Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,130 replies in this Thread which was already clicked 390,391 times. The last Post () by senos.

  • καλησπερα! Γνωρίζει κάποιος σχετικά με kodi σε δέκτη vu solo Γιατί δεν μου περνάει αυτόματα υπότιτλους σε ταινίες και πρέπει να τους κατεβάσω χειροκίνητα?

  • Καλησπερα και παλι!!

    Εχω εναν vu duo2 me to moter οπως εχω ξαναπει...

    Οταν το συνδεω με splitter me αλλον δεκτη ενιγμα2 πχ edision os mini ,,,,,o ενας standby kai o allos ανοιχτος και το αντιστροφο ολα παιζουν κανονικα αλλα......

    εβγαλα το edision os mini και εβαλα στο spliter ton edision primo που δεν ειναι ενιγμα2 οπως ξερετε ,,,,,και εγινε ΧΑΜΟΣ!!!!!!!

    Δεν διαβαζε το μοτερ με τιποτα(usals) ενω ο vu ηταν standby kai otan evala τον πριμο stanby o vu-καταστροφη δεν διαβαζε και αυτος το μοτερ μονο εναν δορυφορο διαβαζε(hotbird)

    Nomiza οτι χαλασε το μοτερ τρελαθηκα,,,,Τελικα εβγαλα τον πριμο ,,και παλι τα ιδια εκανα επανεκισεις-ον-οφ///ξαναπερασα το image tou vu KAI ευτυχως τελος καλα ολα καλα

    Πως μπορω ρε παιδια να συνδεσω τον vu+ kai ton edision primo μαζι και να πεζει το μοτερ??(οχι βεβαια να λειτουργουν και οι 2 μαζι)??

    Μπορει να γινει με splitter η καλυτερα με το Loop out tou vu+ ??

    Ρωταω κυριως για να μην καψω το μοτερ-lnb ktl.

    Ευχαριστω πολυ!! Μονο εσεις μπορειτε να βοηθησετε!!!!!!!!!!!

  • Φίλε δυστυχώς δεν έχω την απάντηση για να σε βοηθήσω, κάποιο άλλο μέλος από τα πολλά και έμπειρα θα το κάνει. Ωστόσο υπάρχει ένα thread, που λέγεται Ερωτήσεις - Απαντήσεις, όπου, νομίζω, ότι κάλλιστα μπορείς να ρωτάς ό,τι θέλεις και να σου απαντούν όσοι ξέρουν και όχι να ανοίγεις καινούργιο νήμα για κάθε ερώτημα.

    Με όλη την καλή διάθεση και χωρίς παρεξήγηση.

    Αν οι mods διαφωνούν, ας με συγχωρήσουν και ας διαγράψουν το διαδικαστικό post μου.

    Υ.Γ. Με την ευκαιρία αυτό που ρωτάς για τον hispasat και το BBC World News, στο άλλο νήμα που άλλαξες προ ολίγου, σε εμένα αυτή τη στιγμή παίζει κανονικά. Δεν είναι ένα κανάλι που παρακολουθώ τακτικά, για να ξέρω αν εξαφανίζεται κάποιες ώρες.

  • Μαλλον εχεις δικιο για το νημα qwerty.Sorry!!

    Tελικα ειχε καψει το Lnb o primo ///το αλλαξα και ολα τελεια.Ολοι οι δορυφοροι πεζουν τελεια.

    Γιατι ομως?

    και πως μπορω, οπως προειπα, να συνδεσω primo kai vu duo2 mazi?

    Eυχαριστο πολυ!!!!!!!!!!!!!!!

    Και σορυ για το νεο νημα!!

  • στην πρωτη περιπτωση,εχεις 2 δεκτες με ιδιο λογισμικο,οποτε λιγο πολυ ολα καλα...

    χωρις το splitter,ο primo κινει κανονικα το μοτερ? (αν ναι,τοτε καθαρη ασυμβατοτητα μεταξυ λογισμικων.αν οχι,θεμα του δεκτη με το usals... θα αναφερθει εκει που πρεπει. αν ομως το επιβεβαιωσει και καποιος ακομα,τοτε ακομα καλυτερα...)

    τωρα... υπαρχουν καποιοι δεκτες,που επικοινωνουν με την κεραια,ακομα και αν ειναι standby. ισως και ο primo να κανει το ιδιο,οποτε σε αυτη την περιπτωση,δεν προκειται να δουλεψει παραλληλα με αλλον δεκτη.

  • Πριν καει το lnb,,ο πριμο κινουσε με usals μονο τις 19,2(ισως να εχω κανει κατι εγω λαθος) Εβαλα 39 και δεν κινουσε.

    το θεμα ειναι οτι ο vuduo2 itaν standby kai o primo on,, otan καηκε το Lnb.

    Τι να κανω ρε παιδια 1ον ,,με το θεμα usals kai primo και 2ον με τους 2 δεκτες να ειναι μαζι--ο ενας κλειστος και ο αλλος ον

    Σκεφτηκα να κλεινω τελειος τον vuduo(απο πισω) kai να εχω ον τον πριμο και το αναποδο

    Επισεις το deep standby ειναι σαν να τον κλεινεις απο πισω ή δινει και ετσι ρευμα στα Lnb?

    please θελω τα φωτα σας!!!

    Ευχαριστω πολυ! και σορρυ που σας τροω τον χρονο σας!

  • πρωτα θα δεις αν ο primo κινει σωστα το μοτερ,χωρις splitter και αλλους δεκτες. αν ναι,τοτε προχωρας σε δοκιμη με deep standby (η και off απο τον διακοπτη η ρευμα) αν οχι,τοτε δεν εχει κανενα νοημα να συνεχισεις σε αυτη την λυση.


    εναλλακτικα μπορεις να μην σεταρεις τον primo σε usals, να κινεις το μοτερ μονο απο τον duo, μετα off ο duo και zapping απο τον primo (μονο σε αυτον τον δορυφορο).


    το οτι καηκε το lnb... δε νομιζω να ειχε καμια σχεση με τον δεκτη,γιατι διαφορετικα θα εκλαιγα τωρα καμια 15αρια απο αυτα...

  • Εγω πάντως θυμάμαι με τον πικολινο 3:1 ,όταν σκανάριζα πχ στόν 7Ε, 10Ε, 13Ε, (όπου και να σκανάριζα) όταν τελείωνε το σκανάρισμα

    το box κατά περίεργο λόγο πάντα γυρνούσε στον 19,2Ε !! Πάντως κατά την δική μου γνώμη (εξάλου το ανάφερε και ο γιώργης παραπάνω-εμέσως

    πλήν σαφώς) καλλύτερα για λήψεις ταυτόχρονες απο 2 box νά είναι δεκτάκια ένιγμα2 ή δέκτες μέ ίδιο λογισμικό.

    Οσο έτυχε να προσπαθήσω να κάνω δουλειά με το συγκεκριμένο δεκτάκι δεν τα κατάφερα -πάντα μου κόμπλαρε το μοτερ, το γύρναγε όπου γούσταρε αυτό , θυμάμαι ανέβηκα ταράτσα 2 φορές για να πάω το μοτερ στην θέση ΜΗΔΕΝ , για να ξεκινήσουν όλα απο την αρχή !!!


    Και κάτι βασικό κατά την γνώμη μου και όσα ώς τώρα εμπειρικά έχω μάθει με το Μοτέρ σε σχέση με το ή τα box.

    Ο φίλος παραπάνω που ξεκίνησε την κουβέντα στο παρών θέμα που συζητάμε τώρα (αυτός με το σήμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ=συγνώμη φίλε που δεν συγκράτησα το nickname σου)

    Μας έγραψε κάποια στιγμή πώς το μοτέρ, έχασε τα settings/usals/diseq κλπ κλπ, όπου ο δέκτης έχασε τους δορυφόρους ,και δέν είχε σήμα, και τότε έβαλε image απο την αρχή σε box enigma 2 .....


    Λοιπον πώς έχει στην προκιμένη περίπτωση ......


    Πρόβλημα 1 Υπάρχει περίπτωση να κατέβασες νέο ή πείραξες κάτι στο αρχικό satellite.xml =πράγμα που διορθώνεται.


    Πρόβλημα 2 Οταν για κάποιο περίεργο λόγο χάνουμε σήμα σε κάποιους δορυφόρους (ή γενικά δεν ακούει σωστά το μοτερ σε εντολές...κάνουμε τα εξείς= πρήν βάλουμε image απο την αρχή )

    Βήμα 1 Με το τηλεκοντρόλ γυρνάμε το πιάτο στο κέντρο πχ 23,5 αν είσαι Αθήνα, όταν πάει ή ένδειξη στο κέντρο υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχεις σήμα ΜΗΔΕΝ , ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ....

    Βήμα 2 βγάζεις και ξαναβάζεις τον δέκτη απο το ρεύμα ,καλά θα ήταν οποιοδήποτε emu να μήν τρέχει !!!! Μόλις τελειώσει η επανεκίνηση του δέκτη κοιτάς και πάλι αν είναι στην θέση ΜΗΔΕΝ , αν όχι και έχει γυρίσει αλλού, ξανα βγάζεις ρεύμα=αφου δώσεις εντολή και πάλι για θέση ΜΗΔΕΝ !!!!

    Βήμα 3 Ανεβαίνεις ταράτσα και απλά πατάς το ή τα 2 κουμπάκια που είναι κάτω απο το μοτέρ, που το γυρνάνε ανατολικά δυτικά , και πηγαίνεις περίπου στην θέση ΜΗΔΕΝ, στο περίπου , απλά αυτό το κάνεις για να ξυπνήσεις το μοτεράκι που για κάποιο λόγο κόμπλαρε !!!!

    Κατεβαίνεις ξανά και δίνεις και πάλι εντολή για την θέση ΜΗΔΕΝ .....λογικά κατα 99,9 % θα έχεις σήμα , αλλιώς ακολουθείς την πεπατημένη

  • τώρα ως αναφορά του δυο δεκτες με ενα καλωδιο


    να υπήρχε κάτι σαν και αυτό αλλά ομοαξονικό καλώδιο

    https://guide.alibaba.com/shop…xbox360-ps3_36628122.html


    αυτο είναι για οπτική ίνα


    να ειχε μια είσοδο και δυο εξόδους και με διακόπτη να τον γυρνάς και να επιλέγεις σε ποιον δέκτη θα περάσει το σήμα



    κάνει κάποιο από αυτά;


    http://www.ebay.com/bhp/coax-cable-switch

  • το πρωτο ειναι για PCM ηχο κτλ με Digital Optical υπάρχουν αντίστοιχα με οπτικες ινες lnb,multiswitch που καταλήγουνε σε coaxial αλλα το κοστο είναι μεγάλο

    Σχετική εικόνα

    το δεύτερο δεν ξέρω αν κάνει για δορυφορικά γιατι αναφερει ant/cable αρα κανει για πανω απο τα 900Mhz?

  • lex 7791, αν έχεις απλό splitter δοκίμασε splitter με DC-pass ούτως ώστε η τάση που πάει στο μοτέρ+LNB να μην περνά στον άλλο δέκτη.


    Αν έχεις αυτό το splitter τότε η λύση είναι ένας διακόπτης 0-12V. Ζήτησε το TELE, Model: SAT-481 2x1 LNB Switch.

    Στη θέση REC θα βάλεις το LNB, στη θέση LNB B τον VU+ Duo2 και στη θέση LNB A τον Primo.


    Το πρόβλημα είναι ότι και οι δύο δέκτες δεν έχουν έξοδο RCA 12V. Μπορείς όμως να πάρεις +12V DC από το ποδαράκι 8 του SCART

    του Primo. Όσο για τη γείωση δεν χρειάζεται γιατί παίρνει από καλώδιο της κεραίας (αν θέλεις δώσε γείωση από μια βίδα του box).


    Έτσι θα έχεις κανονικά συνδεδεμένο στην κεραία τον vu, και όταν ανάβεις τον Primo θα κόβει τον vu και θα δίνει σε αυτόν.

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!