Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 720,247 times. The last Post () by chicken101.

• Καλημερα σας

ενδιαφερομαι να αγορασω ενα πεδιομετρο s2 ,s2x .

ποιο εχετε δοκιμασει και λειτουργει σωστα ?

θα βρω κατι μεχρι 200 ευρω περιπου ?

Τι ανάγκες θα εξυπηρετήσει;

Καλησπέρα

Απαντάω και στους 2 μαζί

Το πιάτο θα μπει σε ένα χωριό 50χλμ δυτικά της Λαμίας

Actuator θα μπει 24αρι heavy duty γιατί με τόσο χιόνι που ρίχνει δεν είναι να παίζεις

Αν έχω λεφτά θα βάλω 36αρι

Το «γνωστό» τόξο που έχω δοκιμάσει με το edision σε αυτό το σημείο είναι 3east με 39east

Αλλά τα πιάτα θα πάνε πίσω από το σπίτι γιατί κάποια κάνει παράπονα ότι της χαλάνε την θέα😂(στην αρχή μου είπε ξήλωσε τα τελείως άλλα μόλις άκουσε ότι δεν θα έχει καθόλου τηλεόραση γιατί είναι λευκή περιοχή πάγωσε και μου είπε κάνε ότι θες απλά μην τα βλέπω+ το 4g είναι περίεργο οπότε ούτε iptv)

Το 80αρι και το 60αρι θα μπουνε σε βάση τοίχου και το 180 θα μπει στην σωλήνα που φαίνεται πίσω από το edision αλλά θα πάει και αυτό πίσω+ θα είναι πάνω από την στέγη του σπιτιού άρα και καλύτερη λήψη

Όλα αυτά το καλοκαίρι βέβαια γιατί α)δεν υπάρχει χρόνος λόγω πανελληνίων και β)γιατί κανονικά τα παρελκόμενα θα τα πλήρωνε ο παππούς μου αλλα απεβίωσε πρόσφατα και τελικά θα πρέπει να τα πληρώσω εγώ

Απο που πηγάζει η πεποίθηση σου πως ένα απλό 24αρι actuator δεν θα μπορέσει να αναταποκριθεί στο βάρος του χιονιού και πρέπει να μπει heavy duty; Η ανακλαστική επιφάνεια του πιάτου σου είσαι σίγουρος πως σε βάθος χρόνου θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα φορτία του ανέμου ή στο βάρος του χιονιού;Για το 180 ΜΑΒΟ υπήρχαν αναφορές πως σε βάθος χρόνου ήταν επιρρεπή στα φορτία του ανέμου.Θα καταρρεύσει η σιδερόβεργα του actuator απο το βάρος του χιονιού ή το απο το φορτίο των ριπών του ανέμου ενώ η ανακλαστική επιφάνεια θα μείνει ανέπαφη; Αν αποκτήσει τζόγο το απλό 24αρι θα είναι εξαιτίας κατασκευαστικής αστοχίας στον σχεδιασμό του (όπως συμβαίνει στα απλά SUPERJACK) και όχι απο το βάρος του χιονιού ή τις ριπές του ανέμου.Τα heavy duty μπαίνουν σε μεγάλα πιάτα απο 240cm και πάνω και αυτό γιάτι τα φορτία απο τις ριπές είναι τεράστια,όπως και έχουμε ανάγκη για μεγαλύτερη δύναμη έλξης-προώθησης του πιάτου εξαιτίας του μεγάλου βάρους.Π.χ. για πιάτα των 4 μέτρων και άνω ξεχνάς τα κλασικά actuator .Εκεί πας σε ηλεκτροκινητήρες-μοτέρια στα 220volt.

Edited once, last by oktus: Merged a post created by alsena into this post. ().

• Καλημερα σας

ενδιαφερομαι να αγορασω ενα πεδιομετρο s2 ,s2x .

ποιο εχετε δοκιμασει και λειτουργει σωστα ?

θα βρω κατι μεχρι 200 ευρω περιπου ?

Τι ανάγκες θα εξυπηρετήσει;

Τωρα υπαρχει ενα κινητο πιατο 1,10 και ενα σταθερο 80cm .

Αργοτερα θα υπαρχει ενα πιατο 1,80 ισως και μεγαλυτερο.

• Παιδιά εγώ έχω το mabo 1,80 με actuator heavy duty 36' και τόξο 30,0W με 90,0Ε

Και αέρα να το χτυπάει καλά...δεν έχει πάθει τίποτα!!!

Με το 24' στο 1*80 του φίλου το τόξο 30,0W με 65+70,0Ε θα πάει με καλό στήσιμο..

• Απο που πηγάζει η πεποίθηση σου πως ένα απλό 24αρι actuator δεν θα μπορέσει να αναταποκριθεί στο βάρος του χιονιού και πρέπει να μπει heavy duty; Η ανακλαστική επιφάνεια του πιάτου σου είσαι σίγουρος πως σε βάθος χρόνου θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα φορτία του ανέμου ή στο βάρος του χιονιού;Για το 180 ΜΑΒΟ υπήρχαν αναφορές πως σε βάθος χρόνου ήταν επιρρεπή στα φορτία του ανέμου.Θα καταρρεύσει η σιδερόβεργα του actuator απο το βάρος του χιονιού ή το απο το φορτίο των ριπών του ανέμου ενώ η ανακλαστική επιφάνεια θα μείνει ανέπαφη; Αν αποκτήσει τζόγο το απλό 24αρι θα είναι εξαιτίας κατασκευαστικής αστοχίας στον σχεδιασμό του (όπως συμβαίνει στα απλά SUPERJACK) και όχι απο το βάρος του χιονιού ή τις ριπές του ανέμου.Τα heavy duty μπαίνουν σε μεγάλα πιάτα απο 240cm και πάνω και αυτό γιάτι τα φορτία απο τις ριπές είναι τεράστια,όπως και έχουμε ανάγκη για μεγαλύτερη δύναμη έλξης-προώθησης του πιάτου εξαιτίας του μεγάλου βάρους.Π.χ. για πιάτα των 4 μέτρων και άνω ξεχνάς τα κλασικά actuator .Εκεί πας σε ηλεκτροκινητήρες-μοτέρια στα 220volt.

Αρα να πάω σε 24αρι απλό

Το πιάτο όταν φεύγω θα το γυρνάω σε ξαπλωτή θέση για να μην μαζεύει πολλά χιόνια

• Μετά τον 55e υπάρχει/ουν δορυφόρος/οι που να κάνουμε λήψη;

Εδώ που είμαι στην Αθήνα ο πιο ακραίος east που έχω είναι ο 68.5

Θα κάνω και μια προσπάθεια κάποια στιγμή για 70.5 αλλά είναι πολύ οριακά το πιάτο με το κάγκελο

• To μοτερ diseqc που εχω με το 1.10 gibertini μερικές φορές οταν γυρίζω απο δορυφορο σε άλλο δορυφορο σε κάποιους δορυφορους δεν ειναι ακριβώς στην θέση του και χρειάζεται να το μετακινήσω με το χειριστήριο λιγο αριστερα η δεξιά.Ο τεχνικός μου ειπε αυτο συμβαίνει. Παλιότερα νομίζω ότι δεν το έκανε.Τι να φταίει; το μοτερ ; ο δεκτης ; η απο τον αέρα να γυρίζει δεν νομίζω.Παντως απο 68.5 Ε έως 34.5 W πιανει σχεδόν όλους τους δορυφορους.Ρυθμιστηκε καλύτερα πριν μέρες απο τεχνικο με πεδιομετρο.

• Καλησπέρα στα παιδιά να ρωτήσω κάτι τις προάλλες μετακινήσαμε το 2.40 και επειδή δεν τα καταφέραμε

να βρούμε τον δορυφόρο που θέλαμε κεντρικό το επιστρέψαμε στις 7e. Το σήμα βλέπω σε δυνατό τσίμπησε

απο 17.0 σε 18 db σε δυνατό αναμεταδότη. Τις επεκτάσεις όμως δεξιά και αριστερά που έχω τα άλλα lnb δεν

τα αλλάξαμε θέση ... τι λέτε θα πρέπει να τσεκάρω και αυτά μήπως έχει διαφορά εκεί στο πάνω κάτω?

• To μοτερ diseqc που εχω με το 1.10 gibertini μερικές φορές οταν γυρίζω απο δορυφορο σε άλλο δορυφορο σε κάποιους δορυφορους δεν ειναι ακριβώς στην θέση του και χρειάζεται να το μετακινήσω με το χειριστήριο λιγο αριστερα η δεξιά.Ο τεχνικός μου ειπε αυτο συμβαίνει. Παλιότερα νομίζω ότι δεν το έκανε.Τι να φταίει; το μοτερ ; ο δεκτης ; η απο τον αέρα να γυρίζει δεν νομίζω.Παντως απο 68.5 Ε έως 34.5 W πιανει σχεδόν όλους τους δορυφορους.Ρυθμιστηκε καλύτερα πριν μέρες απο τεχνικο με πεδιομετρο.

Θα έχει αρπάξει τζόγο μάλλον για αυτό

Και εμένα τα ίδια κάνει καμία φορά

• Καλησπέρα στα παιδιά να ρωτήσω κάτι τις προάλλες μετακινήσαμε το 2.40 και επειδή δεν τα καταφέραμε

να βρούμε τον δορυφόρο που θέλαμε κεντρικό το επιστρέψαμε στις 7e. Το σήμα βλέπω σε δυνατό τσίμπησε

απο 17.0 σε 18 db σε δυνατό αναμεταδότη. Τις επεκτάσεις όμως δεξιά και αριστερά που έχω τα άλλα lnb δεν

τα αλλάξαμε θέση ... τι λέτε θα πρέπει να τσεκάρω και αυτά μήπως έχει διαφορά εκεί στο πάνω κάτω?

Μετακινησες το 2,40 σε ποιον δορυφόρο και δεν βρήκες σήμα?

Τώρα για τα ακριανα lnb καλύτερα δες τα με ένα πεδιομετρο μήπως φύγανε λίγο..

• Προσπαθήσαμε να το πάμε 9 ή 13 και δεν μπορέσαμε να βρούμε κανέναν έτσι το επιστρέψαμε στις 7

αλλά είδα τώρα ότι μπορεί να κεντραρίστηκε καλύτερα απο πριν και απλά θυμήθηκα ότι ξέχασα να

κάνω πάνω κάτω τις επεκτάσεις για έλεγχο. Σκέφτομαι αποκλείεται να είναι εντελώς στο ίδιο σημείο.

• Δεν έρχεται ... κανείς να το κάνω κινητό όλοι είναι με συμβόλαιο έξω για σεζόν.

Έχω εδώ και vbox positioner και καινούργιο 36αρι βιδωμένο actuator.

Ο τεχνικός στην ... Νικολούλη !!

• Δεν έρχεται ... κανείς να το κάνω κινητό όλοι είναι με συμβόλαιο έξω για σεζόν.

Έχω εδώ και vbox positioner και καινούργιο 36αρι βιδωμένο actuator.

Ο τεχνικός στην ... Νικολούλη !!

Φτιαχτό μόνος σου

Και εμένα στο χωριό υπάρχει ένας τεχνικός που εξυπηρετεί αλλά θέλει να μαζευτούν κάνα δυο πελάτες

• Αν κατάλαβα καλά,το θέλεις αποκλειστικά και μόνο να ρυθμίζεις τα πιάτα σου,σωστά; Αν το θέλεις μόνο για αυτό,πες σου σε παρακαλώ αν είσαι σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία και τι δέκτη έχεις για να σου πω μια πατέντα ώστε να γλυτώσεις τα έξοδα απο την αγορά του πεδιομέτρου

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!