Η δική μου αναφορά λήψης με GIBERTINI 125 κινητό από Αθήνα.
Eutelsat 7B/7C feeds
- hatters1976
- Thread is marked as Resolved.
There are 223 replies in this Thread which was already clicked 18,425 times. The last Post () by hatters1976.
-
-
Καλησπέρα και καλη Χρονια
Με gibertini 125 με μοτερ SNRdB:11.6dB
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά
Αρα χάνω από το lnb μάλλον
-
12.8db με gibertini op150.
-
Display More
Καλησπέρα στην παρέα
Μόλις εγκαινίασα το νέο 120 άτι πιάτο μου και κατέβασα το παρακάτω feed
12705V7200
HK Countdown 2026
Το έχω στα 8.4db
Μπορεί κάποια να δώσει μια αναφορά στο ίδιο feed με περίπου ίδιο μέγεθος πιάτου ;;
Έχω την υπόνοια ότι χάνω από ανύψωση και από lnb skew κάποια db
Ευχαριστώ πολύ παιδιά
Αρα χάνω από το lnb μάλλον
Καλή χρονιά φίλε!!..
12.2db έχω τώρα με gibertini op 1,25 κινητό.
-
Τα feeds γενικώς είναι ψιλοασταθείς εκπομπές σε ό,τι αφορά στην απολαβή.
Τα κινητά πιάτα προσφέρουν ευκολίες, αλλά έχουν και μειονεκτήματα, λόγω του ότι η εστίασή τους εξαρτάται
1. Από την ακρίβεια κίνησης-επανφοράς ενός μηχανισμού (actuator, μιλάω για αυτόν που έχω), που χρησιμοποιείται και σε γκαραζόπορτες, όπου μερικά χιλιοστά σε διαδρομή ίσως να μην είναι σημαντικά.
2. Από τη διακύμανση ενός ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ σήματος, όπως ένα feed.
3. Από τη διάμετρο του κατόπτρου απολαβής, η οποία με τη σειρά της απαιτεί ακριβέστερη εστίαση.
Από την άλλη πλευρά, ένας μηχανισμός κίνησης, όπως το actuator, που οδηγείται από ένα positioner, δίνει δυνατότητες μικορρυθμίσεων στην απολαβή μέσω τηλεχειριστηρίου.
Δύσκολη ισορροπία.
-
Μου διέφυγαν και 2 σημαντικές παράμετροι:
Το LNB και η περιοχή λήψης.
Καλή χρονιά με ΥΓΕΙΑ και καλές λήψεις σε ΟΛΟΥΣ.
-
Καλή χρονιά υγεία καλές λήψεις όπως η παρακάτω.
-
Μου διέφυγαν και 2 σημαντικές παράμετροι:
Το LNB και η περιοχή λήψης.
Καλή χρονιά με ΥΓΕΙΑ και καλές λήψεις σε ΟΛΟΥΣ.
Περιοχή λήψης Αθήνα και twin lnb maximum
Το μοτέρ έχει τζόγο γενικά + με τον αέρα που είχε όταν ανέβηκα το κάγκελο έκανε ταλάντωση
-
Eutelsat 7e
10961 H 9875
SID=NyE 2026
10995 H 7200
SID=NYE STUDIO M
FTA
-
Πρώτη μετάδοση για το 2026 κύπελλο 12541 V 9700 10.8 db 4:2:2
-
8.1 σε εμένα
Και με ελληνικό ήχο
-
-
SNR 8,3 dB, AGC 77% εγώ από Αθήνα. Ο hatters1976, ως συνήθως, είναι εκτός συναγωνισμού.
JohnathensΜια που είμαστε σε συγκρίσιμη κατάσταση από άποψη τόπου και εξοπλισμού, όποτε μπορέσεις στείλε 1-2 συχνότητες από τον AMOS 4oW, όπου έχεις σήμα. Αν είναι ελεύθερες, ακομη καλύτερα.
-
-
qwerty θα ανεβάσω και εγώ μετρήσεις 4w μόλις πάρω νέα καλώδια.
Εγώ ευτυχώς τα άλλαξα πριν κάνα 2 μηνο και τα πέρασα και σε σπιράλ
Τα παλιά τα είχα για κανένα χρόνο
Οριακά είχαν γίνει μαύρα και είχα και απώλειες κάπου στα 0,4 Db από 2 μούφες που είχα βάλει
-
Εγώ σε κάποιους λίγους δορυφόρους έχω στο gt media sat finder σήμα 16 db και μετά στο ... δέκτη 14.5 db
Στους περισσότερους πάντως είναι περίπου ότι λέει ταράτσα το σήμα. Είναι βέβαια κάποια απόσταση τα
καλώδια απο το ντισεκ ειδικά στο 2.40
-
Εγώ πριν βάλω το μοτέρ τα είχα κάπως έτσιIMG_6600.jpg
Κάποια στιγμή ο πανέξυπνος είχα βάλει tv sat combiner splitter για να κατεβάζω ένα καλώδιο από την ταράτσα
Τα σήματα πήραν την κάτω βόλτα και για το κερασάκι στην τούρτα είχα βάλει ενισχυτή στην κεραία και μου άναβε και τον δορυφορικό δέκτη
Τώρα έχω 3 25 μέτρα περασμένα σε σπιράλ (1 κεραία 2 δορυφορικά)και ησύχασα
-
11188 H 7200
Ατρόμητος-Ολυμπιακός
8,1db στο 120άρι με κάποια τοπικά σπασίματα(έχασα κάποια δέκατα του χιλιοστού στην στόχευση λόγω αέρα)
-
Στα 12.2 db εδώ (2.40 dish inverto ultra flange invacom feedhorn).
Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!