Μοτέρ επισκευή-συμβατοτητα

There are 25 replies in this Thread which was already clicked 2,360 times. The last Post () by .:T3O:..

  • Καλημέρα στο φόρουμ.εχω ένα μοτέρ stab hh120 με πρωτόκολο usals το οποίο χρήζει επισκευής.θυμαμαι ότι σε παλιό δεκτή που το δούλευα πριν καμιά 15 χρόνια είχε σταματήσει να γυρνάει δεν ξέρω τι είχε πάθει.δουλεψε καμιά 2ετια και μετά τέλος.η ερώτηση μου είναι η εξής.εχω ένα vu zero υποστηρίζει αυτό το μοτέρ?ξέρετε που θα μπορούσα να απευθυνθώ Αθηνα-Πειραια για την επισκευή του?

  • Καλημέρα , Το έβαλες πάνω στον Zero και δεν δούλεψε ; ( Μπορεί να μην έχει πρόβλημα το μοτέρ αλλά ο παλίος δέκτης ) .

    Επίσης reset δοκίμασες να κάνεις στο μοτέρ ?

  • οχι για να πω την αληθεια με τον παλιο δεκτη το ειχα δοκιμασει(δεν τον εχω πλεον στα χερια μου τον πουλησα) oxi με τον vu. ουτε reset ειχα δοκιμασει.το μοτερ το εχω αποθηκη απλα επειδη εχω στον vu ιpτv και σκεφτομαι να ξαναβαλω πιατο στο μπαλκονι η μονη λυση ειναι μοτερ γιαυτο και ειπα να το ξεθαψω.πως μπορω να το τσεκαρω αν δουλευει πανω στον Vu η και να κανω reset??

  • Καλημερα φιλε,εγω θα προτεινα αφου δεν σου δουλευε,να το πηγαινες σε εναν ηλεκτρονικο να το τσεκαρει,απο κει και περα θα σου πει αυτος!

    δεν ξερω αν υπαρχει αλλη λυση για να τσεκαρεις αν ειναι λειτουργικο

  • ελεγα μηπως και δοκιμαζα πρωτα πανω στο δεκτη πριν απευθυνθω σε ηλεκτρονικο μ'εβαλε σε σκεψεις ο dr virus.δεν εχω δουλεψει καθολου enigma2 δεκτη.στον δικο μου μονο το iptv.εχει επιλογη Go to position δλδ καπου στο μενου?πρεπει να συνδεσω και lnb για να τσεκαρω αν γυριζει η μονο το καλωδιο απο τον δεκτη στο μοτερ?

  • μονο το καλωδιο στο μοτερ και στον δεκτη.

    μετα μεσα απο τις ρυθμισεις tuner,επιλεγεις "usals" και λογικα θα δεις αν κινειται η οχι. για reset... δεν θυμαμαι το συγκεκριμενο μοντελο,δες απο κατω μηπως εχει μια τρυπουλα και γραφει διπλα "reset"?

  • μολις το δοκιμασα δεν πηρε εντολη τελικα απο το δεκτη οποτε εχει θεμα το μοτερακι.εχετε να προτεινετε καποιο καταστημα επισκευης εστω και με pm?εκτος αν ειναι κατι που μπορει να το δει οποισδηποτε ηλεκτρονικος ακομη και αν δεν εχει ξανανοιξει ποτε μοτερακι.δεν ξερω τι ιδιαιτεροτητες εχει..

  • βασικα εκανα κανονικα τη συνδεση αλλα απο το μενου εκει που εχει για μοτερ usals εδωσα εντολη για κινηση δυτικα-ανατολικα και οτι αλλη επιλογη ειχε για κινηση αλλα δεν ανταποκριθηκε.καναλι δεν επελεξα μιας και ο δεκτης δεν εχει αποθηκευμενα καναλια ηρθε καινουριος μονο με εγκατεστημενη 'ιντερνετικη' θεαση.δεν δουλεψε ποτε δλδ με πιατο

  • το μοτέρ που έχω εγώ δεν θέλει lnb για να κινηθεί απλός ακούγεται ο ήχος απο τα ρελε οτι όπλισαν και κινείται (ο ηχος απο τα ρελε δηλώνει οτι πάει ρεύμα μέχρι το μοτερ ) και η πιθανή βλάβη είναι τα ρελε όταν δεν ακούγεται ο ήχος

  • παλληκάρια εχω και εγω ενα μοτέρ
    https://kalemisbros.gr/satelli…/moter-diseqc-sg2100a-el/
    το έχω πολλα χρονια αλλα εδώ και 2, 3 χρόνια όταν έκανα επανεκκίνηση στον δέκτη έχανε την θέση που του ειχα πριν την επανεκκίνηση και έπρεπε να παω στις ρυθμίσεις του μοτέρ και να πατήσω να πάει στο μηδέν και μετα να πατήσω να πάει στην θέση του δορυφόρου.
    Τώρα τελευταία σταμάτησε να κινείται ότι και να του εχω κάνει δεν δέχεται καμια εντολή, αλλα απο τα κουμπάκια που εχει το μοτέρ απάνω κινείται ανατολικά δυτικά λέτε να περνει επισκευή η να παω για άλλο;

  • sg2100, ένα τέτοιο είχα και εγώ και το αντικατέστησα φέτος το καλοκαίρι με ένα νέο.

    Τα συμπτώματα ήταν τα ίδια σχεδόν που έγραψες. Μία πήγαινε στο δορυφόρο και ήθελε μικροσυντονισμό, την άλλη πήγαινε και δεν είχε καθόλου σήμα.

    Το έστειλα γιατί άρχισε να μου γίνεται ψυχολογικό.

    Σκέφτηκα να το δώσω σε κανένα ηλεκτρονικό να το κοιτάξει αλλά ο χρόνος και ο κόπος του ξανα στησίματος δεν άξιζε.

  • sg2100, ένα τέτοιο είχα και εγώ και το αντικατέστησα φέτος το καλοκαίρι με ένα νέο.

    Τα συμπτώματα ήταν τα ίδια σχεδόν που έγραψες. Μία πήγαινε στο δορυφόρο και ήθελε μικροσυντονισμό, την άλλη πήγαινε και δεν είχε καθόλου σήμα.

    Το έστειλα γιατί άρχισε να μου γίνεται ψυχολογικό.

    Σκέφτηκα να το δώσω σε κανένα ηλεκτρονικό να το κοιτάξει αλλά ο χρόνος και ο κόπος του ξανα στησίματος δεν άξιζε.

    Έτσι σκεφτόμουν και εγω αλλα έλεγα μήπως ήταν κάτι που δεν ήξερα και διορθώνοταν ευκολα



    οπότε παω και εγω για καινουριο

  • και να το ελέγξει ειδικός η όποια επισκευή ή αλλαγή εξαρτήματος (ακόμα κι αν το δίνουν ξέχωρα ή μπορείς να το βρεις) κρίνεται ασύμφορη στο 99% των περιπτώσεων διότι σε όλα αυτά τα είδη, όπως ξέρετε, έχουν πέσει οι τιμές, συνεπώς η αγορά καινούριου αποτελεί καλύτερη & πιο ακούραστη συνάμα λύση

    σίγουρα παίρνει & κάτι πιο σύγχρονο αλλά πρόσεξε να πάρεις στιβαρό & με μεταλλικά γρανάζια

    εκεί δεν χωρά τσιγκουνιά ή δεν έχω, αν δεν έχεις τώρα μάζεψε & αγόρασε κάτι ποιοτικό αργότερα.... :hello


    σε περίπτωση φίλου για δαγκάνα που είχε κοπεί το 1 μέρος & ξέρετε είναι εξειδικευμένη στις διαστάσεις & δεν κάνουν οι απλές (εκτός αν έχεις φίλο σιδερά τορναδόρο) μας είχε εξυπηρέτησει άψογα ο Βασιλειάδης Καλλιθέα (stokostos) το λέω γιατί αξίζει κι ας θεωρηθεί διαφήμιση δεν με νοιάζει.

    όποιος άλλος γνωρίζει αξιόλογα καταστήματα καλό είναι να τα παραθέτει για να τα γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με το σπορ ;)

  • Γιαννη με μεταλλικά γρανάζια ποιο μοτέρ προτείνεις;

  • Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο. Τεσταρισμένο απο μένα σε ένα μεγάλο πιάτο πάνω απο 1.20 που είναι το Gibertini (αλουμίνιο όμως) είναι το Amico DM 3800 και όπως γράφει, έχει μεταλλικά γρανάζια.

  • Αγαπητοί φίλοι στην αποθήκη μου υπάρχει ένα τέτοιο μοτέρ τό οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει παρά δύο ώρες τό βρήκα λίγο soft διότι μένω Ραφήνα και οι άνεμοι είναι δυνατοί και πήγα σέ μοτέρ κανονικό Λοιπόν οποίος ενδιαφέρεται ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ αλλά βρίσκομαι λίγο μακρυά Ραφήνα Υ.Γ τό πρότεινα με μήνυμα στον παθόντα αλλά είδα μια διστακτικότητα και έτσι έρχομαι εδώ καλό βράδυ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΔΟΘΗΚΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!