Posts by nautilus7

    Άφησέ την. Για εμάς με edision δεν βελτιώνει κάτι... και αφού δεν χαλάει, είμαστε οκ.


    Αυτή η έκδοση φτιάχνει το πρόβλημα που έχουν μερικοί δέκτες (κυρίως dreambox) που μόλις έπαιζαν ένα powervu κανάλι με DES (πχ discovery) έπρεπε να κάνουν reboot για να δουν κάποιο άλλο κανάλι (afn ή μη powervu). Τελικά φαίνεται ότι δεν είναι πρόβλημα των δεκτών, αλλά του oscam.


    Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει στο github λεπτομέρειες.

    Μπορούν όσοι έχουν δέκτη με mips επεξεργαστή να δοκιμάσουν το συνημμένο oscam-emu;


    Αν τρέχει το binary, ας δοκιμάσουν αν δουλεύουν κανονικά τα powervu κανάλια (πχ. discovery και afn - θέλω και τα δύο) και κάποιο άλλο κλειδωμένο κανάλι (οποιοδήποτε μη powervu). Και ας δοκιμάσουν να κάνουν zapping ανάμεσα σε αυτά τα κανάλια με τυχαία σειρά.


    Επίσης να πουν ποιον δέκτη έχουν και αν εμφανίζεται στο log του oscam-emu το παρακάτω σφάλμα:


    Code
    2019/02/21 02:46:23 7060F235 c (dvbapi) ERROR: ioctl(CA_SET_DESCR_MODE): Invalid argument


    Με το oscam-emu που είχατε πριν, εμφανιζόταν αυτό το σφάλμα;


    Ευχαριστώ!

    Μπορούν όσοι έχουν δέκτη με mips ή aarch64 επεξεργαστή να δοκιμάσουν το συνημμένο oscam-emu;


    Αν τρέχει το binary, ας δοκιμάσουν αν δουλεύουν κανονικά τα powervu κανάλια (πχ. discovery και afn - θέλω και τα δύο) και κάποιο άλλο κλειδωμένο κανάλι (οποιοδήποτε μη powervu). Και ας δοκιμάσουν να κάνουν zapping ανάμεσα σε αυτά τα κανάλια με τυχαία σειρά.


    Επίσης να πουν ποιον δέκτη έχουν και αν εμφανίζεται στο log του oscam-emu το παρακάτω σφάλμα:


    Code
    2019/02/21 02:46:23 7060F235 c (dvbapi) ERROR: ioctl(CA_SET_DESCR_MODE): Invalid argument


    Με το oscam-emu που είχατε πριν, εμφανιζόταν αυτό το σφάλμα;


    Ευχαριστώ!


    EDIT: Ανέβασα και έκδοση για aarch64

    Εν μέρει έχεις δίκιο, εν μέρει έχω δίκιο... Εσύ έπαιζες από το stream relay bouquet, αλλά το descrambling γινόταν κανονικά από τον δέκτη (hardware) και όχι μέσω stream relay (software).


    Φαντάσου ότι την ώρα που εσύ ανοίγεις ένα κανάλι από το stream relay bouquet:

    1. γίνεται η διαδικασία που αφορά το stream relay, η οποία ολοκληρώνεται με το software descrambling της εικόνας και του ήχου.

    2. αλλά παράλληλα προχωράει κανονικά και η διαδικασία που γίνεται στα "κανονικά" κανάλια, η οποία ολοκληρώνεται με το hardware descrambling.


    Αυτές οι δύο διαδικασίες τρέχουν και οι δύο ταυτόχρονα, έως ένα σημείο:


    Όταν βάλεις caid 0E00 στο stream relay config, τότε βάζεις "φρένο" στη διαδικασία 2, ακριβώς πριν ενεργοποιηθούν οι hardware descramblers, και ανοίγεις τον "δρόμο" να προχωρήσει το software descrambling στη διαδικασία 1.


    Όταν δεν βάλεις caid στο stream relay config, τότε αυτό θεωρείται "απενεργοποιημένο", οπότε βάζεις "φρένο" στη διαδικασία 1 ακριβώς πριν το software descrambling, και ανοίγεις τον "δρόμο" για το hardware descrambling στη διαδικασία 2.


    Άρα αυτό που έβλεπες είναι εικόνα (και ήχος) μέσω hardware.


    Εδώ η συγκυρία είναι ότι ακόμα και αν ο δέκτης σου δεν υποστηρίζει το "extended cw" που χρειάζονται τα powervu (αλγόριθμο DES και διαφορετικό cw για audio και video), το AFN είναι κάπως ιδιαίτερο (χρησιμοποιεί αλγόριθμο CSA και ίδιο cw για audio και video), οπότε τυχαίνει και ανοίγει σε όλους τους δέκτες.

    medousa έχεις δίκιο και το έχεις γράψει και πιο πάνω... αλλά δεν έδωσε σημασία.


    Επίσης για να βλέπει με το τρέχον config το AFN, μάλλον δεν το παίζει από το stream relay bouquet, αλλά από το κανονικό, και απλά παίζει επειδή είναι σε CSA αυτό και όχι σε DES.

    Δηλαδή πόσο σήμα (dB) έχεις;


    Παίζεις με stream relay; Αν ναι...


    1. μήπως δεν φταίει το σήμα, αλλά ότι ο δέκτης ζορίζεται να ξεκλειδώσει τα κανάλια μέσω stream relay (το οποίο είναι μια βαριά διαδικασία);

    2. δοκίμασε να αλλάξεις το ecm fix delay, στο config του stream relay.

    3. βάλε το emu 786 το οποίο κάνει καλύτερη διαχείριση της cpu του δέκτη.

    Έστω ότι κάποιος δεν ξέρει τι είναι τα dB, dBm, dBmV, dBμV, το SNR, κτλ... Το καταλαβαίνω.


    Γιατί όμως η μέτρηση επί τις % του λέει κάτι; Γιατί δηλαδή την καταλαβαίνει; Γιατί θέλει να την βλέπει; Γιατί τον απασχολεί; Τι σημαίνει δηλαδή έχω σήμα 60%, 70%, 100%; Αν για κάποιον το 100% σημαίνει ότι "το σήμα μου είναι το δυνατότερο που μπορεί να έχω"... ποιος καθορίζει ποιο είναι αυτό το μέγιστο σήμα;


    Είναι σαν να λέμε ότι στο ταχύμετρο του αυτοκινήτου, αντί για χλμ ανά ώρα, γράφει %. Δηλαδή ταχύτητα 30%, 70%, 100%... Πόσο γελοίο σας φαίνεται αυτό;;;


    Όλα τα μεγέθη, μετριούνται σε μονάδες. Αυτό μάθαμε στα πρώτα μαθητικά μας χρόνια. Άρα έτσι και τα σήματα που λαμβάνει ένας δέκτης.

    Η ισχύς η οποία έχει ένα σήμα μετριέται σε dBm, η ένταση σε dBmV, dBμV, και το SNR (signal-to-noise ratio -- λόγος σήματος προς θόρυβο) μετριέται σε dB.


    Αυτό που βλέπουμε στον δέκτη μας είναι το SNR, το οποίο είναι ένα μέγεθος που μας δείχνει πόσο πιο ισχυρό είναι το σήμα που φτάνει στο δέκτη, σε σχέση με τον θόρυβο που φτάνει σε αυτόν. Τα άλλα τα βλέπουμε με πεδιόμετρο ή δορυφορική κάρτα για pc.


    Από κει και πέρα εμάς μας ενδιαφέρει να ξέρουμε ότι για να "λοκάρει" ένα σήμα, ανάλογα τον τύπο του (π.χ. QPSK, 8PSK στη δορυφορική, ή 64QΑΜ στην επίγεια λήψη) χρειάζεται ένα ελάχιστο SNR. Αν είμαστε πάνω από αυτή την τιμή, είμαστε οκ.


    Π.χ. για το 8PSK με FEC 3/4 χρειάζεται περίπου 7,8dB. Αν είμαστε πάνω από αυτό θα έχουμε κανονικά λήψη. Αν είμαστε οριακά (δηλαδή το SNR να παίζει λίγο πάνω ή λίγο κάτω από αυτό το κατώφλι) θα έχουμε διακοπές στη λήψη (σπασίματα). Αν είμαστε κάτω από αυτό, τότε δεν θα έχουμε καθόλου λήψη και ο δέκτης θα γράφει 0dB και δεν θα "λοκάρει" γιατί πολύ απλά ο δέκτης δεν μπορεί να ξεχωρίσει το κανονικό σήμα από τον θόρυβο.

    Σβήσε την, και σβήσε και το παρακάτω από το oscam.services. Δεν χρειάζεται πια.


    Code
    [afn]
    caid                          = 0E00
    provid                        = 000000
    srvid                         = 0066,0067,0068,0069,006A,006B,006C,006D

    Αποσυμπιέζεις το .rar στον υπολογιστή σου και στέλνεις με ftp το binary (εκτελέσιμο) στον φάκελο που έχεις τώρα το binary του oscam-emu. Σβήνεις το παλιό (αφού σταματήσεις το oscam-emu) και μετονομάζεις το νέο σε ό,τι όνομα είχε το παλιό.


    Αλλιώς περιμένεις 1-2 μέρες να έρθει η νέα έκδοση από τα feeds του image που έχεις, αν δεν έχει έρθει ήδη.

    Θα αφήσεις τον βασικό σου Emu reader όπως είναι (θα σβήσεις μόνο το "services = !afn" αν το έχεις), και θα σβήσεις τελείως τον reader για το AFN.

    φιλε μαλλον πρεπει να ηρεμησεις δε ξερω την ηλικια σου αλλα βλεπω σου κανουν κ like μερικοι..και δε θελω να πω καμια βαρια κουβεντα εχετε ενα ελλατωμα σε οποιο forum κ να μπεις ο νεοελληνας ετοιμος να αρπαχτει...λοιπον δε με ενδιαφερει πιο ειναι καλυτερο χ...κα...το εγραψα και πιο πανω σε εμενα δουλευει καλα..δε εχω πια ελευθερο χρονο κ δε το ψαχνω παραπανω γκεγκε ...ο καθενας εχει τις δικες του αναγκες ..πχ vu blackhole ncam για εμενα σε πειραζει αυτο σε ενοχλει..προβλημα σου...εσυ μπορει να γουσταρεις edision satdream oscam προβλημα σου παλι..αν θες να το παμε ετσι..πριν δυο χρονια ελεγα σε καποιους σαν κ εσενα οτι το powervu θα σπασει καποια στιγμη κ με βριζανε οτι δε προκειται ουτε για πλακα να σπασει ειδικα τα afn που ειναι του αμερικανικου στρατου..τωρα αυτοι οι μαγκες που ειναι ...το τι ξερω τι δε ξερω ειναι δικο μου θεμα....αλλωστε καποια πραγματα ποια δε βγαινουν εξω...ειναι πριβε ακομη κ κλειδια και δε ειναι ολοι για κονομησουν ειναι για αλλουσ λογους...απολαυσε τη δορυφορικη οσο θα υπαρχει ετσι..γιατι θα αλλαξει .....προς το χειρωτερο....εχω ζησει καλες εποχες με τα tps canalsat nova me tecview δεκτη με εdιsιοn με october ...yumatu...καλη θεαση να εχεις με οτι γουσταρεις εμενα αφησε με να βλεπω οπως θελω εγω...

    το powervu έσπασε πριν το 2014 απλά το 14 ο Colibri δημοσίευσε τα πάντα για τους κοινούς θνητούς!!!

    Και ήδη από το καλοκαίρι του 2015, ο κώδικας είχε μπει στο oscam-emu, αλλά o billis πρόβλεψε ότι θα σπάσει πριν 2 χρόνια, δηλαδή το 2016. Γελάνε και τα τσιμέντα...