Αγορά νέου lnb

There are 91 replies in this Thread which was already clicked 5,063 times. The last Post () by ISN0G00d.

• IMG_9767.jpgΚαλησπέρα στην παρέα και από εμένα

2 ερωτήσεις σχετικά με lnb και τον Astra 2

Έχω ένα prime focus famaval 1.80 που είχε παραγγείλει ο παππούς μου και το ανέβασε στο χωριό

1)Έχετε να προτείνεται κάποιο σετ lnb-feedhorn(fd 0.41) σε λογική τιμή(τουλάχιστον twin lnb)

Ο Astra 2 πως συμπεριφέρεται στην περιοχή της Λαμίας γιατί το καλοκαίρι είχα κατεβάσει Astra 2g με 80αρι αλλά δεν ξέρω για παραπάνω

Ευχαριστώ προκαταβολικά

• Για fed horn δεν έχω ασχοληθεί καθόλου λόγο το ότι έχω offset κάτοπτρο και βλέπω την ku μπάντα.

Είχα πάει σε έναν φίλο με 2,40 και είχε τις invacom και ήταν πολύ ευχαριστημένος..

Ο 2 g είναι εύκολος στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

2Ε+ 2F πιστεύω θα είσαι καλύτερα από ότι εγώ Θεσσαλονίκη,τώρα με το famaval 1*80 prime focus δουλεύει σαν ένα offset 1,60 λόγο τις σκίασης του lnb !

Με ένα καλό στήσιμο στο κάτοπτρο πιστεύω θα βγάλεις ικανοποιητικά db

Αν το βάλεις θα ήθελα να μάθω πως συμπεριφέρεται εκεί ο 28,2

• IMG_20260207_145050.jpgΆποψη μου φίλε Ιορδάνη...

Αν πάρεις 1,80 να το κάνεις κινητό, μοτέρ actuator 24 hevy buty & polar mound

Στην Καβάλα που θα είσαι για 28 πιστεύω θα έχεις σήμα στον 2 f ποιο εύκολα λόγο τις κρυφής δέσμης στην Τουρκία,για 2 Ε εγώ εδώ Θεσσαλονίκη με 1,80 11-12 db,εσύ στην Καβάλα το σήμα θα πέσει σίγουρα, δεν ξέρω πόσο όμως..2G εύκολα..

Φιλε χρηστο στην καβαλα με αυτο το πιατο 1.10 αλουμινιου πιανω τον astra 28.2 F .

Τους astra 28.2 E και G σίγουρα δεν τους πιάνω . Πηρα και έναν φθηνό δεκτη Redline s150 που λενε οτι ειναι και sx2 που εχει ποιο ευαίσθητο tuner απο τον pingulux plus και θα δοκιμάσω να δω αποτελέσματα.

Για το 1.80 πιατο κινητο που λες περιπου τι κόστος θα χρειαστεί ;

• Θα τοποθετηθεί το καλοκαίρι

Βέβαια υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα

Ανέβηκα αρχές του μήνα στο χωριό και έψαξα λίγο τα πράγματα του πιάτου

Δεν βρήκα βίδες και την βάση του lnb

Έχω μόνο τις βέργες του lnb

Ελπίζω να είναι κάπου μέσα στο σπίτι

Βέβαια δεν είχα και άπλετο χρόνο να ψάξω IMG_9749.jpg

IMG_9750.jpg

ΥΓ:Sorry για το χάος που επικρατεί αλλά φύγαν βιαστικά από το χωριό την τελευταία φορά που ανέβηκαν πάνω

• Σκέφτηκα την ιδέα του 3d print αν δεν την βρω

Βέβαια έχω την ελπίδα ότι έχουν φτάσει στο χωριό γιατί πριν "φύγει" ο παππούς μου μου είχε πει ότι υπήρχε και ένα κουτί

Θα μάθουμε το καλοκαίρι

Βέβαια θα πάνε σε άλλη θέση και τα 3 πιάτα γιατί κάποια παραπονιέται ότι της κόβουν την θέα 😂

• Ιορδάνη το έχεις το κάτοπτρο 1,80?

Η θα ξεκινήσεις από την αρχή?

Φίλε μου με τις βίδες υπάρχει λύση, με την βάση του lnb δεν ξέρω :thinking face:

Αποκλείετε να μην έχεις σήμα στην Καβάλα 2G...

Χρηστο το πιατο 1.80 δεν το εχω .

θα το αγορασω απο την αρχη για αυτο ρωταω στο περιπου κοστος που γνωριζετε οσοι εχετε.Σκεφτομαι σταθερό όμως στους 28.2 και παραδίπλα για να εχω μόνιμα κάποιους δορυφορους.Και με το κινητο να καλύπτω πχ στα δυτικά μονο .

Στις 28.2 τον 2G τον πιανω.

Τον 2Ε και τον 2F δεν πιάνω.

Εγραψα λαθος στο προηγούμενο μυνημα μου.

• Ναι, τα dubai sports (26οΕ), που είναι FTA, τα πιάνω εύκολα και εγώ στην Αθήνα με 125 κινητό πιάτο.

Μεταδίδουν και κάποιους αγώνες Euroleague, κυρίως της τοπικής ομάδας.

• cris207 δεν ξέρω αν έχει bein sports ο 26. Θυμάμαι τον hatters1976 (N.A. Ελλάδα) να αναφέρει λήψη των dubai sports.

Καλημέρα στην παρέα!!

25,8 Ε badr τα bein, Αθήνα βγαίνουν ποιο εύκολα..

Πάντος γνώμη μου για 1*80 σταθερό δεν αξίζει.. δηλαδή θα βάλεις εκτός 28 κέντρο δίπλα 19,2+13 που αυτά τα πιάνεις με 60cm.

Μεταχειρισμένο αν βρείς 1,80+ βάση δαπέδου βαρέως τύπου το κόστος ανάλογα πόσο θα στο δώσει το άτομο που θα το βρείς..

• Δεν εχω 180. 150 εχω κι οχι ακόμα τοποθετημένο. Θα τραβήξω καλώδιο από το πιάτο του qwerty για τον 26:smiling face:

Πάντως σύμφωνα με το footprint σταματάει στην Κεντρική Ελλάδα η λήψη του badr8 emena bss

• Για τον φίλο Ιορδάνη λέω για το 1,80 που σκέφτεται να πάρει ....

Από την κεντρική Ελλάδα και πάνω το χάος :beaming face with smiling eyes:

Θέλω και εγώ μια γραμμή από το καλώδιο για 26.... :upside down face:

Καλή σαρακοστή παιδιά

• Καλημέρα!

Έχω δοκιμάσει πολλά lnb και διάφορες μάρκες,και κατέληξα στο inverto ultra black με μετρήσεις στο πεδιομετρο.

Και ένα δεύτερο που μέτρησα που δεν τον περίμενα είναι το golden media μου έδωσε db πολύ καλά !!

Οι μετρήσεις γίνανε πάνω σε t90

Η διαφορά φαίνεται σε δορυφόρους πχ 0,8 Thor που είναι στην άκρη γιατί εκεί μικραίνει το t90 και θέλεις ποιο καλό lnb..

Καλημερα χρηστο

θα ηθελα μια διευκρινηση ποιο απο τα δυο μοντελα lnb της inverto εχεις ?

Γιατι εγω παρηγγειλα το πρωτο μοντελο στην αριστερη φωτογραφια και μου στειλανε το lnb στην δεξια φωτογραφια.

Το lnb της δευτερης φωτογραφιας που μου στειλανε νομιζω ειναι παλιοτερο μοντελο

• Αν και αναφέρεσαι σε άλλο μέλος, θα σου απαντήσω κι εγώ μιας και χρησιμοποιω και τα 2 μοντέλα. Το 1ο απλα είναι λίγο πιο στενό και είναι το μόνο σε αυτή την κατηγορία (μιας και ήθελα να αποφύγω τα σλιμ) που είχα λήψη στον 7 και 9 στο 150. Προσωπική μου άποψη το 2 έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και όντως είναι παλαιότερο μοντέλο.

• Αν και αναφέρεσαι σε άλλο μέλος, θα σου απαντήσω κι εγώ μιας και χρησιμοποιω και τα 2 μοντέλα. Το 1ο απλα είναι λίγο πιο στενό και είναι το μόνο σε αυτή την κατηγορία (μιας και ήθελα να αποφύγω τα σλιμ) που είχα λήψη στον 7 και 9 στο 150. Προσωπική μου άποψη το 2 έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και όντως είναι παλαιότερο μοντέλο.

Το θεμα ειναι αν εχει καλυτερη ληψη το παλιοτερο απο το καινουργιο.

Το καινουργιο γραφει οτι ειναι PLL ,SX2 , 4 L 8 K αυτο σημαινει οτι πιανει καλυτερα multistream και αδυνατες συχνοτητες ?

Με την λογικη οτι νεοτερο κατασκευαζεται ειναι ποιο εξελιγμενο.

• Αυτη την διαφορά δεν την ξέρω. Πάντως μπορω να σου πω οτι το 1ο το έχω στους παρακατω δορυφόρους. 30w, 4-5w, 7e, 9e και 39e. Καποια στιγμή θα τοποθετηθεί και στους υπόλοιπους δορυφόρους, οχι σε όλους.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!