Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,134 replies in this Thread which was already clicked 395,432 times. The last Post () by scorpionfighter.

  • αναλογα με την γεωγραφικο μηκος, εχουμε το μεγιστο υψος. (πχ η Θεσσαλονικη στις περιπου 23, ο 23 ειναι ο ψηλοτερος και ολοι οι αλλοι πιο κατω).


    οπως σωστα αναφερθηκε πανω, πισω απο το πιατο εισαι προς τα δεξια σε σχεση με αυτο που υπαρχει.


    ξαναεπισης, σε 80Χ85 εχω βαλει με τα χερακια μου 0.8W κεντρο, 1.9Ε παρακεντρο (στενο lnb, και ελαφρως στραβωμα προς τα μεσα το μανταλακι).

  • Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά.

    Θα το ξανά επιχειρήσω μόλις πετύχω την διαχειρίστρια να μου ανοίξει.

    Διότι πραγματικά έφαγα 4-5 ώρες και να έχω και την διαχειρίστρια να με κράζει και να με πρήζει και να μου λέει όλο φασαρίες , τρύπες ανοίγεις το έχεις γεμίσει πιάτα εκεί πάνω 🤣🤣🤣🤣.

    Αλλά ήμουν τόσο σίγουρος ο Λαλάκας πώς έτσι όπως βλέπω το πιάτο από πίσω σε σχέση με τον 13ε που μπόρεσα και τον βρήκα δοκιμαστικά ευκολα πώς πρέπει να πάω λίγο κάτω και αριστερά και έψαχνα μόνο σε εκείνα τα σημεία.

    Τελικά θέλει λίγο κάτω και δεξιά 😂😂😂.

    Αστέρι είμαι.

    Αλλά πραγματικά άμα δεν φας τα μούτρα σου Δεν το ευχαριστιέσαι.


    Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους την... καλημέρα μου!

  • επειδή τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε, αλλά και για να χαλαρώσεις, να πώ ότι έφαγα τρία τρίωρα για 1 από τα 4 πιάτα στο πατρικό, επειδή νόμιζα ότι είχα λάθος στόχευση, παρά τα σημάδια με dishpointer τριγωνομετρίες υποτείνουσες και ...φρύδια..τελικά είχα χαλάσει η 1 από τις 4 πόρτες του diseqc 4x1. μόλις το άλλαξα έδωσε μπαμ σήμα.

  • Με την πρυπόθεση οτι το πιάτο είναι τουλάχιστον 90 εκ μπορείς να βάλεις κέντρο 3,0 και 1,9 μαζί (με θυσίες) και παράκεντρα 0,8w. Αλλιώς θέλεις άλλο πιάτο έστω και μικρό για τον 1.9

    1.20 είναι δεν μπορώ να βάλω 1,9 και 0,8 κολλητά?


    Συγνώμη φίλε μου, ενώ διάβασα για πιάτο 1.20 στο μυαλό μου καρφώθηκε 1.40, γι' αυτό σου είπα ότι χωράνε άνετα.


    Δοκίμασε να τα στριμώξεις και αν δυσκολεύεσαι, μετατόπισε λίγο αριστερά το ένα και δεξιά το άλλο, ώστε να πιάνεις και τους δύο δορυφόρους.

    Διαφορετικά βάλε ένα κανονικό LNB και ένα slim.

  • Παιδιά επανέρχομαι με θετικά αποτελέσματα.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    Μου πήρε κυριολεκτικά κάτω από 2 λεπτα να βρω και άλλα 10 να φιξαρω των 0.8w. και Απλά με το μάτι σε σχέση με τα πιατο που έχει τον 13e διπλα, το κατέβασα λίγο και τον έκανα δύο κλικ δεξιά. Μετά το κούνησα λιγάκι και κατευθείαν κουνήθηκαν οι μπάρες.

    Για τον 1.9e δυσκολευτηκα με κέντρο τον 0.8w.

    Το είχα στο χέρι το lnb, Το έβαλα σε χίλιες διαφορετικές γωνιες, κανένα σημάδι ζωής.

    Για αυτό και αποφάσισα να βάλω κέντρο των 1,9 (σχετικά εύκολα, ήθελα και λίγο κούνημα πάνω-κατω) και έχοντας το άλλο lnb στο χέρι βρήκα σήμα και στον 0.8 και προσπάθησα να το φιξάρω και κάπως το κατάφερα έχοντας σήμα στο κέντρο γύρω στο 85% και στον άλλον γύρω στο 65-70%.

    Μετά με έπιασε η νύχτα και κουράστηκα κιόλας Και το άφησα.

    Αλλά πιστεύω λίγο αριστερά-δεξιά λίγο υπό γωνία και να κουνήσω και λίγο πάνω-κάτω το πιάτο θα βρω μία ισορροπημένη σταθμη γύρο στο 70-75% και στα 2.

    Έτσι κι αλλιώς δεν με ενδιαφέρει να πιάσω όλο Το φάσμα.

    Τα αθλητικά μπουκέτα μόνο θέλω και από τους δύο δορυφόρους και αυτά φαίνονται πως πιάνονται σχετικά εύκολα.

    Οπότε πιστεύω με λίγη προσπάθεια ακόμα θα μπορέσω να το φιξάρω και να το σετάρω με τα κανονικά στρογγυλά μεγάλα lnb και για τα δύο.

    Αλλιώς θα πάρω μια φτηνη slim!!!


    Σας ξανά ευχαριστώ πάντως, δεν ξέρω τι κόλλημα είχε το μυαλό μου και νόμιζα πως είναι πιο κάτω και αριστερά σε σχέση με τον 13 και έψαχνα στο γάμο του καραγκιόζη για τρεις-τέσσερις ώρες τουλάχιστον.


    Θα επανέλθω με τα τελικά αποτελέσματα προς το παρόν άφησα τον 1.9 (φαίνεται να σερβίρουν μία χαρά τα κανάλια που με ενδιαφέρουν) και έτσι όπως το έχω σετάρει αν πάω πάνω και σπρώξω λίγο το πιάτο δεξιά πιάνει κατευθείαν τον 0.8w.

    Αν και τώρα δεν έχει νόημα και δεν χρειάζεται από τέλη Αύγουστο έως Νοέμβρη θα δούμε που θα κάτσει η μπίλια μετά τις τελευταίες εξελίξεις κι αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε τουλάχιστον μία δύο άλλες χρονιές έτσι με τα αθλητικά.


    *Επίσης από τις διάφορες εφαρμογές που δοκίμασα για το κινητό αυτή που μου άρεσε και φαίνεται να κάνει δουλειά και να δείχνει με 95% ακρίβεια την όλη διαδικασία ήταν το satellite director app για android για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να το επιχειρήσει να το κάνει μόνος του όπως και εγώ χωρίς να έχει κάποιον άλλο μπούσουλα. Και Το καλό είναι ότι έχει μενού βοήθειας μέσα στην εφαρμογή και σου ανοίγει κατευθείαν πολλά βίντεο με οδηγίες και tips!


    Καλό σας βράδυ :)


    ΥΓ-Tip Τελικά μπορεί να γίνει χωρίς να ανεβάσεις τίποτα πάνω και χωρίς να έχεις δεύτερο άνθρωπο να σε βοηθήσει. Αυτό που έκανα είναι Φιξαρα σε σταθερό σημείο ένα παλιό δευτερο κινητό στο σπίτι απέναντι από την τηλεόραση και είχα τον δέκτη στην εύρεση σήματος...

    Μετά πριν ανέβω έκανα βιντεοκλήση skype το ένα κινητό στο άλλο. Πήγα πάνω κ Απλά έβλεπα το κινητό μου. Χωρίς κανέναν εξοπλισμό ή οτιδήποτε άλλο :)

  • Καλησπέρα παιδιά,

    Ενημερωτικά και μόνο,

    Επειδή Σεταρα τους δορυφόρους, ξαναπέρασα ρυθμίσεις καναλιών και είπα να ρίξω μία ματιά σε όλα τα μπουκέτα από όλους τους δορυφόρους να δω τι παίζει.

    Και ξαφνικά βλέπω ο παρισιανος στους 19.2 είναι ζωντανός 😳... Εκεί που ήμουν έτοιμος να καταργήσω αυτό τον δορυφόρο με δεδομένο ότι δεν παίζει σχεδόν τίποτα πια.

    Δεν θυμάμαι να έπαιζε εδώ και πολύ καιρό σωστά?

    Ελπίζω βέβαια να κρατήσει και να είναι σταθερό γιατί δεν έχω εικόνα.

    Τώρα το πήρα χαμπάρι.

    Και για όποιον μπει στη διαδικασία να ψαχτεί όπως εγώ απλά ενημερώνω ότι με τον δικό μου τουλάχιστον γκαρσόν

    Ο Βούλγαρος στους 1,9e παίζει κομπλέ χωρίς κανένα κόλλημα.

    Και δύο μπουκέτα ρουμάνικα στον 0.8w δείχνουν να παίζουν κομπλέ.

    Αν δεν πάθουν γερμανιτιδα ελπίζω να βγάλουμε τουλάχιστον την επόμενη σεζόν και ίδωμεν.....

  • αναφερεσαι για το csat? χλωμο το βλεπω ο βουλγαρος ανοιγει μηπως μπερδευτηκες η κανω εγω λαθος μονο τα bein 1.2.3 ανοιγουν που και που

  • αναφερεσαι για το csat? χλωμο το βλεπω ο βουλγαρος ανοιγει μηπως μπερδευτηκες η κανω εγω λαθος μονο τα bein 1.2.3 ανοιγουν που και που


    Εμένα να σου πω την αλήθεια δεν άνοιγαν ποτέ. Γιατί κατά καιρούς έκανα ζάπινγκ και τα δοκίμαζα.

    Σήμερα επειδή γενικώς έκανα ζάπινγκ και δοκίμαζα σε αυτό το πακέτο όπως το βλέπεις πάνω αριστερά στους 19,2 ανοίγει τα κανάλια όπως είπες και εσύ από το 78 μέχρι το 82 αριθμό ελπίζω να μην είναι προσωρινό και να του βρήκαν το φάρμακο . Από κει και πέρα Βούλγαρος παίζει κομπλέ στους 1.9 και επίσης δύο πακέτα ρουμάνικα στον 0.8w. και από το λίγο που το έψαξα φαίνεται να δείχνουν τα πάντα ακόμη και μπάσκετ Ευρωλίγκα που εμένα ειδικά το τελευταίο με ενδιαφέρει πολύ 20220706_193839.jpg

  • Καλησπέρα παιδιά...

    Εγώ πάλι :)

    Μπορεί κάποιος να μου πει μία ιδέα σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η τρελή διακυμάνση στο σήμα που φτάνει μερικές φορές στο σημείο να μου βγάζει και σφάλμα όπως το βλέπω.

    Και Το περίεργο είναι ότι συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένες συχνότητες του ίδιου δορυφόρου. Οι περισσότερες συχνότητες δεν έχουν θέμα, είναι σταθερά και δεν μου βγάζουν σφάλμα.

    Diseqc switch και καλώδιο δεν είναι, τα κάρφωσα και απευθείας.

    Το lnb θεωρώ πως μάλλον όχι, με δεδομένο ότι έπαιζε μία χαρά μέχρι που πρόσθεσα τώρα τους καινούργιους δορυφόρους. Και στο συγκεκριμένο που έχω ανεβάσει δεν πείραξα απολύτως τίποτα. Είναι ξεχωριστό πιάτο.

    Και το κακό είναι από όσο παρατηρώ ότι το κάνεις σε τρεις δορυφόρους σε λίγες βέβαια συχνότητες αλλά σε κάποιες Φτάνει στο σημείο να δίνει σφάλματα εικόνας συχνά.

    Ισχύ σήματος σε όλα αυτά έχω πάνω από 70-75%.

    Τι μπορεί να είναι. Με δεδομένο ότι το switch και το καλώδιο δεν είναι.

    Ευχαριστώ. 20220707_232243.mp4

  • πολλα μπορει να ειναι...

    καποιο ασυρματο τηλεφωνο, καποιο router η καποιο εξωτερικο link, καποιος "βλαμενος" ενισχυτης κεραιας... ,ισως και ο ιδιος ο δορυφορος...


    στη δικη μου περιπτωση, υπαρχει καποια (μη εντοπισμενη) εξωτερικη παρεμβολη, που μου εξαφανιζει (η γονατιζει) μερος (απο 11560 εως 11670 περιπου) ολων των δορυφορων (κρατωντας απλα ενα lnb στο χερι, εχω κοντα στα 100db στο πεδιομετρο προς συγκεκριμενη κατευθυνση), των πιατων που μπορει να εχω στη σκεπη. στη βεραντα ειμαι οκ (αλλα μικρο τοξο) .







  • Πωωωω. Εκτός από τα βασικά προβλήματα έχουμε και ασύμμετρες απειλές βλέπω.

    Την κάτσαμε την βάρκα...

    Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι μία στιγμή να κατεβάσω όλο το ρεύμα της πολυκατοικίας και των κοινοχρήστων για 1-2 λεπτά εκτός από το δικό μου ρολόι και να δω εάν συνεχίζει να το κάνει.

    Αλλά είναι λίγο ριψοκίνδυνο για φυλακή με βλέπω 😂...

    Θα δω, αν μου επηρεάζει συχνότητες στις οποίες θα βλέπω κάτι συχνά το οποίο θα γνωρίζω από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη που θα αρχίσω όλα τα αθλητικά, ίσως το κάνω....

    Ευχαριστώ και την καλησπερα μου.

  • χαιρετω ολη την Ομαδα!!Απο χτες το βραδυ εχω ενα σοβαρο προβλημα στην εγκατασταση μου!!Εχω ενα κινητο κατοπτρο gibertini op125 Και δυο σταθερα το ενα στο hispasat!!fracarro 85 cm και αλλο ενα gibertini op 100 με δυο lnb το ενα κεντρο 39 και το Αλλο παρακεντρα slim στον turk sat!!βλεπωντας χτες βραδυ οτι το σημα στην ερτ στις 39 επαιζε με εβαλε ο διαολος!!Να κοιταξω τις μπριζες του σπιτιου μηπως ειναι η αιτια του κακου!!τελικα δεν εφταιγαν αυτες!!Αφου και με εξωτερικο καλωδιο που δοκιμασα παλι τα ιδια μου εκανε!!ομως μου παρουσιαστηκε δυστυχως μεγαλο προβλημα με το μοτερ αφου απο εκεινη τη στιγμη δε παιρνει εντολη να αλλαξει δορυφορο οτι και αν δοκιμασα!!Πηγα ταρατσα εβαλα εξωτερικο καλωδιο απο το disec μετα δοκιμασα κατευθειαν απο το μοτερ αλλα παλι τιποτα!!Εχει μεινει στις 23.5 και οταν επιλεγω αυτον τον δορυφορο εχει σημα αλλα το μοτερ κινητε αριστερα δεξια χωρις να μενει σταθερο το κατοπρτο με αποτελεσμα το σημα να εχει ανεβοκατεβασματα!! Οταν δινω εντολη να παει σε αλλον δορυφορο ειναι τελειως νεκρο!!Ξεχασα να πω πως το μοτερ ειναι stab HH120!!μηπως ξερει κανεις τι γινεται?Και πως μπορω να κανω riset σε αυτο το μοτερ??Εχει δυο τρυπιτσες απο κατω εβαλα καρφιτσα αλλα δε βλεπω να γινεται τιποτα!!Eπισης ο δεκτης που εχω ειναι ο octagon sf8008!!Eυχαριστω περιμενω βοηθεια και ελπιζω να μην τα επαιξε το μοτερ!!

  • Στο δικο μου...εχει 2 κουμπακια κατευθυνσης αριστερα και δεξια

    Αμα τα εχει και στο δικο σου...πατησε τα ταυτοχρονα για 5-7 sec και αφησε τα (( με συνδεδεμενο δεκτη και να ειναι power on ))

    Ετσι κανει reset το δικο μου!

    Επλιζω να τα καταφερεις!

  • καλησπερα στην ομαδα. εχω περασει σε δεκτη osmega το satdreamgr 10 αλλα δεν κανει backup με το backup suite. μηπως υπαρχει καποιο αλλο προσθετο να του περασω?

  • Στο δικο μου...εχει 2 κουμπακια κατευθυνσης αριστερα και δεξια

    Αμα τα εχει και στο δικο σου...πατησε τα ταυτοχρονα για 5-7 sec και αφησε τα (( με συνδεδεμενο δεκτη και να ειναι power on ))

    Ετσι κανει reset το δικο μου!

    Επλιζω να τα καταφερεις!

    Αυτο δεν εχει κουμπια!!δυο τρυπες εχει απο κατω προπαθησα με μια καρφιτσα αλλα δε γινεται τιποτα!!

  • Αυτο δεν εχει κουμπια!!δυο τρυπες εχει απο κατω προπαθησα με μια καρφιτσα αλλα δε γινεται τιποτα!!

    απο τις ρυθμισεις του δεκτη πας στις ρυθμισεις μοτερ και του δινεις εντολη να παει στο 0.

    τον ξεσυνδεεις απο τον δεκτη (βγαζεις το καλωδιο που συνδεεται με τον δεκτη) για τουλαχιστον 30 δευτερολεπτα..

    Ξανασυνδεεις και δοκιμαζεις, τωρα πρεπει να δουλευει σωστα...

  • Αυτο δεν εχει κουμπια!!δυο τρυπες εχει απο κατω προπαθησα με μια καρφιτσα αλλα δε γινεται τιποτα!!

    απο τις ρυθμισεις του δεκτη πας στις ρυθμισεις μοτερ και του δινεις εντολη να παει στο 0.

    τον ξεσυνδεεις απο τον δεκτη (βγαζεις το καλωδιο που συνδεεται με τον δεκτη) για τουλαχιστον 30 δευτερολεπτα..

    Ξανασυνδεεις και δοκιμαζεις, τωρα πρεπει να δουλευει σωστα...

    Kαλημερα!!τον εβγαλα απο την πριζα το Σββατοκυριακο και τον πηρα στο χωριο!!να δω αν λειτουργει ο δεκτης σωστα!!ολα ΟΚ εκει!!γυριζιντας τον εβαλα παλι στην πριζα πηγα συντονισμος και εστιαση αφου ειχα πατησει να παει στις 19.2!!Κσι εγινε θαυμα και δουλεψε!!ψαχνωντας μετα αλλους δορυφορους δουλευε κανονικα!!οσπου πηγα στις 52 Ε και μετα του ζητησα να παει παλι στις 16 Ε!!αλλα ξαφνικα παλι τα ιδια!!γυριζει αριστερα δεξια στις 23.5 Ε!!!κανω αυτο που μου λες δινω εντολη να παει στο 0 Αλλα τιποτα!!

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!