Εγκατασταση wireguard + vpn σε Enigma2

There are 55 replies in this Thread which was already clicked 5,304 times. The last Post () by qwerty.

• Φίλε qwerty , μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος, πιστεύω πως όλοι οι κάτοχοι του osmio+ έχουν πρόβλημα με το WireGuard.

Παράξενο που κανένας δεν το ανέφερε στον δημιουργό του πρόσθετου (μέχρι που νόμιζα ότι συμβαίνει μόνο στο δικό μου μηχάνημα).

Στην έκδοση 15.2 Post #649 προστέθηκε υποχρεωτικός έλεγχος του WireGuard kernel module και αν δεν υπάρχει το εγκαθιστά.

Και αυτό επειδή πολλοί χρήστες ρωτούσαν πως να εγκαταστήσουν τις εξαρτήσεις του WireGuard που τους έλειπαν.

Code
    Update online WireGuard VPN V.15.2
    * Added a check to verify the WireGuard kernel module, if not installed forces installation.

Επειδή μου δημιούργησε και εμένα το πρόβλημα που έχεις και εσύ, γνωρίζοντας ότι έχω εγκατεστημένες όλες τις εξαρτήσεις του WireGuard,

ζήτησα από τον συγγραφέα Post #730 να προσθέσει μια επιλογή στις ρυθμίσεις να μπορεί να αποφασίζει ο χρήστης αν θα γίνεται έλεγχος ή όχι.

Code
    Could you add an option in the settings so that the user can enable/disable the WireGuard kernel module check process during startup?

Άρχισε τις ερωτήσεις γιατί νόμιζε ότι κάτι κάνω στραβά, και για να αποφύγω την κουβέντα του είπα ότι λύθηκε το πρόβλημα.

Το έλυσα με πατέντα. Στον κατάλογο του WireGuard προστέθηκε ένα bash αρχείο το CheckDeps.sh το οποίο κάνει τον έλεγχο.

Το άνοιξα, διέγραψα όλο το περιεχόμενο, και το αποθήκευσα κενό. Έτσι με την εκκίνηση του WireGuard, τρέχει στιγμιαία το αρχείο και ανοίγει το παράθυρο.

Όσον αφορά τη σύνδεση με server, το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα στον osmio+ με OpenATV-7.6, πάνω από δύο μήνες.

Δεν το έδωσα σημασία γιατί δε χρησιμοποιώ VPN, αλλά τώρα που θα αρχίσει το NBA το ξανάπιασα.

Επειδή είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ free servers (CloudFlare, Free Proton VPN και UAE servers). Νόμιζα ότι φταίει αυτό, αλλά μάλλον είναι γενικό.

Πριν μερικές ημέρες εγκατέστησα νέο OpenATV-7.6 και είναι εντάξει σε όλους τους παραπάνω servers.

Επειδή καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο να εγκαταστήσεις και να ρυθμίσεις από την αρχή νέο OpenATV, μπορείς να εγκαταστήσεις την έκδοση 9.5

και απλώς να απαγορεύσεις να γίνεται αυτόματη ενημέρωση του WireGuard:

Πήγαινε στο AJPanel --> Πρόσθετα --> Πακέτα με δυνατότητα αναβάθμισης, βρες το πακέτο enigma2-plugin-extensions-wirequard-vpn και πάτησε το

μπλε κουμπί "Διατήρηση ενημέρωσης" ώστε να μη γίνεται αναβάθμιση του πρόσθετου.

1.jpg     2.jpg

• Φίλε giorbak

Χθες βράδυ πρόλαβα να στείλω ένα "ευχαριστώ" μέσω κινητού, συσκευής δηλ. που δεν βοηθάει σε εκτεταμένη πληκτρολόγηση.

Είναι ευτυχής σύμπτωση σε ένα πρόβλημα να βρεις ομοιοπαθείς (κάτοχο os mio+) και ψαγμένους.

Λοιπόν, έκανα την αναβάθμιση σε 15.9, διέγραψα το περιεχόμενο του CheckDeps.sh, επενεκκίνησα τον δέκτη, αλλά δεν συνδέεται με κανένα σέρβερ.

Για να είμαι ακριβέστερος, ξεκινώντας κρατάει τη σύνδεση στον σέρβερ, που είχε με την 9.5, αλλά μόλις του δώσω να αλλάξει σέρβερ, εκεί πάπαλα, δεν συνδέεται πλέον με κανένα.

Με την ευκαιρία μου έδωσες μια εξαιρετική λύση στο θέμα της επιλεκτικής ενημέρωσης ενός image μέσω του AjPanel, στο οποίο μοιάζεις εξπέρ.

Θα κρατήσω λοιπόν το OPENATV 7.5.1, μέχρι η 7.6 από beta να γίνει stable και τότε θα την περάσω και θα δούμε πως θα πάει το wireguard.

Δεν ξέρω, επί της ουσίας, τι παραπάνω προσφέρει η 15.9 σε σχέση με την 9.5, αλλά νομίζω ότι τη βασική δουλειά της την κάνει.

Πολλές ευχαριστίες και πάλι.

Υ.Γ. Επειδή δεν υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές σε image για τον συγκεκριμένο δέκτη και με δεδομένο ότι το sdgr10 έχει μείνει πολύ πίσω και το team του λέει ότι μάλλον δεν θα συνεχίσει, ποιό προτιμάς από όσα έχεις δοκιμάσει;

• Κοίτα να δεις, μπορεί να έχω αρκετά εγκατεστημένα images (δες τις φώτο) αλλά έχω καιρό να ασχοληθώ με αυτά (βαρέθηκα τις ενημερώσεις).

Αρκετά από αυτά δεν τα έχω αναβαθμίσει καν στην τελευταία έκδοσή τους. Έχω κολλήσει με το OpenATV το οποίο το χρησιμοποιώ κατά κόρον,

όπως και στον sf8008. Αναβαθμίζω και ασχολούμαι με κάποιο άλλο image σε περίπτωση που ζητούνται πληροφορίες ή βοήθεια.

Νομίζω ότι ο hatters1976 είναι κατάλληλος για εντυπώσεις γιατί ασχολείται αρκετά με τα νέα images και τα ενημερώνει τακτικά.

Έχει τον osmio αλλά τα ίδια λογισμικά τα έχουν και οι δύο δέκτες.

Το αρχείο CheckDeps.sh είναι για τον έλεγχο και εγκατάσταση (αν χρειάζεται) των πακέτων που απαιτεί το WireGuard.

Το κενό αρχείο σε γλυτώνει από την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στον osmio αλλά δε διορθώνει το πρόβλημα σύνδεσης με server.

Στο πρόσφατο OpenATV που εγκατέστησα και συνδέεται με τους servers, μπήκα στις ρυθμίσεις του WireGuard και χωρίς να κάνω κάποια αλλαγή,

πάτησα "Αποθήκευση" και παρουσιάστηκε ξανά το πρόβλημα. Δεν μπορώ να συνδεθώ με server ότι ρύθμιση και να επιλέξω.

Κράτησα αντίγραφο, το επαναφέρω, δοκιμάζω άλλες ρυθμίσεις αλλά πάλι τα ίδια. Στον sf8008 κανένα πρόβλημα σε καθυστέρηση-servers.

Έχεις δύο λύσεις, ή δεν αλλάζεις τον server που συνδέεται, ή βάζεις την έκδοση 9.5 αφού λειτουργεί.

Στο δικό μου μπορώ να αλλάξω free server χωρίς να μπλοκάρει.

1.jpg     2.jpg

• Με την εις άτοπον απαγωγή καταλήγω και εγώ στο OPENATV, μόνο που μου τη σπάει ο πολυκατακερματισμός των μενού του image, με βασικό το ότι για να αλλάξεις softcam κάνεις πολλά πατήματα στο τηλεχειριστήριο.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω και αυτό το openpli scarthgap, γιατί το openpli 9.1 δεν με ενθουσιάζει πλέον.

• Καλησπέρα στα παιδιά qwerty  giorbak τον edision os mini 4k τον έχω αφήσει στα πιτς ...

Αλλά επιβεβαιώνω ότι έβλεπα το wireguard να λειτουργεί μια χαρά με το satdream10

Νομίζω ήταν η έκδοση 15.4 ... καλή συνέχεια!

• qwerty,

Εγκατέστησα την τελευταία έκδοση του OpenPLi-scarthgap-osmio4kplus-20250921_multiboot και έκανα δοκιμές με το WireGuard.

Δυστυχώς, οι νέες εκδόσεις του πρόσθετου δε συνδέονται με servers. Δοκίμασα τη 15.9 και τη 15.1 αλλά τίποτα.

Η τελευταία έκδοση που ήταν κοινή για όλες τις εκδόσεις python είναι η 9.9. Την κατέβασα και συνδέεται. Είναι παλιά αλλά κάνει τη δουλειά.

Η παρακάτω εικόνα είναι από το OpenPLi-scarthgap. Πιστεύω να δουλεύει και στο OpenATV.

1.jpg

• Είσαι ζουζούνι! :smiling face with sunglasses:

Από πού βρίσκεις τις παλιότερες εκδόσεις του wireguard;

Και, με την ευκαιρία, λέει κάτι καινούργιο το Openpli-starthgap σε σχέση με το 9.1;

• Στο link που σου έδωσα, οι εκδόσεις του WireGuard από την έκδοση 10 και πάνω δεν εμφανίζονται γιατί τις τραβάει από την πρώτη σελίδα του LinuxSat

και κάθε νέα έκδοση σκεπάζει την προηγούμενη. Μόνο η τελευταία είναι διαθέσιμη.

Σου στέλνω τη 15.1 που την έχω αποθηκευμένη στο PC μου γιατί δεν κάνει έλεγχο για Wireguard modules και την τρέχει το OpenATV.

• Δοκίμασα να υποβαθμίσω την έκδοση 15.9 σε 15.1 ή σε 9.9 αλλά δυστυχώς δεν το πέτυχα γιατί το OpenATV-7.6 είναι py3.13 και δεν τις δέχεται.

Αφήνω την έκδοση 15.9 που δουλεύει στο τελευταίο OpenATV-7.6 που εγκατέστησα χωρίς να πειράξω τις ρυθμίσεις.

Edit

Να σε προλάβω, μη σε βάλω σε σκέψεις.

Οι εκδόσεις 9.9 και 15.1 μπαίνουν στο OpenATV-7.5.1 (py3.12) αλλά αν έχει χαλάσει, λειτουργεί μόνο 9.9.

Αν εγκαταστήσεις νέο image, πιστεύω να δουλεύει η έκδοση 15.9 όπως γίνεται και στο OpenATV-7.6.

Edited once, last by giorbak ().

• Ναι, σε μένα δέχτηκε την έκδοση 15.9 σε καθαρή εγκατάσταση του OpenATV-7.6. Όταν όμως άνοιξα τις ρυθμίσεις του WireGuard και έκανα αποθήκευση δεν μπόρεσα να συνδεθώ ξανά με server και χρειάζεται να γίνει πάλι καθαρή εγκατάσταση του OpenATV.

Γενικά πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα με το WireGuard και τον osmio+.

Στο OpenATV-7.5.1 είναι μια λύση η έκδοση 9.9 του WireGuard. Στο OpenPLi-scarthgap η έκδοση 9.9 δούλεψε ενώ οι 15.1 και 15.9 όχι.

Edit

Με έβαλες στην πρίζα. Περίμενε λίγο να εγκαταστήσω καθαρή έκδοση του OpenATV-7.5.1 και να δοκιμάσω το WireGuard-15.9.

Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει. Επανέρχομαι.

• Εδώ είμαι. Οι κινήσεις που έκανα:

1. Εγκατέστησα καθαρό OpenATV-7.5.1.

2. Εγκατέστησα το AJPanel (απαραίτητο γιατί κάνει τη βρώμικη δουλειά - λίστες καναλιών, ρυθμίσεις δικτύου κλπ).

3. Έκανα full-backup το 7.5.1 για να μπορώ να το εγκαταστήσω ρυθμισμένο σε περίπτωση που χρειαστεί να το ξαναπεράσω.

4. Εγκατέστησα το WireGuard-9.9 για να μπορέσω να το ρυθμίσω πριν πάω στην έκδοση 15.9. Σε περίπτωση που δε γίνεται εγκατάσταση (όπως συνέβη σε εμένα),

συνδέσου με Telnet και δώσε την εντολή opkg update και ακολούθως εγκατέστησε το WireGuard. Η έκδοση 9.9 δούλεψε μια χαρά (εικ.1).

5. Έκανα αναβάθμιση του Wireguard στην έκδοση 15.9 μέσα από το πρόσθετο (εικ.2) και πραγματικά συνδέθηκε με server (εικ.3).

6. Πάτησα Ρυθμίσεις (πράσινο κουμπί) και ακολούθως Αποθήκευση χωρίς να κάνω καμία αλλαγή. Πάπαλα!! Μέχρι εδώ ήταν. Δε συνδέεται (εικ.4).

7. Απεγκατέστησα με το AJPanel την έκδοση 15.9 και εγκατέστησα τη 9.9 η οποία λειτουργεί κανονικά (εικ.5).

8. Ξαναγύρισα στην έκδοση 15.9 αλλά δε δουλεύει. Πρέπει να γίνει πάλι καθαρή εγκατάσταση του OpenATV-7.5.1.

1-WireGuard-9.9.jpg  2-WireGuard_Upgrade.jpg  3-WireGuard-15.9.jpg

4-WireGuard-15.9-No.jpg  5-WireGuard-9.9-OK.jpg

• Δυστυχώς, είναι σαν να ξαναβλέπω το ίδιο έργο, που είδα τον Αύγουστο στις διακοπές, που είχα χρόνο. Σχεδόν copy-paste. Νόμιζα ότι κάτι δεν κάνω καλά.

Χαρά στο κουράγιο σου.

Θα περιμένω λίγο να γίνει stable η 7.6 του OpenATV και θα την περάσω, οπότε το πρόβλημα δεν θα υφίσταται πλέον.

Πάντως μου κάνει εντύπωση, τόσο λίγοι κάτοχοι OS MIO+ 4K είμαστε, ή δεν έχει απήχηση το wireguard;

• Δε θα τη γλυτώσεις ούτε με την 7.6. Το πρόβλημα είναι ακριβώς το ίδιο με την 7.5.1. Θα υπάρχει μάλλον κάποια ασυμβατότητα με τις νέες εκδόσεις του WireGuard

και του osmio+. Για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί χρησιμοποιώ free servers και δεν αλλάζω τις ρυθμίσεις. Κάνω μόνο αναβάθμιση όταν υπάρχει.

Εσύ που αλλάζεις servers μπορείς να χρησιμοποιείς την 9.9 που δεν έχει πρόβλημα και έχει τις βασικές λειτουργίες. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

Φόρουμ Ελληνικά LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!