Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 717,953 times. The last Post () by chicken101.

• Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση μιας και το ξήλωσα τον Μαϊο, είναι πως παρόλο που μετά από 20 χρόνια ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση. Οι βάσεις των lnb ολοκαίνουριες και μόνο τα lnb είχανε λιώσει. Τώρα που το ξανα σκέφτομαι μήπως κακώς το πέταξα;

• Αν θες τη γνώμη μου, ΝΑΙ, ΚΑΚΩΣ το πέταξες, εκτός και δεν είχες που να το αποθηκεύσεις.

Είναι μια λύση για ικανοποιητικές λήψεις σε μεγάλο τόξο.

• Για το Gibertini OP100L

Νομιζα οτι 6 μοιρες, μπορεις να πας δεξια & αριστερα, απο τον κεντρικο δορυφορο, χωρις μεγαλες απωλειες

• Καλησπέρα

Θέλω την βοήθεια σας έχω ένα δέκτη τον OCTAGON SF 8008 4K UHD και άρχισε να αναβοσβήνει μόνος του και κάποιες φορές αλλάζουν τα κανάλια μόνα τους χωρίς να κρατάω το χειριστήριο. Μήπως μπορεί να δοθεί κάποια λύση?

• για αρχη δοκιμασε ενα αλλο τροφοδοτικο...

μετα, δοκιμαζεις να φλασαρεις ενα αλλο image (και στο multiboot για να μην χαλασεις χωρις λογο αυτο που εχεις...)

και μετα, ψαχνουμε για ξεματιαγμα και φαντασματα... (βγαλε το καλωδιο δικτυου, μηπως εχεις κανα περιεργο cloud κλπ)

• Καλησπέρα

Θέλω την βοήθεια σας έχω ένα δέκτη τον OCTAGON SF 8008 4K UHD και άρχισε να αναβοσβήνει μόνος του και κάποιες φορές αλλάζουν τα κανάλια μόνα τους χωρίς να κρατάω το χειριστήριο. Μήπως μπορεί να δοθεί κάποια λύση?

φιλε καλημερα.αν ειναι απο τους πρωτους δεκτες που εβγαλε η octagon δε ξερω ποτε τον πηρες οι περισσοτεροι εχουν βγαλει τετοια προβληματα δυστυχως!!και εμενα μπροστα εχουν καει καποιες λαμπες!!led που εχει!!και ανα τακτα χρονικα διαστηματα πατιετε το ok μονο του και βγαζει την καρτελα που ειναι πολυ ενοχλητικο και αναγκαστικα και πηρα καινουριο δεκτη γιατι δε μπορω να βρω λυση!!αν καποιος ξερει κατι ας μας ενημερωσει...

• piranhas, δοκίμασε πρώτα αυτά που σου γράφει ο georgeflu. Αν δεν έχεις αποτέλεσμα μπορούμε να πάμε παρακάτω.

Εγώ μέχρι τώρα - ευτυχώς - δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον sf8008 και δεν έχω άμεση εμπειρία, αλλά γράφω αυτά που έχω διαβάσει στο παρελθόν.

Τα συμπτώματα που περιγράφεις δείχνουν ότι έχει σαλτάρει το ολοκληρωμένο ET6226M στην πλακέτα της μπροστινής οθόνης.

Το έχουν πάθει πολλοί. Η λύση είναι να αλλάξεις το IC και το LED οθόνης, που δε νομίζω ότι θα το κάνεις.

Υπάρχουν πιο εύκολες και ανέξοδες πρακτικές για να διαπιστώσεις αν πραγματικά φταίνε αυτά τα εξαρτήματα.

Αν έχει λήξει η περίοδος εγγύησης του δέκτη, μπορείς να τον ανοίξεις και να κουνήσεις τα βύσματα στα άκρα της πλεξούδας καλωδίων μεταξύ

κύριας πλακέτας και πλακέτας πρόσοψης. Έχει τύχει να δουλέψει σε κάποιον που είχε αυτό το πρόβλημα.

Μπορείς να διαγράψεις τον driver που μεταφέρει τις εντολές της πλακέτας πρόσοψης.

Έτσι δε θα δουλεύουν τα κουμπιά πρόσοψης αλλά θα δέχεται τις εντολές από το τηλεχειριστήριο.

Πήγαινε στη θέση /lib/modules/4.4.35/extra και διέγραψε το αρχείο hisi_keys.ko. Μπορείς εναλλακτικά να αντιγράψεις το αρχείο στο PC σου ή

να το μετονομάσεις σε hisi_keys-ko ώστε να μπορέσεις να το επαναφέρεις σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν οφείλεται σε αυτό.

• Εγώ πάντως αν είχα αυτό το πρόβλημα (χτύπα ξύλο) θα έπαιρνα καινούριο και με αυτόν θα ασχολιόμουνα όταν δεν είχα κάτι να κάνω.

• Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας θα κάνω κάποιες δοκιμές το σαββατοκύριακο που θα έχω χρόνο και άμα δεν διορθωθεί θα πάω για καινούργιο δέκτη.

• Για να βεβαιωθώ ότι ισχύουν αυτά που γράφω παραπάνω, μετονόμασα το αρχείο hisi_keys.ko σε hisi_keys-ko και επανεκκίνησα τον δέκτη.

Παρατήρησα ότι η οθόνη LED δείχνει κανονικά το κανάλι/ώρα και το κουμπί Power είναι μπλε (φυσιολογικά αφού δεν έχω πρόβλημα).

Προσπάθησα να σβήσω τον δέκτη πατώντας το Power αλλά δεν ανταποκρίνεται. Το τηλεχειριστήριο δουλεύει κανονικά.

Άρα είναι σωστό αυτό που γράφεται ότι η διαγραφή του driver απομονώνει το μπροστινό πάνελ χωρίς να επηρεάζεται το τηλεχειριστήριο.

Μπορείς άφοβα να το δοκιμάσεις και ίσως γλυτώσεις από το πρόβλημα που σε ταλαιπωρεί.

screenshot_20250923_114740.jpg

• Ευχαριστώ για την βοήθειά σας έκανα τα βήματα που περιγράφεις διέγραψα τον driver hisi_keys.ko και διορθώθηκε το πρόβλημα. Με το τηλεχειριστήριο δουλεύουν όλα κανονικά.

• καλησπερα σας

εχω σε εναν edision optimus os2 την openatv 7.0

μολις αγορασα και μου εστειλε 3 c lines kai 3 Nlines

σε ποιο φακελλο βρισκεται η cccam config? βασικα μια βοηθεια που θα βαλω τις N lnes και που βρισκονται

φακελοι στο παραπανω image που αναφερω (openatv 7.0)

ευχαριστω

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!