συμφωνησω επι μερους με τον προλαλησαντα...

    με την εξης διαφωνια...



    πιστευω οτι πλεον, ολο και κατι καινουριο θα εμφανιζεται συνεχεια. οποτε οποιος θελει να ειναι στην τελευταια λεξη της μοδας (τεχνολογιας) θα πρεπει να αντικαθιστα την συσκευη του (δεν ξερω εαν αυτη θα παραμεινει να ειναι δορυφορικη η κατι αλλο) τακτικοτερα.


    απο την αλλη ομως, βλεπω τωρα, οτι εαν και εχει γεμισει η αγορα απο 4Κ δεκτες, δεν συμβαινει το ιδιο και απο καναλια (μια και η μεταβαση και αυτων εχει και για τους παροχους ενα σχετικο κοστος).

    με τα 2 παραπανω λοιπον, εγω θα ελεγα οτι ναι, μπορεις (και ισως χρειαζεται ) να πας σε εναν πιο συγχρονο δεκτη (γιατι αυτος που εχεις ειναι ηδη αρκετα πισω σε σχεση με αυτους που ειναι "επικαιροι"), εχωντας ομως στο μυαλο σου, οτι τεχνολογικα θα εχει μικροτερη διαρκεια ζωης απο τους προηγουμενους (πχ ο osnino pro, υστερει στο οτι δεν ειναι 4Κ , αλλα με ολα τα αλλα καλα του, δεν λες οτι ειναι για το ραφι).



    εδωσες τωρα καποια παραδειγματα δεκτων πιο πανω...

    οι προσωπικες μου αποψεις ...

    ο Η9S , νομιζω οτι εχει θεμα με τα powervu (δεν υποστηριζονται απευθειας-δεν ξερω εαν διορθωθηκε τελευταια), επισης με προβληματιζει το οτι βλεπω μεγαλο αριθμο δεκτων να εχει θεμα με flash (και να χρειαζεται jtag η οτι αλλο...)

    ο solo 4k , νομιζω ειναι απο πιο παλιες παρτιδες, αλλη τιμη σε σχεση με τους αλλους (και εδω λιγο τα εχω με την vu+, που αν και εχει εισαγει καινοτομιες στον χωρο, τελευταια ειναι λιγο παρωντες-αποντες...)

    για τον dream, περα απο την τιμη του, και το κλειστο του λογισμικου, δεν εχω καμια απολυτως αποψη.


    συμφωνα με το budget που εχεις λοιπον, οι 2 δημοφιλεστεροι και προσωπικα θα ελεγα vfm δεκτες της εποχης, ειναι ο edision os mio (και mio+ ) και ο octagon sf8008. δεκτες των 120-160 ευρω, με καλη υποστηριξη (και αυτη τη στιγμη με ολα οσα ζητας) και μαλιστα κατα καιρους εχω δει και καποιες αγγελιες σε μεταχειρισμενους, σε πολυ δελεαστικες τιμες...

  • Edision OSmio4k(+) ...θα προτιμούσα και το σούπορτ για image πχ είναι σε υψηλό επίπεδο .powervu biss(καναλια ερτ πχ) τα παιζει άψογα... έχει εξαιρετική εικόνα (με συνδυασμό samsung 4kτηλεόραση)ακόμα και σε sd!είναι γρήγορος σε αλλαγές καναλιού(το δοκίμασα σε διάφορα image από οπενατβ πλι και σατ ντρεαμ)έχω συνδέσει έναν σκληρο δίσκο για ταινίες και έργα και την διαβάζει επίσης γρήγορα παρότι είναι usb 2.0.Εχει ethernet 100mbit ,όμως φτάνει για να κατεβάζεις έργα και αυτόματα να έχεις σταθερη σύνδεση με τον σερβιτόρο πχ.αμα θες, έχεις και την επιλογή να το συνδέσεις με Wifi...έχω δοκιμάσει και το multiboot και ειλικρινά είναι μια καλή φάση ....εάν πχ. θες να δοκιμάσεις και καινούργια image που είναι unstable για να δεις εαν σου αρεσουν προτού σβήσεις το παλιό σου. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεσαι να κατεβάσεις το καινούργιο image σε άλλο usb άμα έχεις ήδη έναν σκληρο δίσκο. Μπορείς να περάσεις το καινούργιο image σου απευθείας εκείνη την ώρα που βλέπεις τβ άπο τον δίσκο. Εχει και το tuner dvb2x για multistream.Τα multistream κανάλια τα βρίσκει άνετα πχ το δοκίμασα στα 9e και δεν υπήρχε καθόλου πρόβλημα να τα βρει.Γενικά είναι πολύ σταθερός λόγο την μνήμη που είναι αρκετά μεγάλη για έναν αποκωδικοποιητή (ραμ1.5gb)μειονεκτήμα οτι δεν έχει ci+ modul slot.αμα το χρειάζεσαι....μην τον πέρνεις...Αλλά νομίζω συνολικά...για την τιμή που θα δώσεις δεν θα τό μετανιώσεις.Προσωπικά θα έλεγα κάνει την δουλειά ,του για αυτά που χρειάζομαι και με λίγα λεφτά άμα το συγκρίνω με τα dreambox.και σίγουρα για τα επόμενα χρόνια....

  • .:T3O:.

    Closed the thread.

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!