χρήση πιάτου 1.40 εντός λεκανοπεδίου

There are 26 replies in this Thread which was already clicked 1,339 times. The last Post () by kxrist.

  • Καλημέρα σε όλους,


    θα ήθελα κάποια συμβουλή σχετικά με ένα ήδη εγκατεστημένο πιάτο που ήρθε στην κατοχή μου στο σημείο που έχω ήδη την εγκατάσταση (Αττική).

    Εχω ήδη σε ένα 80ρι στις 19.2 με δεύτερο τις 13. Ενα δεύτερο 90ρι στις 23.5. Οι λήψεις πολύ καλές και όταν φέυγουν λίγο τις φέρνω με satfinder (δυστυχώς είναι μονον dvb-s). Δε μου είναι κόπος.


    Το σταθερό πιάτο αυτό έχει κέντρο τους 4.8. Απο την πλάτη του βλέποντας αριστερά έχει τις 13Ε και τέρμα δεξιά μάλλον πρέπει να είναι ο Amos (δε θυμάμαι μοίρες) Τα 3 lnb είναι σε μια μεγάλη ράγα που έχει πολύ χώρο για παραπάνω.


    Εχω έναν vu+ se (δυστυχώς έχει ένα tuner) με τον οποίο στριμάρω εντός οικιακού δικτύου σε box και σε όποια άλλη συσκευή θέλω (μια ανά φορά) με gigabit ethernet χωρίς πρόβλημα. Δεν είμαι αρνητικός για δεύτερο δέκτη γιατί μπορεί μεν να λειτουργεί άψογα το εσωτερικό stream αλλά την ευκολία και ταχύτητα του menu του δέκτη δεν την έχει. Για αυτό και το προτιμώ από iptv. Μιλάω για απόκριση menu και όχι για ποιότητα stream.


    Ο δικός μου δεν σερβίρει τιποτα στους 4.8, τυχαία το σκ άνοιξα το football 3 hd. Tον 13 τον έχω έτσι και αλλιώς. Θα ήθελα γνώμη για που μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Που να κεντράρω ? Τι να έχω παράκεντρο.

    Παλαιότερα είχα παίξει σε 28.2 αλλά γινόταν όλο και χειρότερο κάθε χρόνο, τα κανάλια που έπιανα με 90ρι πιάτο ήταν ελάχιστα για αυτό και το γύρισα στις 23.5. Δε νομίζω να δώ τεράστια διαφορά.

    Edited 4 times, last by kxrist ().

  • kxrist

    Changed the title of the thread from “χρήση πιάτου !.40 εντός λεκανοπεδίου” to “χρήση πιάτου 1.40 εντός λεκανοπεδίου”.
  • μια μικρη διορθωση... απο την πλατη του πιατου , δεξια ειναι ο 13Ε και αριστερα ο 4W (αναποδη αντανακλαση).

    οι επιλογες ειναι πολλες...


    τωρα για το 1.40 ... εκει που βρισκεται η εγκατασταση, μπορεις ειται να δοκιμασεις οπως ειναι να βαλεις lnb στις 1.9Ε , στις 0.8W (η να κεντραρεις παραδιπλα και αναλογα να παιξεις )


    η αν θελεις να κυνηγησεις κανα feed, μετακινεις το κεντρο του στις 7Ε η τις 10Ε.


    η να βαλεις το 1.40 κεντρο 19.2 και να πας απο την μια μερια 23.5 κ 28.2 (την ευκολη δεσμη) και απο την αλλη 16Ε, 13Ε,9Ε (για 10Ε δεν ξερω τι θα αποδωσει αν δεν ειναι κεντρο) και να αξιοποιησεις τα αλλα πιατα σου σε αλλες τροχιακες θεσεις (πχ 0.8+1.9Ε με ενα πιατο ,39Ε το αλλο κλπ)


    επισης... αν δε θες να κανεις το πιο πανω με το 1.40 (για τα αλλα πιατα σου) νομιζω οτι σε ενα 85-90 πιατο, βγαζεις ανετα και χωρις προβλημα και τους 3 που εχεις (κεντρο 19.2 , παρακεντρα 13Ε κ 23,5Ε) και να σου μεινει ενα ακομα πιατο, να το αξιοποιησεις σε αλλη τροχιακη θεση

  • Ευχαριστώ για την απάντηση.


    Δεν το είχα καταλάβει για τις θέσεις των lnb. Θα δω αν σερβίρομαι κάτι. Για τον 0.8W θα δώ φως, για τον άλλο δεν ξέρω.

    Φαντάζομαι να βρω dvb-s να σκανάρω γιατί στους 23.5 είχε μόνο ένα και πάλι καλά. όλα τα άλλα ήταν s2.


    Κεντρο το 19 δε το βλέπω είναι πολύ εύκολος και η λήψη μου στο 80ρι είναι ήδη πολύ καλή. Τον 16 τον θέλω όντως.

    Με feeds δεν εχω παίξει ποτέ ίσως είναι ευκαιρία.

    Το disecq που έχω είναι 4ρι και ήδη γεμάτο. Λογικά θα πρέπει να βάλω κάποιο 8ρι για να ρίξω και τους άλλους. Σε περίπτωση που θέλω όμως να δώσω έξοδο σε δύο δέκτες αυτό γίνεται με διακλάδωση ή υπάρχει disceq με 2 εξόδους ?

  • αρχικά περί του satfinder.

    αν στη ταράτσα ΄΄βλέπει΄΄ wifi ΄΄ το κινητό, από το ρούτερ που δίνει internet στο δέκτη, βάζεις το app enigma signal meter και έχεις τύποις ΄΄πεδιόμετρο΄΄ και για τα dvb-s2. αν δεν έχεις wifi ταράτσα, βάζεις ένα wifi extender για να έχεις (το έκανα με κόστος 13 ευρώ)

    τώρα για τις στοχεύσεις με 1,40μ.

    εξαρτάται τι θες να δείς.

    για ελληνική μπάλα-που και που- μέσω feed σε 7Ε, 10Ε, 39Ε.

    ελληνική μπάλα χωρίς feed με σερβίρισμα, πιο σπάνια, στους 1,9Ε, 13Ε, 16Ε, 23,5Ε, 39Ε. Με τα τωρινά δεδομένα.

    Για τα άλλα σπορ-διοργανώαεις, με σερβίρισμα πάντα:

    champions league- europa league

    30W, 0,8W, 1,9E, 9E, 13E, 16E, 19,2E, 23,5E, 31,5E, 39E, 45E

    ευρωλίγκα:

    σπάνια: 30W, 13E, 31,5E

    συχνά: 1,9Ε, 16Ε, 19,2Ε, 39Ε, 45Ε

  • Ωραια θα το δω το app για να σκαναρω s2. Ελληνικη μπαλα κ μπασκετ ειναι εκτος ενδιαφεροντος. Θελω να διαβασω πρωτα για feeds αλλα αν δουλευουν με τη λογικη του οτι κατσει ουτε αυτο το θελω. Για 28.2 δε γίνεται κατι με αυτον στο κέντρο?

  • Κεντρο το 19 δε το βλέπω είναι πολύ εύκολος και η λήψη μου στο 80ρι είναι ήδη πολύ καλή. Τον 16 τον θέλω όντως.

    Με feeds δεν εχω παίξει ποτέ ίσως είναι ευκαιρία.



    Το disecq που έχω είναι 4ρι και ήδη γεμάτο. Λογικά θα πρέπει να βάλω κάποιο 8ρι για να ρίξω και τους άλλους. Σε περίπτωση που θέλω όμως να δώσω έξοδο σε δύο δέκτες αυτό γίνεται με διακλάδωση ή υπάρχει disceq με 2 εξόδους ?

    το απο πανω, δεν το καταλαβα, δε θες να βαλεις κεντρο τον 19Ε επειδη ειναι δυνατος??? αν αυτο εννοεις, πρεπει να το κανεις για πρακτικους λογους, ωστε να βγει καπως το τοξο. με κεντρο 28.2 , δεν ειναι πρακτικο 1) γιατι παλι μονο την ευκολη δεσμη θα πιασεις 2) γιατι μετα εχεις μεγαλες αποστασεις απο 39Ε και απο 13-9Ε .


    στο απο κατω...

    ναι, αφοβα βαζεις ενα 8αρι, η 10αρι, η και 16αρι .

    αν θελεις να δωσεις σε δευτερο δεκτη ( η και σε δευτερο tuner με ανεξαρτητη συμπεριφορα) τοτε χρειαζεται να βαλεις twin lnb και extra diseq (οσα lnb θελεις να δωσεις στον δευτερο δεκτη, και αναλογο diseq) .

    διακλαδωσεις κλπ... ΜΟΝΟ αν ο δεκτης που δεν δουλευει, ειναι εντελως σβηστος (power off και οχι απλα standby), και προσοχη ο τυχων διακλαδωτης, να εχει "dc pass" (η power pass) και στις 2 εξοδους.

  • Ειναι σαφες αυτο τοσο για το τοξο οσο κ για τον διακλαδωτη. Το χειρισμο των δεκτων μπορω να τον οριζω απο managed switch αν ομως ξεφύγει κατι πχ πτωση τασεως που στην επαναφορα ανοιγουν οι δεκτες απο μονοι τους, τι θα καει πρωτο ?

  • δε θα καει τιποτα...

    με εναν κοινο διακλαδωτη, αν οι δεκτες ανοιξουν στο ιδιο καναλι, θα παιζουν και οι 2 (και αν ανοιξουν σε καναλι στον ιδιο δορυφορο/πολωση/ μπαντα)

    αν ανοιξουν σε διαφορετικο, ο ενας απο τους 2 δε θα εχει σημα. (λογικα το ιδιο και με managed switch) .


    αν ομως ειναι ανοιχτοι και οι 2 (η και standby το 90% των linux δεκτων) , και πχ ο 1 ειναι στον hotbird , hi band και οριζοντια πολωση (= 18volt) , και δοκιμασεις να πας απο τον 2 σε αλλο δορυφορο, η σε V πολωση (=13volt) , τοτε ο 1 θα δεσμευει τη θεση ληψης, και ο 2 δε θα παιρνει το σημα που ζηταει (και αντιστροφα) .

  • Το καταλαβα, άρα δεν υπάρχει κινδυνος μονο ισως καποιες απώλειες. Σχετικά με το shutdown ευτυχως υπάρχει και αυτη η επιλογη περαν του γνωστου stand by την οποια εχω ρυθμισει κ χρησιμοποιώ. Και να μην την έβρισκα στα menu βεβαια στα linux υπάρχει κ το ssh.


    Εχω καποια δυσκολια να βρω τι τυπου ειναιι το πιατο ωατε να μπορεσω στη ραγα να βαλω επιπλεον βασεις για lnb. Θα ανεβασω φωτο.

    Edited 3 times, last by kxrist ().

  • Τα ακριανά Lnb ή τα έχουν παίξει ή είναι εντελώς εκτός. θα το ξέρω όταν τα ξεκρεμάσω. βάζω φώτο και από την πλάτη γιατί δεν έχω εμπειρία απόκεντράρισμα τόσο μεγάλου πιάτου αλλά δεν βλέπω κάτι δύσκολο.ccfdf.jpg

    c8fc5963.jpg

  • σαν το γνωστο gibertini μου μοιαζει... (δυνατο πιατο)


    τωρα για βαση για τα lnb, μια ειναι αυτη που εχεις πανω (με πατεντες για προεκτασεις) που ειναι και η πιο κοινη,

    η αυτη

    που ειναι για gibertini.


    τωρα για κεντραρισμα... οσο πιο μεγαλο ειναι, τοσο πιο μεγαλη λεπτομερεια (ακριβεια) θελει στο κεντραρισμα. (θα χρειαστει να πειραξεις και την ανυψωση)

  • ευχαριστώ γιώργο, θα κοιτάξω να αλλάξω τη βάση και να πετάξω την παλιά. Αυτην ακριβώς έχω στο 80ρι gibertini (19.2,13) το κουράζω ξέρω αλλά δεν έχω καταληξει σε κεντράρισμα.


    Μιας και ανέβηκα κέντραρα πάλι, έχω πολύ καλά σήματα στους άλλους 3 δορυφόρους. πραγματικά δεν ξέρω που να το ρίξω και δε βλέπω το νόημα του κέντρου σε 19.2. Για τις 10 που έγραψε κάποιος μιας και δεν έχω εμεπιρία σκεφτόμουν αλλά και πάλι με τα feeds διάβασα ότι είναι ότι κάτσει.....


    έχω ήδη ένα disecq 4ρι θα χρφειαστώ οπωσδήποτε μεγαλύτερο ή δεύτερο να μπει στην έξοδο ενός lnb out του υπάρχοντος. Έχω διαβάσει ότι γίνεται η σύνδεση σε σειρά. δεν ξέρω όμως πρακτικά πως θα το ρυθμίσω μετά αυτό από το δέκτη ούτε την απόδοση που θα έχει με τον τρόπο αυτό.

  • Quote

    έχω ήδη ένα disecq 4ρι θα χρφειαστώ οπωσδήποτε μεγαλύτερο ή δεύτερο να μπει στην έξοδο ενός lnb out του υπάρχοντος. Έχω διαβάσει ότι γίνεται η σύνδεση σε σειρά. δεν ξέρω όμως πρακτικά πως θα το ρυθμίσω μετά αυτό από το δέκτη ούτε την απόδοση που θα έχει με τον τρόπο αυτό.

    συνδεση diseq σε σειρα, γινεται μονο με συγκεκριμενους τυπους diseq και οχι οτι να ναι... , η καλυτερη λυση ειναι να παρεις ενα 8αρι


    Quote


    πραγματικά δεν ξέρω που να το ρίξω και δε βλέπω το νόημα του κέντρου σε 19.2.

    τα ειπαμε νομιζω και γι αυτο... βαζεις εκει το 1.40 ενας καλος λογος ειναι οτι εχεις ωραιο μοιρασμενο τοξο δεξια/αριστερα ( 19Ε κεντρο,23.5-28Ε απο τη μια, 16Ε-13Ε-9Ε απο την αλλη) , εχεις περισσοτερη ανεση μεταξυ των lnb

    και να αποδεσμευσεις το πιατο που εχεις τωρα, και να το χρησιμοποιησεις σε αλλη θεση (39Ε-42Ε , η 0.8W -1.9E κλπ ...) .


    τη βαση που εχεις τωρα, μην την πετας, ισως να σου χρειαστει...

  • ξεκίνησα το ξήλωμα lnb και παλαιών καλωδίων. Σέταρα τις 45μοίρες αλλά δυστυχώς με το πεδιόμετρο δεν μπορώ να κεντράρω κανέναν απολύτως δορυφόρο. Ρύθμισα όλους τους dvbs αναμεταδότες για τους δορυφόρους που με ενδιαφέρουν. Ενώ έχω σετάρει πολλές φορές μικρότερα πιάτα αυτό μου φαίνεται αρκετά μεγάλο ίσως φτάνει το 1.80. Πέρα από το satlink έβαλα και την εφαρμογή που υπάρχει για κινητά αλλά τίποτα. Σίγουρα κάνω κάτι λάθος.

    Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω και μου διαφεύγει ?

    Edited 2 times, last by kxrist ().

  • το "σεταρα 45 μοιρες" τι ακριβως ειναι??? η ανυψωση του πιατου? αν ναι... υπο την προυποθεση οτι η βαση του πιατου ειναι αλφαδιασμενη σωστα, τοτε για τον astra 19.2 εισαι σχεδον 46 μοιρες (αλλα κατι θα εβλεπες σε σηματα).

    κανε ενα τσεκ ,οτι το πιατο δεν εχει αλλα νουμερα απο την αλλη μερια (γιατι καποια μεγαλα εχουν ανυψωση απο τη μια, γεωγραφικο πλατος απο την αλλη ).


    επισης, αν δεν εχεις βαλει νεο lnb, ισως να υπαρχει κι εκει καποιο θεμα. (αν εχεις αλλαξει / αυτο το βημα παραβλεπεται).


    επισης , καπου πιο πανω εγραψα, οτι οσο πιο μεγαλο, τοσο μαγαλυτερη και η ακριβεια που απαιτει (οποτε και πιο δυσκολο το κεντραρισμα).


    παντως, αν και θα σε δυσκολεψει, πιστευω θα το καταφερεις...

  • Ναι οι 45 υψος αλλα εκλεψα απο τα γειτονικα πιατα και με ενα προγραμμα κινητού ρυθμισα την κλιση καπου 42 ειμαι. Παλι ομως τα ιδια.


    Αφου δε βρηκα τιποτα πηγα στον 16ε. Το μονο δυνατο tp (96/34) σε ,dvbs ειναι το 10721 30000 H. Δε κλειδωνω ομως. Οι λιστες το δειχνουν αδειο. Μπορω να κλειδωσω εκει για δοκιμη η τσαμπα το παλευω ;

    Απο lnb κ καλωδια ειμαι οκ


    Ουτε σε wifi link των 4klm τετοια ταλαιπωρία. Κατι δεν κανω καλα παντως.

    Edited once, last by kxrist ().

  • 10721 + - στις 16 δε βλεπω να υπαρχει... (ουτε σε γειτονικους δορυφορους...)


    δοκιμασε 19.2 11954 H 27500 , και θα εισαι 19.2 αν δεις zdf . την ανυψωση... μην πολυκοιτας γυρω, γιατι ισως οι αλλοι να ειναι σε αλλο δορυφορο, ισως οι σωληνες/βασεις να μην ειναι απολυτα αλφαδιασμενα κλπ...


    επισης, δεν ξερω το satlink που εχεις ποιο μοντελο ειναι, αλλα αν εχει spectrum analyzer (στη συχνοτητα που λεω πιο πανω), βαλε το και κουνα το πιατο με αργες κινησεις (και στο υψος) να δεις που θα ανεβαζει "καρουμπαλα" ...

  • Ειναι το ws 6909. Εντύπωση μου κανει, ειναι πρωτο tp στη λιστα του kingofsat χωρις κανενα κανάλι απο κατω


    Ναι αυτο που λες το εχω ηδη περασμενο κ θα το δοκιμασω. Θα χρειαστω ομως κ ενα tp dvbs στον 16ε αν υπαρχει ..


    Δεν κοιταω καν καναλια, περιμένω να λοκαρω πρωτα. Επιλεγω tp και κουναω το πιάτο. Εχει δυο μπαρες (s q) κ ηχο.

    Edited once, last by kxrist ().

  • η 10721 που ειδες στο king... απο κατω λεει "occasional feeds -or inactive freq " απο καποια στιγμη το 2021... μαλλον σε αλλο δορυφορο εισαι.


    16Ε και απλη dvbs , 12548 v 3617 ... επειδη ομως ειναι scpc (4ψηφιο sr) ισως αργει περισσοτερο να κλειδωσει.


    και τωρα μολις ειδα οτι υπαρχει και μια καινουρια 12654 Η 11111

Φόρουμ γερμανικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!