Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 718,337 times. The last Post () by chicken101.

• Κάνεις λάθος αλλά οκ. Τυχαίνει να έχω 4 διαφορετικους δέκτες και οι 4 εχουν διαφορετικό % και db. Το ίδιο ισχύει και για τα 3 πεδιόμετρα. Το θέμα του εκάστοτε δέκτη είναι η ευαισθησία του tuner του.

Αν θυμάμαι καλά (ας με διορθώσουν τα παιδιά που φτιάχνουν το image) μέσα στον κώδικα υπάρχει μια γραμμή που μετατρέπει τα db σε %.

• εχω τον pingulux plus με κινητο πιατο 1.10 diseqc μοτερ ρυθμισμενο απο τεχνικό με πεδιομετρο.αγορασα έναν φθηνό δεκτη τον redline S150 που ειναι S2x multustream.

Πήγα την κεραία στις 9Ε με τον πρωτο δεκτη και τον εκλεισα.εβαλα την κεραία στον δεύτερο δεκτη έκανα αναζήτηση στις 9E με diseqc μοτερ αλλα τελικα κατέβασε καναλια απο τις 19.2 Ε.Πως θα γίνει να ρυθμιστεί ο νεος δεκτης με το.μοτερ στους δορυφορους ; και αν ρυθμιστει και βαλω τον παλιό τον δεκτη θα λειτουργεί σωστά στις θέσεις των δορυφορων ;Οι θέσεις των δορυφορων αποθηκεύονται στο μοτερ diseqc η στον δεκτη;

• Καλησπέρα

Δοκίμασε στην ρύθμιση μοτέρ να βάλεις usuals(προσοχή να βάλεις σωστές συντεταγμένες)ώστε να βρει μόνο του τους δορυφόρους

Αλλιώς με diseqc1.2 βάζοντας έναν έναν τους δορυφόρους

• Καλησπέρα

Δοκίμασε στην ρύθμιση μοτέρ να βάλεις usuals(προσοχή να βάλεις σωστές συντεταγμένες)ώστε να βρει μόνο του τους δορυφόρους

Αλλιώς με diseqc1.2 βάζοντας έναν έναν τους δορυφόρους

Στον pingulux plus ειναι ρυθμισμενο diseqc 1.1.η 1.2 νομιζω και λειτουργει χρονια σωστα.θα το δοκιμασω στον.αλλο.δεκτη το usals και θα σου πω.οι περισσοτεροι δορυφοροι ειναι αποθηκευμενοι απο το εργοστασιο εγω θα βαλω απλά usuals σε ολους ; η σε εναν και θα βρει τους υπολοιπους;

Συντεταγμένες εννοεις 9Ε κτλ σωστα ;

• Καλησπέρα σε όλους.Κατόχος δέκτη starsat sx3 προσπάθησα να του κάνω update .....δυστυχώς έπεσε το ρεύμα και ο δέκτης δεν μπουτάρει με τπτ αν κάποιος έχει παρόμοιο δέκτη κάθε βοήθεια δεκτή.Ευχαριστώ

• Μπορείς να μου στείλεις μια φωτογραφία το menu εκεί που διαλέγεις δορυφόρους ;;

εδώ είμαι στο 19.2Ε εκει διάλεξα usals.

Εκεί που λέει γεωγραφικό μηκος και πλάτος βάζω τις συντεταγμένες μου ; Ανέβασα και μια φωτογραφία απο το μενού των δορυφορων

• Προχθές ξαφνικά δεν εχω καθόλου σήμα σε οποιοδήποτε δορυφορο. Στην ταράτσα ειδα το καλωδιο ειναι ενταξει δεν είμαι κομμένο πουθενά.

Καθώς και τα βυσματα τύπου F ειναι κανονικα βιδωμένα στο lnb και στο μοτερ diseqc και τα καλωδια στερεωμενα καλα στα βυσματα.

Τι μπορεί να συμβαίνει πριν καλεσω τεχνικό ;

Χάλασε το lnb ; η χάλασε το μοτερ;

Απο τον δεκτη δειχνει ότι κινείται θα το τσεκάρω αύριο το πρωί αν πράγματι περιστρέφετε.

Υπάρχει περίπτωση να περιστρέφετε το μοτερ αλλα να μην μεταδίδει το σήμα απο το lnb ;

Τι γνώμη έχουν τα μέλη που έχουν περισσότερη εμπειρία ,τι μπορεί να φταίει;

• Ξεκίνα από τα εύκολα .

Από το Lnb το καλώδιο φεύγει και πάει στο μοτέρ και από εκεί στον δέκτη .

Βγάλε τα καλώδια από το moter και ένωσε τα , βεβαιώσου ότι είσαι πάνω σε δορυφόρο και δες αν έχεις σήμα .

Αν δεν έχεις σήμα μάλλον είναι το lnb .

• Να ρωτησω μηπως γνωρίζεις κατι.

η κεραια ειναι τοποθετημένη απο τεχνικό με πεδιομετρο εδω και 13 χρονια και πιανει απο 30w μεχρι 72E. Ειχα τον pingulux plus ρυθμισμενο με diseqc 1.2

Εδώ και δέκα.μερες αγορασα έναν φθηνό δεκτη τον redline hd 150 και ρυθμισα με diseqc 1.2 τους 42Ε ,26Ε,19.2Ε και 4.8Ε για αρχή.

Οι δορυφόροι αποθηκευονται στον αποκωδικοποιητη ; απλα ρωτάω μήπως οταν ρύθμισα τον δευτερο δεκτη ο πρωτος αν έχασε τις ρυθμισεις.

Αλλά η εικόνα κόπηκε ξαφνικά ενώ παρακολουθουσα.

• Καλησπέρα στα παιδιά αύριο θα κάνω μια προσπάθεια να γυρίσω το 2.40 σε άλλο δορυφόρο κέντρο.

Αν για παράδειγμα το βάλω στις 9e σε σωστή ρύθμιση τι σήμα σε db να περιμένω ? 17db ?

• Να ρωτησω μηπως γνωρίζεις κατι.

η κεραια ειναι τοποθετημένη απο τεχνικό με πεδιομετρο εδω και 13 χρονια και πιανει απο 30w μεχρι 72E. Ειχα τον pingulux plus ρυθμισμενο με diseqc 1.2

Εδώ και δέκα.μερες αγορασα έναν φθηνό δεκτη τον redline hd 150 και ρυθμισα με diseqc 1.2 τους 42Ε ,26Ε,19.2Ε και 4.8Ε για αρχή.

Οι δορυφόροι αποθηκευονται στον αποκωδικοποιητη ; απλα ρωτάω μήπως οταν ρύθμισα τον δευτερο δεκτη ο πρωτος αν έχασε τις ρυθμισεις.

Αλλά η εικόνα κόπηκε ξαφνικά ενώ παρακολουθουσα.

Εγώ μου σε κάποια φάση έκανα εναλλαγή μεταξύ protons2 και osmini4k δεν είχα πρόβλημα με το μοτέρ

Γύρναγε αυτόματα εκεί που έπρεπε

• Το μοτερ diseqc οταν παταω το κουμπι που εχει πάνω του κουνιέται κανονικα το πιατο δυτικά και ανατολικά. Ξεσυνδεσα το lnb μήπως το βραχυκύκλωνει το μοτερ δεν κουνιέται οταν αλλάζω θεση καναλιού σε άλλο δορυφορο απο το χειριστήριο του δεκτη.το κούνησα απο το μοτερ και εβαλα ενα κανάλι στον thor 1w και έπιασε κανονικα όλα τα κανάλια σε αυτόν δορυφορο που ειχα αποθηκευμένα.το λαμπάκι του μοτερ ειναι πράσινο που σημαίνει ότι παίρνει τροφοδοσία απο το καλωδιο.το μονο που μένει ειναι να κανω reset το μοτερ .γνωριζει καποιος κατι άλλο που να βοηθήσει;

• Καλημέρα

Στις ρυθμήσεις του μοτέρ πάτα απενεργοποίηση ορίων

Καμιά φορά βαράει φρίκες

Το δοκιμασα δεν εκανε τιποτα.εχασε μαλιστα και το σημα απο τον thor.

Σε δύο δεκτες δεν γυρναει το κατοπτρο.Αν χάλασε το μοτερ θα γυριζε απο το κουμπί περιστροφής που εχει πανω του ; Η χάλασε το τροφοδοτικό απο τους δεκτες ;

• καλησπερα σας

εχω μια απορια σε εναν dreambox 800 se κλωνο βαζω image openpli 13.4 και στα καναλια diema sport sto hotbird

μοθ δινει σημα 14 db. αλλαζω image openpli 12.3 και στα ιδια καναλια δεν εχω σημα μου γραφει ( tuner fehlgeschlagen)

τι φταιει,

εβαλα το 12.3 γιατι ειναι πιο σταθερο.τι πρεπει να κανω,

ευχαριστω

• Καλημέρα

Στις ρυθμήσεις του μοτέρ πάτα απενεργοποίηση ορίων

Καμιά φορά βαράει φρίκες

Αλλαξα βυσμα στο καλωδιο απο το lnb στο μοτερ και στερεωσα το καλωδιο με το βυσμα με μονωτική και τωρα λειτουργεί κανονικά.

• Ήθελα να ρωτήσω τα μέλη που γνωρίζουν περισσότερα απο εμενα

Στον eutelsat 21.6 E εχει καποια καναλια όπως το Nova BH που το kingsat γραφει διπλα στην συχνοτητα dvd s2 T2 MI PLP 0 και φτάνει μέχρι PLP 7.

Τα PLP ειναι δέσμες; οταν πατάω info όλα τα κανάλια που εκπέμπουν εκει γράφουν ονομα υπηρεσίας Dasto Semtel

Δεν φαίνονται να ειναι καναλια multistream αλλα εκπέμπουν όλα στην συχνότητα 11403 κάθετα.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!