Κάποιες ερωτήσεις σεταρίσματος για παλιότερο εξοπλισμό

There are 8 replies in this Thread which was already clicked 514 times. The last Post () by ISN0G00d.

• Καλησπέρα,

μετά από περίπου 15-20 χρόνια αποφάσισα να επιστρέψω και να ξανασυμμαζέψω τον εξοπλισμό στο πατρικό μου που είχα στήσει με πολύ ταλαιπωρία και μεράκι. Δυστυχώς τόσα χρόνια μετά, πολλά άλλαξαν στο χώρο και δυσκολεύομαι να βρω -και να ξαναθυμηθώ- πληροφορίες. Γι αυτό αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει έστω και σε μία από τις απορίες μου, παρακαλώ να το κάνει :-)

Το βασικο κεραιοσύστημα αποτελούνταν από τρία πιάτα που μέσα από τρία diseqc κατέβαιναν στο δέκτη μου, έναν xtrend et9200 που παίζει ακόμα. Δυστυχώς όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η κατάσταση των lnb τόσα χρόνια μετά είναι άσχημη με πολλά καπάκια να έχουν φύγει. Μέχρι να δω αν αξίζει να τα αντικαταστήσω ή να στήσω καινούριο σύστημα (υπάρχει πιάτο 1.80 με actuator στην αποθήκη), υπάρχει τρόπος να τα καλύψω με κάτι για προστασία για να δω αν λειτουργούν;

IMG_20250918_093720 (Medium).jpg

Έχω χάσει και το αρχικό backup που είχα κάποτε κρατήσει με τα settings και δεν θυμάμαι πώς να σετάρω τον δέκτη γι αυτή τη διαμόρφωση με τα πολλαπλά diseqc. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Είχα ξαναφλασάρει πριν μερικά χρόνια τον δέκτη με openpli, δεν ξέρω αν έκανα καλά ή άσχημα, στη διαμόρφωση όμως των lnb στις ρυθμίσεις δεν βλέπω κάποια επιλογή για uncommon switch. Ευτυχώς είχα κρατήσει μια εκτύπωση μέσα στο κουτί που έχω τα diseqc στην ταράτσα που ακόμα φαίνεται...

IMG_20250918_132226 (Medium).jpg

Συνοψίζοντας λίγο τις παραπάνω αλλά και άλλες απορίες μου:

1. Πώς να καλύψω τα diseqc

2. Πώς να σετάρω τον δέκτη στη συγκεκριμένη διαμόρφωση lnb-κεραιών.

3. Η αρχική εταιρεία που έβγαζε και δικά της images δεν υπάρχει πια. Ποιο image να δοκιμάσω που να παρέχει περισσότερη αξιοπιστία.Φλάσαρα openpli 9.1 δοκιμαστικα για ευκολία καθώς το χρησιμοποιούσα μέχρι πρότινος σε Vu+ zero και 80ρι με μοτέρ. Να πάω σε διαφορετική ή παλιότερη έκδοση; Χρήση κυρίως digea, ελεύθερα και περιστασιακά κανάλια με φτηνά κινέζικα κλειδιά, αλλά θυμάμαι παλιότερα που είχα έναν Edision OS mini έπαιζε και hbbtv για ερτφλιξ. Είναι πλέον δυνατό αυτό;

4. Ο OS mini αξίζει τον κόπο να φτιαχτεί; Ξαφνικά σταμάτησε να ανάβει, μπορεί να είναι και θέμα τροφοδοσίας αλλά δεν έχω κάποιον γνωστό που να μπορεί να τον αναλάβει. Αν έχετε κάποιον υπόψην σας παρακαλώ πμ..

5. Ο 9200 έχει δυο διαφορετικά tuners. Μπορώ να σετάρω το ένα όπως στη φωτογραφία και το άλλο για κινητό πιάτο ώστε να μεταφέρω τον δέκτη μεταξύ δύο τοποθεσιών, τοποθετώντας το καλώδιο σε διαφορετική υποδοχή σε κάθε περίπτωση και επιλέγοντας κάθε φορά το αντίστοιχο tuner από τις ρυθμίσεις;

Σίγουρα έχω πολλές απορίες ακόμα και πράγματα που γνώριζα αλλά έχω ξεχάσει, ελπίζω σιγά σιγά να τα ξαναθυμηθώ και να μην ξαναενοχλήσω :-) Οποιαδήποτε βοήθεια για τα παραπάνω ευπρόσδεκτη!

• Καταρχήν αντικατέστησε τα lnb γτ λογικά θα είναι χαλασμένα. Αν τα diseqc ηταν εκτεθημένα σε καιρικές συνθήκες θα χρειαστούν αντικατάσταση. Επίσης δες τα καλώδια σε τι κατάσταση είναι.

• Πρώτα πρέπει να σετάρω τον δέκτη για να δω πόσα από αυτά δουλεύουν ακόμα..

Στο openpli δεν μπορώ να βρω όμως κάποια επιλογή για uncommitted switches στο πρότυπο diseqc 1.1. Πού εξαφανίστηκαν;

• Στο διάγραμμα που έστειλες τον hotbird τον έχεις στην θέση 1, τον astra 19.2 στην θέση 2, τον hellasat 39 στην θέση 3. Επειδή έχεις diseqc 8x1 είναι έκδοση 1.1. Οπότε δεν χρειάζεται to commited, uncommited. Απλά επιλέγεις στο μενου τον hotbird και δηλώνεις diseqc 1.1 και είσοδο 1, στον astra 19.2 δηλώνεις diseqc 1.1 και είσοδο 2, το ίδιο με τον hellasat και είσοδο 3.

• Τα diseqc φαίνονται εντάξει, τα είχα σε αδιάβροχο κουτί στο οποίο μέσα ήταν και το χαρτί με το διάγραμμα που έχω στη φωτογραφία.

• Αύριο θα πάω πάλι. Λογικά είναι τα Input 1, 2, 3 κλπ. αν και θυμάμαι αμυδρά στο παλιό image έγραφε επακριβώς uncommitted switch.

Επίσης, είχα παλιά ένα πρόσθετο που δεν μπορεί να μου εγκατασταθεί πλέον, το Camo FS για σύνδεση και προβολή web κάμερας (την είχα συνδέσει στο θυροτηλέφωνο).

Ακόμα, κάποιο πρόσθετο για εξωτερικούς υποτίτλους; Θυμάμαι (;) υπήρχε κάποιο που έβλεπε από το epg την ώρα που είχε ξεκινήσει η ταινία και ρύθμιζε χοντρικά το χρόνο μόνο του..

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!