Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 719,110 times. The last Post () by chicken101.

• Καλημέρα στα παιδιά αυτή την στιγμή το 2.40 το έχω στις 7e

Έχω πάνω το actuator χωρίς να είναι συνδεδεμένο.

Θα μπορούσα να το μετακινήσω με το αctuator για να το πάω αλλού?

Έχω εδώ μεταχειρισμένο vbox positioner.

Είναι κάτι το απλό στα καλώδια ταράτσα γιατί δεν είμαι τεχνικός ή καλύτερα με τις βίδες δεξιά αριστερά και ανύψωση.

Θέλω να το πάω 13e κεντρικό γιατί έτσι σαν σταθερό θα μου φέρει μέσα τόξο απο 4w? 0.8w - 26e με πολλαπλά lnb

* Έχω βάλει το wave ftontier t90 39e και είμαι εντάξει στο τόξο 36e - 52e

* Λόγω της σεζόν έχω μεγάλο θέμα ... δεν έρχεται κανείς τεχνικός εδώ όλα μόνος μου.

• Καλημέρα φιλε μου.

σε ποια περιοχή είσαι ;

Εσύ με 2.40 πρέπει να στοχεύσετε δύσκολους δορυφορους οπως τον 28.2 Εγια να ανεβάσει φωτογραφίες απο τα καναλια που πιανεις .Ανεβασε φωτογραφια του πιάτου αν θέλεις να θαυμάσουμε.Εγω εχω 1.10 κινητο απο καβαλα αλλα σκέφτομαι να αγορασω απο 1.80 και πανω.

• Polar mount έχει το κάτοπτρο ?

• Υποθέτω ναι γιατί ήταν κινητό όταν μπήκε απλά άλλαξα το σκουριασμένο αctuator

με καινούργιο 36αρι και απλά ο τεχνικός που ήρθε 1 χρόνο πριν μόνο το έβαλε πάνω

μετά δεν τον ξανάδα ... υποτίθεται θα το τελειώναμε. Το πιάτο το έχω βάλει 25+ χρόνια

πίσω παλαιότερα είχα συνδρομή sky uk, sky it. Θέλαμε εδώ κάτω τουλάχιστον 2.40 για

sky uk. Μου λείπουν λίγα πράγματα και για ταχύτητα zapping το προτιμώ σταθερό. Έχω

disecq 16/1.

• Συνδεσμολογία

1. αctuator - καλώδιο - vbox positioner ( για την κίνηση )

2. lnb - καλώδιο σήματος - σύνδεση στο in του vbox - άλλο καλώδιο στο Out του vbox - δέκτης ( για το σήμα ) .

Το " δύσκολο " θα είναι η σωστή τοποθέτηση του καλωδίου για την κίνηση . Πρέπει να μπουν σωστά οι αισθητήρες .

Επίσης αν θέλεις να γλιτώσεις καλώδια στο σπίτι μπορείς αν έχεις ρεύμα και χώρο που να καλύπτεται από βροχή να το τοποθετήσεις το vbox στην ταράτσα και να κατεβάσεις μόνο το καλώδιο ρεύματος . Με τον τρόπο αυτό θα δίνεις εντολές κίνησης από τον δέκτη σου ( έτσι το έχω εγώ ) .

Επίσης μπορεί να χρειαστεί ξανά ρύθμιση το κάτοπτρο . Επειδή το έχεις σταθερό και έχεις την μέγιστη λήψη σε κάποιο δορυφόρο αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις καλύψει σωστά και το τόξο . Θέλει δοκιμή .

Για να γίνουν όμως όλα τα παραπάνω πρέπει να βεβαιωθείς ότι υπάρχει το polar mount . Κάνε μια αναζήτηση βρες φωτογραφίες απο το κάτοπτρο που έχεις και δες αν είναι κουμπωμένο πάνω .

• Ναι μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει δεν πρέπει να είμαι σωστά στο τόξο γιατί δεν πιάνω τους

δορυφόρους αριστερά και δεξιά του κεντρικού lnb σε ευθεία γραμμή. Θα δω τι θα κάνω το

προσπαθήσαμε με τον θείο μου δεξιά αριστερά και ανύψωση και δεν μπορέσαμε να βρούμε τις

13 και το γυρίσαμε πάλι στις 7.

• Καλημέρα καλό μήνα υγεία και Ειρήνη σε όλον τον κόσμο!!

hatters1976 βλέπω ωραία πράγματα έχεις!!!

2,40 και παραβολικό θέλει δουλειά για να στηθεί..δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις αλλά για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητές του πιάτου θέλει το τέλειο στήσιμο!σε ποια περιοχή είσαι?

2,40 με moter 36' hevy buty έχεις πολλές δυνατότητες :smiling face with sunglasses:

Το απόγευμα θα ανεβάσω φωτό από τον αγγλικό 2Ε-2F-2G

• Καλημέρα καλό μήνα υγεία και Ειρήνη σε όλον τον κόσμο!!

hatters1976 βλέπω ωραία πράγματα έχεις!!!

2,40 και παραβολικό θέλει δουλειά για να στηθεί..δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις αλλά για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητές του πιάτου θέλει το τέλειο στήσιμο!σε ποια περιοχή είσαι?

2,40 με moter 36' hevy buty έχεις πολλές δυνατότητες :smiling face with sunglasses:

Το απόγευμα θα ανεβάσω φωτό από τον αγγλικό 2Ε-2F-2G

Καλημερα Χρήστο.

εχεις δικό σου πεδιομετρο που ρυθμισες το πιατο σου η στο εγκατέστησε τεχνικός ;

Επειδή εδώ οι τεχνικοί για δεκα λεπτα που θα έρθουν θέλουν 50 με 100 ευρω για σταθερό πιάτο σκέφτομαι αν συμφέρει η αγορά ενός φθηνού πεδιομετρου με οθονη που να δείχνει τα καναλια .

• Η λύση του «φτωχου»

Αγοράζεις μια hdmi capture card με 15€

Την βάζεις σε μια usb του υπολογιστή σου

Κατεβάζεις το obs για να έχεις εικόνα

Κατεβάζεις AnyDesk στον υπολογιστή και στο κινητό σου και κάνεις remote connect

Βάζεις την έξοδο hdmi του δέκτη πάνω στην κάρτα και μπαίνεις στο signal finder

Βάζεις δορυφόρο και transponder και αρχίζεις να κουνάς πάνω κάτω δεξιά αριστερά για να βρεις σήμα

Και κάπως ρυθμίζω τα πιάτα μου τον τελευταίο 1.5 χρόνο

• Αυριο θα αγοράσω ενα lnb απο αυτά που προτείνατε να δω αν θα εχω διαφορα σε δύσκολες συχνότητες και δορυφορους για να εξαντλησω τις δυνατότητες του 1.10 κινητού που εχω

Και μετα θα δω για 1.80 και πανω.επειδη δεν εχω ιδέα απο μεγάλα.πιατα σίγουρα θα έχει ποιοτητες αλουμινίου και απλά.

Αν γνωριζει καποιος ας προτείνει.

• Έχω δικό μου πεδιομετρο! τοποθέτηση 1,80 και τόξο ένας φίλος,πεδιομετρο με φάσμα..3000-4000€ έκανε..το T90 εγώ το πέρασε με το δικό μου πεδιομετρο!

Φίλε Ιορδάνη 1,80 καινούριο η μεταχειρισμένο?τι σκέφτεσαι?

Να φανταστώ κινητό :winking face with tongue:

Πάντος αν έχεις χώρο και διαθέτης παραπάνω χρήμα πάνε σε ποιο μεγάλο!!

• Παιδιά αν βρω άκρη το 2.40 που μπορεί να δώσει καλά σήματα παντού με πολλαπλά lnb.

Με ενδιαφέρει το τόξο 4w/0.8w - 26e. Στις 13e η σε άλλον? Λογικά σκέφτομαι εκεί για να

είναι 13 μοίρες η απόσταση δεξιά και αριστερά του κεντρικού lnb. Είμαι και νότια και πολύ

ανατολικά και στα σήματα αυτό παίζει ένα ρόλο σε σχέση ας πούμε με Αθήνα ή δυτική Ελλάδα.

• Έχω δικό μου πεδιομετρο! τοποθέτηση 1,80 και τόξο ένας φίλος,πεδιομετρο με φάσμα..3000-4000€ έκανε..το T90 εγώ το πέρασε με το δικό μου πεδιομετρο!

Φίλε Ιορδάνη 1,80 καινούριο η μεταχειρισμένο?τι σκέφτεσαι?

Να φανταστώ κινητό :winking face with tongue:

Πάντος αν έχεις χώρο και διαθέτης παραπάνω χρήμα πάνε σε ποιο μεγάλο!!

Χρηστο θα ακουσψ τηβ συμβουλη σου και θα δω για κινητο.Χωρος υπαρχει στην ταρατσα στην πολυκατοικία που μένω.

Αν η διαφορά του πιάτου ανάμεσα σε μεταχειρισμένο και καινούριο ειναι η διπλάσια και πάνω θα πάω σε μεταχειρισμένο.

• Λοιπόν γράφετε πολλά και δεν σας προλαβαίνω 😂

Έχουμε και λέμε

iordanis70

180αρι καινούργιο και σε λογική τιμή είχα βρει από ρόδο

180€ το είχε +60€μεταφορικά για Αθήνα

(Για να πάει στο χωριό δεν θα πω πόσο κόστισε γιατί εκεί πάνω είναι αρπακτικά)

Αν βρεις μεταχειρισμένο φθηνότερα είσαι πένα

Υπολόγισε πάνω στο κόστος ότι θες lnb φλατζατο/feedhorn/actuator/moteck

Όλα αυτά κανένα 300αρι στο νερό

+τα καλώδια

hatters1976

Γιατί δεν το κάνεις κινητό με actuator??

Δεν έχει και τρελή καθυστέρηση στην εναλλαγή

Φαντάσου εγώ με το diseqc μοτέρ από τις 34,5west στις 70.5east στην αργή ταχύτητα κάνει 2 λεπτά αλλά μιλάμε για ολόκληρο τόξο

• Αυτό από Ρόδο 1,80 παραβολικό η τιμή του είναι πολύ χαμηλή :thinking face: δεν ξέρω..το δίνει με actuator μαζί?

Και παιδιά τό παραβολικό 1,80 είναι σαν ένα 1,60 offset λόγω τις σκίασης του LNB.

Κάποιος ποιο έμπειρος μπορεί να μας πει καλύτερα..

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!