Πρόβλημα με διακόπτες diseqc 2.0 1.0

There are 10 replies in this Thread which was already clicked 651 times. The last Post () by gyorgos77.

  • Καλημέρα. Έχω ένα σύστημα με 8 διακόπτες diseqc 4/1 2.0 edision τα οποία ειναι συνδεμένα σε έναν 8απλό διακοπτη 1.1 edision. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δεις 32 δορυφόρους με 1 καλώδιο καθόδου. Το πρόβλημά μου είναι ότι 2 υποδοχές από τα diseqc 2.0 έχουν μπλοκάρει ή έχουν καεί και 2 ολόκληρα 4απλά diseqc έχουν μπλοκάρει ή εχουν καεί επίσις. Συγκεκριμένα δεν δουλεύουν από το 1ο 4απλό diseqc η πρώτη υποδοχη το 1ο lnb δηλαδη, το τέταρτο diseqc ολόκληρο τα 13,14,15,16 δηλαδή, το έκτο diseqc ολόκληρο δηλαδή δε δουλεύουν τα 21,22,23,24 και απο το όγδοο diseqc δε δουλεύει η τρίτη είσοδος το 31. Δηλαδη απο τις 32 εισόδους δε δουλεύουν οι 10. Έχω συνδεμενα 23 lnb και δουλευουν τα 22. Δηλαδη σε ένα lnb τώρα δεν έχω σήμα. Το 8/3 δηλαδη το 31 μπλόκαρε ή κάηκε προσφατα. Να σημειώσω οτι δουλευουν όλα αψογα οι εναλλαγές απο δορυφόρο σε δορυφόρο γινονται αυτόματα χωρις καθυστερήσεις και τα μπλοκαρισματα όλα εγιναν όσες φορες ανεβηκα στην ταρατσα για να κανω καποια προσθεση ή καποιο καλύτερο συντονισμο. Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω ειναι αν υπαρχει καποιος τρόπος να ξεμπλοκάρω αυτες τις 10 εισόδους ή υποδοχες που δε δουλεύουν. Ευχαριστω όλους σας εκ των προτέρω..30412e218ed62bdb16cdb01.jpg

    Edited 2 times, last by gyorgos77 ().

  • Αυτο το σκεφτηκα και γω και έχω καινουρια. Απλα θελω να αποφύγω την ταλαιπωρία να ανοιξω τον πίνακα ειναι γεμάτο καλώδια και για να ξεβιδώσω το 4ο και 6ο diseqc πρέπει να τα ξεβιδώσω όλα και αντε να θυμάσαι που ανήκει το καθένα. Κάπου κάποτε είχα διαβάσει οτι αυτά ξεμπλοκάρουν με κάποιο τρόπο αλλα δεν μπορώ να βρω που το είχα διαβασει και δε θυμάμαι λεπτομέρειες...Σκεφτηκα λοιπόν να ρωτήσω εδω μέσα μήπως καποιος ξέρει κάτι...

  • επειδη και εγω ημουν παθων πριν λιγο καιρο(εχω συνδεση πανω σε 10αρι diseqc, τρια, 4αρια diseqc και ολα με ενα καλωδιο καθοδου) προσπαθησε να τσεκαρεις με καποιο τροπο ποιο καλωδιο και απο ποιο δορυφορο παει σε lnb in και απλα αλλαξε τα. νομιζω δεν υπαρχει αλλη γιατρεια

  • 10αρι diseqc που εχεις εννοεις ειναι 1.1 και 2.1 σε πορτοκαλι ή γκρι πλαστικο κυτίο; Μα τα καλώδια 1,13,14,15,16, 21,22,23,24 και 31 τα έχω αποδεσμεύσει γιατι ειναι τα προβληματικα και πήγα στα παρακάτω. Εχω 23 lnb. Γι αυτο οι 32 θέσεις τελείωσαν.

  • στα οσα χρονια ασχολουμαι... εχω ακουσει και δει


    για diseq που εβγαλαν βλαβη και ισως να επισκευαζονται, ισως και οχι... με το κοστος που συνηθως εχουν, ολοι το αλλαζουν

    για lnb που αυτοταλαντωνουν και δεν αφηνουν το diseq να αλλαξει επαφη


    και διαφορα αλλα, ομως...

    δεν εχω ακουσει για diseq να μπλοκαρουν και να ξεμπλοκαρουν... (εκτος κι αν δοκιμασεις με αυξημενη ταση απο τον δεκτη... και "παρει" μεχρι να ξαναχαλασει).


    το να τα ξεβιδωσεις ολα... τα καλωδια η τα diseq??? ενα ανεξιτηλο μαρκαδορακι να γραψεις τον αριθμο του καθενος πανω του (και καμια φωτο με τα νουμερα αν θελεις για παραπανω ταξινομηση) ... βγαζεις τα χαλασμενα , ενα προς ενα τα καλωδια απο τα οσα παλια στα οσα καινουρια για να μην τα μπερδεψεις, και παλι στη θεση τους, νομιζω ειναι η καλυτερη λυση.


    επισης... εχεις διπλοτσεκαρει, οτι φταιει πχ το 4ο κ 6ο 4αρι diseq , και οχι η εισοδος που καταληγει στο 8αρι σου?

  • Δεν αποκλείω αυτο που λες. Οχι αυτό δεν το έχω τσεκάρει αλλά δε νομίζω να φταιει το 4 και 6 στο 8αρι γιατι και απ τους αλλους 2 τετραπλους που εχω προβλημα η 1 μονο θεση δε δουλευει ενω οι αλλες 3 δουλευουν. Οπότε καταλήγω στο συμπερασμα οτι φταιει ο 4απλος. Και το προβλημα γινεται οταν ανεβαινω πανω (οχι παντα) για καμια μυκρορυθμιση ή καποια προσθηκη lnb και αποσυνδεω καποια καλωδια απ τα lnb. Αλλα μαλλον αυτο θα χρειαστει να κανω που λες εσυ. Ξέρεις ομως τι μπελας ειναι για να βαλεις μεσα σε κυτιο διακλαδωσης 30×20×15 εννια συνολικα διακοπτες και ποσα φυς εσπασα για να τα περασω μεσα απο τις 3 τρυπες; Αυτη τη φασαρια ήθελα να αποφυγω.

  • το γκρι εχω. και τα εχω ως εξης για παραδειγμα. το πρωτο δορυφορικο πιατο ο.8w (παρακεντρο), 1.9e-3.οe(κεντρο) ,7-9e (παρακεντρο), 13e(παρακεντρο) σε ενα 4αρι diseqc και η εξοδος του παει στο lnb1 στο 10αρι. το δευτερο δορυφορικο πιατο 16e(παρακεντρο), 23e(κεντρο), 39e(παρακεντρο), σε αλλο 4αρι diseqc και η εξοδος του παει στο lnb2 στο 10αρι και ουτο καθεξης.

    Edited once, last by pitskou ().

  • Ναι κατάλαβα και μπορεις μεχρι 40 δορυφορους. Εσένα το ίδιο πρόβλημα πότε σου παρουσιαστηκε οταν ανεβαινες στην ταρατσα για να προσθεσεις lnb?

  • το 10αρι το εχω 4 χρονια τωρα και δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα. το προβλημα μου βγαινει στα ειτε στα 4αρια οποτε το αλλαζω χωρις δευτερη σκεψη ειτε στο καλωδιο που συνδεει το lnb του πιατου με το αναλογο 4αρι diseqc.

  • Ναι ετσι λέω και γω το 4αρι εχει προβλημα. Αλλα για ποιο λόγο βγαζει προβλημα ο 4απλος διακοπτης; Εγω εχω 2 χρόνια που ανανεωσα διακοπτες και lnb και μερικες φορες που ανεβαινα πανω για μικρορυθμισεις και εβγαζα τα φις απ τα lnb όταν κατεβαινα κατω τύχαινε να εχω προβλημα. Διαφορετικα δε θα το ειχα το προβλημα η λειτουργια τους ειναι αψογη.

  • .:T3O:.

    Closed the thread.

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!