Καφενείο - Γενικές Συζητήσεις

There are 3,572 replies in this Thread which was already clicked 320,973 times. The last Post () by chicken101.

• Ασε που για κάποιους τα περισσότερα plugins είναι άχρηστα (καλή ώρα). Αλλά επίσης δεν ξέρεις και τη άλλη ανοησία μπορεί να έχει ανεβάσει ο άλλος και να σου κάνει ζημία στον δέκτη. (Βέβαια ίσως να λεω ανοησία εδώ)

• Εγώ αυτό που βαριέμαι να κάνω μετά την καθαρή εγκατάσταση είναι η ρύθμιση των diseqc, το σκαννάρισμα καναλιών και η εγκατάσταση και η ρύθμιση του oscam.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αν έχεις το AJPanel (που μάλλον δεν το έχεις ή δεν το δουλεύεις) είναι παιχνιδάκι.

Κάνε αντίγραφο αυτά που σε ενδιαφέρουν στο παλιό image και όταν εγκαταστήσεις το νέο, τα επαναφέρεις με το AJPanel.

Βλέπε τελευταία εικόνα στο post #2,850.

• Εντάξει, δε χάθηκε ο κόσμος. Το κάνεις χειροκίνητα (όταν έχεις διάθεση). Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις το AJPanel. Για μένα είναι διαμάντι, το καλύτερο πρόσθετο enigma2 που κυκλοφορεί.

• ISN0G00d

Μεσα στο /etc/enigma2 στο αρχειο settings, για τα tuner, ολες η γραμμες με config.Nims

Στο /etc/enigma2 τα καναλια και bouquets, μπορεις να βαλεις και το satellites.xml εδω, σαν custom και παιρνει προτεραιοτητα, απο το ιδιο στο etc/tuxbox

Και στο /etc/tuxbox/config για oscam - ncam

• xristos1

Για να προλάβω τις ερωτήσεις σου (αν υπάρχουν), σετάρισα και φόρτωσα αρκετά πρόσθετα στο AreaDeltaSat για να δω τη συμπεριφορά του.

Όλα φορτώθηκαν σχετικά εύκολα και το image τρέχει πολύ καλά παρότι το βάρυνα αρκετά (μπουτάρει πιο γρήγορα από το OpenATV).

Έχει όμως και μερικές ελλείψεις.

- Το feed δεν είναι αρκετά πλούσιο και λείπουν βιβλιοθήκες. Μερικά πρόσθετα π.χ. Footonsat, Wireguard δεν τα δέχεται γιατί λείπουν πακέτα συστήματος.

Τα εγκατέστησα μέσω Telnet ώστε να φορτωθούν οι βιβλιοθήκες από τα πρόσθετα στο Github.

- Στο κύριο μενού δεν μπορώ να βάλω εικονίδια (μικρό το κακό), όποιο skin και να επιλέξω.

- Στη λίστα καναλιών δεν εμφανίζονται τα picons (αυτό είναι σοβαρό) ούτε υπάρχει επιλογή για picons στις ρυθμίσεις.

- Το πρόσθετο WireGuard δεν τρέχει και δίνει μήνυμα ότι δεν υποστηρίζεται. Ποιος κάθεται τώρα να ζητήσει από τον συγγραφέα να το συμπεριλάβει.

Στις εικόνες παρακάτω χρησιμοποίησα το δικό του θέμα delta-blackred-fhd. Με νέο μοντέρνο θέμα θα φαίνεται πιο όμορφο.

Βάζω και τη λίστα πρόσθετων που εγκατέστησα και παραμένει ελαφρύ.

Γενικά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και μάλλον δεν είναι για τα κυβικά μας (γούστα είναι αυτά).

• Τίποτα, απλώς πουλάει τρέλα. Δεν ήξερε τι να κάνει και λέει δεν ανεβάζω μια εικόνα να μπω στο βιβλίο Γκίνες ανοησίας.

Αν υπάρχει άλλη γνώμη, δεκτή.

• Καλό μεσημέρι στα παιδιά να ρωτήσω κάτι υπάρχει κάποιος εδώ που έχει και octagon sf8008

και edision os mio/mini 4k και zgemma h11s ? Διαβάζω αναφορές ότι όλα έχουν ευαίσθητο το

tuner αλλά συμπέρασμα δεν μπορώ να βγάλω ποιο είναι καλύτερο στα feeds μεταξύ των 7.5-

8.0 db σήμα. Εδώ εγώ έχω octagon, edision, gt media. Την διαφορά που έχω τσεκάρει μέχρι

τώρα είναι ότι ο edision δίνει μεγαλύτερο το AGC ενώ ο octagon δίνει πιο πολλά τα db. Εκτός

απο μια περίπτωση στον δορυφόρο eutelsat 7b/c που ο edision δίνει 18.1-18.3 ενώ αντίθετα

ο octagon 17.8-18.0

• Καλησπέρα στα παιδιά τα footprints του κεμπάπσατ 6Α που μας ενδιαφέρουν.

Λογικά θα πρέπει σιγά σιγά να μεταφέρονται αναμεταδότες. Καλό είναι να γίνει

η ρύθμιση με κέντρο αυτό το δορυφόρο στο lnb.

• Καλημέρα στα παιδιά για όσους εδώ μέσα είναι Ολυμπιακός ή ΑΕΚ εγώ είμαι Αλαφούζος

ζωντανή η μετάδοση του ντέρμπυ free to air : IRIB VARZESH HD 26E, 62E.

• Αυτό το κανάλι από οτι βλέπω δεν γίνεται λήψη στην χώρα μας. Είναι δέσμη κεντρικής Ασίας. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες/ουσες. Με υγεία.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!