Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 718,859 times. The last Post () by chicken101.

• Ξέρουμε ποιά Κυπριακά κανάλια θα ανέβουν στον Hellas sat; Τώρα διαβάζω οτι το Κυπριακό κανάλι Omega tv ελεύθερο στην Κύπρο πήρε τα πνευματικά δικαιώματα της formula 1. Αντε μπας και γλυτώσω από τις ανοησίες του δημοσιογράφου του αντ1+.

Ολα τα κυπριακά εκτος απο ΡΙΚ εκει δεν γνωρίζουμε ακομα τι θα κάνουν.

Επι ευκαιρια κάποιος blind scan hellas sat και σε multi αν γινεται

• Καλησπέρα στα παιδιά χτες έβαλα το 1.20 αλλά μάλλον για τεχνικός τοποθέτησης πιάτων δεν ...

Να ρωτήσω κάτι βρήκα το νούμερο ... πραγματικός βορράς ... και το αζιμουθιο της ταρατσας μου

Και βρήκα την ανύψωση ότι πρέπει να είναι 46.2 τα παραπάνω πως τα βλέπω ταράτσα να διορθώσω

την κατάσταση? Ευχαριστώ.

• πραγματικος βορρας... δεν χρειαζεται,

ο πραγματικος νοτος εξυπηρετει, αν πχ με μια πυξιδα βαλεις το πιατο στον απολυτο νοτο... τοτε εισαι στην περιοχη σου 27-30 μοιρες (κατ εκτιμηση, μια και δεν ξερω ακριβως που εισαι).

για την ανυψωση... τα πιατα συνηθως εχουν στο πλαι κλιμακα ανυψωσης. εαν τα παρεις απο πχ το dishpointer... βαζεις την ανυψωση και ψαχνεις μονο το δεξια-αριστερα (με την προυποθεση οτι η βαση ειναι και μενει αλφαδιασμενη και με το βαρος του πιατου πανω).

• πραγματικος βορρας... δεν χρειαζεται,

ο πραγματικος νοτος εξυπηρετει, αν πχ με μια πυξιδα βαλεις το πιατο στον απολυτο νοτο... τοτε εισαι στην περιοχη σου 27-30 μοιρες (κατ εκτιμηση, μια και δεν ξερω ακριβως που εισαι).

για την ανυψωση... τα πιατα συνηθως εχουν στο πλαι κλιμακα ανυψωσης. εαν τα παρεις απο πχ το dishpointer... βαζεις την ανυψωση και ψαχνεις μονο το δεξια-αριστερα (με την προυποθεση οτι η βαση ειναι και μενει αλφαδιασμενη και με το βαρος του πιατου πανω).

Δυστυχώς επειδή έχουμε και εγώ και ο hatters το ίδιο πιάτο δεν έχει κλίμακα ανύψωσης με νούμερα

Μόνο γραμμές έχει

• Κατάφερα να βρω ένα βίντεο στο youtube που δείχνει απο 0 εως 60 ανύψωση

Καθώς το γυρνάει αυτός περνάει απο 46.2 και έβγαλα φώτο με το ποντίκι πάνω

• Α οκ τότε

Εγώ θα πρότεινα το εξής

Ρύθμισε σωστά το lnb πρώτα και μετά θα πας με το πεδιομετρο με την συχνότητα 10730H30000(που αν θυμάμαι σωστά δεν υπάρχει άλλως δορυφόρος κοντά με τέτοια συχνότητα)ή την 12224Η13381 που σίγουρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού και δεξιά αριστερά και πάνω κάτω την ανύψωση θα τον βρεις

• καλησπερα σας ,να ρωτησω κατι και εγω

εχω εναν dreambox 800 se στο σαλονι και μου δειχνει SNR: 89 % ( 14db) AGC: 19 %

και δωματιο εναν edision optimus με το ιδιο καλωδιο με διαχωριστη 1 σε 2 μου δειχνει SNR: 89 % AGC: 88 %

και παιζει τα ελληνικα οκ,ενω στον dreambox εκει που παιζει κανονικα σταματαει επανερχεται ολο αυτη δουλεια ,το εβαλα και κατευθειαν

το καλωδιο παλι τα ιδια .τι φταιει ?

ευχαριστω για την κατανοηση

• το οτι σταματαει το καναλι, το βλεπεις να συμβαινει απο σημα? (χανει το σημα, σου βγαζει no signal κλπ?)

μπορει να φταιει το tuner του δεκτη (εχουν υπαρξει θεματα στο παρελθον) ,

αλλα μπορει η διακοπη να ειναι ειται απο oscam, ειται απο λογισμικο. ο δεκτης ειναι γνωστο οτι εχει μικρη flash, και ισως να ειναι γεμματος, κοβει/καθαριζει/ξεκιναει...κλπ

• Καλησπέρα παιδιά,

Να ρωτήσω και εγώ κάτι μετά από πολύ καιρό άμα το έχει παρατηρήσει και ξέρει κάποιος τουλάχιστον να σιγουρευτώ ότι δεν είμαι τρελός.

Έχω το octagon Sf8008 twin με 2 tuners με το τελευταίο προχθεσινό build του OATV 7.6

Είναι συνδεδεμένο με καλώδιο και λειτουργεί μόνο το Tuner A, το άλλο και στις ρυθμίσεις είναι μη ρυθμισμένο.

Θυμάμαι, δηλαδή δεν θυμάμαι είμαι 100% σίγουρος ότι όταν είχα το OATV 7.5.1 (μέχρι πρόσφατα δηλαδή) μπορούσα να γράφω (record) περιεχόμενο από κανάλια streaming χωρίς κανένα θέμα.

ΚΑΙ ΜΙΛΆΩ ΓΙΑ ΕΛΕΎΘΕΡΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΎΘΕΡΟ ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ ΜΈΣΩ ΑΠΌ ΤΟ ΜΠΟΥΚΈΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΎΜΑΙ

Άμα είχε μία εκπομπή ή κάτι που ήθελα να δω λίγο αργότερα (ΈΚΑΝΑ ΚΑΙ SKIP ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΊΣΕΙΣ γιατί έπαιζε μία χαρά από το player και ενώ συνέχισε να γράφει, οπότε ξεκινούσε κάτι το έβαζα να γράφει στο μισάωρο άρχιζα να το βλέπω) το έγγραφα από κει και το έβλεπα.

Τώρα πήγα να κάνω το ίδιο και μου πετάει μήνυμα δεν υπάρχει κανένα ελεύθερο tuner διαθέσιμο. Με ίδιες ρυθμίσεις ιδιο μηχάνημα ίδιο setup χωρίς να πειράξω τίποτα.

Του έκανα reboot πέρασα μάλιστα από την αρχή το image δεν έκανα καν restore από update έβαλα τις ίδιες ρυθμίσεις manually το ίδιο μπουκέτο με free κανάλια. ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

No free tuner available.

Δεν βγάζει νόημα. Δεν χρειάζεται καν σήμα πόσο μάλλον και δύο tuner που έχει το μηχάνημα για να γράψει ένα IPTV streaming περιεχόμενο.

Έχει αλλάξει κάτι, μήπως καμία επιπλέον ρύθμιση που δεν μπορώ να βρω παρότι το έψαξα πολύ ώρα, ή έχω πέσει σε κανένα bug?

Σε Δορυφορικό free κανάλι που δοκίμασα γράφει μία χαρά.

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει όχι τίποτα άλλο γιατί έχω τρελαθεί μόλις γύρισα πίσω σε ένα backup που είχα στο 7.5.1 δουλεύει μία χαρά το ίδιο και στο sdgr. Μάλιστα ενω γράφει αλλάζω κανονικά δορυφορικό κανάλι όπου θέλω.

Αντίθεση φυσικά άμα γράφω κάποιο δορυφορικό κανάλι που εκεί αναγκαστικά δεν με αφήνει παραμόνο στο ίδιο transponder και είναι λογικό διότι δεν έχει άλλο tuner.

Ευχαριστώ.

• Καλησπέρα

Γενικά και εγω με το 7,6 όταν το δοκίμασα είχα θέμα

Δεν μου πέρασε αρκετά κανάλια που είχα + δεν πέρασε καν τις θέσεις του μοτέρ

Στο 7,6 beta που έχω απο τον Οκτώβριο γράφω κανονικά iptv(για τα δωρεάν μιλάω πάντα τύπου ελληνικά περιφεριακά) χωρίς κανένα πρόβλημα

Όταν δοκίμασα να πάω στο τελευταίο 7,6 δεν μου τα πέρασε καν

Θα δοκιμάσω αύριο να ξαναπεράσω την iptv λίστα και θα σου πω αν γράφει(έχω ενα multiboot 7,6 νομίζω έκδοση 26-12-25 που το έχω για τα πλαινά)

Φαντάσου κάποια στιγμή έγραφα iptv sat και dvb-t με usb tuner πανω στον osmini4k χωρις πρόβλημα

• Ευχαριστώ,

Λίγο που συνέχιζω και το ψάχνω

Κάτι πρέπει να έχουν αλλάξει μάλλον στο τελευταίο 7.6 και από οτι διαβάζω για λόγους σταθερότητας.

Για να γράψει πρέπει να έχει και πραγματικο δεύτερο tuner ενεργό με σήμα και ρυθμισμένο για να γράψει iptv. Η στις ρυθμίσεις του tuner να υπήρχε και αυτή η επιλογή: ConfigMode = Loopthrough. Η οποία για τον συγκεκριμένο δέκτη δεν υπάρχει και μάλλον είναι θέμα hardware.

Έχω χαθεί λίγο αλλά φαίνεται να το έχουν κάνει συνειδητά. Μάλλον (?)

Να πανε Νανανα δεν ξανακάνω update είχα κανένα οκτάμηνο να κάνω και λέω ας το κάνω.

• Και εγω είχα απο τον Μάρτιο μεχρι τον Σεπτέμβρη 7.5.1 και λέω ας παω στο 7,6 alpha αν θυμάμαι καλά
    Ε μία που το πέρασα και μία που κράσαρε κάθε φορά που έκανα reboot

Που να μην σε βατέψω

Τελικά έκανα αναβάθμιση κάπου Νοέμβρη που στρώσαν τα πράγματα :) :) :)

Και πάντα backup γιατί ποτέ δεν ξέρεις

• Εγώ προσπαθώ και αποφεύγω και τα Alpha και τα Beta , τα βάζω μόνο όταν βγάζουνε κανονικό release. Αλλά φρύδια...

Βρέθηκα με μία λειτουργία λιγότερη, που μία στο τόσο ήταν πολύ χρήσιμη.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!