Οχι είναι χωρίς actuator
Ερωτήσεις - Απαντήσεις
- XBT
- Thread is marked as Resolved.
There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 719,108 times. The last Post () by chicken101.
-
-
Display More
Η λύση του «φτωχου»
Αγοράζεις μια hdmi capture card με 15€
Την βάζεις σε μια usb του υπολογιστή σου
Κατεβάζεις το obs για να έχεις εικόνα
Κατεβάζεις AnyDesk στον υπολογιστή και στο κινητό σου και κάνεις remote connect
Βάζεις την έξοδο hdmi του δέκτη πάνω στην κάρτα και μπαίνεις στο signal finder
Βάζεις δορυφόρο και transponder και αρχίζεις να κουνάς πάνω κάτω δεξιά αριστερά για να βρεις σήμα
Και κάπως ρυθμίζω τα πιάτα μου τον τελευταίο 1.5 χρόνο
εσύ το έκαψες λοοοολ! Οχί οτι έγω είχα καλύτερο τρόπο στην αρχή, είχα απο αυτά των 15 ευρώ, που κάνουν μπιιιιιπ με το που πιάσουν σήμα, σαν μετρονόμο ένα πράγμα, και άντε κάνε σκαν χαχα.
'Ένα πεδιομέτρο της προκοπής χρείαζετε, γιατί άμα κουνιθει το πιάτο, να γίνει γρήγορη ρύθμιση.
-
-
Η λήψη από τον 28,2
2G
2E
2F δεν υπάρχει σήμα!!
Θεσσαλονίκη οι μετρήσεις..
-
-
Και στις 2 εχω σήμα. Με gibertini 1m στην εχω 51% και στην 2η 82%.
-
Εγώ είχα πάρει αυτό το μπουζούκι γιατί δεν έβρισκα σήμα στην αρχή αρχή
Είχε θέμα το καλώδιο
15€down the toilet
Ααα μπραβο τέτοιο είχα! Ακόμα τις έχω στην ντουλάπα έξω κάθεται.
-
Johnathens , είσαι ευχαριστημένος με την δορυφορική παραβολική κεραία 1.80 m (180 Euro) από την Ρόδο ;
Είναι ενιαία αυτή η δορυφορική κεραία 1.80 m ή αποτελείται από 2 - 6 τμήματα ;
Από επιδόσεις δορυφορικού σήματος πως πάει στους διάφορους δορυφόρους στο δορυφορικό τόξο της Ελλάδας ;
-
Η κεραία δεν έχει μπει ακόμα
Είναι να μπει το καλοκαίρι
Μονοκόμματη είναι
Βέβαια δεν φαντάζεσαι τι λούκι τραβήξαμε για να ανέβει στο χωριό
Τελικά καταλήξαμε να το φορτώσουμε σε καρότσα αγροτικού IMG_9775.jpg
-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Το 1,80 είναι από την Ρόδο στα 180€?
Στην φωτογραφία φαίνεται ότι είναι χτυπημένο??!!
Μπορεί να κάνω και λάθος..
Περιμένουμε να την περάσεις να δούμε σήματα Johnathens..
-
Καλημέρα
Ναι αυτό είναι
Οχι δεν είναι χτυπημένο απλά είχε βρέξει και άδειασα τα νερά από πάνω του και κάνει γυαλάδες
-
Johnathens , στην δορυφορική παραβολική κεραία 1.80 m , ποιό actuator θα βάλεις και ποιό τμήμα του δορυφορικού τόξου θέλεις να κάνεις λήψη με αυτή ;
Από ποιά περιοχή της Ελλάδας , θα κάνεις δορυφορική λήψη με αυτή την δορυφορική παραβολική κεραία 1.80 ;
-
Περιμένουμε να γίνει η τοποθέτηση!
Και ενδιαφέρον θα είναι τα σήματα που θα έχει να δούμε!!!!
Ναι και η τοποθεσία είναι σημαντικό του φίλου Johnathens
-
Καλησπέρα
Απαντάω και στους 2 μαζί
Το πιάτο θα μπει σε ένα χωριό 50χλμ δυτικά της Λαμίας
Actuator θα μπει 24αρι heavy duty γιατί με τόσο χιόνι που ρίχνει δεν είναι να παίζεις
Αν έχω λεφτά θα βάλω 36αρι
Το «γνωστό» τόξο που έχω δοκιμάσει με το edision σε αυτό το σημείο είναι 3east με 39east
Αλλά τα πιάτα θα πάνε πίσω από το σπίτι γιατί κάποια κάνει παράπονα ότι της χαλάνε την θέα😂(στην αρχή μου είπε ξήλωσε τα τελείως άλλα μόλις άκουσε ότι δεν θα έχει καθόλου τηλεόραση γιατί είναι λευκή περιοχή πάγωσε και μου είπε κάνε ότι θες απλά μην τα βλέπω+ το 4g είναι περίεργο οπότε ούτε iptv)
Το 80αρι και το 60αρι θα μπουνε σε βάση τοίχου και το 180 θα μπει στην σωλήνα που φαίνεται πίσω από το edision αλλά θα πάει και αυτό πίσω+ θα είναι πάνω από την στέγη του σπιτιού άρα και καλύτερη λήψη
Όλα αυτά το καλοκαίρι βέβαια γιατί α)δεν υπάρχει χρόνος λόγω πανελληνίων και β)γιατί κανονικά τα παρελκόμενα θα τα πλήρωνε ο παππούς μου αλλα απεβίωσε πρόσφατα και τελικά θα πρέπει να τα πληρώσω εγώ
-
Johnathens , με την δορυφορική παραβολική κινητή κεραιά 1.80 , να δοκιμάσεις για πλήρη λήψη στην KU-band για Ελλάδα π.χ : (90.0° East - 45.0.° West) , με actuaror 24' ή με actuator 36' και να δοκιμάσεις δορυφορικές λήψεις και για την C-band .
Να μας γράψεις τις εμπειρίες σου και τις εντυπώσεις σου !
-
Καλησπέρα στα παιδιά όπως βλέπετε στην φωτογραφία κεντρικό lnb είναι στις 7e (invacom flange)
Γιατί πιστεύετε ότι όταν γυρίσαμε το πιάτο δεν βρήκαμε τις 13e ενώ ξέραμε που είναι λόγω του διπλανού lnb (megasat)
Παίξαμε και δεξιά αριστερά αλλά και ανύψωση ... με τον θείο μου δεν τα καταφέραμε και ούτε και τις 9e που είναι
σχεδόν δίπλα και πιo κάτω ... απο το κεντρικό lnb τον βρήκα μόνο με το πεδιόμετρο.
-
Johnathens , με την δορυφορική παραβολική κινητή κεραιά 1.80 , να δοκιμάσεις για πλήρη λήψη στην KU-band για Ελλάδα π.χ : (90.0° East - 45.0.° West) , με actuaror 24' ή με actuator 36' και να δοκιμάσεις δορυφορικές λήψεις και για την C-band .
Να μας γράψεις τις εμπειρίες σου και τις εντυπώσεις σου !
Μέχρο 90 east λίγο δύσκολο
Ποιό πιθανό μέχρι 70,5 και αυτό ζώρικα
Και μέχρι 30 west αν είμαι τυχερός
C-band θα πάρω lnb απλά θα πρέπει να τα κάνω σκάτζα με το ku
Υπάρχουν και τα ku/c band lnbs αλλά απο όσο έχω διαβάσει μπορείς να έχεις μόνο την μία μπάντα με καλό σήμα
Και οι 2 μαζί θα είναι κάπου στα μισά της απόδοσης
Τώρα για actuator βλέπουμε
-
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Johnathens.
Με 24' αν φτάσει δυτικά 30,0W ανατολικά δεν θα φτάσει 70,0Ε
Με 36' άνετα 70,0Ε και παραπάνω..
-
Johnathens , έχεις δει αυτό το LNB C/KU της Inverto ;
Pro
Single C+Ku Band Linear LNB with Scalar ring
Single C+Ku Band Linear LNB with Scalar ringSingle C+Ku Band Linear LNB with Scalar ringwww.inverto.tvC-band: 13°K max.
Ku-band: 0.7 dB max. -
Το έψαξα λίγο αλλά λένε ότι είναι καλό μόνο για c-band
Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!