Νέα εγκατάσταση wave frontier και ψηφιακό σήμα

There are 12 replies in this Thread which was already clicked 578 times. The last Post () by georgeflu.

  • Χρόνια πολλά!!
    Σε νέα οικοδομή ξεκινάω εγκατάσταση για τις τηλεοράσεις, θέλω όλες να παίρνουν δορυφορικό σήμα και ψηφιακό, θα μπει πιάτο wave ( ποιες μοίρες να πιάσω, πόσα lnb? )
    2ος όροφος θα έχει 4 tv, 1ος το ίδιο (άλλα θα γίνει αργότερα και θέλω να είναι έτοιμη η προεγκατάσταση), υπόγειο 2 tv, δώμα 2 tv, τα καλώδια έχουν τραβηχτεί ήδη στα σημεία που πρέπει.
    Κάποιος με γνώσεις αν μπορεί να βοηθήσει τι ακριβώς χρειάζομαι γιατί η οικοδομή με έμαθε να μην εμπιστεύομαι κανέναν :(

  • Χρόνια πολλά. Επειδή πας σε πολλές τν θα χρειαστείς πολυδιακόπτη με 16 εξόδους και 4 lnb quattro.

    Lnb κάτι τέτοιο x4 για κάθε δορυφόρο ή ένα quatro για κάθε δορυφόρο ;



    20230324165656_atc_lnb_4_exodon_0_1db_03_002_0045.jpeg

  • Quattro. Αυτά συνδέονται απευθείας στον πολυδιακόπτη κι απο εκει σε κάθε τν. Θα σου πρώτεινα inverto quattro και multiswitch της spaun. Είναι λίγο ακριβό το τελευταίο αλλά δεν θα έχεις προβλήματα. Αν κάποιος γνωρίζει αξιόπιστο και οικονομικότερο multiswitch οκ.

  • Ρώτησες νωρίτερα ποιούς δορυφόρους. Μιας και πρόκειται για οικοδομή εγώ θα έβαζα 9, 13 και 39. Τώρα αν κάποιος από τα διαμερίσματα γνωρίζει Γερμανικά και τον 19.2

  • οι πολυδιακοπτες ειναι η καλυτερη ισως λυση οταν θελουμε πολλες tv, αλλα εχουμε προβλημα αν θελουμε πολλους δορυφορους.


    τωρα...για να παιρνουν ολες οι tv και δορυφορικο και επιγειο ανεξαρτητα, θα πρεπει καθε πριζα να εχει μονοκοματο αυτονομο καλωδιο (χωρις διελευση απο πριζα σε πριζα...)


    αν λοιπον πας εως 4 δορυφορους, και αν μετραω σωστα εχεις 12tv,

    τοτε θες εναν πολυδιακοπτη 17/12 η 17/16 (in/out) .


    το ποσους και ποιους... ειναι καθαρα προσωπικη σου επιλογη

  • Μπερδεύτηκα λίγο.
    Ας υποθέσουμε 9-13-16-19, 39 ( πρέπει ψάξιμο για να αποφασίσω, ας πούμε 6 δορυφόρους ), για 12 TV .
    Όλες οι πρίζες έχουν αυτόνομο καλώδιο και έχει μπει πρίζα που βγάζει SAT/TV, όλα τα καλώδια αυτά θα πάνε στο πολυδιακόπτη.
    Αρα θέλω x6 quatro lnb και πολυδιακόπτη 6x4=24/12 ;
    Θα χρειαστεί κάτι άλλο η εγκατάσταση εκτος πιάτο lnb και πολυδιακοπτη;

    Να πάρω κάτι τέτοιο να είμαι καλυμμένος ;
    https://www.e-smarteck.gr/lemco-LMS1724S

    Edited once, last by ckonan ().

  • Quote

    Αρα θέλω x6 quatro lnb και πολυδιακόπτη 6x4=24/12 ;

    +1 για την επιγεια , 25/12

    εκεινο που εχεις στην φωτο ειναι 17 in...

    αυτο θες

    https://www.satking.de/en/emp-…llites-and-12-subscribers .


    παντως να σου πω την αληθεια, αν ηταν δικη μου περιπτωση, θα εβαζα ενα πιατο με 2-3 σε multiswitch για τους πολλους, και τα δικα μου (εως και 8 γραμμες) , θα εβαζα καμια 10αρια+ lnb με 8αρια και quad lnb (συνδιαστικα)


    παρομοια το εχω κανει μεσα στο δικο μου σπιτι, με 4 ομως γραμμες , οπου στο σαλονι καταληγουν 14 δορυφοροι, στο playroom 10, και στις αλλες 2 θεσεις απο 8 (8quad,2 twin,4 single, ενα 16αρι diseq, ενα 10αρι, 2 8αρια).

  • πιατο, αν εχεις στο μυαλο wave frontier... ενα ειναι το σχεδιο, και μαλλον ειναι και γενικως σε "πτωση" , οποτε σε οτι μαρκα και αν το βρεις...


    για lnb... αν δεν κυνηγας δυσκολους δορυφορους, παλι δεν υπαρχει θεμα. τα quattro δεν ειναι μια πολυ "γεμματη" κατηγορια που φτιαχνουν οι απαντες οπως τα single, οποτε και στα λεγομενα "φθηνα", υπαρχει ενα σχετικο επιπεδο.


    σε κεραια...θα παρεις μια απο καλης ποιοτητας υλικο, ωστε να εχει μεγαλη διαρκεια ζωης. τωρα το τι τυπου και τι κατηγοριας... εξαρταται απο την περιοχη που μενεις και γενικως τα σηματα .


    επισης... δεν "μελετησα" λεπτομερως τα χαρακτηριστικα του διακοπτη, αλλα ισως να χρειαστεις και ενα μικρο ενισχυτη (η προενισχυτη) για την επιγεια...

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!