Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,130 replies in this Thread which was already clicked 390,312 times. The last Post () by senos.

  • Αδερφέ το είχα προσπαθήσει πολύ στο παρελθόν για την ΕΡΤ μιας η wicardd μου έμοιαζε πιο σταθερή σε άλλα ''πράγματα'' από την mgcamd που χρησημοποιούσα...αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτό που έκανα όμως με image satdreamgr να κάνω να ανοίγουν με b__s.......πας λίστα καναλιών-μενού-και επιλέγεις κωδικοποίηση b__s και μετά save με dreamboxedit. Άν όμως ξανασκανάρεις το θέλει πάλι από την αρχή. Επίσης η wicardd θέλει και το κατάλληλο config και sodtcam.key.

    Καλησπέρα,

    Κατέβασα σήμερα που είχα λίγον χρόνο το dreamboxedit (τελευταία έκδοση) και προσπαθώ να αλλάξω την κωδικοποίηση απο free σε biss αλλά δεν βρίσκω την επιλογή (ίσως είναι μπροστά μου και δεν την βλέπω!!).

    Λίγη βοήθεια δεκτή!

  • Στο image ανοίγεις με το τηλεκοντρόλ την λίστα καναλιών και κάνεις την διαδικασία που λέει ο φίλος παραπάνω.-

    Όχι με dreramboxedit.-

  • Καλησπέρα,

    Κατέβασα σήμερα που είχα λίγον χρόνο το dreamboxedit (τελευταία έκδοση) και προσπαθώ να αλλάξω την κωδικοποίηση απο free σε biss αλλά δεν βρίσκω την επιλογή (ίσως είναι μπροστά μου και δεν την βλέπω!!).

    Λίγη βοήθεια δεκτή!

    Κάνεις διπλό κλικ στο κανάλι και τέρμα κάτω δεξιά στο πεδίο Extra parameters προσθέτεις ,C:2600 (μαζί και το κόμμα πριν το C) και πατάς save.

    Εννοείται το κάνεις ξεχωριστά σε όποιο κανάλι σ' ενδιαφέρει κι αφού πατήσεις αποθήκευση της λίστας καναλιών την στέλνεις στον δέκτη.

  • Κάνεις διπλό κλικ στο κανάλι και τέρμα κάτω δεξιά στο πεδίο Extra parameters προσθέτεις ,C:2600 (μαζί και το κόμμα πριν το C) και πατάς save.

    Εννοείται το κάνεις ξεχωριστά σε όποιο κανάλι σ' ενδιαφέρει κι αφού πατήσεις αποθήκευση της λίστας καναλιών την στέλνεις στον δέκτη.

    Κατάφερα να τα δει ο δέκτης σαν κλειδωμένα αλλά δεν τα ανοίγει. Μάλλον κάποιες ρυθμίσεις θέλει το config στο wicardd. Θα το κοιτάξω όταν βρω πάλι λίγον χρόνο.

    Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

  • Καλησπέρα,

    Σκέφτομαι να αγοράσω και να δοκιμάσω έναν GTMEDIA V8X για να δω τις δυνατότητες του.

    Έχω εγκατάσταση με μοτέρ. Θα δουλεύει με usals? Το έχει δοκιμάσει κανένας?

    Εγώ φίλε μου έχω κινητό πιάτο 1,10χ1,20 και τον έχω δοκιμάσει με disecq 1.2

    Ο δέκτης ανταποκρίνεται καλά

  • Να ρωτήσω κάτι, στον mio+ είναι δυνατή η δημιουγία επιπλέον multiboot slots σε USB-stick όπως γίνεται στους sf8008 (microSD κάρτα) και sf8008m (USB στικάκι) ή όχι;


    Τι σημαίνουν τα παρακάτω και ο osmioplus ανήκει στη δεύτερη κατηγορία;


    Quote

    For decoders with the latest recovery on board (Eg: Sf8008 - Gbtri4k etc ...) it is possible to create further partitions by connecting an external unit.

    On the created partitions, it is possible to flash the chosen image.


    For decoders where it is NOT possible to install the latest recovery, the chosen image can only be installed on the 4 slots available on the flash.

  • θεωρητικα, αν εχεις τις γνωσεις, γινεται να κανεις ειται μονο 1 slot (καπου εχει αναφερθει το πως) ειται να κανεις περισσοτερα μικροτερου χωρου. παντα με την σχετικη επικυνδυνοτητα κατι να παει στραβα και να σου μεινει στο χερι.


    ο sf8008, καποιοι zgemma, ο gigablue trio κλπ, εχουν υποδοχη για micro sd (οχι σε στικακι) .


    υπαρχει λοιπον το mutiboot by madhouse (απ οπου ειναι και το κειμενο που παραθετεις) που εκμεταλευεται την καρτα, και δημιουργει περισσοτερα slot πανω στην καρτα, χωρις να πειραξει την flash του δεκτη (αρα και μικροτερος-εως καθολου κινδυνος).

    ο mio k mio+ , δε νομιζω να ειναι σε αυτους τους δεκτες ( δεν ειδα ομως και σιγουρα καποια αναφορα οτι ναι η οχι , απλα το αοριστο που εχεις στην τελευταια σειρα). (sd δεν παιρνει σιγουρα...)

  • Έλα φίλε μου, ο sf8008 mini [δεν τον έχω] δεν έχει SD-card αλλά όπως λένε γίνεται στην πίσω USB θύρα (άσπρη), γιαυτό μου άνοιξε η όρεξη και για τον mio+.


    Έφαγα ένα τριήμερο γεμάτο κάνοντας πειράματα αλλά έσπασα τα μούτρα μου (μέχρι και τον δέκτη στουκάρισα, σβήνοντας πάνω στη φούρια μου όλα τα STARTUP αρχεία από τον φάκελο \boot και αναγκάστηκα να εγκαταστήσω recovery image).


    Έτρεξα το σχετικό script που υπάρχει για τους sf8008 και δημιούργησα τα διαμερίσματα σε στικάκι 64Gb καθώς και τα STARTUP αρχεία, εγκατέστησα δύο images

    στα slots 5 και 10, αλλά όταν δίνω εντολή να ανοίξει ένα από αυτά, ο δέκτης κολλάει κατά το μπουτάρισμα στο λογότυπο "EDISION".

    Πιθανόν η μορφή του αρχείου STARTUP να μην είναι συμβατή με τον mio και να θέλει μετατροπή ή πράγματι δεν μπορεί να γίνει κάτι σε αυτόν τον δέκτη.


    Αν δεν γίνει τίποτα, θα το σκεφτώ (διπλά !!) για τη δημιουργία περισσότερων slots των 1gb στη flash του δέκτη.


    Ά, κάτι άλλο που παρατήρησα, το recovery image που εγκατέστησα έσβησε μόνο το πρώτο slot, ενώ τα υπόλοιπα τρία έμειναν άθικτα.


    Με την ευκαιρία, αν σου είναι εύκολο, μπορείς να μου στείλεις το SatDreamGr 10 για osmioplus και osninopro;

    Ευχαριστώ.

  • καλησπέρα μια ερωτηση εχω

    σε dreambox 800 hd -open pli 7,3
    οταν τον ανοιγω μετα απο αρκετες ωρες σε standbay καθυστερει να ερθει σημα περιπου 2 λεπτα

    μετα σταματαει το προβλημα και αλλαζω καναλια κανονικα σε ολους τους δορυφορους,τον κλεινω ανοιγω ολα καλα,

    που οφείλεται? ( diseg edision 10x1 και μεσολαβη μια ενωση με splitter 1x2). o αλλος δεκτης edision nano ανοιγει κανονικα,

    ευχαριστω.

  • δοκιμασε να βγαλεις το splitter πριν τον ανοιξεις...


    πιθανον να εχει αρχισει να χαιρεταει το tuner, πιθανον να φταιει το τροφοδοτικο του δεκτη.

  • στις ρυθμισεις εχω universal lnb kai spannungs mode polarisation ,μηπως πρεπει να βαλω 13 v i 18v?

    erhohte spannung (κοκκινο) μηπως θελει πρασινο¨?

    Edited once, last by kantsko ().

  • πως εξηγεις το φαινομενο οτι αφου ερθει σημα παει σφερα στην ενναλαγη καναλιων και δορυφορων

    ενω αν τον βαλω stanbay τη νυχτα το πρωι αργει να ερθει το σημα περιπου 2 λεπτα?

  • τα lnb που χρησιμοποιουμε επι το πληστον, ειναι universal (ουτε c band εχεις, ουτε κανα περιεργο κυκλικης πολωσης).

    αν βαλεις μονο 13v η μονο 18v , τοτε αντιστοιχα θα πιανεις μονο τις οριζοντιες, η μονο τις καθετες πολωσεις ενος δορυφορου.


    η εξηγηση που ψαχνεις, συνηθως λεγεται "πυκνωτες". με τα χρονια χανουν χωρητικοτητα και υπολειτουργουν. αργοτερα χαιρετανε οριστικα.

    αφου λοιπον εχουν χασει χωρητικοτητα, μολις ανοιξεις δεκτη και ανεβουν τα φορτια, δεν εχεις σημα εως τη στιγμη που οι τασεις θα φτασουν σε αυτες που πρεπει. μετα εισαι οκ (βεβαια οταν χαλασουν εντελως, δε θα ειναι το ιδιο).


    τωρα αυτοι οι πυκνωτες, μπορει να ειναι του τροφοδοτικου (το ευκολο/ δοκιμαζεις ενα αλλο) η μπορει να ειναι του tuner, η καποιοι στη motherboard του δεκτη που να εχουν σχεση με το tuner...

  • καλησπέρα σε όλους.

    το sport club του Πολωνού στις 13 στη συχνότητα 10719 κάθετα 27500 που πήγε και δείχνει και δικά μας κάπου κάπου ανοίγει σε κανέναν; μου ανοίγουν όλα τα άλλα της συχνότητας εκτός από αυτό.

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!