DVB-T GR 2η Ψηφιακή Μετάβαση

There are 2 replies in this Thread which was already clicked 694 times. The last Post () by .:T3O:..

  • 03/09/2021: 2η Ψηφιακή Μετάβαση σε Αττική

    13η Περίοδος Ψηφιακής Μετάβασης: 03/09/2021 |Αττική, Νότια Έυβοια, Αργολίδα και τμήμα Αρκαδίας|

    Tην Παρασκευή 03/09/2021, θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αφορά τις περιοχές: Αττική, Νότια Έυβοια, Αργολίδα και τμήμα του νομού Αρκαδίας. Όσοι κάτοικοι λαμβάνετε επίγειο ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής που αναφέρονται παρακάτω, θα χρειαστεί στις 03 Σεπτεμβρίου 2021 να επανασυντονίσετε τον δέκτη σας (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Διαφορετικά θα χάσετε όλα τα κανάλια και θα βλέπετε μαύρο στις οθόνες σας.




    (Περιοχή Απονομής σε δίκτυο SFN)

    DIGEA: ΕΘΝΙΚΗΣ EΜΒΕΛΕΙΑΣ:

    Δίαυλος 22 (MuX 1 HD): ALPHA HD, SKAI HD, ANT1 HD, OPEN Beyond HD

    Δίαυλος 24 (MuX 2 HD): STAR HD, MEGA HD, m.TV HD

    Δίαυλος 27 (MuX 3 SD): ALPHA SD, SKAI SD, ANT1 SD, OPEN Beyond SD, STAR SD, MEGA SD, m.TV SD


    DIGEA:

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ:

    Δίαυλος 30 (MuX 1 SD): "AΡΤ TV, ALERT, Attica TV, BlueSky, Channel 9"


    Δίαυλος 31 (MuX 2 SD): "Extra Channel, AE Channel, Action 24, High TV, Kontra TV"

    Δίαυλος 34 (MuX 3 SD): "Mad TV, Nickelodeon, Rise, Smile "


    EΡT: ΕΘΝΙΚΗΣ EΜΒΕΛΕΙΑΣ:

    Δίαυλος 21 (MuX 1 HD/SD): EPT1 HD, EPT 1, EPT 2, EPT 3, Η ΒΟΥΛΗ, EPA 1/2/3/Sport/Kosmos/Voice of Greece


    Δίαυλος 28 (MuX 2 HD/SD): EPT2 HD, EPT3 HD, ΡΙΚ Sat, ΤV5 Monde Europe, BBC World News, DW



    Κέντρο Εκπομπής
    ΑΙΓΙΝΑ
    ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ
    ΑΥΛΩΝΑΣ
    ΒΑΡΗ
    ΛΑΥΡΙΟ
    Ν.ΜΑΚΡΗ
    ΟΧΘΩΝΙΑ
    ΠΑΡΝΗΘΑ
    ΠΡΑΣΙΝΟ
    ΣΟΥΝΙΟ
    ΣΤΥΡΑ
    ΥΜΗΤΤΟΣ
    ΧΑΛΚΙΔΑ

    Edited 2 times, last by lakipap ().

  • «Νέες ημερομηνίες για την Ψηφιακή Μετάβαση ΙΙ»

    Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφιακής μετάβασης, καθώς, λόγω των έκτακτων συνθηκών των προηγουμένων ημερών, το αρχικό χρονοδιάγραμμα είχε τεθεί σε αναμονή.


    Ειδικότερα το Υπουργείο ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απόδοσης του φάσματος των 700 MHZ στην κινητή τηλεφωνία και τα δίκτυα 5G (διαδικασία γνωστή ως «Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ»).


    Οι νέες ημερομηνίες διαμορφώνονται ως εξής:

    Αττική και Ναύπλιο 3/9

    Λαμία και Κόρινθος 17/9

    Κρήτη 30/9


    Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.


    Έως σήμερα, η μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος στις νέες συχνότητες έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Στις εναπομείνασες περιοχές, το χρονοδιάγραμμα θα συνεχιστεί όπως προαναφέρθηκε βασιζόμενο στον Χάρτη Συχνοτήτων τον συντονισμό για τη σύνταξη του οποίου είχε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


    Υπενθυμίζεται ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες είναι να επανασυντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί ανά περιοχή.


    Επισημαίνεται ότι η διαδικασία δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού και δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση.


    Η διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα στις 30/9/2021.


    0a7d5d8.jpg

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΕΡΤ- DIGEA  15ος σταθμός μετάβασης

    2η Ψηφιακή Μετάβαση: Επόμενος και τελευταίος γεωγραφικός σταθμός η Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης στις

    20/10/2021
    Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συγκεκριμένη μετάβαση ολοκληρώνεται επιτυχώς και εντός του χρονοδιαγράμματος, που είχε θέσει η Πολιτεία, το έργο της δεύτερης ψηφιακής μετάβασης στην Επικράτεια.
    Αναλυτικά τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν στις 20 Οκτωβρίου 2021 είναι:

    70f82381d488.png

    Οι τηλεθεατές των περιοχών που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου 2021 σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού. Όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία HD (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια. Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και iδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

  • .:T3O:.

    Closed the thread.

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!