Enigma2 δέκτες απόψεις...

There are 16 replies in this Thread which was already clicked 1,829 times. The last Post () by vrasidas.

  • Έχω ένα δέκτη amiko viper 4k μια ενδεχομένως καλύτερη αλλαγή μετά απο αυτόν θα ήταν σε κάτι ποιο καινούργιο ?

    Πχ. Zgemma h11s, octagon 8008 κάτι άλλο? Σε χρήματα να μην παιρνάμε τα 150 ευρω.

  • Όλοι Αυτοι οι δέκτες που αναφέρεις έχουν το ίδιο chipset "Hisilicon Hi3798MV200 " από την huawei το πιο οικονομικό στην αγορά.

    Το θέμα είναι τι πρόβλημα έχει με τον amiko ;; Που θα μπορούσε ένας άλλος κατασκευαστής να το έχει διορθωθεί με διαφορετικούς drivers...

  • Ευχαριστώ για την απάντηση αυτή παρατήρησα για παράδειγμα ότι ο amiko viper 4k που έχω δεν ακολουθεί open pli image και μερικά άλλα ενώ άλλοι δέκτες τα δέχονται αυτά. Επίσης επειδή η τεχνολογία προχωράει και είναι αρκετός καιρός πίσω που τον αγόρασα τώρα για αυτό ζήτησα γνώμες για κάτι πιο ... μπροστά απο αυτόν!

  • Με τα image είναι θέμα υποστήριξης από τον κατασκευαστή πχ η dreambox εδώ και χρόνια έχει σταματήσει να υποστηρίζει open sources ομάδες γιατί θεωρεί ότι είναι απαρχαιωμένος ο κώδικας τους και οποία image κυκλοφορούν είναι homemade με πολλά "μπαλώματα" . Καποιες άλλες αν κάτι δεν τους δουλεύει στα open source σε πάνε σε κλειστό OS και βάζουνε τα δικά τους.

    Για την τεχνολογία κάτι πιο νέο και ουσιώδες δεν υπάρχει... Multistream και dvb-sx2 υποστηρίζει

  • Καλησπέρα στην παρέα.Θα ήθελα και εγώ τη γνώμη των ειδικών για την αγορά του πρώτου μου 4k δέκτη (αυτοί που ήδη έχω vu zero και solo2) , ας μη βάλουμε όριο χρημάτων. Ύστερα από αρκετό ψάξιμο είχα καταλήξει στον vu uno 4k se με fbc dual tuner και ένα pnp dvb s2x multistream, αλλά διάβασα για πολλά προβλήματα με το flashing. Επίσης και στον gigablue ue 4k με τα ίδια tuner αλλά ξέρω ότι η giga δεν έχει καλή υποστήριξη. Η γνώμη σας καλοδεχούμενη για έναν ποιοτικό δέκτη με καλή ποιότητα εικόνας, tuner για λήψη multistream ίσως και διπλό (και ευαίσθητο) και όσο γίνεται καλή υποστήριξη.

  • Ηθελα να ρωτήσω αν πήρε εκτος απο μενα και καποιος αλλος τον δεκτη Novaler 4k se limited edition. Αν ναι ας στειλει μηνυμα γιατι εχω χασει την μπαλιτσα εδω ... απο τα τοσα backup image που εχει και τα υπολοιπα. Καλες γιορτες με υγεια!

  • Να ζητήσω συγνώμη από τους διαχειριστές τώρα είδα ότι το thread έκλεισε.Ας διαγράψουν το ποστ μου ή ας το μεταφέρουν αλλού όπως νομίζουν.Ευχαριστώ.

  • αν το thread ειχε κλεισει, δε θα μπορουσες να γραψεις το μηνυμα σου...

    μια χαρα ειναι εκει, και οποιος θελει σου γραφει τη γνωμη του

  • Ευχαριστώ Γιώργο αλλά θέλω και τη δική σου γνώμη χα χα!!! Η γνώμη των πιο παλιών και πιο ειδικών στους enigma 2 δέκτες και στα δορυφορικά, μετράει πολύ!!!

  • Δεν μπορω να καταλάβω την λογική μερικών, γιατί να πάρεις 4Κ δέκτη? πόσα κανάλια 4Κ υπάρχουν 4-5 αντε με ξεκλειδωμα καμια 15αριά.

    Γιατι να έχει dvb s2x multistream? με multistream εχουμε κατι απο 9Ε που δε τα καταβάζουμε Ελλαδα, κατι Γαλλικά απο 5w αλλα και εκει έχουμε ενα δορυφόρο με ανώμαλο σήμα.Κατι σαχλαμάρες απο 4.8Ε

  • Κόμη καλησπέρα, οι δέκτες enigma2 που έχω είναι dreambox 800hd se, vusolo2 και vu zero. Άν εξαιρέσεις τον πρώτο λόγω μη υποστήριξης, οι άλλοι 2 κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά. Απλά είπα να πάρω έναν καινούργιο 4k δέκτη με tuner dvb s2x και h265. Δεν είναι θέμα θέασης 4k καναλιών αλλά περισσότερο απόκτησης ενός δέκτη με νέα χαρακτηριστικά.καλή υποστήριξη από τις ομάδες και με επαρκή μνήμη.

  • με multistream εχουμε κατι απο 9Ε που δε τα καταβάζουμε Ελλαδα, κατι Γαλλικά απο 5w αλλα και εκει έχουμε ενα δορυφόρο με ανώμαλο σήμα.

    και στις 9Ε το ιδιο με τον 5W ισχυει...

    εγω εδω τα βγαζω ολα στον 9Ε με 80cm , μου φευγουν κατι λιγα ιταλικα στον 5W με το ιδιο πιατο



    θα ηθελα παντως να ακουσω (διαβασω) λιγο καλυτερα την αποψη του marinos , τι θεωρει στον ενα και τον αλλο καλη και οχι καλη υποστηριξη

  • παρακολουθώ το φόρουμ εδώ σχεδόν κάθε μέρα κ τα θέματα για edision είναι πολύ λιγώτερα απο τους octagon.

    Aυτό κ μόνο φτάνει geo.

  • σεβαστη ως αποψη, αλλα η ποσοτητα δεν ειναι παντα και ουσια...


    εγω παντως θα καταθεσω απο μεριας ομαδας λογισμικου, οτι στην edision οτι ζητησαμε, το προσπαθησαν στο μεγιστο να το κανουν (αλλες φορες με επιτυχια, καποιες αλλες υπηρχαν θεματα που δεν ηταν ουτε στο δικο τους χερι).

    στην octagon,ειδικα για το multiboot και για το προβλημα με τα stream, μονο οταν μπηκε στη μεση η pli ασχοληθηκαν.


    απο εκει και περα,ας πω κι εγω τη γνωμη μου για δεκτη (αφου μου ζητηθηκε και προσωπικα η αποψη μου).

    και εγω σε αυτους του 2 παω (mio+ , sf8008) . η vu+ επισημα εχει αποσυρθει, οι υπολοιποι δεν ειναι τοσο ας πουμε δημοφηλεις...

    τους πιο πανω τωρα, τους εχω και τους 2, ο καθενας με το κατι παραπανω (πχ στον sf8008 καταφερα και εβαλα και netflix με τα οποια προβληματα)


    τωρα γενικοτερα... ειμαστε σε ενα μεταβατικο σταδιο, οπου το python2.7 εχει τελειωσει πολυ καιρο πριν (και αντι να προχωρησουν οι μεγαλοι σε μεταβαση, προτιμησαν "πατεντα και μπαλωματα" , ενω αντιστοιχα το python 3.x δεν ειναι ακομα πληρως ετοιμο (αν και για τον μεσο χρηστη ειναι οκ).


    τωρα... ναι δεν υπαρχει ενας αριθμος 4Κ καναλιων, ωστε να το κανει ελκυστικο το ολο θεμα, αλλα... υπαρχει παλι ενας αριθμος καναλιων που δινει ενα κατι τις παραπανω στο να δει κατι αλλο το ματι (πχ ειδαμε και 2-3 ματς του μουντιαλ σε 4Κ {δεν εχω tv 4K, γι αυτο 2-3 αλλιως τα ειχε ολα} εχει και κανα demo ετσι να γεμιζει το ματι με εικονα, εχει και πχ το 4Κ Heritage που εχει και λιγο ταξιδιωτικο μεσα.α! και για τους πονηρουληδες εχει και 4Κ περιεχομενο στις 16Ε)

    το multistream ειναι θεμα περιοχης (εαν υπαρχει και ενδιαφερων στο περιεχομενο)


    περαν αυτου ομως, σιγουρα σε αυτου του ειδους δεκτες οι επεξεργαστες ειναι πιο ισχυροι, ο χωρος τους/μνημες μεγαλυτεροι,

    και γενικοτερα απο την στιγμη που τους κατασκευασε η καθε εταιρια, εχει αφησει στην απεξω την οποια εξελιξη στους mips...


    τα βαζει κατω οποιος ενδιαφερεται, το κοστος... και κρινει αν ειναι γι αυτον η οχι.

  • Εγώ από τους παραπάνω δέκτες προτιμώ τον sf8008 γιατί έχω τη δυνατότητα να έχω εγκατεστημένα πολλά images, ενώ στον mio+ μόνο τέσσερα

    (αν και κατάφερα με ανορθόδοξο τρόπο και κάποιους περιορισμούς να έχω και εδώ πολλά slots σε στικάκι χωρίς να πειράξω τη flash).


    Ο sf8008 μου φαίνεται πιο γρήγορος και το τηλεχειριστήριο "SF RCU 04" (όχι "SF8008") έχει τέλεια σχεδίαση και εφαρμόζει στη παλάμη,

    χωρίς να αισθάνεσαι ότι κρατάς ένα κούτσουρο.


    Επίσης υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία σε images, καθώς και μερικά διαφορετικά από τα συνηθισμένα όπως το Define (κλειστό λογισμικό του SX88)

    και το TitanNit για να ασχοληθείς.

  • Γιώργο σε ευχαριστώ προσωπικά γι'αυτή την πολύ ωραία και ολοκληρωμένη ανάλυση που έκανες για το τοπίο που έχει διαμορφωθεί γύρω από τους enigma2 δέκτες.Νομίζω ότι δεν κάλυψες μόνο εμένα αλλά και αρκετούς άλλους που θέλουν να πάνε σε 4k δέκτη.Εύχομαι Χρόνια Πολλά για τις ημέρες που έρχονται σε εσένα και την οικογένειά σου, στα μέλη της SatDreamGR Team και όλα τα μέλη του φόρουμ!!

  • .:T3O:.

    Closed the thread.

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!