Wind Vision box

There are 27 replies in this Thread which was already clicked 5,301 times. The last Post () by komhsgr.

  • Παίδες καλησπέρα, καλώς σας βρίσκω. Γράφτηκα στην κοινότητα για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω, και ευελπιστώ κάποιος να μπορεί να βοηθήσει. Έχω ένα Wind Vision box από όταν είχα ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία Vision. Από όταν έκοψα την υπηρεσία (γιατί έφυγα γενικά απ’τη Wind), έβαλα το Live Channels της Google, έκανε αναζήτηση καναλιών, βρήκε τα επίγεια κανάλια (το boxάκι έχει ενσωματωμένο TV tuner), και έκτοτε το χρησιμοποιούσα σε μια MPEG-2 τηλεόραση που υπάρχει ακόμα σπίτι. Να πω την αλήθεια, το είχα καταβολευτεί γιατί δούλευε και ως αποκωδικοποιητής και ως Chromecast επίσης, οπότε μπορούσα και να δω τηλεόραση και να στείλω βίντεο απ’το YT και το Google Home για προβολή στην τηλεόραση...


    Όλα αυτά μέχρι προχτές που είπα να του κάνω ένα reset to factory defaults (τί το θελα...) και να το στήσω απ’την αρχή. Α ναι, να πω σε αυτό το σημείο πως τον Ιανουάριο πήρε αναβάθμιση το box από Android 7.1.1 σε 9 ενώ χρησιμοποιούσα ήδη το Live Channels, και δε προέκυψε κάποιο πρόβλημα απ’την αναβάθμιση!


    Κάνω λοιπόν το reset to defaults, πάω να το σετάρω ξανά, βάζω το Live Channels, βρίσκει 46 επίγεια κανάλια, αλλά τίποτα... Δε τα κάνει “import” ώστε να μπορεί να τα προβάλει κιόλας. Ψάχνω, και βρίσκω μια δημοσίευση στο Reddit που κάποιος ρώταγε κάτι παρόμοιο και του απάντησαν πως μάλλον λείπει το Storage permission. Μου φάνηκε αρκετά λογικό γιατί αν δεν έχει την άδεια, πώς να γράψει το xml, ή ότι άλλου τύπου, αρχείο γράφει το Live Channels μετά την αναζήτηση για να καταχωρήσει τα κανάλια που βρήκε... Και όντως, έλειπε το permission... Κοιτάω σε 2-3 ακόμα εφαρμογές και services σχετικά με την TV, και όντως βρήκα και κάποια ακόμα permissions που έλειπαν (τα αναφέρω αναλυτικά και με screenshots εδώ), παραχωρώ τα permissions αλλά τίποτα... Επίσης, μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα εδώ, εδώ, κι εδώ τον τρόπο λειτουργίας του TV API της Google, οπού αν και δε τα κατάλαβα όλα μιας και δεν είμαι android developer, κατάλαβα πως πρέπει η εφαρμογή που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του hardware (built-in TV tuner) να εγκρίνει την προβολή των καναλιών. Οπότε αν υποθέσουμε πως άλλαξε κάτι η Wind στην εφαρμογή που διαχειρίζεται το TV tuner (προφανώς η ομώνυμη εφαρμογή Wind Vision), ίσως να μη δείνει την έγκριση στην εφαρμογή Live Channels να αποθηκεύσει τη λίστα των καναλιών που βρίσκει. Πολλά τα ίσως, και δε το γνωρίζω το αντικείμενο... Ένα είναι σίγουρο, πως όσο η λίστα των καναλιών υπήρχε, το update και ο οποιοδήποτε περιορισμός ενδεχομένως προστέθηκε, δεν είχαν αποτρέψει το Live Channels να λειτουργεί άψογα μέχρι προχτές που έκανα το reset...


    Άρα πάμε στο million dollar question! Αυτά τα 46 κανάλια, πώς μπορώ να τα αποθηκεύσω χειροκίνητα στη λίστα του Live Channels? Για την ακρίβεια, βρήκα μία εφαρμογή (TVirl) που αν κατάλαβα καλά, μεταξύ άλλων, το κάνει κι αυτό... Αλλά τα δεδομένα, δηλαδή τις συχνότητες κτλ πού τα βρίσκουμε?


    Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και θα σας είμαι υπόχρεος! Sorry και για το τεράστιο post! :D

  • .:T3O:.

    Approved the thread.
  • Επίσης, εχτές βρήκα αυτό, αλλά αφενός αφορά την Αθήνα ενώ εγώ είμαι Θεσσαλονίκη, και αφετέρου δε ξέρω το TVirl τί φορμάτ αρχείου μπορεί να διαχειριστεί!

  • Ναι, είναι η πρώτη (και μόνη) εφαρμογή που εγκατέστησα! Είναι η εφαρμογή που γράφω στο πρώτο post ότι δεν αποθηκεύει πλέον τα κανάλια που εντοπίζει! :unhappy:


    Κάνω λοιπόν το reset to defaults, πάω να το σετάρω ξανά, βάζω το Live Channels, βρίσκει 46 επίγεια κανάλια, αλλά τίποτα...

  • Βρήκες λύση τελικά , έπαθα ακριβώς το ίδιο , κανάλια που ειχαν αποτθκευθεί όσο ηταν στο Android 7.1.1 επαιζαν κανονικα και μετα την αναβάθμιση σε 9 , αλλα μόλις χθες ειπα να δοκιμασω επανασυγχρονισμό και ενώ βρίσκει καναλια δεν τα αποθηκεύει .

  • Kατα την αποψη μου ειναι ειναι ενας δεκτης που μπορεις και μετα την ληξη συμβολαιου να τον εκμεταλευτεις

    Επιγεια καναλια, συν iptv συν You tube κτλ κτλ


    Αν δε κανω λαθος εχεις τον Technicolor uzw4030wnhν


    Firmware


    Για δοκιμασε να ξαναπας σε android 7

  • Μετα απο την αλλαγη συχνοτητων που εγινε σημερα απο την digea εχασα κι εγω τα καναλια στο live channels.Εχει βρεθει καποια λυση για την αποθηκαευση των καναλιων???

  • Επειδη έχω σκοπο να τρεξω εφαρμογη "GREEK TV" σε android tv και χρειάζομαι διαφορους δεκτες για πειραματα αν και μπατζετ μου δεν ειναι μεγαλο θα ηθελα να ρωτησω αν το συγκεκριμενο boχ πως συμπεριφεται μετα την ληξη της συνδρομης

    Παιζει σε οποιοδιποτε δικτυο? κλειδώνουν τα επιγεια κανάλια? κλειδωνουν εφαρμογες κτλ αν μπορει καποιος φιλος να δωσει μια εικονα παρακαλω.

  • Komhs Δεν ξερω εαν κονομας απο την εφαρμογη δλδ δεν το κανεις μονο για το χομπι σου η οχι ενα μονο ξερω εχεις δωσει τα ελληνικα καναλια σε παρα πολλους του εξωτερικου μεχρι κ σε καραβια βλεπουν Ελλαδα γι αυτο και μονο ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ μερους πολλων απο αυτους.

  • EGOIST γεια σου φίλε ειλικρινα ολα αυτα τα χρόνια δεν έβγαλα ουτε ενα ευρω απο ολα αυτα η νεα εφαρμογη Greek tv για android ειναι ετοιμη απλα υπάρχει πλανο

    και για android tv διοτι μου στελνουν πολλα μυνηματα για κατι τετοιο και μου ακουγεται λογικο, smart tv, android tv κτλ κτλ και για αυτο κοιταω για πειραματικους σκοπους να προμηθευτω android tv δεκτες. Ναι μου εχουν στειλει emails φιλοι ναυτικοι οτι η εφαρμογη τους βοηθάει αρκετά αν και τελευταια και αυτοι με το δικαιω τους μου γκρινιαζουν για το geoblock της ΕΡΤ κατι που δυστηχως αν και εχω επικοινωνια με την ΕΡΤ δεν μπορώ να επέμβω. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια μου δινουν κουράγιο στο να συνεχίσω.

  • Χαίρομαι που συνεχιζεις για το android tv γιατί είχες γράψει οτι μπορεί να το παρατήσεις.


    Ο komhsgr ''ξύπνησε'' πολλά κανάλια για να ασχοληθούν με το streaming τους.

    Καποια κανάλια δεν είχαν καθόλου άλλα το είχαν παρατημένο ή σε κακό server και κακή εικόνα.


    Μαζί και άλλα μέλη έχουμε στείλει emai και τους ενημερώνουμε για την δύναμη του iptv αλλά κάποια δεν λένε να καταλάβουν.

    Αλλάζουν link κάθε μέρα ή έχουν link στο youtube.

  • Στις 31/12/2022 σταματάει η wind vision και γίνεται ΕΟΝ ΤV

    Οποιος φίλος του ειναι άχρηστο το boχ της wind ενδιαφέρομαι να μου το στείλει.

    Το χρειάζομαι για πειραματικό σκοπό "Greek tv" σε android tv

    Eυχαριστώ

  • Προσοχη οποιος δουλευει τετοιο δέκτη, Με το update σε ΕΟΝ TV Βye bye NETFLIX

    μετά το προβλημα με τα επιγεια που ακομα δεν βρεθηκε λύση ηρθε και η ΕΟΝ να υποβαθμίση και άλλο το δέκτη

  • Eιδα κάτι βιντεάκια παρουσιασεις του συγκεκριμένου δέκτη, Αυτο στο να κοβουν απο τους δέκτες εφαρμογες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ απλα,

    το μόνο του καλο έχει μαμάτο τηλεκοντρολ

  • .:T3O:.

    Closed the thread.
  • To Wind vision box, για την ώρα αποθηκεύει και δουλεύει κανονικά την εγκατάσταση εφαρμογών. To χρησιμοποιώ για netflix, disney plus κτλ.

    Τα επίγεια κανάλια δεν εμφανίζονται. Ωστόσο, ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει όσους ασχολούνται με το θέμα κι έχουν την τεχνογνωσία, είναι πως όταν επιλέγω ένα ελληνικό κανάλι σύμφωνα με το παλιό menu της wind vision, μετά από αρκετή ώρα μαύρης οθόνης, εμφανίζει το κανάλι. Στη συνέχεια χωρίς να πειράξω τίποτα, κάνει μόνο του zapping δηλαδή ανά ένα λεπτό θα εμφανίσει κι ένα διαφορετικό ελληνικό επίγειο κανάλι.


    Αυτά, ελπίζω να βρεθεί άκρη με τα επίγεια κανάλια!

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!