Ο hispasat είναι ο ποιο πολύπλοκος δορυφόρος. Από ολες τις απόψεις. Μεχρι να τον πετύχω είχα αγανακτήσει
Ερωτήσεις - Απαντήσεις
- XBT
- Thread is marked as Resolved.
There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 723,483 times. The last Post () by chicken101.
-
-
μπραβο παιδια καλες γιορτες καλες θεασεις
-
Ο hispasat είναι ο ποιο πολύπλοκος δορυφόρος. Από ολες τις απόψεις. Μεχρι να τον πετύχω είχα αγανακτήσει
Όχι, ISN0G00d. Είναι σχετικά εύκολος.
Εδώ τον έχω στο μπαλκόνι με 60cm πίσω από το πλαϊνό της τέντας και με καιρό χάλια (κάργα συννεφιά) και πιάνει ικανοποιητικά.
Έχει πολλά αθλητικά (Πορτογαλία) που ανοίγουν εύκολα με κλαδιά.
Έχει επίσης και τα Ισπανικά επίγεια κανάλια (Abertis) που ανοίγουν με streamrelay μέσω astrasm.
Είναι τα μόνα επίγεια που είναι υποφερτά για παρακολούθηση εκτός από τα δικά μας που μας αρέσουν λόγω γλώσσας.
-
-
Display More
Δεν ξερω αν γραφω στο σωστο μερος την ερωτηση μου.
αν οχι ας το μετακινησει ο διαχειριστης στη θεση που πρεπει η να μου πειτε που να το μεταφερω.
απο καβαλα με 1,10 κινητο πιατο μοτερ diseq και δεκτη pinglux plus της edision προσπαθω να πιασω τον Yahsat 1A (52.5°E) τον Nilesat (7.0°W) και τον Hispasat 5 και 6 στις 30 W
μετακινοντας το κατοπτρο με το τηλεχειριστηριο σιγα σιγα γιατι ο δεκτης εχει καμμια δεκα θεσεις δορυφορων κενες η με δορυφορους που ειναι εκτος τοξου της ελλαδας.
Μεχρι τωρα δεν καταφερα να τον πιασω.ειναι δυσκολος απο την βορεια ελλαδα με 1,10 πιατο ? Έχει καποια αλλη τεχνικη να βρω τους δορυφορους μετακινωντας με το τηλεχειριστηριο ?
Τον δεκτη μου δεν τον εχω συνδεδεμενο στο internet γιατι εχω οπτικη ινα και ειναι πολυ μακρια το ρουτερ απο τον δεκτη.
Μετα από αρκετα χρονια που ειχα να συντονισω τον αποκοδικοποιητη βλεπω οτι σε μερικά καναλια που ειναι ελευθερα δεν δειχνει εικονα αν υπαρχει καποιος που γνωριζει τι να ρυθμισω ας μου στειλει προσωπικο μυνημα
πιατο 1 μετρο , ιδιο μερος, αλλα και εγω δεν βλεπω κανενα απο αυτους
παιζει ρολο φυσικα και η τοποθεσια του πιατου αν εχει εμποδια μπροστα κ.τ.λ
εγω δυστυχώς εχω κατι λιγα

-
Ο 52.5 δεν πιάνετε ούτε με σφαίρες, στον 7w κατεβάζω οριακά 3 συχνότητες, τέλος ο 30w λαμβάνεται με 1m .
-
Όλοι οι δορυφόροι έχουν ένα ιχνοαποτύπωμα (footprint).
Ο καθένας από εμάς μιλάει σύμφωνα με τη θέση του, τον εξοπλισμό του και τη ρύθμισή του.
Εμένα για παράδειγμα με εμποδίζει στη λήψη του 52,5οΕ και οποιουδήποτε σήματος ανατολικότερα των 46οΕ η διπλανή πολυκατοικία.
Τι να κάνω, να την ανατινάξω;

-
-
Γαμώ το, εκτέθηκα ασυλλόγιστα δημοσίως.
Θα το αναθέσω, όπου δεί, αθόρυβα.

-
Display MoreDisplay More
Δεν ξερω αν γραφω στο σωστο μερος την ερωτηση μου.
αν οχι ας το μετακινησει ο διαχειριστης στη θεση που πρεπει η να μου πειτε που να το μεταφερω.
απο καβαλα με 1,10 κινητο πιατο μοτερ diseq και δεκτη pinglux plus της edision προσπαθω να πιασω τον Yahsat 1A (52.5°E) τον Nilesat (7.0°W) και τον Hispasat 5 και 6 στις 30 W
μετακινοντας το κατοπτρο με το τηλεχειριστηριο σιγα σιγα γιατι ο δεκτης εχει καμμια δεκα θεσεις δορυφορων κενες η με δορυφορους που ειναι εκτος τοξου της ελλαδας.
Μεχρι τωρα δεν καταφερα να τον πιασω.ειναι δυσκολος απο την βορεια ελλαδα με 1,10 πιατο ? Έχει καποια αλλη τεχνικη να βρω τους δορυφορους μετακινωντας με το τηλεχειριστηριο ?
Τον δεκτη μου δεν τον εχω συνδεδεμενο στο internet γιατι εχω οπτικη ινα και ειναι πολυ μακρια το ρουτερ απο τον δεκτη.
Μετα από αρκετα χρονια που ειχα να συντονισω τον αποκοδικοποιητη βλεπω οτι σε μερικά καναλια που ειναι ελευθερα δεν δειχνει εικονα αν υπαρχει καποιος που γνωριζει τι να ρυθμισω ας μου στειλει προσωπικο μυνημα
πιατο 1 μετρο , ιδιο μερος, αλλα και εγω δεν βλεπω κανενα απο αυτους
παιζει ρολο φυσικα και η τοποθεσια του πιατου αν εχει εμποδια μπροστα κ.τ.λ
εγω δυστυχώς εχω κατι λιγα

Σε κόβει την θέα η γειτόνισα απο το απέναντι μπαλκόνι , αυτή με το σκυλάκι........
-
οχι αυτη ρε κομη, αλλα η αλλη με το String..ακι !!!

-
Προσοχή στη γεωμετρία του τελικού συστήματος. Το 36" actuator ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ότι θα σου είναι πρόβλημα. Ο ρόλος του είναι να μετατοπίζει το "ταψί" και να το συγκρατεί στη θέση του ανεξάρτητα από θλιπτικές ή εφελκυστικές καταπονήσεις.
Η δική μου εμπειρία από ένα κινητό πιάτο διαμέτρου 125 εκ. με actuator 18" είναι υπερικανοποιητική.
Έχεις, ίσως, υπερδιαστασιολογημένο εξοπλισμό, πράγμα που δεν είναι κακό, αφού ΗΔΗ τον έχεις.
Επειδή σκοπεύεις να στηρίξεις το πιάτο σε τοίχο, στην πλάτη του πιάτου, θεωρώ ότι ο κατακόρυφος στύλος στήριξης του πιάτου θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 50 εκ. από τον τοίχο, ώστε να μην εμποδίζεται η κίνηση του actuator.
Όλα αυτά που λέω, εξαρτώνται από τον ακριβή προσανατολισμό (αζιμούθιο) της εγκατάστασης και από το επιθυμητό) και εφικτό εύρος του τόξου λήψης.
Ο καλός τεχνικός επί τόπου θα απαντήσει με επάρκεια στα όσα σωστά, ή λάθος, λέω εγώ από τόσα χιλιόμετρα μακριά. -
Ρε αφηστε τους παλιοδορυφόρους και πατε βάλτε Hellas sat σε λιγο καιρό ξεκινάνε τα Κυπριακά συν ενα κανάλι 4k που μου ασχοληστε με feeds και με δορυφόρους με καμηλοδρομίες και κελεμπίες. Ασε που αν έρθουν τα κυπριακα θα πέσει πολυ γέλιο με τα keys. Εμενα μου ανοιγει το capital δεν μου ανοιγει το one .
Δε μου παιζει το hellas 4k (λογικο αφου δεν εχεις 4κ δέκτη) κτλ κτλ
-
-
Ρε αφηστε τους παλιοδορυφόρους και πατε βάλτε Hellas sat σε λιγο καιρό ξεκινάνε τα Κυπριακά συν ενα κανάλι 4k που μου ασχοληστε με feeds και με δορυφόρους με καμηλοδρομίες και κελεμπίες. Ασε που αν έρθουν τα κυπριακα θα πέσει πολυ γέλιο με τα keys. Εμενα μου ανοιγει το capital δεν μου ανοιγει το one .
Δε μου παιζει το hellas 4k (λογικο αφου δεν εχεις 4κ δέκτη) κτλ κτλ
Εχει στον hellas sat 4k κανάλι ; ειναι ελευθερο η κλειδωμένο; αν μπορείς γράψε την συχνοτητα να το βρω.
Πάντως απο τα ελευθερα καναλια 4k αυτο που ειναι στις 13 Ε εχει πολυ καλη εικονα.Στις 19 Ε δεν εχει τοσο καλη εικονα ουτε στον Turksat 42 E παραμονο οταν μεταδίδει ποδόσφαιρο.
-
To επομενο διάστημα ανεβαίνουν στον HELLAS SAT ολα τα κυπριακά κανάλια, συν ενα Ελληνικό κανάλι 4Κ πιθανόν promo
Oταν με το καλό ανέβουν θα σας δώσουμε και συχνότητες, και κλειδιά
-
Μέχρι να σε συνδέσει, πάρε δύο που έχω ψαρέψει (όχι τη δική μου που και αυτή είναι ψεύτικη). Αυτό που λέγαμε, να μην τις δίνουμε δημόσια γιατί υπάρχουν αρπακτικά.
Σου δίνω και το script για την αλλαγή mac. Όπου ΧΧ:ΧΧ:ΧΧ:ΧΧ:ΧΧ:ΧΧ βάλε μία από το αρχείο. Στο επόμενο reboot θα επανέλθει η δική σου.
Πάρε και τα τελευταία .ipk για py3.12 και py3.13.
Εγώ επειδή έδωσα ψεύτικη mac, έβαλα το script και το πρόσθετο σε hotkey για να τα τρέχω μαζεμένα και να μην τα ψάχνω κάθε φορά.
Άλλωστε θα τα παρατήσω όταν καταφέρω και ανοίξω κάποιο feed που να το πιάνω και να έχει μπισκότα.
Μέχρι στιγμής έχω πιάσει αρκετά με μπάλα, μπαλέτα, όπερα κλπ και ελεύθερα, αλλά στα λίγα κλειδωμένα που καταφέρνω και πιάνω δεν υπάρχουν διαθέσιμα μπισκότα.
-
-
Σαν έσχατη, αλλά σίγουρη, λύση, εκτιμώ ότι την ξέρεις, την αναφέρω όμως πάλι για εκπαιδευτικούς λόγους, υπάρχει το:
Ανοίγουμε το livelog του cam που τρέχει.
Τσιμπάμε το πρώτο από τα ID του καναλιού (feed) που μας ενδιαφέρει, το περνάμε στο SoftCam.Key, εγώ προσθέτω τα 8 μηδενικά και στη συνέχεια το "κλαδί".
Επανεκκίνηση το cam σε ελεύθερο κανάλι και μετά στο feed, που πρέπει λογικά να ξεκλειδώσει.
Τα plugins θέλουν ροντάρισμα, που λέμε και στα μηχανοκίνητα.
Υ. Γ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση είναι να είναι ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ το "Κλαδί".
Στο συγκεκριμένο ψάχνοντας με όσα μέσα και γνώσεις διαθέτω, δεν το εντόπισα.
-
Εγώ πάλι αν και δεν με αφορά το εν λόγο plugin, απορώ γιατί ο τύπος ζητάει την mac address του δέκτη.
Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!