Posts by Dex

    Tehnologia Cloud TV de la Kaltura va fi utilizată de către platforma Vodafone TV în România, Grecia și Portugalia, a anunțat compania printr-un comunicat de presă.


    kaltura.jpg


    Tehnologia este deja utilizată în serviciile din Spania și Italia.


    kaltura%2B5.jpg


    Furnizorul de tehnologie video Kaltura afirmă că serviciul este bazat pe o singură platformă cloud, care permite lansarea Vodafone TV în mai multe teritorii.


    kaltura%2B3.jpg


    Compania susține că actualizarea serviciilor, noile funcții și alte inovații facilitează lansarea Vodafone TV într-o țară în doar șapte luni.


    kaltura%2B4.jpg


    Vodafone a preluat relativ recent operatorul UPC Romania, care oferă un serviciu relativ similar, denumit Horizon Go.



    Sursa: https://www.hdsatelit.com/2019…-de-la-kaltura-va-fi.html

    Canal+ a primit acordul Comisiei Europene pentru a finaliza achiziția M7 Group, una dintre cele mai mari companii independente de televiziune cu plată din Europa care operează în Benelux și Europa Centrală. Canal + și-a anunțat în luna mai a acestui an intenția de a achiziționa M7 Group pentru suma de 1 miliard de euro.


    Focus%2BSat%2Bvandut%2Bcatre%2BM7%2BGroup%2Bvandut%2Bcatre%2BCanal%252B%2Baprobat.jpg


    M7 Group are o bază de 3 milioane de clienți în Olanda, Belgia, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și România (Focus Sat), ceea ce va crește baza totală de clienți a Canal + la 12 milioane în Europa și 20 milioane la nivel global. În urma acordului Comisiei Europene, tranzacția se va finaliza în următoarele zile. Detalii despre achiziția M7 Group de către Canal + găsiți AICI. Alte detalii despre planurile pentru Focus Sat după vânzarea M7 Group către Canal + găsiți AICI. Detalii despre vânzarea anterioară a DTH-ului Focus Sat către M7 Group găsiți AICI.



    Sursa: https://www.hdsatelit.com/2019…mit-acordul-comisiei.html

    Noua soluție adresează probleme critice în transmisia live prin internet: întârzierile între TV și online și diversitatea ecranelor, anunță compania SES printr-un comunicat remis către hdsatelit.com. Cea mai nouă soluție SES, care va fi prezentată la evenimentul IBC2019 din Amsterdam, sincronizează transmisiile OTT (over-the-top) și prin satelit, distribuind semnalele IP către platformele OTT la aceeasi viteză cu a satelitului, pentru a crea o mai bună experiență de vizionare. Noua soluție, denumită „Sincronizare satelit și OTT”, permite radiodifuzorilor posibilitatea de a oferi o experientă solidă pe orice ecran sau chiar pe mai multe ecrane celor care urmăresc transmisiile. Acest lucru este obținut prin eliminarea întârzierilor dintre transmisia TV și serviciile OTT. O întârziere chiar și de câteva secunde între diferite ecrane poate strica o experiență live. Soluția unică a SES obține sincronizare și elimină această întârziere, oferind radiodifuzorilor încrederea că cei care urmăresc programele transmise live se vor bucura de cea mai bună experiență. Soluția SES de sincronizare între satelit și OTT preia semnalul sursă în drumul său către satelit și îl distribuie via IP în tandem cu satelitul. Soluția distribuie conținutul către platformele OTT în mod sincronizat cu semnalul de satelit prin aplicarea unei codări de latență joasă și ajustându-l la fluxul IP de la sursă. Această tehnică elimină secundele de întârziere dintre transmisia TV tradițională și cea OTT (standard sau de latență joasă). „Radiodifuzorii de astăzi caută moduri în care să-și consolideze și crească afacerile, oferind cea mai bună experiență posibilă în transmisiile live, în special în cazul celor sportive premium. Când un fan urmărește un meci pe o platformă OTT și aude publicul de la barul de pe stradă că izbucnește în urale înainte ca el să vadă golul, dezamăgirea lui este evidentă. SES este un distribuitor hibrid de conținut, ce poate procesa la sursă semnalul video atât pentru distribuția prin satelit, cât și OTT. În acest fel putem ajuta radiodifuzorii să ofere oamenilor o experiență unică, consistentă și satisfăcătoare”, explică Ferdinand Kayser, CEO SES Video.


    ses.jpg


    SES, liderul operatorilor de sateliți la nivel mondial, ajunge în peste 355 de milioane de locuințe la nivel mondial (peste 1 miliard de oameni) și distribuie peste 8.200 de canale prin flota sa de sateliți. Recenta consolidare dintre subsidiara de servicii video MX1 și divizia SES Video permite SES să administreze zilnic peste 525 de canale și să distribuie peste 8.400 de ore de streaming online video, inclusiv 620 de ore de sport premium și evenimente live. Intrarea pe piață cu o soluție consolidată de infrastructură video și servicii arată că SES va accelera extinderea la nivel global a soluțiilor și serviciilor de distribuție de conținut hibrid liniar și non-liniar. Prezentarea live a noului serviciu poate fi văzută în cadrul evenimentului IBC2019, la standul SES 1.B51. De asemenea, mai multe informații despre noul produs vor fi prezentate în cadrul SES Tech Talk, vineri 13 septembrie, între 17:45 și 18:30. Pentru a urmări transmisia trebuie să vă înregistrați la următoarea adresă: https://r1.surveysandforms.com/2f2nma50-4d41px02. Despre SES SES este liderul operatorilor de sateliți la nivel mondial, cu o flotă de peste 70 de sateliți, dispuși pe două orbite diferite: Orbită Geostaționară (GEO) și Orbită Medie (MEO). SES furnizează unui spectru larg de clienți servicii globale de distribuție video și conexiune de date prin intermediul a două divizii de business: SES Video și SES Networks. Serviciile SES Video ajung în peste 355 de milioane de locuințe la nivel mondial, prin intermediul platformelor DTH sau cablu, rețele digital terestre sau IPTV. SES Video oferă o suită completă de servicii media inovatoare pentru distribuție liniară și digitală, și include sistemul de sateliți ASTRA, care deține cea mai acoperire DTH din Europa. SES Networks furnizează servicii de date gestionate global, oferind conectivitate către sectoare diverse, precum telecomunicații, transport maritim, aeronautică și energie, dar și către guverne și instituții din toate colțurile lumii. Portofoliul SES Networks cuprinde GovSat, un parteneriat public-privat în proporții egale între SES și guvernul din Luxemburg, și O3b, singurul sistem non-geostaționar care furnizează servicii broadband asemenea celor pe fibră optică. Mai multe informații sunt disponibile la http://www.ses.com.



    Sursa: https://www.hdsatelit.com/2019…ansmisiile-live-prin.html

    Începând de astăzi, siglele televiziunilor HBO HD, HBO 2 HD, HBO 3 HD, Cinemax HD și Cinemax 2 HD nu mai includ inițialele "HD" (desigur, transmisia este în continuare în High Definition).


    sigle%2Bnoi%2BHBO%2Bsi%2BCinemax.jpg


    Întrucât deocamdată nu a fost emis un comunicat oficial în privința acestor modificări, pot fi emise diverse presupuneri. Modificările siglelor poate avea la bază fie intenția radio-difuzorului de a distribui aceste televiziuni către operatori doar în format HD (iar operatorii care doresc să transmită în SD către abonați canalele HBO și Cinemax vor realiza un downscale la rezoluție), fie alt motiv (de exemplu radiodifuzorul consideră că rezoluția HD este în prezent utilizată la scară largă, nu mai este o tehnologie inedită, și nu mai este necesară o atenționare grafică specială pentru a marca versiunile High Definition), fie ambele. De asemenea, în cazul în care versiunile SD nu vor mai fi redistribuite către operatorii de televiziune cu plată, costurile de distribuție vor fi reduse sau banda de distribuție necesară pentru SD va putea fi realocată pentru redistribuția HD, rezultând o creștere a bitrate-ului și implicit a calității video a distribuției către operatori. Desigur, până va fi emis un comunicat oficial, aceste motivații rămân simple presupuneri și trebuie tratate ca atare. Cert este doar că siglele televiziunilor menționate nu mai includ inițialele "HD".




    Sursa: https://www.hdsatelit.com/2019…ilor-hbo-hd-hbo-2-hd.html

    - Digi, unul dintre cei mai importanți operatori de servicii pay-tv din Europa Centrală și de Est, utilizează modulul de acces condiționat (CAM) pentru un plus de protecție a serviciilor de pay-tv oferite abonaților din România și Ungaria - Lansarea marchează primul proiect Nagra cardless de protejare a conținutului tv într-un dispozitiv CAM


    RCS_CARDLESS_CAM_visuel_final_02.09.19.png


    NAGRA, parte din Grupul Kudelski (SIX:KUD.S), cel mai important furnizor independent de servicii de protecție a conținuturilor și soluții multiscreen, și Digi | RCS RDS, lider pe piața pay-tv din România și Ungaria, au anunțat printr-un comunicat remis către hdsatelit.com, miercuri, 4 septembrie, implementarea oficială a tehnologiei Nagra cardless (fără card fizic) într-un CAM de către SmarDTV în rețelele pay-tv Digi din cele două țări. Aceasta este o premieră pentru NAGRA, a cărei tehnologie cardless se bazează pe noua generație de backend NAGRA CAS, care utilizează simultan soluții de securitate pentru protecție suplimentară a serviciilor operatorului, indiferent de sistemul folosit de abonați (cu sau fără card fizic). NAGRA și DIGI | RCS RDS au integrat pentru prima dată, în 2013 dispozitivul CAM cu card. “Prin introducerea noilor module fără card, vom putea oferi abonaților noștri la serviciile pay-tv o soluție de ultimă generație care permite menținerea serviciului la cel mai accesibil preț de pe piață, crescând calitatea accesului la conținuturile pay-tv”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședintele Consiliului de Administrație DIGI | RCS RDS. “Suntem mulțumiți de colaborarea cu NAGRA, care are scopul de a oferi abonaților cele mai noi modalități de a proteja conținuturile difuzate prin sistemele fără card fizic”, a adăugat Valentin Popoviciu. “Suntem încântați să derulăm, în premieră, cu partenerii de la Digi implementarea tehnologiei de protecție a conținuturilor în dispozitivele CAM”, a declarat Thierry Legrand, Senior Vice President Sales EMEA în cadrul NAGRA. "Acum, sistemul nostru cardless oferă un nivel superior de securitate pentru difuzarea conținuturilor de pay-tv, iar chipset-ul echipamentului CAM NAGRA va ajuta operatorii de televiziune, cum este și DIGI | RCS RDS, să transmită servicii de ultimă generație în condiții similare atât pentru receptoarele prevăzute cu card, cât și pentru cele fără card fizic”, a mai precizat el. CAM-ul NAGRA cardless (fără card fizic), dezvoltat de SmarDTV, constă într-un dispozitiv realizat dintr-un material plastic special, cu elemente de identificare grafică a operatorului și un aspect individualizat, care ajută la identificarea rapidă, în punctele de vânzare. Sistemul cardless CAM, care beneficiază de protecția de conținut NAGRA și adoptă standardele DVB CI Plus, permite operatorilor pay-tv să livreze programe direct către echipamente TV integrate (iDTV) fie prin rețeaua de televiziune, fie prin rețeaua de broadband IP, fără să mai fie necesar un receptor care să asigure condițiile de difuzare securizată conform standardelor cerute de studiourile de producție cinematografică importante. Despre NAGRA NAGRA, divizia de televiziune digitală a grupului Kudelski (SIX:KUD.S), furnizează sisteme de securitate și soluții multiscreen pentru operatorii de comunicații prin media digitale. Compania asigură pentru difuzorii de conținut și pentru operatorii de DTV la nivel internațional platforme integrate, open și securizate și aplicații pentru transmiterea de programe de televiziune prin rețele clasice, broadband sau pe platforme mobile. Pentru mai multe informații: dtv.nagra.com sau Twitter @nagrakudelski. Despre DIGI | RCS RDS Digi Communications N.V., companie olandeză listată la Bursa de Valori București, este un operator european de top care furnizează servicii de comunicații fixe și mobile, cu operațiuni în România, Ungaria, Spania și Italia. Portofoliul companiei pe cele două piețe principale, România și Ungaria, cuprinde servicii de televiziune prin cablu și DTH, internet fix și telefonie fixă, telefonie mobilă și date mobile. RCS RDS, filiala din România a DIGI, este liderul pieței locale pe segmentul pay-tv și internet fix, deținând una dintre cele mai moderne și extinse rețele de fibră optică din regiune. Operațiunile Digi în Spania și Italia constau în servicii de telefonie mobilă (ca operator de rețele virtuale mobile - MVNO). Din septembrie 2018, Digi oferă servicii de internet fix și telefonie fixă pentru abonații din Spania. Nota: Despre acest proiect am discutat pe hdsatelit.com anterior comunicatului oficial, AICI.

    Sursa: https://www.hdsatelit.com/2019…adopta-in-romania-si.html

    Versiunea românească a National Geographic HD a început sa fie transmisă de către operatorul Digi TV prin satelit, înlocuind versiunea internațională. Imaginile de mai jos au fost trimise de Emil.


    nat%2Bgeographic%2Bhd%2Bromania.jpg


    nat%2Bgeo%2Bro.jpg


    Deocamdată, modificarea nu a fost anunțată oficial, dar aceasta versiune dedicată pentru România se poate recepționa de către abonații operatorului DTH prin intermediul receptoarelor oficiale. Pe Digi satelit România, televiziunea menționată este transmisă prin intermediul satelitului Thor 6, pe frecvența 11747, polarizare orizontală, SR 28000, FEC 5/6, DVB-S / QPSK, criptat.



    Sursa: https://www.hdsatelit.com/2019…c-hd-romania-la-digi.html

    1df8e1e039a8494.png


    dc98d3d36e92935090b4e.png


    dc98d3d36e92935090b4e.png


    c6b0e6707f48a8d0cc58f9.png


    f10dcac7d7df111ccb19c5.png


    ebda9b8585392e3ce11.png


    Dreambox One Ultra HD 2x DVB-S2X Multistream Tuner 4K 2160p E2 Linux Dual Wifi H.265 HEVC


    Dream Multimedia has returned to its strengths and built one of the most powerful boxes on the market. Outstanding features and plenty of resources make the One Ultra HD with 53,000 DMIPS the fastest box in the receiver market. Due to the two permanently installed tuners, WLAN and Bluetooth, the box is suitable for virtually any application. For USB devices ports with the two standards USB 2.0 and USB 3.0 are available. The expansion of the memory is easily possible through the built-SD card reader. Playback of HDR and HLG content is a matter of course for the high-performance set-top box, as well as the playback of H.265 (HEVC - High Efficiency Video Coding) encoded content. For example, To be able to offer the streaming server also wirelessly with a stable connection in the network, a MIMO-capable dual-band WiFi (2.4 / 5.0 GHz) is integrated in the system, for the wired integration into the domestic network a Gigabit network connection is available. Despite the enormous computing power of the Dreambox One, it works silently, because it has a sophisticated passive cooling system and therefore no additional active fans / fans are needed.


    Streaming Server:


    The Dreambox One Ultra HD can be used as a streaming server for mobile devices such as smartphones and tablets as well as for computers or clients such as Android sticks or other Enigma2 devices.

    A suitable network environment allows reception on the road and on the move.



    Control via smartphone or tablet:


    With many apps, the box is completely controllable via tablet and smartphone.



    Media Server:


    The Dreambox One Ultra HD can provide recordings, videos, music or pictures as a media center for the whole house. Supported protocols for this are DLNA and UPnP.



    plugins:


    The receiver can be adapted with plugins to your needs, additional functions such as weather apps, media management, various user interfaces (skins) and a huge selection of plugins for almost any situation are available.



    Highlights of the One Ultra HD:


    6-core processor

    53 K DMIPS

    MALI-G52 GPU

    2 GB of DDR4 RAM

    16 GB Flash

    2.4G / 5G MIMO WLAN

    Bluetooth 5.0

    1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0

    HDMI 2.0

    Gigabit LAN

    4K UHD

    MPEG2

    Video output up to 2160p

    HEVC H.256 & H.264

    Smartcard reader

    SD card reader

    S / PDIF

    Web Interface



    Tuner options:


    DVB-S2X Twin Sat SiLabs Tuner



    Control:


    DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS

    unicable



    Basics:


    Automatic and manual channel search

    teletext

    EPG

    HbbTV

    Supports IPTV

    Gaming function

    expandable with free plugins



    further equipment:


    including IR remote control



    Dimensions:


    173 x 96 x 35 (WxDxH)



    Available from 20.05.2019

    1df8e1e039a8494.png


    dc98d3d36e92935090b4e.png


    dc98d3d36e92935090b4e.png


    c6b0e6707f48a8d0cc58f9.png


    f10dcac7d7df111ccb19c5.png


    ebda9b8585392e3ce11.png


    Dreambox One Ultra HD 2x DVB-S2X Multistream Tuner 4K 2160p E2 Linux Dual Wifi H.265 HEVC


    Dream Multimedia has returned to its strengths and built one of the most powerful boxes on the market. Outstanding features and plenty of resources make the One Ultra HD with 53,000 DMIPS the fastest box in the receiver market. Due to the two permanently installed tuners, WLAN and Bluetooth, the box is suitable for virtually any application. For USB devices ports with the two standards USB 2.0 and USB 3.0 are available. The expansion of the memory is easily possible through the built-SD card reader. Playback of HDR and HLG content is a matter of course for the high-performance set-top box, as well as the playback of H.265 (HEVC - High Efficiency Video Coding) encoded content. For example, To be able to offer the streaming server also wirelessly with a stable connection in the network, a MIMO-capable dual-band WiFi (2.4 / 5.0 GHz) is integrated in the system, for the wired integration into the domestic network a Gigabit network connection is available. Despite the enormous computing power of the Dreambox One, it works silently, because it has a sophisticated passive cooling system and therefore no additional active fans / fans are needed.


    Streaming Server:


    The Dreambox One Ultra HD can be used as a streaming server for mobile devices such as smartphones and tablets as well as for computers or clients such as Android sticks or other Enigma2 devices.

    A suitable network environment allows reception on the road and on the move.



    Control via smartphone or tablet:


    With many apps, the box is completely controllable via tablet and smartphone.



    Media Server:


    The Dreambox One Ultra HD can provide recordings, videos, music or pictures as a media center for the whole house. Supported protocols for this are DLNA and UPnP.



    plugins:


    The receiver can be adapted with plugins to your needs, additional functions such as weather apps, media management, various user interfaces (skins) and a huge selection of plugins for almost any situation are available.



    Highlights of the One Ultra HD:


    6-core processor

    53 K DMIPS

    MALI-G52 GPU

    2 GB of DDR4 RAM

    16 GB Flash

    2.4G / 5G MIMO WLAN

    Bluetooth 5.0

    1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0

    HDMI 2.0

    Gigabit LAN

    4K UHD

    MPEG2

    Video output up to 2160p

    HEVC H.256 & H.264

    Smartcard reader

    SD card reader

    S / PDIF

    Web Interface



    Tuner options:


    DVB-S2X Twin Sat SiLabs Tuner



    Control:


    DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS

    unicable



    Basics:


    Automatic and manual channel search

    teletext

    EPG

    HbbTV

    Supports IPTV

    Gaming function

    expandable with free plugins



    further equipment:


    including IR remote control



    Dimensions:


    173 x 96 x 35 (WxDxH)



    Available from 20.05.2019