Ερωτήσεις - Απαντήσεις

There are 5,839 replies in this Thread which was already clicked 717,730 times. The last Post () by chicken101.

• Στο.ενα σπιτι ειμαι σε πολυκατοικια.Στο άλλο εξοχικό ας πούμε ειμαι σε μονοκατοικια.

Απο δεκτες εχω τον pingulux plus και τον Redline S150hd και δυο τηλεοράσεις Lg που έχουν δορυφορικο δεκτη.

Στο διαμέρισμα εχω 1.10 κινητο με μοτερ diseqc στο εξοχικό 80 νομιζω σταθερό.

Αλλά επειδή στο εξοχικό εχω κήπο σκέφτομαι να πάρω ενα μεγάλο 2 μετρα και πάνω.

• iordanis70

Αν έχεις πρόσβαση στο οικιακό (τοπικό) σου δίκτυο από την ταράτσα (έστω ανεβάζοντας τον ρούτερ σου εκεί), τότε η εφαρμογή SignalMeter στο κινητό, σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις τα αποτελέσματα των κινήσεων, που κάνεις για τη ρύθμιση του πιάτου στην ταράτσα, με βάση τα κανάλια που έχεις ήδη κατεβάσει στο δέκτη σου.

Το έκανα για 2-3 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα, μέχρι που κουράστηκα να ανεβοκατεβάζω τον ρούτερ στην ταράτσα, γιατί το wifi δεν έφτανε εκεί πάνω και αγόρασα το πεδιόμετρο.

• iordanis70

Το έχω πάνω από 2 χρόνια και για το επίπεδό μου (ερασιτέχνης - όχι αρχάριος) είναι μια χαρά.

Αγορασμένο από aliexpress, με όσα ίσχυαν τότε, κάτω από € 100.

Μπορεις να βαλεις και.μια φωτογραφία απο μπροστα το πεδιομετρο ;

• iordanis70

Αν έχεις πρόσβαση στο οικιακό (τοπικό) σου δίκτυο από την ταράτσα (έστω ανεβάζοντας τον ρούτερ σου εκεί), τότε η εφαρμογή SignalMeter στο κινητό, σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις τα αποτελέσματα των κινήσεων, που κάνεις για τη ρύθμιση του πιάτου στην ταράτσα, με βάση τα κανάλια που έχεις ήδη κατεβάσει στο δέκτη σου.

Το έκανα για 2-3 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα, μέχρι που κουράστηκα να ανεβοκατεβάζω τον ρούτερ στην ταράτσα, γιατί το wifi δεν έφτανε εκεί πάνω και αγόρασα το πεδιόμετρο.

Αν δωσω μεχρι 100 ευρω για ενα μετριο πεδιομετρο οπως προτεινε ο.φιλος παραπανω δεν με πειραζει.

ειδικά το πιατο στην μονοκατοικια επειδή θα ειναι στον κήπο θα εχω εύκολη πρόσβαση και θα γλυτώσω τις υπερβολικές χρεώσεις των τεχνικών.Μπορω να πω ότι όσοι είμαστε χόμπιστες μπορούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα.απο πολλούς τεχνικούς.

• Η εφαρμογή στο κινητό είναι τζάμπα, τη δοκιμάζεις και κρίνεις.

Αν δεν έχεις αποτέλεσμα, βάζεις το χέρι στην τσέπη και πας για πεδιόμετρο.

Αναφέρομαι σε προσωπική εμπειρία με σταθερά πιάτα (έχω στήσει πάνω από 15), στο κινητό δεν έκανα το μάγκα.

• Iordani για δώσε μου μια επιβεβαίωση ο δέκτης Redline S150hd

πρεπει να κατεβάζει τα κυπριακά απο Hellas sat σωστα?

Πριν μια εβδομαδα τα κατεβαζε τωρα εχω το πιατο στον pingulux plus.

Θα το δω αύριο το πρωί και θα σου πω

• Nαι δώσε μια εικονα γιατι σιγα σιγα πρεπει τους φιλους εδω να τους πουμε ποιοι δεκτες παιζουν Κυπριακα να ξερουν τι θα κάνουν

αν και ο Redline S150hd για 30Ε για DIGEA Και ΕΡΤ απο 39Ε μια χαρά ακουγεται.

• Γνώμη μου παιδιά για να κάνεις σωστά το τόξο σε ένα κάτοπτρο 2,40 παραβολικό θέλεις πεδιομετρο... Το 2,40 δεν συγχωρεί λάθος,η στόχευση του τόξου πρέπει να είναι στο χιλιοστό.. όσο ποιο μεγάλο το κάτοπτρο η στόχευση του τόξου δυσκολεύει...

• Εγω ειχα κάποτε ενα 1.80 televes βαρεου τύπου! Με εβγαλε την παναγια σε μια εποχη που δεν ειχαμε πεδιόμετρα, Τι χαρά ειχα οταν εποιασα τον δορυφόρο ΗΟRIZON
    Αλλες εποχές........

• Γνώμη μου παιδιά για να κάνεις σωστά το τόξο σε ένα κάτοπτρο 2,40 παραβολικό θέλεις πεδιομετρο... Το 2,40 δεν συγχωρεί λάθος,η στόχευση του τόξου πρέπει να είναι στο χιλιοστό.. όσο ποιο μεγάλο το κάτοπτρο η στόχευση του τόξου δυσκολεύει...

Edited once, last by alsena ().

• Καλημέρα στα παιδιά να σας πω λίγο τι έχω εδώ να μου πείτε αν παίρνει βελτίωση σε κάτι.

Gt media sat finder v8 μέτρηση σήματος 15.03.2026. Με βάση τις δυνατές συχνότητες.

wave frontier T90

52 E - 11.2-11.5 db

46 E - 15.5 db

42 E - 18.2 db

39 E - 16.5 db

36 E - 13.5 db

26 E - 11.0 db

23.5 E - 9.2 db

παραβολικό 2.40

19.2 E τον έχω παράκεντρα αρκετά ... 14.2 db

16.0 E - 16.0 db

13.0 E - 19.0 db

9e - 14.2 db δεν το έχω ρυθμίσει οριστικά είναι στο 1.20 πιάτο

7e - 18.0 db

3.0e - 17.0 db

1.9e - 19.0 db

0.8w - 17.8 db

dror 1 4w - 14.2 db

• Nαι δώσε μια εικονα γιατι σιγα σιγα πρεπει τους φιλους εδω να τους πουμε ποιοι δεκτες παιζουν Κυπριακα να ξερουν τι θα κάνουν

αν και ο Redline S150hd για 30Ε για DIGEA Και ΕΡΤ απο 39Ε μια χαρά ακουγεται.

Παιζουν κανονικα τα περισσότερα καναλια σημερα το πρωι

Όσοι φιλοι δεν έχουν εικονα πρέπει να αγοράσουν δορυφορικο δεκτη Dvb S/S2/S2x/T2 Mi

• Στον πινγκουινο τα δοκιμασες?

Ο πιγκουινος ειναι s2 δεν βλεπει καθολου σημα στις συχνοτητες αυτες.

Τωρα αυτά που κάνουν κάποιοι φίλοι εδώ στο φόρουμ δεν ξερω να τα κάνω οπότε

• Στον πινγκουινο τα δοκιμασες?

pingulux mini τον κατέβασα απο το πατάρι και δοκίμασα, μπαα τίποτα

και στον OS NINO PLUS που έχω και εκει τίποτα.

Redline S150hd δείχνει καλή περιπτωση για κάποιον για 30Ε μια χαρά

Ευχαριστω Ιορδάνη για την αναφορά σου.

• Εγω τον αγορασα απο την astrasat 35 ευρω συν 5 μεταφορικα.

Απο το eshop με παραλαβή απο το κατα τόπου καταστημα εχει 26.90 ευρω χωρις μεταφορικά

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!