Amplifier - Βοηθά με το σήμα;

There are 19 replies in this Thread which was already clicked 1,189 times. The last Post () by .:T3O:..

  • Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα τεχνικό ερώτημα. Επειδή το σήμα στο μηχάνημα από τον δορυφόρο είναι κάπως πεσμένο και στα όριά του να κόβεται συχνές φορές που θέλουμε να δούμε, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιο Amplifier θα βοηθούσε την κατάσταση, ώστε να μην παίζουμε συνεχώς στα όρια του να κολλάει. Σε σπίτι γνωστού στην ίδια πόλη (μένω Γερμανία) που έχει βάλει κεντρική γραμμή για όλα τα σπίτια, έχει ενδιάμεσα ένα μηχάνημα συνδεδεμένο στο ρεύμα το οποίο τους δίνει σήμα πολύ μεγαλύτερο από ότι εμείς (εμείς 40 κι αυτοί 80-84).

  • μηπως ο φιλος σου εχει καποιο multiswitch ? (επειδη αναφερεις πολλες γραμμες).


    επισης... ενισχυτακια υπαρχουν, αλλα η χρηση τους ειναι για καλωδια 40-50 + μετρα .


    επισης... μας λειπουν καποιες πληροφοριες για την εγκατασταση σου, οπως το τι μεγεθος ειναι το πιατο σου, ποιον δορυφορο λαμβανεις, και επισης υπαρχει μια μεγαλη θεωρια σχετικοτητας στο τι δειχνουν τα μηχανηματα ως σημα...

  • Θα δεις το σήμα ακριβώς στο lnb με 1-2 μέτρα καλώδιο. Αν το σήμα που έρχεται είναι χαμηλό εκεί ό,τι ενισχυτή και να βάλεις μετά δεν θα γίνει τίποτα. Αν όμως έχεις σήμα εκεί, αλλά δεν φτάνει κάτω στο σπίτι/διαμερίσματα λόγω πολλών μέτρων καλωδίου, τότε ένας ενισχυτής θα βοηθήσει.

  • επειδή δημιουργούνται καποια ερωτήματα ...

    -το προβλημα τωρα προέκυψε ? ?

    -Η στόχευση στο κάτοπτρο ειναι σωστη ??

    -αλλα στοιχεια απο την εκγατασταση (μετρα καλωδιου ,multiswitch/diseqc /μοτερ κτλ...)???

  • σόρρυ που δεν απάντησα άμεσα.
    α) έχω Maximum T-85 Multifocus με diseqc 4/1 σε δορυφόρους 3, 9, 13, 19. αποστάσεις καλωδίων το πολύ μήκος 10 μέτρα. στην μια τηλεόραση πάνε όλα τα μάτια μέσω diseqc και στην άλλη απευθείας καλώδιο που κι εκεί μεγαλύτερο σήμα δεν παίζει.
    β) ο γνωστός μου που έχει ίδιο μηχάνημα. Είχε το ίδιο πρόβλημα αλλά με το που βάλανε άλλη εγκατάσταση κεντρική με ενισχυτές το σήμα από χαμηλά έφτασε στα όρια του άριστου.


    επειδή δημιουργούνται καποια ερωτήματα ...

    -το προβλημα τωρα προέκυψε ? ?

    -Η στόχευση στο κάτοπτρο ειναι σωστη ??

    -αλλα στοιχεια απο την εκγατασταση (μετρα καλωδιου ,multiswitch/diseqc /μοτερ κτλ...)???


    επειδή δημιουργούνται καποια ερωτήματα ...

    -το προβλημα τωρα προέκυψε ? ?

    -Η στόχευση στο κάτοπτρο ειναι σωστη ??

    -αλλα στοιχεια απο την εκγατασταση (μετρα καλωδιου ,multiswitch/diseqc /μοτερ κτλ...)???

    το πρόβλημα έχει κάποια διάστημα. δεν είχα ποτέ πολύ μεγάλο σήμα από τότε που η digea ρίχνει και ξαναρίχνει τις συχνότητες.
    η μόνη λεπτομέρεια που δεν έχω πει είναι πως είναι παράκεντρο το 3.

  • το μεγαλο προβλημα το εχεις στον 3east???


    ναι με αυτό το δορυφόρο είναι το μεγάλο ζήτημα. και για άλλο που ρώτησε ο φίλος, δεν έχω καταφέρει πρόσφατα να δοκιμάσω από κοντά το ρεσίβερ τι σήμα θα δώσει. αλλά μιλάμε για δέκα μέτρα καλώδιο. δεν μιλάμε και για 30-50. περισσότερη απόσταση παίζει στο σπίτι του γνωστό μου και πλέον έχει πολύ καλύτερο σήμα.

  • Αν με την ίδια διάσταση πιάτου δηλαδή γύρω στα 85 cm είχες κεντράρει τον 3E με πχ ένα μόνο lnb και σωστή στρέψη θα έπαιρνες το καλύτερο αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο δορυφόρο. Επειδή όμως κάνεις παρακεντρη λήψη και επειδή οι συχνότητες της digea δεν "έρχονται" και με το μεγαλύτερο σήμα όπως προείπε και ο φίλος medousa89 για αυτό υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Σίγουρα βέβαια αν είχες μεγαλύτερο πιάτο θα είχες καλύτερη λήψη.

    Αυτά!

  • ετσι ειναι οπως τα λεει ο jojoz συν για το lnb οταν ειμαστε σε οριακο πιατο βοηθανε τα high gain και καποια PLL με μεγαλο κεφάλι γιατι εχω δει να χρησιμοποιούν τα slim τυπου rocket που ειναι για αλλη δουλεια τα οποια κόβουν σημα

  • εγω θα ηθελα μια ακομα διευκρινηση...και καποιες ερωτησεις

    επειδη με "μπερδευει" το Τ85 ,προκειται για τυπου wavefrontier ? (διπλο ανακλαστηρα?) ,ποιο ειναι το γεωγραφικο μηκος της περιοχης σου? και που εχεις κεντρο το πιατο?

  • εγω θα ηθελα μια ακομα διευκρινηση...και καποιες ερωτησεις

    επειδη με "μπερδευει" το Τ85 ,προκειται για τυπου wavefrontier ? (διπλο ανακλαστηρα?) ,ποιο ειναι το γεωγραφικο μηκος της περιοχης σου? και που εχεις κεντρο το πιατο?

    s-l1600.jpg

    επειδή ρωτάς για το πιάτο. κέντρο 9Ε.

    ετσι ειναι οπως τα λεει ο jojoz συν για το lnb οταν ειμαστε σε οριακο πιατο βοηθανε τα high gain και καποια PLL με μεγαλο κεφάλι γιατι εχω δει να χρησιμοποιούν τα slim τυπου rocket που ειναι για αλλη δουλεια τα οποια κόβουν σημα

    slim rocket lnb δεν είναι κανένα από τα lnb που έχω.


    Αν με την ίδια διάσταση πιάτου δηλαδή γύρω στα 85 cm είχες κεντράρει τον 3E με πχ ένα μόνο lnb και σωστή στρέψη θα έπαιρνες το καλύτερο αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο δορυφόρο. Επειδή όμως κάνεις παρακεντρη λήψη και επειδή οι συχνότητες της digea δεν "έρχονται" και με το μεγαλύτερο σήμα όπως προείπε και ο φίλος medousa89 για αυτό υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Σίγουρα βέβαια αν είχες μεγαλύτερο πιάτο θα είχες καλύτερη λήψη.

    Αυτά!

    τα ξέρω για τα σήματα που δεν έρχονται δυνατά. απλά εγώ ρωτάω αν θα βοηθήσει αυτό που είδα και σε φωτογραφία παραπάνω. το κόστος είναι μικρό. δεν λέω για το άλλο του μεγάλου κόστους για πολυκατοικίες ή κεντρική διαχείριση. αλλά σε δύο μηχανήματα ίδια σε διαφορετικά σπίτια στο ίδιο κτίριο το σήμα είναι μεγάλο ενώ εδώ όχι. και πριν με φουλ κεντράρισμα ήταν σε αυτό το σπίτι αλλά δεν είχαν καινούργιους ενισχυτές και ειδική εγκατάσταση.

  • Τους δορυφόρους σε σχέση με το άλλο σπίτι έχετε τους ίδιους ???

    Και το άλλο σπίτι έχουνε κεντρική εγκατάσταση ?? Το θέμα είναι ότι στην Γερμανία έχουνε τον 19.2 σίγουρα και μετά 13Ε ή 9Ε γιατί ο 3Ε είναι λίγο δύσκολα να τον έχουνε ...μήπως έχουνε nova ή cosmote στο άλλο??...

  • υπαρχει και μια περιπτωση, το σημα το οποιο βλεπουνε στον δεκτη τους οι φιλοι σου, να ειναι εντελως "εικονικο" , λογω (gain) του multiswitch...

  • και να συνεχισω...

    υποψιαζομαι,οτι και τ πιατο των φιλων σου,ειναι διαφορετικο

    αλλα και δυστυχως , το δικο σου "Τ85" , δεν ειναι καν 85...

    ψαχνοντας λιγο , τα στοιχεια του πιατου



    Technische Daten

    • Material: Stahl galvanisert
    • Beschichtung: Polyester-Lackierung
    • Farbe: Anthrazit
    • Antennengröße: 71 x 91 cm
    • Frequenzbereich: 10.7 bis 12.75 GHz
    • Verstärkung (0° Position bei 12.5 GHz): 38.7 dB
    • Multifeed-Range: +/-24° (48°)
    • F/D Ratio: 0.65
    • Focus Länge: 566 mm
    • Mount Typ: AZ/EL
    • Elevation: 10° bis 65°
    • Azimut: 360°
    • Windlast: 80 km/h (Max. 200 km/h)
    • Mastbefestigung: 38 - 60 mm
    • Arbeitstemperatur: -40 °C bis +60 °C
    • Mitgelieferte LNB-Halter: 5 Stück
    • Gewicht inkl. Verpackung: 14.3 kg

    σωστα??? και 91 φανταζομαι (οπως συμβαινει στα πιατα αυτου του ειδους,αντιθετα με τα κοινα) ειναι το "πλατος" ,οποτε εχεις 71 εκατοστα ληψης, που για τον 3Ε δεν ειναι και οτι καλυτερο...

  • Τους δορυφόρους σε σχέση με το άλλο σπίτι έχετε τους ίδιους ???

    Και το άλλο σπίτι έχουνε κεντρική εγκατάσταση ?? Το θέμα είναι ότι στην Γερμανία έχουνε τον 19.2 σίγουρα και μετά 13Ε ή 9Ε γιατί ο 3Ε είναι λίγο δύσκολα να τον έχουνε ...μήπως έχουνε nova ή cosmote στο άλλο??...

    medousa... εγώ του βρήκα μηχάνημα του γνωστού μου. τσέκαρα να δω διαφορές να δω τι γίνεται και σε αυτούς. και ξέρω τι δορυφόρους έχουν. 3 και 19 έχουν.
    όσο για τον 9 έρχεται καμπάνα λόγο νότου και ευθείας. digea βλέπει και συγκρίνω ίδια πράγματα. στον ίδιο δέκτη της ίδιας ηλικίας και χρήσης ενώ είχα πάντα καλύτερες συνθήκες και σήματα κι εγώ δεν πείραξα το πιάτο, σε αυτούς έγινε αλλαγή εγκατάστασης γιατί άλλαξε ιδιοκτήτης και άλλαξε θέση τα πιάτα και τα έβαλε αλλού (κάνανε επισκευές) με νέο εξοπλισμό σε ενισχυτές μιλάμε πλέον για άλλη εικόνα. τα είπα και τόσες φορές και δεν ξέρω τι ψάχνουμε.

    υπαρχει και μια περιπτωση, το σημα το οποιο βλεπουνε στον δεκτη τους οι φιλοι σου, να ειναι εντελως "εικονικο" , λογω (gain) του multiswitch...

    εικονικό σήμα και να έχουν τόσο μεγάλο; τι να σου πω. μπορεί. πάντως δεν μου έχει πει να πέφτει το σήμα με τον καιρό όταν εμένα παράλληλα θα κολλήσει.

    καλά ότι τα έχει ρίξει η digea to σήμα το ξέρουμε. αλλά καθόμαστε και διυλίζουμε τον κώνωπα. μια ερώτηση απλή έκανα ψάχνω να μάθω αν ξέρει κάποιος να μου πει, πως αν βάζοντας ένα πράγμα που στοιχίζει 5-6 ευρώ από εδώ και 2 ευρώ από κίνα αν θα έχω έστω και λίγο παραπάνω σήμα να μην έχω τόσα κολλήματα μερικές φορές με λίγο άστατο καιρό.

    αν πραγματικά βοηθάνε ή όχι. γιατί σε σπίτια άλλων γνωστών που έχω πάει με 80αρια πιάτα και 70αρια και περίπου τέτοια χωρίς ενισχυτές και τα ρέστα ενδιάμεσα το σήμα που είναι κέντρο τον 3 παίζει το πολύ μόνο 5 πάνω από εμένα, την ίδια ακριβώς στιγμή.

    θα κάνω μια τελευταία τεχνική ερώτηση κι αν θέλει κάποιος ας μου πει. μια τέτοια απλή συσκευούλα που μπαίνει; πριν το ρεσίβερ; μετά από το lnb ή το diseqc?

  • αυτο περι εικονικου σηματος, να σου το πω λιγο πιο αναλυτικα...


    εσυ εχεις περιπου 10-15 μετρα καλωδιο απο το πιατο, και ολη την δουλεια/διαχειριση του σηματος, την κανει ο δεκτης σου.


    ο φιλος σου, εχει 10-15 μετρα καλωδιο απο το multiswitch και οχι απο το πιατο. το multiswitch εχει Χ (να πουμε 10?) μετρα καλωδιο απο το πιατο.

    το multiswitch διαχειριζεται το σημα και βγαζει μια αρκετα δυνατη εξοδο,ωστε να μπορει να καλυψει αρκετα μετρα καλωδιωσης στην οικοδομη.

    το πραγματικο λοιπον σημα, ειναι αναμεσα σε πιατο /multiswitch , το εικονικο ειναι αναμεσα σε δεκτη/multiswitch...



    ως προς το "ενισχυτακι" ,αν δεις την φωτο, μια μερια λεει lnb , η αλλη rec (receiver) . κανονικα πρεπει να μπει στη μεση περιπου, μιας αρκετα μεγαλης αποστασης καλωδιου ,ωστε να παρει ενα αξιοπρεπες σημα και να το ενισχυσει.

    κατι ακομα που θα πρεπει να λαβεις υπ οψιν. αν πχ στις συχνοτητες digea εχεις 4db σημα, αυτο ισως να το παει 5.5-6 (τα νουμερα εντελως τυχαια) . αν ομως στην ιδια εγκατασταση/καλωδιο, εχεις και τον astra 19.2 , με καμια συχνοτητα που βαραει κανα 15 db , εκει να περιμενεις ισως και να "τρελαινονται" καναλια και συχνοτητες...

    αν λοιπον υπαρχει diseq, κανονικα αυτο θα πρεπει να μπει αναμεσα στο diseq και το lnb του αδυναμου δορυφορου..., αλλα ετσι ειναι διπλα στο lnb και δεν ξερω τι πραγματικα "κερδος" θα δωσει...

  • Φίλε μου τα παιδιά θέλουν να σε βοηθησουν,γι αυτο ζητάνε περισσότερες πληροφορίες.

    Επειδή μένω και εγώ Γερμανία,Κεντρική Βαυαρία,και είμαι και ενγκαστατης Δορυφορικών Συτηματων.

    Υπάρχουν,αρκετοί παράγωντες,οπως τοποθεσια,παρεμβολές π.χ. LTE ....κτλ..κτλ...

    Ποτέ δεν πρέπει να βλέπουμε του αλλουνού του κολητού,η,του γείτονα ...το σήμα.

    Η Τ85 που την εχω δοκημάσει,δεν κάνει για μας,να εχουμε ταυτόχρονα δυνατή Λήψη στις 19.2Ε και 0.3Ε

    Εχω δοκημασει ολες τις δυνατότητες,με καλα LNB (Inverto black ultra)+ DiSEqC (Spaun SARF 4/1).

    Εχω δοκημασει και τον ενισχυτή γραμμης,ο οποιος,εαν εχουμε προβλημα ισχυς σηματος,αυτός ΄΄δυναμωνει΄΄

    το υπαρχον πρόβλημα.Μόνο ο Multishalter mit netzteil,εχει την δυνατότητα να ενισχύει το Σήμα,και ολα βεβαια

    με Καλης ποιότητα Multishalter+LNB+Kabel....και φυσηκά με καλή στόχευση και μικρορύθμηση του Κατόπτρου.

    Η εταρεία που συνεργάζομαι,την Γερμανική Elecro****** εχει κάνει μελετη για την δικούς μας Ελληνικούς και

    Γερμανικούς Δορυφόρους,με Λήψη χωρίς προβλήματα,βροχές,χιώνια κτλ..κτλ...ειναι με 2 Κάτοπτρα 1μετρου

    (13E+19.2E) & (0.3E+0.9E) και ολα αυτά με προιόντα (FUBA+Kathrein+Inverto+Spaun) και ΟΧΙ no name.

    Code
    Ingenieurwesen
  • Multishalter mit netzteil κάτι τέτοιο είδα στο υπόγειο στο σπίτι του γνωστού μου.
    τα παιδιά ναι μεν να βοηθήσουν θέλουν, αλλά μερικές φορές δεν διάβαζαν και τι τους έλεγα. μίλαγα για διαφορά σήματος σε ίδιο δορυφόρο (3) και ίδια συχνότητα (digea) και ίδιο μηχάνημα και μετά μου έλεγαν μήπως έχει ote ή Nova. αν ο οτε παίζει μέσω δορυφόρου σε απλό μηχάνημα ή η νόβα, να μου το πείτε να βλέπω κι εγώ χωρίς συνδρομές. ξέρω ότι δεν γίνεται.

    ευχαριστώ πάντως όλους για την βοήθεια. κατάλαβα αρκετά τεχνικά θέματα, που σίγουρα θα βοηθήσουν κι άλλους

  • .:T3O:.

    Closed the thread.

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!