περι SatDreamGr

There are 922 replies in this Thread which was already clicked 133,532 times. The last Post () by cris207.

• καλημέρα σε όλους. στο 10 με το που πατάω την επιλογή για boot σε άλλο image βγάζει μπλε οθόνη κατευθείαν. μπορώ να κάνω κάτι;

Κατ' αρχάς να σου πω ότι το πρόβλημα δεν είναι γενικό αλλά κάτι συμβαίνει στον δέκτη σου.

1.jpg

Πιθανόν να προσπαθεί να διαβάσει το όνομα ενός image σε κάποιο slot, να μπερδεύεται και να κρασάρει.

Εάν έχεις το SatDreamGr στην εσωτερική φλας του δέκτη (slot 1-4), δοκίμασε να αποσυνδέσεις την microsd καρτούλα και δες αν κρασάρει.

Εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς το Recovery_menu, υπάρχουν δύο λύσεις να μπουτάρεις σε οποιοδήποτε slot από το SatDreamGr απευθείας:

1) Συνδέσου με FTP, πήγαινε στο /media/mmc/, αντέγραψε στο PC το αρχείο STARTUP που σε ενδιαφέρει (π.χ. STARTUP_5), μετονόμασε το σε STARTUP

και μετέφερε το στον δέκτη αντικαθιστώντας το υπάρχον. Κανε επανεκκίνηση και θα μπουτάρεις στο image που σε ενδιαφέρει.

2.jpg

2) Δώσε τις ακόλουθες εντολές σε TELNET:

Code
    cp /media/mmc/STARTUP_5 /media/mmc/STARTUP
    reboot

3.jpg

Προσοχή!! H παραπάνω διαδρομή /media/mmc/ ισχύει για pli based images. Στα oea η διαδρομή είναι /boot/.

• Θέλω να αγοράσω ένα δέκτη αλλά να τρέχει το SDG. Υπάρχει το ενδεχόμενο ο Zgemma H7S να παίρνει το SDG όπως ο Mut@nt HD51?

Επειδή είναι ίδιοι οι δέκτες.

• Καλησπέρα στο forum. Στο τελευταίο update Satdteamgr10 του Φεβρουαρίου με octagon sf4008 όταν πατάω ρυθμίσεις εικόνας μου βγάζει πράσινη οθόνη, δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω πιο διεξοδικά για άλλα θέματα..

• Hello gays.

Ineed last satdreamsgr for VUuno4kse, im using now SATDREAMGR 8 PY 2.7.18

thanks a lot.

Hola Qwerty

Necesito el último satdreamsgr10 py3 para VUuno4kse, ahora estoy usando SATDREAMGR 8 PY 2.7.18

muchas gracias.

Edited once, last by oktus: Merged a post created by galap13 into this post. ().

• Θέλω να τσεκάρω την καλή λειτουργία του vpn μου.

Υπάρχει κάποια εντολή telnet για να μπορώ να δω την external ip, του δέκτη μου;

Αναφέρομαι στο sdgr10, γιατί στο openatv την βλέπω με το ip checker.

Ή να εμφανίζεται το ip checker στο μενού των προσθέτων;

Ευχαριστώ.

• Έλα φίλε μου. Βάλε κάπου το αρχείο που σου έδωσα (συνιστώ στο hdd για να έχεις πρόσβαση από όλα τα images) και τρέξε το από τη Διαχείριση αρχείων του AJPanel.

Δε χρειάζεται telnet, είναι αρχείο script, οπότε μπορείς να το τρέξεις από οποιονδήποτε διαχειριστή αρχείων, π.χ στο OpenATV.

5.jpg  6.jpg  7.jpg

• qwerty

Επειδή όπως καταλαβαίνω θα σε κουράσει η διαδικασία προβολής IP μέσω του Διαχειριστή αρχείων (πολλές κινήσεις), μπορείς να βάλεις το αρχείο στη διαδρομή

/usr/script/ να του δώσεις διακαιώματα 755 και να αντιστοιχίσεις ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο (Hotkey) με το αρχείο IP_address.sh και θα έχεις την Public_IP άμεσα

και χωρίς πολλά-πολλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ασφαλώς θα ξέρεις τον τρόπο αλλά τον επαναλαμβάνω για τους φίλους που δεν τον γνωρίζουν.

Για παράδειγμα, στο SatDreamGr που σε ενδιαφέρει, πήγαινε Μενού | Ρυθμίσεις | Σύστημα | Προχωρημένες ρυθμίσεις | Hotkey.

Από τη λίστα διάλεξε το κουμπί που σε βολεύει (ή απλά πάτησέ το στο RC) και ακολούθως πάτησε OK.

Στην επόμενη λίστα που θα εμφανιστεί πήγαινε Shellscripts και επίλεξε το αρχείο Script κελύφους IP_address. Πάτησε OK και Αποθήκευση (πράσινο).

Είσαι έτοιμος, με το πάτημα του κουμπιού θα έχεις άμεσα την IP σου.

• Ή πολύ απλά με μια εντολή μέσω telnet για να τσεκάρεις την IPv4 του δέκτη σου

wget -qO - icanhazip.com

ΠΡΟΣΟΧΗ

Και το λίγο ποιό πάνω script και η εντολή εδώ δίνει μόνο την IPv4 του δέκτη σου .

Έχει παρατηρηθεί όμως τελευταία σε κάποιες περιπτώσεις ο ΟΤΕ να δίνει μόνο IPv6 , οπότε καλό είναι να τσεκάρεις και την IP του provider που έχεις δίκτυο ίντερνετ .

• Φίλε σε ευχαριστώ, αν και πλέον δεν έχω ενεργή σύνδεση COSMOTE, πολύ χρήσιμη η επισήμανσή σου (ο διάβολος κρύβεται, ως γνωστόν, στις λεπτομέρειες).

• Ναι, σωστά. Αλλά έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το PC ή την κονσόλα (τερματικό) του AJPanel για να δώσουμε την εντολή.

Είπαμε να το κάνουμε εύκολο και ευχάριστο και όχι να χύνουμε ένα λίτρο ιδρώτα κάθε φορά που θέλουμε να δούμε αν παραμένει η VPN IP.

• απ οτι με ενημερωσαν τα παιδια που ασχολουνται με τις λιστες καναλιων του greekstream tv (και τους ευχαριστουμε πολυ) , υπαρχει και εδω ενα μεγαλο update με προσθηκες και διορθωσεις.

επισης
    για οποιον θελει να εχει τα καναλια του greekstream tv με σειρα ας πουμε θεματικη και οχι αλφαβητικη, αναλογα τον δεκτη σας , βαζετε το αρχειο στην διαδρομη

Code:

Code
    /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/GreekStreamTV

και reboot.

μετα ενημερωση λιστας , /ενημερωση μπουκετου...

• Καταρχήν ευχαριστούμε,

Αντικατέστησα και εγώ το αρχείο. Έκανα reboot.

Διέγραψα το μπουκέτο που είχα, έκανα ανανέωση καναλιών και μετά δημιουργία μπουκέτου εκ νέου.

Τα κανάλια φαίνεται να είναι ενημερωμένα και πιο καινούργια καθώς παίζουνε μάλλον όλα.

Όμως δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση, τα βλέπω αλφαβητικά όπως και πριν :spit:

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!